Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609182

valvasor

• *
Odgovori #750 : 06 Februar 2010, 13:12:42
   oJLA,

Samo za fizicne osebe.

Cao-Slavi

isla

• *
  • ash
Odgovori #751 : 06 Februar 2010, 13:19:30
Vsaj nekaj!  :) Čeprav nisem vzreditelj in se me ne tiče!  :D

Urška

• *
Odgovori #752 : 06 Februar 2010, 15:01:15
In glede na resnice, ki prihajajo sedaj na dan upam, da se bo razjasnilo tudi, kaj se je s psi dogajalo prej, pa da bo kdo še enkrat pogledal kaj je bil uradni vzrok smrti Zore Roter, kakšno je bilo njeno življenje tam nekje iz študijskih let naprej in podobne nepomembnosti, zaradi katerih smo na udaru vsi ljubitelji psov.

Slovenija je čisto premajhna, da bi te zadeve lahko ostale skrite. In popolnoma nepošteno je, da bi morali zaradi takih osebkov posledice nositi vsi normalni ljudje. In mislim, da nas je že čisto preveč, ki vemo, da na podlagi dejanj teh ljudi ne smemo dopustiti zakonskih sprememb. V tem primeru bi bolj zalegla sprememba kakšnega drugega dela zakonodaje   ::)

Naša zakonodaja sploh ni slaba, samo udejanja je nihče.

Ron**Kala

• *
Odgovori #753 : 06 Februar 2010, 15:03:17
Oprosti mi ne da brati cele teme zato bom samo povedala svoje.
Ko se je zdaj v Slovenije zgodil ta napad,je zdaj cela Slvenenija zgrožena nad vsemi ''nevarnimi'' pasmami.Če gre zdaj mimo tebe človek z npr. dvema al enima bullmastifom,pittbulom,bullterierjem,rowellirjem...  so vsi ljudje okoli njega prav zgrožen,kako lahko ima take pse,čeprav so oni tako prijazni kot... dojenčki bom rekla.(Skoraj) vsaka pasma ima vsaj enega predstavnika ki je agrasiven pa naj bo to kavalir ali bullterier.
Vam bom zdaj nekaj povedala.
Danes sem izvedlala nekaj groznega :( :( :(
Pes od mojega bratranca je umrl  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(  .Bil je mešanec med staff storskim terierjom in pittbulom če se ne motim.Res da je bil malo bolj zaščitniški ampak ne tako da bi ubil človeka.Šli so k veterinarju in izvedeli da je bil po vsejverjetnosti zastrupljen in da mu ni več pomoči,zato so ga morali uspavati.Ja sklepam da so bili ljudje zgrožen da bi imeli v okolici psa ki lahko ubije (tako so samo oni sklepali,saj je bil taek ''pasme'').Res grozno je kaj vse se zdaj dogaja.
Pa še nekaj.Zakaj pa ljudje kupijo psa za katerega nimajo časa,ga ne poznajo....

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

zoe

• Moderator
Odgovori #754 : 06 Februar 2010, 15:06:24
Mogoče imaš lahko spletno stran, ampak a ni tako, da se lahko podatki na spletni strani uporabijo kot dokazovanje krivde za kaznivo dejanje?
Če nekdo na primer prijavi zlorabljanje otroka v družini, lahko policija kot dokaz uporabi tudi pisanje o tem na internetu. Saj se da računalnike izslediti.

Se mi zdi, da je bil en primer prometnega prekrška, kjer so storilca potem kaznovali na podlagi posnetka na youtube ali nekaj podobnega.

Za ostalo nimam komentarja :-X

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Ron**Kala

• *
Odgovori #755 : 06 Februar 2010, 15:07:45
Sem najdala eno slikco.

''Joj tako ''nevaren'' pes in otrok.Mogoče jo bo ubil''.
Misilm ....

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #756 : 06 Februar 2010, 15:08:11
Bojim se, da se bo vse pometlo pod preprogo. Žrtev pokopana, krvniki mrtvi, primer zaključen. Danes se govori samo še o podivjanih psih.

zoe

• Moderator
Odgovori #757 : 06 Februar 2010, 15:10:10
Pa še glede tega: nevarnih psov ni, nevarni so ljudje. Moje mnenje je, da so potencialno nevarni prav vsi psi, razlika je samo v tem v kakšen primeru bodo reagirali z napadom in kako bo to vplivalo na okolico.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Ron**Kala

• *
Odgovori #758 : 06 Februar 2010, 15:22:09
PES NIKOLI NI KRIV.VSE JE ODVISNO V TEM KAKO GA VZGOJIŠ.
Sem najdla še malo slikc ''nevarnih'' psov in otrko,ljudi....

http://www.psi-kocky.cz/files/odchovy18.jpg
''Čeprav je mladiš ga vseeno lahko hudo poškoduje'' (tega ne govorim jaz)

http://www.ednevnik.si/uploads/a/alja/10167.jpg
''Ojej odgriznil mu bo roko!!''

http://www.downtownpet.com/blog/uploaded_images/pitbull-and-child-759940.jpg
''Odtrgal mu bo glavo''

http://blogs.seattleweekly.com/dailyweekly/pitbull.jpg
''Tuki pa ga bo razkosal na koščke''

http://vomhognadottirs.com/boy_and_rottweiler.jpg
''Otrok ne hodi blizu lahko te poškoduje''

http://www.dogbreedinfo.com/images10/DobermanBoomer2.jpg
''Ubil te bo!!!!''

http://static-p3.fotolia.com/jpg/00/10/03/16/400_F_10031697_JrkgWwZHgB6TwfrX0RCoygVqHDTlbASl.jpg
''Pazi!!!''

http://farm3.static.flickr.com/2250/2099533818_73bd16623d_o.jpg
''Pazi,pojedl ti bo otroka!''

http://sgp.undp.org/intranet//img/projects/6957/Kangal%20yavrulari%20ve%20DOGA.JPG
''Ojej dva sta.Lahki plen''

Sem najdla še več slika,mapak to je dokaz da niso vse nevarne pasme res nevarne

isla

• *
  • ash
Odgovori #759 : 06 Februar 2010, 15:26:53
 ::)

Slike niso noben dokaz in s takimi slikami dosežeš pri neljubiteljih samo še večji odpor!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #760 : 06 Februar 2010, 15:29:37
tudi meni gredo take pocukrane slike na jetra.

mayča

• *
  • Brigitka in Nelči-Belči
Odgovori #761 : 06 Februar 2010, 16:14:53
...sicer se ne bom nekaj vmešavala v tole debato, samo meni se zdi, da je takih fotografij premalo - jaz sem bila navdušena, ko je SKY na forumu pokazal sliko svojega psa in nekajmesečno deklico zraven - občutek je res zelo prijeten in pozitiven. Seveda, je pa treba zraven pripisati, kako in koliko lastnik dela s psom (treningi, šolanje, itd.). Drugače ljudje mislijo, da je vse to samoumevno...

Ampak kapo dol, pred takimi! 8)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #762 : 06 Februar 2010, 16:31:46
Noben problem ni narediti take slike. In so čisto luštne za v album. problem nastane, če se take slike uporabljajo kot "reklama" za to, kako ljubki in skrajno nenevarni so kužki. zaradi tega, ker so starši pustili otroka in psa skupaj brez nadzora se je zgodilo že preveč nesreč, tudi zelo hudih.

SKY

• *
Odgovori #763 : 06 Februar 2010, 18:48:03
Noben problem ni narediti take slike. In so čisto luštne za v album. problem nastane, če se take slike uporabljajo kot "reklama" za to, kako ljubki in skrajno nenevarni so kužki. zaradi tega, ker so starši pustili otroka in psa skupaj brez nadzora se je zgodilo že preveč nesreč, tudi zelo hudih.

Ker smo ravno omenjeni v enem postu višje, bi rad samo ovedal, da naša dva nikoli nista skupaj sama,ampak vedno zgolj pod nadzorom.
Kdor me pozna, tudi ve, da sem daleč od tega, da bi počlovečal svoje pse. Svoje pse imam izredno rad, so vedno z nami, ampak so psi.

Slike sem dal gor zgolj iz veselja, ker se naša dva tako dobro razumeta, čeprav so me prej obhajali precejšnji strhovi.  ;)

Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

isla

• *
  • ash
Odgovori #764 : 06 Februar 2010, 19:55:49
...sicer se ne bom nekaj vmešavala v tole debato, samo meni se zdi, da je takih fotografij premalo - jaz sem bila navdušena, ko je SKY na forumu pokazal sliko svojega psa in nekajmesečno deklico zraven - občutek je res zelo prijeten in pozitiven. Seveda, je pa treba zraven pripisati, kako in koliko lastnik dela s psom (treningi, šolanje, itd.). Drugače ljudje mislijo, da je vse to samoumevno...

Ampak kapo dol, pred takimi! 8)

Ma ja sej je vse super, ko so slike objavljene v pravem kontekstu. Sky je slike objavil v border temi, ko smo debatirali o odnosu otrok pes in to pri točno določeni pasmi. Tele slike pa so nametane kar tako in njihov namen naj bi bil prepričati ljudi v to da psi niso nevarni?!  ???
Mene ne motijo, rekla sem le, da imajo pri ljudeh, ki so že itak prestrašeni takšne slike kontra efekt!

esta

• *
Odgovori #765 : 06 Februar 2010, 20:11:28
Hej!
Zadnjih nekaj dni opažam veliko paniko in histerijo med ljudmi, in mnogo teh ljudi se je začelo bati psov tipa bul in ali pa kar vseh psov.Mislim da so naši mediji spet preveč napihnili, zato je pri neljubiteljih občutiti še večje sovraštvo do psov...  :-X Zaradi tega ljudje tudi ne bodo posvajali pso tipa bull, in bodo morali biti zato evtanizirati. Kaj pa če bi mi spisali en tekst oz nekaj, kjer bi lepo obrzložili recimo da psi niso bili krivi in pač zakaj se je to zgodilo..in bi povedali da je to le stvar vzgoje, ter bi mogoče predstavili tudi vzgojene primerke “nevarnih pasem“. No in potem bi ta tekst poslali na maile,objavili na facebook, in tako dalje, in mogoče bi se tako ljudje vsaj malo pomirili? Upam da nisem spet preveč naivna in optimistična, ampak res želim da javnost ne bi bila tako prestrašena.
Lp, e :-*

''In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.''

Urška

• *
Odgovori #766 : 06 Februar 2010, 20:17:16
Slavi,

lahko o pripravi nove zakonodaje poveš kaj več? Kdo iz KZS je zraven, kaj obsega?

esta

• *
Odgovori #767 : 06 Februar 2010, 20:23:29
Bi bil kdo pripravljen pri tem sodelovati?
lpe :-*

''In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.''

valvasor

• *
Odgovori #768 : 06 Februar 2010, 21:26:11
   Ojla,

Bili so samo predlogi, koliko psov. Ostalo je naprej debata na Vurs-u.  Ko dobim kaj konkretnega, sporocim.

Cao-Slavi

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #769 : 06 Februar 2010, 21:32:54
No bo zanimivo slišat "Kam pa z odvečnimi psi". Že tako so zavetišča polna, če ne bi bilo takih, ki so pripravljeni imeti dva ali celo tri pa pomožnosti še vse posvojene iz zavetišč, bi bila še bolj.
Namesto, da se lotijo omejevanja števila psov na gospodnijstvo bi se lahko lotili preprodaje in uvoza živali, pa nerodvniške vzreje, in predvsem izobraževanja bodočih lastnikov 1. kako se psa sploh kupi in kje in 2. kako se z njim živi pa bi imeli dela čez glavo  :P

Urška

• *
Odgovori #770 : 07 Februar 2010, 02:22:30
No, mene zanima kdo iz KZS je zraven pri snovanju predloga, ker bi želela izvedeti kaj načrtujejo, ker me to kot lastnika treh psov, ki si zagotovo namerava omisliti še enega ali dva, res zanima. In koneckoncev, če je KZS zraven, potem me to zanima kot nekoga, ki letno plača vsaj 2 članarini.

SKY

• *
Odgovori #771 : 07 Februar 2010, 04:28:42
V končni fazi, bomo pač vs, ki s psi delamo in imamo oz. bomo kdaj imeli več kot dva, pač registrirali psarne.

Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

Urška

• *
Odgovori #772 : 07 Februar 2010, 08:14:08
Vprašanje, če bo tako enostavno.  ???

dmdm

• *
Odgovori #773 : 07 Februar 2010, 08:25:34
mislim da ne bo potrebno registrirat pasme, samo prostor bo moral biti zagotovljen
pa najbrž razna dodatna šolanja.

LPD

Jean

• *
Odgovori #774 : 07 Februar 2010, 08:45:47
"In Italy there are currently 92 restricted breeds (including corgis and border collies) that cannot be owned by minors or convicted felons."

What? That can't be right.

http://www.theglobeandmail.com/news/opinions/article900674.ece

Jean

• *
Odgovori #775 : 07 Februar 2010, 09:16:29
Ma ja sej je vse super, ko so slike objavljene v pravem kontekstu. Sky je slike objavil v border temi, ko smo debatirali o odnosu otrok pes in to pri točno določeni pasmi. Tele slike pa so nametane kar tako in njihov namen naj bi bil prepričati ljudi v to da psi niso nevarni?!  ???
Mene ne motijo, rekla sem le, da imajo pri ljudeh, ki so že itak prestrašeni takšne slike kontra efekt!

Se strinjam. Tako objavljenje brez konteksta je zame zgolj manipuliranje s čustvi ljudi, ravno tako kot tiste slike ki jih vidiš tukaj in tudi povsod zdaj v mediji:

http://tvslo.si/predvajaj/psi-bi-morali-biti-na-povodcih-pa-niso/ava2.59275263/

(začne pri 1.29)

Taka slika o krvoločnem psu ki kaže zobe me čisto nič ne prepriča o nevarnosti vseh psov ali določene pasme, nevedni ljudje pa bodo še bolj prestrašeni. In kičasta slika o otroku z recimo pitbulom, sploh če otrok dela neumnosti (npr. da ga jaha ali podobno) brez nadzora odraslih, bo prav tako sprožila različne reakcije, od "iii, kako srčkano" od tistih, ki so tako in tako naklonjeni psom, do "Groza! Kako si lahko kaj takega dovoli mama tega otroka!"

Bolj produktivno je neka izobraževalna kampanja ki med drugim tudi poudarja koriste, ki jih ima družba od psov--npr. reševanje, terapevstko delo, šport in rekreacija, znanstveno dokazani ugodni vplivi na zdravje in življensko dobo lastnikov živali itn. In tako kot esta predlaga, da se pokažejo predstavnikov t.i. "nevarnih" pasem v pozitivni luči, ampak s podatki in dejstvi, ne z neko sliko brez konteksta. Esta, mislim, da nekateri že delajo/mo na tem--razne izjave so v pripravi, ki bodo prišli ven tudi v obliki peticije, samo počakamo, da so rezultati obdukcije uradno potrjeni in objavljeni.

valvasor

• *
Odgovori #776 : 07 Februar 2010, 10:19:28
   Ojla,

Kot sem napisala- v to ne pasejo vzreditelji, tekmovalci..... Kdor vzreja bo imel potrdilo od Vurs-a, kdor pa je teikmovalec, pa od KZS.

Ko bo kaj vec, pa sporocim.

Cao-Slavi

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #777 : 07 Februar 2010, 10:51:16
Brez komentarja................... ...ravno tako kot upam, da prav vsak pedofil pristane v arestu med samimi nabildanimi, pohotnimi pedri.

Vem, da je čisto off topic, ampak kot sociologinja pa moram reagirat. Homoseksualnost nima popolnoma nobene veze s pedofili ali sodomisti in bi prosila admina, če lahko pisca prispevka na to opozori. Šolski primer širjenja nestrpnosti, stereotipov in popolne zaplankanosti.

"Na tisoče generacij psov nekoč in zdaj je prepričanih, da bodo nekega dne - če bodo le dovolj pozorno poslušali - obvladali človeško govorico. " Maya V. Patel, roj. 1943

Jean

• *
Odgovori #778 : 07 Februar 2010, 11:35:41
Evo, to je tisto, kar lahko dejansko pozitvno vpliva na javno mnenje:
http://24ur.com/novice/slovenija/eva.html

Casper, se čisto strinjam, hvala, ker si na to opozorila.

Šapa

• *
Odgovori #779 : 07 Februar 2010, 15:56:01
"In Italy there are currently 92 restricted breeds (including corgis and border collies) that cannot be owned by minors or convicted felons."
What? That can't be right.
http://www.theglobeandmail.com/news/opinions/article900674.ece
Ja so imeli zakon, ki je prepovedoval 92 pasem, kasneje so ta seznam skrajšali na 17 pasem med katere so dali Ameriške Pit Bull Terrierje, Rottweilerje, Bullmastiffe, Ameriške Bulldoge in podobne pasme. Vendar se je tudi novejša izvedba zakona izkazala za nesmiselno in neučinkovito, zato so zakon marca leta 2009 umaknili, saj je lahko pes nevaren ne glede na pasmo, zanj pa odgovarja njegov lastnik.
http://network.bestfriends.org/campaigns/pitbulls/news.aspx?pID=10615
http://stopbsl.com/2009/03/17/italy-breed-blacklist-to-be-eliminated/

Italija je poleg Nizozemske v Evropi en odličen primer NEdelovanja zakonov o prepovedi določenih pasem.  ::)