Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609179

mefisto

• *
  • Neapeljski mastifi CARSO DEL DOLAR
Odgovori #480 : 09 September 2006, 22:20:56
 ??? a zadnje debate sploh še spadajo pod naslovno temo???  Adm. kje si???

Strani www.bandog.net posebej do zdaj še nisem našla, bila pa sem že velikokrat na njihovi glavni strani http://www.abcalert.com/ - me je zanimala, ker se oglašujejo kot vzreditelji pravih napoletanov.
Ko sem preklikala od A do Ž je bila moja prva misel, ki še vedno ostaja: cool, če mi s kombinacije 2 mastinov pade nekaj slabih puppijev bodo bandogi, če bo pa kak lep, bo pa mastino ;D ;D

Zdaj, ko sem si pa še videe ogledala, pa sem sploh brez komentarja: Wilson naj bi bil energy napadalec? Pa ga no problem en ne ravno močan tipček na enem bogem povodcu brez problema zadrži, človek komaj da se je kaj prestopil, ko se je pes kao na markerja zagnal!! Pa ni bilo videt kake komande, da ne sme.
Kaj rotti, še NO in belgijc z manj kg znata bolj potegnit!!

search.and.rescue

• Gost
Odgovori #481 : 09 September 2006, 22:43:57
in belgijc z manj kg znata bolj potegnit!!

He, he dam roko v ogenj za to trditev  >:D >:D >:D

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #482 : 10 September 2006, 09:42:21
Kaj rotti, še NO in belgijc z manj kg znata bolj potegnit!!

Tudi moja je (takrat ko je redno trenirala obrambo)  :P

Kaycy, upam da bo kdo pristojnih ukrepal  :'( Pa veliko sreče

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #483 : 10 September 2006, 11:54:35
Približno nekaj takega je skupaj spravila naša pokojna Iča, ko so na vsak način hoteli probat z njo obrambo. (Iča je bila zlata prinašalka). S tem, da je bolje grizla rokav.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #484 : 02 Februar 2010, 19:15:15

simi

• *
Odgovori #485 : 02 Februar 2010, 19:16:30
GLEDE NA TO, DA TRETJEGA PSA ŠE IČEJO PAZITE VSI, KI STE NA TISTEM OBMOČJU, JE PES JE/ BO NAPADEL ŠE ENKRAT IN NAPAD NE BO DOVOLIL POPRAVLJANJA!!!

Alenka Klemenčič, predsednica ŠKD BAJKA, nosilka in izvajaka programa za prevzgojo nevarnih psov
p.s. ti psi niso nikoli bili pri nas v prevzgoji!

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

martinca

• *
Odgovori #486 : 02 Februar 2010, 19:17:51
Človeška norost nima meja!!!!!!! :)

Hvalabogu, da ni nastradal nedolžni tretji.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #487 : 02 Februar 2010, 19:20:49
Me zanima kdo bo odgovarjal za to, da se je pse vrnilo :-\

martinca

• *
Odgovori #488 : 02 Februar 2010, 19:28:23
Saj vsak lastnik sam odgovarja za svoje pse...če sta si pse tako želela nazaj, morata nositi posledice.

Odgovorni pa morajo premisliti kaj je več vredno pasje ali človeško življenje.

Babyanna

• *
Odgovori #489 : 02 Februar 2010, 19:31:27
Ojoj  :'( bogi lastnik,ki je podlegel pod zobmi svojih psov , sem velika zaščitnica psov ampak da teh niso po prvem napadu probali spreobrnit
 oz. prevzgojit in so jih vrnili lastnikom , ki verjetno sploh neznajo delat s tako pasmo žalostno res
upam pa da najdejo tut tretjega in ga usmrtijo čimhitreje,da nebo trpel  :'(

LP,Babyanna

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #490 : 02 Februar 2010, 19:39:21
Človeška norost nima meja!!!!!!! :)

Hvalabogu, da ni nastradal nedolžni tretji.

So bile tudi moje besede. Sicer pa to je KATASTROFA. Me prav zanima kaj za hudiča se je dogajalo? Škoda, da bo zdaj spet gonja proti bullmastifom in vsemu kar ima bul v imenu pasme....
Defenitivno so lastniki krivi za vsak napad, ki se zgodi, ampak zgodi se 1x potem pa poskrbiš, da se ne-ali evtanazija ali pa nagobčnik in v program za šolanje problematičnih/nevarnih psov.. Treba se je zavedat kaj imaš na vrvici in temu primerno ravnat-če nisi dorasel takemu psu, ga zaboga ne imeti!

Pasma sama po sebi ni agresivna, sem jih že prečohala na razstavah. Ampak take napačne paritve, vzgoja....pa pripelje v katastrofo. Če bi bila 5kg pasma-ne bi bilo tako hudih posledic, ampak nočna mora za življenje s takimi psi pa vseeno.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

damayanti

• *
Odgovori #491 : 02 Februar 2010, 19:47:41
Me zanima kdo bo odgovarjal za to, da se je pse vrnilo :-\

Mene tudi to zanima !

Pomoje bi bil čas da odleti "kronca" VURS-a

Al ima doživljensko funkcijo :-X.....

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #492 : 02 Februar 2010, 19:53:28
Sicer grdo..ampak vsaj ni nastradal nekdo, ki je slučajno bil ob nepravem času na nepravem mestu.

Ponavljam besede izpred let.. če bi danes dobili "šus" bi bilo prepozno. Če bi bili  moji vem da bi ga. Grdo ampak resnično. Če je pes tako zafuran, da je sposoben ubit lastnega gospodarja... :-\  So odgovorni naredili res dobro delo z vrnitvijo, vse pohvale. Odgovarjal verjetno ne bo nihče, nekaj časa se bo krivdo metalo eden na drugega in čakalo, da en vaški cucek naredi eno praskico, da se bo preusmerilo pozornost in glavni problem pometlo pod preprogo. Strah me je edino, da ne bo sedaj spet dvignilo prah in bomo posledice nosili mi, že tako od marsikoga osovraženi lastniki psov, čeprav si ne lastimo "morilskega krdela". Tisti reveži, ki v imenu nosijo besedo bull bodo pa itak še bolj popljuvani in osovraženi ::)

Upam, da pobeglega čim prej najdejo... zdajle pa ne zavidam nikomur, ki je doma v bližini :( Upam, da se srečno izteče

simi

• *
Odgovori #493 : 02 Februar 2010, 20:04:58
Nevarnost mimo!
Sedaj pa samo upam, da se bo začelo resno izvajat zakon in bodo psi evtanizirani!

Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

n+n

• *
Odgovori #494 : 02 Februar 2010, 20:27:38
Sedaj pa samo upam, da se bo začelo resno izvajat zakon in bodo psi evtanizirani!

Na posnetku je bilo rečeno, da so te pse policisti postrelili.

Babyanna

• *
Odgovori #495 : 02 Februar 2010, 20:34:23
ja res je,rekli so da so dva ustrelili policisti
na nekem drugem posnetku pa naj bi ustrelili samo enega,druga dva pa naj bi se nekam zatekla
in sta pod nadzorom (karkoli že to pomeni)

LP,Babyanna

sah

• *
Odgovori #496 : 02 Februar 2010, 20:41:12
potrebno bi bilo hudo kaznovati pametnjakoviče ki so odločili da se pse vrne lastniku. Pse bi bilo potrebno takrat ločiti ali pa evtanizirati.
Sicer ne bomo vedeli kaj se je dogajalo, vendar po mojih informacijah lastnika nista bila čisto gladka, in potem verjetno tudi ti psi ne preveč. Imeti 4 oz potem 3 pse po 65kg, ki niso lepo vzgojeni, kriza.

Sam imam bullmastiffa in moram reči da sem prav razočaran da se jih bo vleklo po zobeh spet kako leto, novinarji imajo spet temo za nabijat.
Sama pasma je prav neverjetno prijazna do ljudi, seveda ob normalni vzgoji.

damayanti

• *
Odgovori #497 : 02 Februar 2010, 20:48:53
Dejstvo je da je pristojna inštitucija v tem primeru zatajila na polni črti.

Od njihovega izvora do vzgoje do incidenta, ki se je že zgodil do vrnitve nazaj neodgovornim lastnikom.

Zaključek zgodbe je mrtvi lastnik.

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #498 : 02 Februar 2010, 20:52:06
Potem se boste pa morali lastnikii bull matifov organizirat in narediti "bulmastifijado" vzgojenih predstavnikov. Ne zmorejo reagirat kot se zagre ob zanemarjanju in mučenju živali in  tudi ne takrat, ko živali nekoga ogrožajo. Res krasno! A si ne bi skandinavce vzeli za zgled in bili sistematični in dosledni!

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

simi

• *
Odgovori #499 : 02 Februar 2010, 21:08:45
Ne smemo zanemarit tudi strokovnega kinološkega mnenja dveh kinoloških sodnikov, ki sta zapisala, da se psa lahko vrneta k lastniku. KEr na osnovu njenega mnenja je bila podana zadnja odločba.

sah

• *
Odgovori #500 : 02 Februar 2010, 21:15:41
mislim da s takrat ensotavno zajeb....li. Sedaj pa ne bo nihče odgovarjal, lastnik pa je žal pokojen, kar bi lahko takrat preprečili.

wolfdang

• *
Odgovori #501 : 02 Februar 2010, 21:47:13
Samca in samico sem videl v Gmajnicah, kakšen mesec pred tem, ko sta bila vrnjena lastniku. Ko sem pogledal skozi lino vrat boksov na hodniku, je bil samec dokaj miren, dočim je samica, katera je bila nekaj boksov naprej, takoj napadla. Po vsej verjetnosti je bila samica vodja ,, krdela,,. Nihče mi ne bo dogovoril, da sta bila psa prevzgojena. Tudi sam veliki poznavalec, kinolog, kateri se kaže po TV-jih, se je zavzemal za to, da se psi vrnejo v domače okolje. Ja, lahko, ampak en sam, nikoli trije.
Žalostno, da se psom ni uspavalo, pa naj sedaj odgovarjajo ,, pametne ,, glave. Upam, da bo Meglič iztržil veliko odškodnino, katero naj mu plača VURS.
Lep pozdrav

saba

• *
Odgovori #502 : 02 Februar 2010, 22:04:57
Kakorkoli obračam tole novico in jo premlevam, vedno pridem do enakega zaključka: Tragedija  :'(

Človeka ni več, psov tudi ne (ali pa jih kmalu ne bo več), epilog te zgodbe, se bojim, bomo občutili pa lastniki "nevarnih pasem"  :'( Kakor v tej državi rešujemo težave, bo zakon sprejet po hitrem postopku, raja potolažena, stolčki stabilni, krivci pa oprani krivde  >:(

Žalostno, res žalostno  :'( En tak tragičen dogodek, pa se lahko izniči večletno delo in trud stotinje vestnih lastnikov, ki se trudijo, da bi kaj premaknili  v teh trdih človeških beticah.

Če se kdo sprašuje od kje mi tak pesimizem, naj si prebere komentarje pod objavo na 24ur... :-X

martinca

• *
Odgovori #503 : 02 Februar 2010, 22:08:00
Glejte za to kar se je zgodilo ni kriv nihče drug kot pa lastnika psov. Žal je tako, da si duševno neuravnovešeni ljudlje težko priznajo, da stavri niso kos.

Že po prvem napadu bi bilo potrebno pse usmrtit, če se je videlo, da prevzgoja ni uspela. To so vedeli vsi, pse je bilo mogoče videti v Gmajnicah in vem, da jih je tam pogledal marsikateri "strokovnjak". Sprašujem se kdo sploh ti "strokovnjaki" za prevzgojo psov so in kakšne kvalifikacije imajo, če pa je navadnemu kinološkem laiku jasno, da se psov v nobenem primeru ne bi smelu vrniti lastniku v staro okolje in krdelo.

Žal je tako, da se nevarne živali morajo odstraniti iz okolice in čeprav sem velik ljubitelj psov sem v konkretnem primeru že po prvem napadu, "navijala" za usmrtitev psov. Psi, ki tako hladnokrvno in brez zadržka, brez povoda napadejo človeka niso več primerni za prevzgojo. Žal pri nas o tem ne odločajo primerne inštiucije, ampak neki inšpektorji brez osnovnega poznavanja psov.

sah

• *
Odgovori #504 : 02 Februar 2010, 22:19:16
to so novinarji veseli da bodo lahko pljuvali čez pse. Itak, ko je treba kaj lepega povedat jih pa ne zanima. Je pa to odličen primer, kako lahko en lastnik uniči ime pasmi. Žal to vodi še do večjega sovraštva vseh BULL psov (kako lepa definicija).

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #505 : 02 Februar 2010, 22:45:22
ja faaak  :(

isla

• *
  • ash
Odgovori #506 : 02 Februar 2010, 22:58:15
Grozno  :-\

Meni pa se zdi čudno, da so psi napadli 2x na istem mestu... pred blokom! Mogoče pa jih je iz tira metalo nekaj v okolju?!

simi

• *
Odgovori #507 : 02 Februar 2010, 23:09:05
Jaz upam, da bo ta tragičen primer za vse opomin, da razmišljajo s trezno glavo, ko se odločajo igrati boga.
Predvem pa upam, da bo ta primer vsem, ki imajo problematične pse doma in ki imajo z njimi probleme dovolj velik razlog, da bodo jutri začeli delati na prevzgoji psa. Ker so danes videli, da lahko pes ubije tudi svojega lastnika.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #508 : 03 Februar 2010, 08:20:32
Predvem pa upam, da bo ta primer vsem, ki imajo problematične pse doma in ki imajo z njimi probleme dovolj velik razlog, da bodo jutri začeli delati na prevzgoji psa. Ker so danes videli, da lahko pes ubije tudi svojega lastnika.

Saj veš kako je to... "njihov pa že ne" ::)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #509 : 03 Februar 2010, 08:23:29
Predvem pa upam, da bo ta primer vsem, ki imajo problematične pse doma in ki imajo z njimi probleme dovolj velik razlog, da bodo jutri začeli delati na prevzgoji psa.
zgolj kot iztočnico sem vzela tale komentar, lahko bi katergakoli, ki govori o prevzgoji ipd.
Namreč ne morem da ne bi povedal svojega mneja o prevzgojah takih in drugačnih, pri ljudeh in psih.
Prevzgoje ni, prevzgoje niso možne, nikogar se ne prevzgoji  :'(.
Da se z vzgojo marsikaj doseči v času odraščanja, ko pa osebek take ali drugačne vrste pokaže, da je sfaljen primerek pa ni boga in sistema, ki bi ga prevzgojil  :(.
Psa se da izšolat, da se ga dobit v povelje, da se naučit (nekatere) lastnike,da znajo varno živet in  s takim psom ( in preprečit škodo v okolju)  8).
NE da pa se spremenit značaja psa ( ali človeka)  :-X.
Edini pravi rek je tisti , ki pravi:
"Pijanc se spreobrne, ko se v graben zvrne".
In znana resnica, da alkoholik ni nikoli ozdravljen ampak vse življenje zdravljen alkoholik (kar pomeni, da lahko vedno le 100% abstinira NIKOLI pa ne mogel živet tako, da bi lahko zmerno pil).
Enako z napadalnimi psi- vedno bodo psi v prevzgoji, nikoli prevzgojeni!
Pa ne mislim s tem mnenjem, da programi "za prevzgojo" niso smiselni. Nasprotno. Samo imenovani so napačno in iz tega izvirajo napačna pričakovanja. Večina takih psov bi morala zamenjat lastnika vsi pa sodijo v skupino, ki bo vedno potencialno nevarna in za katero bo potrebno vedno spoštovati drugačne ukrepe in režim življenja kot za "običajne " pse.

Čist osebno stališče do evtanazije pa imam precej ohlapno- poslala bi na ono stran tudi vse zoprne cucke, ki se zagnajajo v vse mimoidoče, čeprav so na vrvicah in za ogradami in vse cucke , ki resno poškodujejo drugo žival ali tudi brez poškodb neprestano napadajo. Npr primer bokserja,ki ga redno srečujemo na sprehodu in katerega lastnica tuli : "ne blizu je nevaren" in potem teče oz ko  jo pes odvleče mimo bližnjega drevesa se ga oprime ter tam navije okrog debla vrvico ,da ga lahko zadrži ::) U bistvu me ne prav nič preveč sočutje ne daje, čeprav so večini primerov lastniki krivi za njihovo vedenje- pač selekcija, nekaterim se ne izide  :-\. Naj ljudje, ki kao "ljubijo svoje pse" realno razmislijo česa so sposobni in kakšne pse res rabijo in kaj so pripravljeni vložit.
Ne verjamem v termin nevarne pasme, zagoto pa v termin zahtevne pasme in na K*** mi gre ,da si folk čist brez neke potrebe nabavlja krave namesto psov In ravno te populacije z molosi, eksotičnimi ovčasrji in borilnimi pasmami človek nikoli ne sreča na nobenih spiskih izspitov, RO tekem poslušnosti itd. ( z eno svetlo izjemo v RO, ki me je posebaj razveselila).

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!