Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609169

TIM

• *
Odgovori #210 : 09 April 2006, 11:37:28
Ja na kakšnem samotnem travniku je že spuščen, ampak v naselju pa še ga nikoli nisem spustil s povodca, ker naju ljudje že tako obsojajo in čudno gledajo.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #211 : 09 April 2006, 12:01:38
To pa verjamem  :-\ Na žalost je res veliko takih ki postrani gledajo kar veliko pasem pa čeprav se tudi zelo prijazne. Pri moji je pa ravno v tem problem ker jo hoče ravno vsak malo počohati ona pa nazaj zarenči  :-X, ker pač ne zaupa tujcem in se ne pusti vsakemu crkljati :(

TIM

• *
Odgovori #212 : 09 April 2006, 12:18:26
Erras pa je ravno obraten, samo čaka da bi ga kdo na sprehodu pobožal ampak žal si le redki upajo, ker ja tako "nevaren"!

Gina

• *
Odgovori #213 : 09 April 2006, 13:02:27
Res je zoprno in grdo, če te nekdo ozmerja zaradi psa in ti grozi, ampak v tem, da se pa nekdo umakne pred tabo in tvojim psom, pa ne vidim nič čudaškega... ???  Jaz popolnoma razumem take ljudi, ker vem, da se nekateri psov (sploh velikih, da o tem, da imajo še videz bordojske doge, niti ne govorim...) bojijo. Razlogi za to me pravzaprav niti ne zanimajo. Saj nikoli ne veš, kakšne slabe izkušnje z velikimi psi je tista gospa s pekinezerjem že imela... Nekateri se pa bojijo krav, drugi konj,tretji kač...  A jih bomo zato obsojali in se jim čudili?  Po mojem bi se moral vsak odgovoren lastnik psa (in vsake druge živali) tega zavedati in upam, da večina tudi se.

Lp

Tudi meni se ne zdi nič čudaškega, če se nekdo umakne pred mano in mojim psom na nek kulturen način, ali se celo sama umaknem ali počakam, da gredo mimo, če predvidim, da jim ni ravno do srečanja. Se pa tudi jaz čedalje pogosteje srečujem s "čudaškimi" lastniki, ki panično s svojim psom v naročju začnejo bežati pred mano, kljub temu, da imam jaz psico na povodcu, da hodi čisto poleg mene in da sploh ne pokaže niti malo zanimanja za psa nasproti, čeprav ponavadi le-ti bevskajo in se brezglavo zaletavajo ... Ok, mogoče neljube izkušnje v preteklosti, pomožnosti še s podobnim psom, ampak bi se vseeno takšni lastniki morali zavedati, da s svojim početjem psa le še bolj znervirajo.
Ma ravno takšni lastniki posplošujejo pasme vsepovprek, jih označujejo za nevarne, ponavadi na podlagi ene neprijetne izkušnje s predstavnikom določene pasme.

Lp

TIM

• *
Odgovori #214 : 09 April 2006, 13:13:22
Gina imaš prav! Moj pes je na sprehodu tako len, da se mu niti hodit ne da kaj šele, da bi kakšnega psa pogledal a eni ljudje totalno panično in neutemeljeno reagirajo!

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #215 : 09 April 2006, 13:40:38
Če ima pes videz bordojske doge še to ne pomeni, da je agresivin! Jaz osebno še nisem videl agresivnega bordojca in sem bil ze na marsikateri razstavi.

Noben ne trdi, da je agresiven. Hotela sem le povedati, da videz psa pri ljudeh, ki se na pse ne spoznajo in, ki o tvoji pasmi nimajo pojma in, ki se za piko na i še bojijo psov, povzroči marsikaj. Njufi so najprijaznejši psi na svetu in tako tudi izgledajo  8), pa me vseeno na sprehodu marsikdo vpraša, če je hud. Jaz vem, da ni, oni pa ne.

Glede malih bevskačev mi je pa všeč, če njihovi lastniki pobegnejo pred mano z njimi vred, ker mi do takih srečanj res ni. Če jih ne zmorejo obvladati, je po mojem res boljše, da jih pobašejo in šibajo stran, kot pa da moj pes faše razcefran smrček...

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #216 : 09 April 2006, 13:54:03
Glede malih bevskačev mi je pa všeč, če njihovi lastniki pobegnejo pred mano z njimi vred, ker mi do takih srečanj res ni. Če jih ne zmorejo obvladati, je po mojem res boljše, da jih pobašejo in šibajo stran, kot pa da moj pes faše razcefran smrček...

To se pa 100% strinjam!  ;)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Sunshine_1

• *
Odgovori #217 : 09 April 2006, 16:41:06
Hai
Še moje mnenje o bullmastifih..
Na E+ sem gledala oddajo, kjer so jasno prikazali, da pasma sama ni napadalna, kot pravijo ljudje ::) Tudi moje mnenje je, da je agresivnost psa čisto odvisna od vzgoje!

Lp,

Suns.

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #218 : 09 April 2006, 16:48:00
Jaz imam Rondota po vasi vedno pripetega. ko pa pridemo na potko kjer je lahko spuščen je spuščen in je tudi na vsakem sprehodu spuščen ampak tisti trenutek, ko vidim človeka, ki ima psa ali pa ga nima ga pokličem in pripnem. ker se mi ne da z vsakim, ki pride mim pegovarjat zakaj imam spuščenega psa in zakaj je moj pes prišel do njega in renči na njega ( rondo je ena velika igrača in ko zagleda človeka da glavo tako dol skloni in z tacami ceplja sem in tja vmes še 2 pade na glavo zraven pa še godrnja tako zelo zanimivo in veliko ljudi misli da renči...ne morš pomagat ga ne poznajo) in zato enostavno pripnem in gremo mimo in potem odpnem. še bolj sem pa vesela, če slučajno človek ki gre nasproti pravtako ima psa, da ga pripne kar se zgodi tukaj pri nas v 10% pa še to je ena punca ki ima svojega psa vedno pripetega. najbolj mi grejo na živce lastniki malih psov, ker nevem kaj mislijo da ne bo nič ker je majhen pa se še bolj zaganja in dere. nastja_lony ti si ravno dala primer nočem se z nobenmu zapenjat ampat tako kot je kanchy rekla kako naj jaz vem, da je pa tvoj maltežan priden kuža in kako ti lahko veš npr. da ga moj rondo, nebo utišal? moj bratranec ima grozne težave z psi ravnozaradi enega višavca, ki se mu je zapodil v noge hotel se je sicer samo igrat...ampak kako to dopovedat 2 letnemu otroku, ki ga taka panika. zdaj je star 10let in še vedno ko zagleda psa skoraj da na drevo spleza. dobro, da je rondo tak da ne sili v človeka  če vidi da se ga boji in lahko z rondotom pomagava odpravit ta strah. naši prijatelji imajo rotta, šicuja in čivavo...ko so na sprehodu pripnejo čivavo in šicuja rotta pa samo na poleg pa še to ne, ker ga ne zanima noben človek in noben pes.

se opravičujem vsem odgovornim lastnikov manjših pasem.
nastja_lony brez zamer samo se moraš zavedat, da ti bo nekdo enkrat tvojega psa brcnil nekam tralalalala. ker če srečaš mene in če sem še taka ljubiteljica živali in vsega če se bo dru na mojega psa in lastnik ne bo ukrepal bo vseeno bolje da ga prilimam nekam  sicer bi raje lastnika ampak takrat ga vrjetno ne bi mogla kot pa da ga rondo razscefra. dosti ljudi mi reče a ne morš svojega psa nazaj držat...seveda da ga lahko ampak kaj mi že pomaga če je drugi pes spuščen ::)

Hai
Še moje mnenje o bullmastifih..
Na E+ sem gledala oddajo, kjer so jasno prikazali, da pasma sama ni napadalna, kot pravijo ljudje ::) Tudi moje mnenje je, da je agresivnost psa čisto odvisna od vzgoje!
jaz če srečam rotta na enem koncu in šicuja na drugem pa če je rott samec in šicu samica (rondo rahlo agresiven do samcev) grem raje k rottu kot pa k šicuju. ker se je izkazalo, da bo lastnik rotta vseeno svojega psa prijel lastnik šicuja pa ne.

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #219 : 09 April 2006, 17:00:24
Mene majhni bevskači ne motijo, psic pa tudi ne, če so spuščene se jim izognejo, če so pripete, pa pač morajo trpeti, dokler se zoprneži ne neveličajo. Lastniki majhnih bevskačev pa se ponavadi umikajo ali celo bežijo pred drugimi psi zato, ker točno vedo, kako zoprni so njihovi psi, ne vedo pa kako bo prihajajoči pes reagiral. Ker so njihovi psi majhni, je lahko en sam ugriz malo večjega psa usoden, tako da jih čisto razumem. Tudi ni res, da so vsega krivi samo lastniki, nekateri majhni psi so nervozni že po značaju in iz takih psov je zelo težko narediti nekaj stabilnega in prijaznega.

in Sunshine: ne, ni vse odvisno samo od lastnika. Psi veliko prinesejo že s seboj na svet, veliko se naučijo od psice še v leglu, potem šele nastopi lastnik. Če dobi nervoznega bevskača, potem res nima lahkega dela.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #220 : 09 April 2006, 17:13:41
in Sunshine: ne, ni vse odvisno samo od lastnika. Psi veliko prinesejo že s seboj na svet, veliko se naučijo od psice še v leglu, potem šele nastopi lastnik. Če dobi nervoznega bevskača, potem res nima lahkega dela.

Kolikor vem sunshine ni govorila za majhne bevskače ampak za bullmastife ozr. večje pasme ki jih označujejo za nevarne pse (pa ne vem če je res tako mislila zato ne bom ravno odgovarjala namesto nje  :) ). Pa ponavadi se lastniki manjših psov umikajo ne zato ker vejo da so njihovi psi zoprni ampak zato ker jih je strah za njihove majhne ljubljenčke in "da se jim ne bi kaj storilo ko pa prihaja taka mrcina".

Sunshine_1

• *
Odgovori #221 : 09 April 2006, 17:22:10
Ja ciljala sem na bullmastife ampak je pa tudi res, kar je napisala Lanabela, da se psi nekaj že navadijo od mame. Moje mnenje je, da je to tudi res, ampak je še vedno (vsaj pomoje!) pomembna tudi vzgoja ter navajanje psa na ljudi in to an, na živali...

No to je moje mnenje :)

Lp,

Suns.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #222 : 09 April 2006, 19:39:38
Seveda je socializacija in vzgoja pomembna, ampak čisto vsega, kar prinese na svet ali pa se mu vtisneše v leglu ne moreš spremeniti. Z največjo muko lahko recimo bevskača nekoliko umiriš - mirnega psa iz njega ne boš dobil nikoli. Jaz se na tamale bevskače nič ne jezim, na njihove lastnike pa tudi ne, ker vem, da lahko veliko lažje pripravim moje psice do tega, da gredo lepo mimo njih in se zanje ne zmenijo, kot pa lahko oni pripravijo svoje pse do tega, da bi bili tiho.
Bulmastifi načeloma sploh niso problematični. Agresiven bulmastif nikakor ne bi smel priti v vzrejo.

TIM

• *
Odgovori #223 : 09 April 2006, 19:49:44
Bulmastifi načeloma sploh niso problematični. Agresiven bulmastif nikakor ne bi smel priti v vzrejo.
Se popolnoma strinjam s tabo! In tudi na vzrejnih pregledih se dela na tem, da agresivni psi naj ne bi dobili vzrejnega dovoljenja, čeprav se marsikateremu psu pogleda skozi šape.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #224 : 09 April 2006, 20:55:25
Problem je v tem, da vzrejni pregled traja 10, 15 minut in ni nujno, da bo  ravno takrat pokazal agresivno vedenje. Pa pride lepo skozi. Še posebej, če se lastnik toliko potrudi, da psa toliko vzgoji in socializira, da ne znori, ko mu pogledajo zobe ali ga zmerijo, pa da se ne stepe z vsakim psom, ki gre mimo. Kolikor sem videla dozdaj, so pse, ki so na vzrejnem pokazali neizzvano agresijo brez milosti izločili.

TIM

• *
Odgovori #225 : 09 April 2006, 21:54:26
Mi je samec poskušal raztrgat 13 mescev starga psa. Malo neprijetno ker je pes od takrat reva ki se umika vsaki čivavi (ok bolje kot agresivec ampak predstavljaj si z boječim psom hodit po gužvi kjer na eni strani zalaja pes in se ti tvoj hoče fliknit na tla. V Ljubljani letos je bilo kar malo zoprno, ker se pes že skoraj umikat ni imel kam. Newfka lahko potrdi.

To je pa res zelo neprijetna izkušnja! :-\

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #226 : 10 April 2006, 15:27:48
Problem je v tem, da vzrejni pregled traja 10, 15 minut in ni nujno, da bo  ravno takrat pokazal agresivno vedenje. Pa pride lepo skozi. Še posebej, če se lastnik toliko potrudi, da psa toliko vzgoji in socializira, da ne znori, ko mu pogledajo zobe ali ga zmerijo, pa da se ne stepe z vsakim psom, ki gre mimo. Kolikor sem videla dozdaj, so pse, ki so na vzrejnem pokazali neizzvano agresijo brez milosti izločili.

jaker so naši vzrejni oprostite izrazu "en kurc" vredni. Za vse vzrejne vseh pasem, bi morali biti preiskusi značaja s provokacijami, kjer se pokaže značaj. Pa tudi sposobnost sodelovanja in ostali minimum karakterja.
In enako bi morali izločat histerične in bevskajoče in hrupoplahe "družne" cucke kakor agresivne pse ostalih pasem.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #227 : 10 April 2006, 18:12:29
Idealno bi bilo, če bi na karakter lahko testirali že mladiče, ker potem se da marsikaj podedovanega prikriti ali vsaj omiliti.

Lanyca

• Gost
Odgovori #228 : 15 April 2006, 14:10:18
 tu je še nekaj malo več o tem: http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3071024

lp :)

TIM

• *
Odgovori #229 : 15 April 2006, 22:51:24
Mislim, da je ta članek kr nekaj in da posplošujejo določene stvari! Pa nevarne pasme??? Obstajajo spoloh? Mislim, da bi to morali drugače rešit. Vsak pes je lahko nevaren, pa če je bullmastif ali čivava! :-X :-X

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #230 : 15 April 2006, 23:09:03
Citiraj
nevarne pse imajo nevarni ljudje
stavek leta :D :D :D :D :D :D

Mislim, da je ta članek kr nekaj in da posplošujejo določene stvari! Pa nevarne pasme??? Obstajajo spoloh? Mislim, da bi to morali drugače rešit. Vsak pes je lahko nevaren, pa če je bullmastif ali čivava! :-X :-X
se strinjam.

glede teh bullmastifov, ki so napadli tistega človeka in sta zdaj 2 na gmajnicah. zadnjič je s psičko ukvarjala moja prijateljica in je od enkrat nevem kaj je bilo oddala tak podoben glas, kot nevem če te npr. boli grlo pa mal pogrgljaš ;) in je psica se takoj pobrala (jo je božala prej) in se začela postavljat okoli nje in jo varovat. in tudi ko so bili malo na sprehodu je ena med pogovorom nekaj zapiskala in je psica se samo postavila v pozo in gledala. zanimivo :-\

lp

Roger Caras

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #231 : 16 April 2006, 10:34:52
Zanimivo. torej tiste pse sedaj pustijo voditi na sprehod kar enim sprehajalcem, ali pa sem mogoče narobe razumela?

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #232 : 16 April 2006, 11:26:30
za enkrat pustijo samo tistim, ki imajo tam prakso. pa če sem prav razumela samo psico lahko, ker samec je čisto mim. :'(

lp

Roger Caras

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #233 : 16 April 2006, 17:59:40
In jo pustijo ven, zunaj ograje zavetišča? Če jo, so korajžni brez primere. Česa takega si v tujih zavetiščih niti v sanjah ne bi dovolili.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #234 : 16 April 2006, 18:02:15
In jo pustijo ven, zunaj ograje zavetišča? Če jo, so korajžni brez primere. Česa takega si v tujih zavetiščih niti v sanjah ne bi dovolili.

Tudi za to, da jo lahko sprehajajo dijaki, ki še niso polnoletni, morajo imeti veliko poguma ::) :(

Irenchy mogoče veš kaj se bo zgodilo z samcem?

Lp nina

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #235 : 16 April 2006, 18:14:04
nene sprehajajo jo tam notri okoli, da jo imajo še tisti ostali na očeh. te dijaki ki so se ukvarjali z njo so polnoletni ostalim niso pustili. nekaj se baje govori, da oba psa gresta nazaj k lastnici...

lp

Roger Caras

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #236 : 16 April 2006, 18:15:21
nene sprehajajo jo tam notri okoli, da jo imajo še tisti ostali na očeh. te dijaki ki so se ukvarjali z njo so polnoletni ostalim niso pustili.

Ups se opravičujem ::) ;)

Citiraj
nekaj se baje govori, da oba psa gresta nazaj k lastnici...

Odlično :( :-\ :-X

Lp nina

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #237 : 16 April 2006, 20:17:32
no sem se malo pozanimala ;). Psico še nekako lahko sami dajo ven in se malo ukvarjajo z njo, samec pa samo gleda kje bo koga začopatu. lastnica je vsak dan tam in ju sprehaja in jima oskrbuje rane, ker drugim ne pustita.

LP

Roger Caras

Šapa

• *
Odgovori #238 : 16 April 2006, 21:19:33
te psi so za uspavat če kdo mene kej vpraša...  ::) pa sem proti evtanaziji ampak kar je preveč je pa preveč!  ::)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #239 : 16 April 2006, 21:34:15
sploh samec, ki ga ne upajo dat ven iz kletke. da ga samo tista lastnica pa še to gre prej noter da gor halti, ker pes samo gleda in renči :-\ :-X

lp

Roger Caras