Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609129

Rinchy

• Moderator
Odgovori #420 : 10 Julij 2006, 23:00:20
Še nisi navajena  ;) ?
Jaz sem se nehala sekirat, da se moje nežne velikanke veliko ljudi boji, na kakšne butaste komentarje imam pa pripravljene butaste odgovore   >:D
lp
T.
Sem se,pa mi gre blazno na živce.Zadnjič sem prpravla en 'govor',ki ga bom natresla tistemu, ki prvi jezik stegne.Pa še noben ni,čakam na žrtev  >:D Ponavadi so to kakšni starejši ljudje,ki nimajo pojma o psih,vedo le to,kar povejo mediji-torej veliki psi so napadalni.Hja,jih bom pa jaz preučila  8) ;D

lp

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #421 : 10 Julij 2006, 23:01:43
Sem se,pa mi gre blazno na živce.Zadnjič sem prpravla en 'govor',ki ga bom natresla tistemu, ki prvi jezik stegne.Pa še noben ni,čakam na žrtev  >:D Ponavadi so to kakšni starejši ljudje,ki nimajo pojma o psih,vedo le to,kar povejo mediji-torej veliki psi so napadalni.Hja,jih bom pa jaz preučila  8) ;D

lp

Boš spustila Rino da jim bo dala lupčka??  :o ;D ;)

Lp nina

Rinchy

• Moderator
Odgovori #422 : 10 Julij 2006, 23:04:30
Boš spustila Rino da jim bo dala lupčka??  :o ;D ;)

Lp nina
Če bo potrebno tudi lahko  ;D.V planu je njena naloga,da leži,če bo,bomo pa pol vidli :P

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #423 : 10 Julij 2006, 23:20:30
Saj meni tudi dvigne pritisk... Naprimer danes. Večerne igralne urice: Theba, Bela (labradorka) in Noli (ZP) letajo in norijo po travniku. Pride mimo gospa s pudljem (ravno tako spuščenim), ki bi se jim pomoje kar pridružil (vsaj po obnašanju sodeč). Ženska pa hitro zgrabi psa, ga prime v naročje (takrat pa itak največji firbec udari na dan: kaj pa je to tam v naročju sploh Bela, Theba ji bolj sledi) in se začne dret na nas, naj damo pse na povodce (njen je pa lahko brez) >:(. No srečno je odbrzela v avto, Thebo sem prijela (če ima kdo v naročju kaj svetlega, majhnega in kosmatega je najbrž prepričana, da je naš maček, ker z nosom rine dokler ne povoha, potem pa pusti pri miru) da nebi rinila za njo, pa ni niti poskusila... No ne vem. Vem da moja trapa ve kje je meja. Zna se igrati s psmi vseh velikosti in oblik, je nežna in nikomur ne naredi nič. Prej bi rekla, da je smotana, ker bi se igrala tudi s takimi, ki renčijo, kažejo zobe,... ona pa kar z repkom maha in vabi v igro  ::) jaz pa jo odpeljem stran. Ljudje so zelo nepodučeni o psih, pasmah in obnašanju. Jemljejo psičke v naročje, da jih ja nebi kakšen velikan napadel, s tem pa (po mojem mnenju) povzročajo, da se mali bojijo velikih... poznamo tudi majhne pse, ki se jih ne bojijo, ker so jih že od začetka puščali v bližino velikih. So pa tudi majhni psi, ki so napadalni. Zanimivo bi bilo dobiti točne podatke o ugrizih psov. Katere pasme največkrat ugriznejo (napadejo) in to spraviti v javnost...Pri moji pesjanki so bile do zdaj največje posledice (ljudi, ki so ji prišli blizu), pohojene noge in poslinjenost... Sem se razpisala :-[ malo me še povišan pritisk daje
lp
T.

8)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #424 : 10 Julij 2006, 23:24:17
Saj meni tudi dvigne pritisk... Naprimer danes. Večerne igralne urice: Theba, Bela (labradorka) in Noli (ZP) letajo in norijo po travniku. Pride mimo gospa s pudljem (ravno tako spuščenim), ki bi se jim pomoje kar pridružil (vsaj po obnašanju sodeč).

A to ena teta z rjavim pudeljčkom oz. pudljico, ki zraven vdno nosi košaro? Če je to ta se ne sekiraj, Smart je ne sme povohat, ker bi ji lahko zlomil nogo ::) ???

Lp nina

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #425 : 10 Julij 2006, 23:29:30
Svetlo rjav oziroma krem je bil. Možno da je isti/ista. Smart je potem tudi nevaren  ;)  :D . Ja ZP- ji so res grozni ja najmanj na ketni bi morali bit... (lahko ti celo kakšno dlako pusti na hlačah, ko se pride crkljat)  ;)  ::)
lp
T.

8)

fortuna

• *
Odgovori #426 : 11 Julij 2006, 01:45:38
Citiraj
Meni pa nikakor ni jasno kako to da govorijo o treh bulmastifih   . (a ni bilo tako,da so enega pokončali policisti, eden pa naj bi bil v zavetišču uspavan - od kod torej trije   )

Lep pozdrav, Ivana

Hm, a niso bili ŠTIRJE bulmastifi, ko so napadli Tržičana? Enega so ustrelili, trije so šli v Gmajnice? ???

In ti trije so v petek napadli "inštruktorico" - prevzgojiteljico le-teh.

Kaj odgovorni še čakajo? Na smrtno žrtev?????????? Jim je denarček pomembnejši od človeškega življenja??

In JA, KJE SO NAGOBČNIKI??? Pri treh zverinah, ki so že pokončale živo bitje, več le-teh pa hudo poškodovali, se lahko samo še sprašujemo kam ta svet pelje. Zverine, X-kolikokrat so že napadle, poškodovale, ubile, pa še vedno brez nagobčnika?

Ah ne, saj so samo "mucki", ki nobenemu ne naredijo žalega, razen, če jim- ali njihovi lastnici -  mimoidoči grozijo.  :o

Oh, kaj bi dala da bi bila muha na steni te "prevzgojiteljice"... Upam, da ji usmiljenje in denar ne bodo zameglili razuma...

puppa

• *
  • Psi imajo gospodarje, muce pa služabnike!
Odgovori #427 : 11 Julij 2006, 11:07:23
Danes zjutraj sem slišala po radio, da sta ta dva zloglasna bullmastifa, ki sta v Gmajnicah, napadla svojo oskrbnico-trenerko.

Podrobnosti žal ne vem.  ???

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #428 : 11 Julij 2006, 11:18:12
Na naslovnici: Bulmastifi popadli inštruktorico

Več na: 24ur.com

Puppa o tem govorimo ;)

Lp nina

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #429 : 11 Julij 2006, 11:31:31
Če daš vse tri komade hkrati z lastniki v ogrado, po možnosti še spuščene, kaj drugega niti ne moreš pričakovati. Glede na to, da so se v gmajnicah pol leta ukvarjali z vsakim posebej in kakšnega posebnega problema niso imeli, bi se lahko vprašali, kako da  lahko kr neki "strokovnjaki"  zadevo ne samo vrnejo na izhodišče ampak še krepko poslabšajo.
Mogoče bi bilo dobro ločiti med strokovnjaki, ki obvladajo delo z vedensko motenimi psi (ki jih lahko pri nas preštejemo na prste ene roke) in inštruktorji, ki (bolj ali manj) obvladajo vzgojo in šolanje "normalnih" psov. Ti pri prevzgoji nevarnih psov nimajo kaj iskati.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #430 : 11 Julij 2006, 18:32:10
Če ne na evtanazijo, bi vsekakor bilo treba pse ločit, prevzgojit in dati daleč stran od njihove lastnice. Ni mi jasno kako jih lahko obiskuje, če so ji bili odvzeti? To je tako kot bi nekomu odvzeli otroke zaradi recimo, meni najhujše, spolne zlorabe, potem pa bi tej osebi pustili, da ima te otroke čez vikende in počitnice pri sebi... Se to samo meni zdi butasto ??? . Kam gre ta svet (beri država).
lp
T.

8)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #431 : 12 Julij 2006, 07:58:50
Glede na zadnje dogodke Tecka mislim da tudi prevzgoja ni več rešitev in verjemi mi ni veliko takih ljudi, ki bi imeli dovolj izkušenj in bi jih bili poleg tega pripravljeni vzeti tako posamično kot vse tri skupaj. Poleg tega ne verjamem da bi njihova lastnica kaj takega sploh dopustila :-\ Mi je res hudo za pse ampak za njih je najboljša rešitev uspavanje :( :'(, za njihovo lastnico pa trajna prepoved imeti še kakega psa. sicer sem prebrala v včerajšnem dnevniku da človek ki sta ga najela lastnica in njen mož za prevzgojo še ni vdal in da bodo z prevzgojo nadaljevali, zgleda da bo res potrebna smrtna žrtev da bodo padle pametne in prave odločitve. >:( :-X ::) :-\
Ne Tecka tudi meni se zdi da je z našo državo na nekaterih področjih nekaj zelo narobe in ja pri nas je vse možno!

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #432 : 12 Julij 2006, 09:53:39
Se strinjam. Sicer sem napisala: Če ne na evtanazijo.... Tudi meni je žal za pse, mi je pa še bolj hudo za vse tiste pesjančke, ki so jih dotični psi napadli, strgali nekatere celo ubili in seveda za ljudi... Najbrž sem že milijonkrat poudarila, da bi morali uvesti izpit za psa,... utopično razmišljanje. Čeprav bi bilo možno, če bi imel državni proračun kakšno korist od tega  ;) .
Je pa res žalostno kaj vse lahko dosežejo ljudje iz znanih, finančno močnih družin. Po drugi strani pa so osebe, ki nikakor ne dosežejo pravice, samo zato, ker si ne morejo privoščiti dobrega odvetnika, vendar je to že druga debata.
lp
T.

8)

puppa

• *
Odgovori #433 : 12 Julij 2006, 09:55:45
Sicer jih je večina mnenja, da je za omenjene pse edina rešitev injekcija, pa jaz pravim takole; če so lastniki pripravljeni plačati za njihovo oskrbo na Gmajnicah in tudi iščejo rešitve za prevzgojo, naj poskusijo. Res pa je, da sem mnenja, da bo prevzgoja težka, če ne že nemogoča. Kaj je potem bolje - uspavanje ali življenje v boksu ins prehodi pod strogim nadzorom do naravne smrti (kot kakšni kaznjenci) ???  ???

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #434 : 12 Julij 2006, 11:43:24
Škoda prostora na Gmajnicah. saj to ni pasji zapor ampak azil za izgubljene živali. Vsakega psa posamezno (razen za starejšega samca, mogoče) bi bilo mogoče oddati kakšnemu strokovnjaku, ki bi točno vedel, kaj je vzel in kako mora z psom ravnati. Takih ni veliko, so pa. Vendar dvomim, da bi si kateri od njih psa prostovoljno nakopal na glavo. Navsezadnje, ne glede na to, kako bi ga rehabilitiral, resocializiral, ne glede na to, kako prijazen in ubogljiv bi bil - NIKOLI ne bi smel priti izza ograje drugače kot na povodcu in z nagobčnikom. Ker nikoli ne bi mogli vedeti, kdaj ga bo pičilo in bo  spet agresivno odreagiral.
Ne glede na to, kaj bi naredili z njimi, pa nikoli in pod nobenim pogojem ne bi smeli biti več skupaj.

Me`SheLLa

• *
  • ...moja lubica...
Odgovori #435 : 12 Julij 2006, 11:47:48
tudi jaz sem za injekcijo, ker bi bilo preveč boleče gledat pse kako se mučijo- kakor je rekla puppa življenje v boksu in sprehodi pod strogim nadzorom do naravne smrti  :(

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #436 : 12 Julij 2006, 12:14:20
Vse, kar sem imela namen še povedati na tole temo, je tule:

http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=9641&start=540

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #437 : 12 Julij 2006, 16:07:42
če so lastniki pripravljeni plačati za njihovo oskrbo na Gmajnicah
hja, ... zal to placujemo davkoplacevalci niti slucajno ne lastnica, saj so ji bili psi odvzeti in jih ima "v lasti" sodisce.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

puppa

• *
Odgovori #438 : 12 Julij 2006, 21:04:27
hja, ... zal to placujemo davkoplacevalci niti slucajno ne lastnica, saj so ji bili psi odvzeti in jih ima "v lasti" sodisce.
m.

jaz bi naložila to lastnici.  >:(

to me sicer čudi, ekr poznam primere, kjer so državni organi zasegli psa zaraditega, ke rni imel papirjev za vstop v državo (potrdila o cepljenju itd.) in je za čas karantene bil v zavetišču, ampak plačal pa je lastnik. zakaj to ne bi bilo isto? ???

Satin

• *
Odgovori #440 : 14 Julij 2006, 07:43:18
Oh ta naša butasta država in ta naš z........i pravosodni minister >:( upam da se naslednjič na njegovo rit spravjo in da se bodo stvari potem končno začele odvijati. Ja pa saj to ni res, res bi bilo treba te tri bulmastife na naša sodišča in v ministrstvo spustit, bi potem zadeva hitro stekla >:D :P ;D Ja pri nas davkoplačevalci vedno naj....o, ko bi nam še plače dvignili da bi lažje našo državo in kriminalce sponzorirali >:D >:( to pa ne! >:D >:(

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #441 : 14 Julij 2006, 14:41:52
No midve sva pa včeraj pozno zvečer spet doživeli napad  :( .
Jaz sem mojo imela na haltiju, ker sva "rolali", ko se naenkrat zasliši bevskanje in v mojo punčko prileti siv »pudelj«  :o. Revčka je samo odskočila (vame z ritjo) in me pri tem zbila na tla. Prijateljica, ki je bila z nama, je bila čisto šokirana. Hvalabogu jo je Theba odnesla z majhno praskico na boku, jaz pa imam zatečeno zapestje in koleno  :-\ . Telefona nisem imela, ker pa psa ne poznam in ga je lastnica po mojem dretju nanjo, psa hitro odpeljala (pojma nimam kam) policija odpade.
Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi se Theba branila in šavsnila nazaj? Samo sklepam lahko.
Zakaj je potem vedno moj pes tisti, ki bi ga prepovedali, se ga vsi bojijo in je moteč za okolje ???
Bojim se, da bo moja miroljubnica ob takih incidentih postala popadljiva do manjših psov.
Nisem sigurna, da je prava tema za to, sem še vedno tako besna...
lp
T.

8)

Satin

• *
Odgovori #442 : 14 Julij 2006, 14:56:55
Tečka kak napadla ah dej no sam igrat se je hotla, dej no pudeljček pa grize... >:( Tebi bi se smejal češ glej mala kodrasta stvarca je ugnala velikanko, če bi pa tvoja kaj podobnega nardila bi pa najmanj po vseh pričanjih že lastnico hotla požret >:( :-X Naslednjič ko jo srečaš ti svetujem da malo kodravo ščene nabuliraš lastnici v faco da se bosta obe naučili, če bevkača in grizača ne zna vzgojiti ga naj ima pa vrvici. Sem to ravno par dni nazaj izvedla, pa sem lastnico prej opozorila (sicer je pri meni šlo za mešančka med pudlom pa boh ve še katerim poštarjevim psom) pa so se mi ona in njene kolegice smejale >:(, sicer Lars manjšim od sebe noče nič in se mu je umikal mali pa nič, mu je pa počasi živce že načenjal in ga je Lars že malo opozarjal da ga ima počasi zadosti, malo bevskalo in grizalo pa nič, one so se še naprej smejale, no Andreji je živc poču prej ko Larsu, mali bolhač je še krasno zadnjo plat nastavul, da bi ga videla kako je v lepem loku letel kakšen meter, prletu naravnost v lastnico in se samo usedu in sam čuakst gledu >:D 8) Sicer so se neki bunile in ena je hotla bit celo tako pogumna in mojga šutnt, sam ko je vidla da sem se postavla v bojni položaj, je še neki jezikala, no je odnehala ko sem ji rekla naj pride bliže da jo malo polepšam, so šle k raketa >:D Sva jo potem včeraj srečale, je bevskača po hitrem postopku dvignila v naročje pa kilometrski krog okrog naju, če ne gre z lepa gre pa zgrda! >:D ;)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #443 : 14 Julij 2006, 15:30:22
Hehe, Satin, ti si zakon! Kako ti zavidam tak karakter!  8)  :D

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

Satin

• *
Odgovori #444 : 14 Julij 2006, 15:53:07
Newfka včasih celo malo prav pride če te mal več pr seb, čeprav ji tudi v drugem primeru ne bi pomagal, ker ko Andreji poč film sm tapravi bikec >:D in takrat se sam nekam na varno umakni, ker v drugem primeru ni varno ker gazim ko tank vse pred sabo.... >:D ;) Ma ne dopizidl mi je po domač povedan, že parkrat sem jim rekla da če ga ne zna obvladat da naj ga ima na vrvici 8), pa danvš mislna jih je še par k jih bo po hitrem postopku od zdej naprej letel po zraku in to z lastniki vred. Mislm ja vsi majo tak pridne in pametne pse, da sam še iz krožnika z žlicam pa vilcam in noži ne jejo pri mizi, no sej psi niso krivi ampak lastniki. Enkrat še pri prejšnem pesjanu se mi je en tip ful pametnega delala pa kao svojega dolgodlakega NO na mojga ščuval, ti je pes že nekaj proti nama skaku pa sem sam hlado rekla da bosta on in pes po berglah hodla, pa se je tipo še kar smejal >:( ::), sej ja ženska pa kaj še.. >:( :-X pes se je že počasi plazu proti mojmu sem pogledala psa pa sm (tole bo smešno zaslišat ampak deloval pa je 8)) da če on mojga ugrizne bom jaz njega in tak da bo brez ušesa, tip se je še kar režu, pes je pa zgleda pogruntal da z mano ni dober kosti grist pa se je sam s podvitim repom odplazu k tipu nazaj in verjem mi da bi mu tist ušes in še rep zraven odgriznila če bi bilo potrebno, ja ampak tip je hotu pol kr še neki mojga dražit in je neki kamne proti njemu metal, Ax je šel na prostor, jaz pa k tank proti tipu zgleda mi je mogu iz glave ogenj šibat ker je tip popoku psa in sebe in sta sam šla, od takrat naprej imam pred njemu mir in če me zagleda raje en velik krog naredi okol mene. Sej moja mat je rekla da jih bom enkrat fasala od koga, sam sm rekla ni blema sam vprašanje kdo bo bolj plav - garantirano da on! >:D

S1b

• *
Odgovori #445 : 14 Julij 2006, 16:41:25
satin kje se je zgodil napad na larsa, namreč mojega siba je tudi en NO napadel v stični...

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

fortuna

• *
Odgovori #446 : 15 Julij 2006, 18:14:52
Za ugrize krivi nevestni lastniki
Ob zadnjih napadih psov

Slovenija, 15. julij 2006 12:53
Ljubljana - RTV SLO

Vurs pripravlja dopolnitve zakona o zaščiti živali, ki bodo omogočale odvzem ali napotitev nevarnih živali na šolanje.

V luči aktualnih pasjih napadov direktorica veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič opozarja, da bi bilo izpostavljanje določenih pasem krivično. Dodaja, da sedanja zakonodaja vsebuje določbe o ravnanju z živalmi, ki ogrožajo okolico. Špeličeva poudarja, da gre pri problematiki predvsem za nevestne ali neusposobljene lastnike.

V državi je registriranih 160.000 psov. Lani je bilo prijavljenih 1.257, do julija letos pa 531 ugrizov. Največkrat so storilci zaradi številnosti zlati prinašalci.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=114185

Satin

• *
Odgovori #447 : 16 Julij 2006, 13:31:20
Sib Lars je bil napaden po novem letu blizu doma ravno ob času ko sta se z očetom odpravila na sprehod! Tisti NO dolgodlaki pa je nekaj vmojega prvega psa Axa se zaganjal kar nekaj let nazaj na trvniku kjer se mi sprehajamo, ga pa že zdaj nisem dolgo videla, kje pa je vaju napadel NO.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #448 : 17 Julij 2006, 16:15:01
V državi je registriranih 160.000 psov. Lani je bilo prijavljenih 1.257, do julija letos pa 531 ugrizov. Največkrat so storilci zaradi številnosti zlati prinašalci.

Bolj kot za številnost gre tudi za to, da so ljudje prepričani, da je treba goldna pobožati, kjerkoli kadarkoli brez kakršnega koli vprašanja. Otroci, odrasli vsi se kar zapodijo, planejo na psa " Oooo kako si pa ti lep, pa prijazen tudi a ne? " v tem trenutku imajo seveda roko že na psu. Taki ljudje mi gredo strašno na živce ( veliko bolj kot spuščeni psi recimo)  in vedno odgovorim z "Kaj pa če bi bil hud?" ker nihče niti pomisli ne na to, ker je samoumevo, da je golden pač golden. Ok moj res ne ragira na take dotike drugače kot tako, da se vrže ob tla in da noge narazen :-[ ampak kaj pa če bi reagiral drugače?? Bi bil še eden več v statistiki pač.. ljudje pa še vedno v dobri veri da so goldni "najtaboljši". Sem si že enkrat rekla, da bova šla čez center z nagobčnikom me zanima kakšne bi bile reakcij ::)

Lp nina

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Odgovori #449 : 17 Julij 2006, 21:14:34
Ti jaz povem kako bi bilo ninci. Naša inštriktorica v KD Krimu ima enega črnega psa, podobnega flatu (ne vem, če je pasemski) in zgleda prijazen in je šolan, ampak ne prenaša samcev in preveč vsiljivih ljudi, ki ga hočejo božati. Ker se je naveličala, da skoz opozarja ljudi naj ga ne božajo in naj dajo psa na povodec, ker jih ne prenaša, je zanj nabavila nagobčnik in zdaj ima mir. Vsi se jima izogibajo in nobenemu ne pride na pamet, da bi spustil svojega psa zraven, kaj šele sebe. :o

Lp