Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609349

KARMEN

• *
Odgovori #570 : 03 Februar 2010, 19:36:35
Zelo jasno napisano!
Kaj pa se je tisti trenutek v garaži dogajalo, lahko samo ugibamo  :(.

Felina

• *
Odgovori #571 : 03 Februar 2010, 19:54:30
Ob desetih danes, Odmevi s temo z naslovom Psom nagobčnike, lastnike na povodec, če sem prav razumela ta nesmisel  :-\

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Zarja

• Gost
Odgovori #572 : 03 Februar 2010, 19:58:09
O fino, to bo spet polno cvetk::)

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #573 : 03 Februar 2010, 20:01:35
Ja res fino, nagobčnik in vse sranje tudi za lastnike, ki imajo z vsakim od svojih psov narejene izpite, take in drugačne. Pa šolanja.
Pa psom, ki so opravili da ne štejem koliko ur prostovoljnega dela v domovih za strejše na primer, brez nagobčnika. Pa še kaj.
Res smo super

Jaz pa pravim: vsi lastniki, ki imajo prvega psa v šolo. To se dogovorimo tudi z lastniki naših mladičev, pa ni problema, da kdo ne bi hotel iti.

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.

Yo

• *
Odgovori #574 : 03 Februar 2010, 20:09:01
Ja res fino, nagobčnik in vse sranje tudi za lastnike, ki imajo z vsakim od svojih psov narejene izpite, take in drugačne. Pa šolanja.
Pa psom, ki so opravili da ne štejem koliko ur prostovoljnega dela v domovih za strejše na primer, brez nagobčnika. Pa še kaj.
Res smo super

Jaz pa pravim: vsi lastniki, ki imajo prvega psa v šolo. To se dogovorimo tudi z lastniki naših mladičev, pa ni problema, da kdo ne bi hotel iti.

Jaz grem za svojega slepega in gluhega dementneža takoj jutri kupit nagobčnik. Pa čeprav je brez zob  ;D :D In to kovinskega  ;D ;D ;D

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #575 : 03 Februar 2010, 20:15:24
Mislim, da je naš foter še najbolj nazorno povedal.

Če bi se vsi sedanji zakoni dosledno upoštevali, izvajali in veljali za VSE, nebi bilo nikjer nobenega problema!

(Pa ne samo pri 'pasji' tematiki ampak tudi pri vseh ostalih politično/gospodarskih/... zadevah.)

saba

• *
Odgovori #576 : 03 Februar 2010, 20:17:52
Psom nagobčnike, lastnike na povodce, prepoved nevarnih pasem...

Ej ljudje, kaj ko bi nehal pisat na pasje forume, pa napisal kakšno pismo vladi, poslancem, na VURS,...! Tukaj nas nihče ne sliši!

Kje je KZS? Kje je njihova izjava? Kinološka društva? Nič? Tišina?

Kdo sploh zastopa naše interese? Nismo vsi butlji in nimamo vsi podivjanih psov doma, naj....bomo pa vsi, al kaj?

MANDY

• Gost
Odgovori #577 : 03 Februar 2010, 20:25:35
SABA SE  STRINJAM S TABO.

simi

• *
Odgovori #578 : 03 Februar 2010, 20:39:10
Jaz vsepovosd povdarjam da ni nevarnih pasem. http://studio.delo.si/dogodki_dneva/262164

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #579 : 03 Februar 2010, 20:39:50
Itak bomo najbolj nasrkali normalni lastniki psov.

Pa a ni imel Drnovšek 2 mastifa? Pa sta bila prav prijazna. Moj oče je imel možnost enega spoznati.

Simi se strinjam, jih ni.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Yo

• *
Odgovori #580 : 03 Februar 2010, 21:06:37

Pa a ni imel Drnovšek 2 mastifa? Pa sta bila prav prijazna. Moj oče je imel možnost enega spoznati.

Najebali bomo itak, to je dejstvo. Tako, kot smo do sedaj najebali lastniki psov, ki hodimo z njimi na sprehod in imamo s sabo vrečke, ker nap!"%it pač ne moreš nekoga, katerega pes sam luta naokrog. Dejstvo - potem pač streseš vso negativo na tistega, na katerega lahko.

Dr. Drnovšek  pa mislim, da je imel angleške mastife.

Sploh pa nima veze, se bo zaziher kdo obesil na to, da je bil njegov (zadnji) pes vegetarijanec in je bil zato prijazen.

Taar

• *
Odgovori #581 : 03 Februar 2010, 21:15:51
Če obstajajo nevarne in nenevarne pasme, potem je potrebno kokeršpanjele nemudoma dati na seznam nevarnih. Karikiram, namreč jaz sem imela enkrat priložnost spoznati kokeršpanjela, ki je teroriziral svojo družino. Med študijem sem 2x na leto za faks izvajala ankete na domu pri izbranih anketirancih in enkrat sem dobila očeta čisto normalne družine, prijazni ljudje. In imeli so kokeršpanjela, ki je po opisu bil kar blizu tem mastifom... Skratka že prej so imeli kokeršpanjela, ko je umrl, so hčerki kupili tega. Hči se je po nekaj mesecih poročila/odselila, psa pustila staršem. pes je očeta še nekako upošteval, mamo pa je teroriziral in gospa mi je resnično razlagala, kako se ne sme premakniti na kavču, ker priteče, kako šavsne, če seže po telefonu... Itak  na sprehod ga je vodil le oče... Ampak je čisto prijazen.... Ja, pa ves čas me je tako nekam stekleno gledal, bil ves trd, varoval neke namišljene prostore, kamor smo se premaknili, renčal proti meni, ko sem se sklonila, da si zavežem čevlje... Malo so mi razlagali, v glavnem so delali vse narobe, očitno nekaj zelo ni štimalo, pa je bil to njihov drug pes že!  

Mislim, da bi ga jaz dobila v roke.... ne, saj ne bi niti poskusila. Skratka pes je družino čisto obvladoval. In to kokeršpanjel. Čisto z lahkoto si zamislim, kako bi bil na njegovem mestu nek pitxxx, še malo večji.... In bi bili v novicah zelo kmalu. In čisto z lahkoto si predstavljam, da se to dogaja v marsikateri družini, ker ljudje enostavno ne znajo delati s psi, ne prepoznajo vedenja. Torej edino osveščanje in izobraževanje je tu rešitev. Za moje pojme bi moral vsak najprej strenirati hrčka, preden bi lahko zaprosil za dovoljenje za psa, pod pogojem, da gre obvezno takoj v malo šolo. Skratka, izobraževanje, izobraževanje, izobraževanje - ko bo tukaj poostreno, bo malo boljše (v veliki meri bo boljše predvsem za pse).

arch

• *
Odgovori #582 : 03 Februar 2010, 21:44:02

Lp :)
       No jez sem že kupil nagopčnik,zato da lahko greva na avtobus.Upam pa da se z novim zakonom ne bodo zaleteli ko svine v buče.Pa da bo zares kak resnični strokovjak zrave tak ki pozna pse čisto od blizu ne samo s slik.
       Strnjam po se s Albo,da nebomo spet nasrkal normalni vodniki-lasniki psov.

RS-gent

• Gost
Odgovori #583 : 03 Februar 2010, 22:23:08
V naši preljubi državi je na žalost tako, da mora najprej nekdo umreti, da se stvari spremenijo...

Ob branju izvedenskega poročila pa človek dobi takšne zelo čudne občutke, še posebej ko prebere kam so se vozili ti psi na "prevzgojo"

KARMEN

• *
Odgovori #584 : 04 Februar 2010, 07:13:05

Meni se zdi, da so bili mastino napoletano.

SKY

• *
Odgovori #585 : 04 Februar 2010, 07:14:52
Meni se zdi, da so bili mastino napoletano.

Karmen narobe.    :P

Oba sta bila angleška mastifa.  ;)

Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #586 : 04 Februar 2010, 09:14:21
no ok, a ni že mal preveč darme okol tega  ::)? Pač en zmešan tip je naredu samomor iz zasede in pri tem so mu pomagale dobre veze in poznanstva  :P.
Kar je edino zanimivo je nesorazmernost zanimaja za vsak dogodek v kterega je vpleten pes v primerjavi z mnogo več in bolj tragični dogodki, ki pa sploh ne pustijio vtis v javnosti.
Ali je kdo v zadnjem času slišal , da bi moral kdo odstopit ali pa da bi bilo treba spremijat zakonodajo , al pa da bi bilo 50 okroglih miz un intervjujev na temo smučanja ? A kdo razpravlja koliko dolge in kakšen model smuči bi moral bit posebaj obravnavan, pa kakšne zidove  bodo okol smušišč naredili pa če bodo smučarji GPS morali nosit ?  :D:
Citiraj
Na slovenskih smučiščih se letno poškoduje okoli 1000 ljudi, od tega po podatkih policije približno 60 huje. Največ smrtnih nesreč na smučiščih v zadnjih petih letih se je zgodilo leta 2004, ko so umrli trije ljudje. En človek je umrl leta 2006, leto kasneje pa sta na smučiščih ugasnili še dve življenji. Leta 2005 in 2008 smrtnih žrtev ni bilo, lani pa sta bili zabeleženi dve smrtni žrtvi. Tudi v letu 2010 sta na smučiščih umrli dve osebi.
-vir Delo

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

kcmb

• *
Odgovori #587 : 04 Februar 2010, 09:31:13
Ok, z vsem spoštovanjem, ampak tole je pa že malce preveč. Lepo prosim, imejmo spoštovanje do človeka, pa naj bo živ ali pokojen, malce trapast, aroganten in kaj še vse je bilo zapisano in si mislimo o njem, čeprav ne vemo prav veliko. Mislim, da je dovolj grozno, da ga poleg psov zdaj obiramo še vsi po vrsti. Zato se vzdržimo vsaj žaljivih komentarjev.

Alba

• *
Odgovori #588 : 04 Februar 2010, 09:31:46
Ja Deteljica še veliko je drugih stvari, ki jih novinarji ne napihujejo tako veselo, kot take stvari.

Felina

• *
Odgovori #589 : 04 Februar 2010, 10:03:42
Ja, in s tem napihovanjem bomo nasrkali lastniki psov, ker bo sedaj vsak politik želel biti všečen svojim volilcem in pesjanarji smo v manjšini. Včeraj pri Odmevih je bilo jasno rečeno, da se bodo zakoni zaostrili, kaj to pomeni vemo, nazadnje bo še moj shih-tzu pristal z nagobčnikom in pse bom sprehajala ob nenormalnih ura, da bom imela mir ali kako?  Stvar je ratala politično zanimiva in v tem primeru nastane največ sr.... Da ne govorim, da bi zelo rada vedela, kaj nam obetajo iz KZS, koliko vpliva bomo lahko imeli na to navadni smrtniki in kje bo še kakšen kanček zdrave pameti.

Smučarji pa niso aktualni, ker nimajo vpliva na vsakodnevni potek življenja, ker ti ne boš bil zbit s strani smučarja, ko boš mirno hodil po pločniku, vsaj v normalnih okoliščinah ne, psi pa so povsod in veliko ljudi je, ki jih ne mara iz takšnih ali drugačnih razlogov in ogromno lastnikov psov je, ki bi jih sama pribila na kol, če bi imela to možnost, z njihovim odnosom do soljudi in aroganco do sobivanja.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #590 : 04 Februar 2010, 10:07:22
Odlično, glihkar slišala na radiu da bodo sprejeli zakon o omejitvi števila psov na gospodinjstvo... ne vem ali mi je to všeč ali ne... Kot je že bilo napisano, lahko ima nekdo enega psa na gospodinjstvo in je to lahko že preveč, ker ga ne obvlada.
Lahko pa ima kdo tudi 10 ta malih psov in je čisto ok. Ne vem no, ampak mi gre že prav pošteno na živce vse skupaj, kako se je to napihnilo in vse samo zato ker je pokojni imel denar in veze.

Če bi tolko energije vložili v recimo varnejše  ceste prehode, varnejše železniške prehode, v izobraževanje namesto v butaste zakone, potem bi lahko kaj dosegli. Poln kufer imam tega da zaradi nekih napihnjenih egotov z velikimi denarnicami (pokojni ali ne, po domače povedano mi dol visi) nastradamo vsi po vrsti in se vrši spet gonja proti psom nasploh.

Se strinjam, kinološka kultura psi nas je na katastrofalnem nivoju in bi bila takoj za to da se uvede obvezno šolanje za novopečene lastnike ter da se nasploh dela več na odnosu do živali in psov med mladino.

Tako da ker mam res dovolj vsega, sem pripravljena tudi po uradnih poteh izražati mnenje in narediti kaj v smeri da ne bodo spet popolni kinološki analfabeti odločali o usodi pasjih ljubiteljev!
Kdo ima idejo kaj narediti???? Žal imam za sedaj nula izkušenj, ampak dovolj motivacije :)

Felina

• *
Odgovori #591 : 04 Februar 2010, 10:26:30

Kdo ima idejo kaj narediti???? Žal imam za sedaj nula izkušenj, ampak dovolj motivacije :)

Z mano je isto :(. Nisem tip človeka, ki bi bil sposoben se vpletati v politiko in njenimi akterji. Prijateljica novinarka na POP tv mi je prišepnila, da bi nekdo, ki ima veliko znanja in izkušenj iz šoalnja psov ter njihovega vedenja, lahko kontaktiral kakšno stranko za pomoč pri oblikovanju predlogov zakona (ker to bo v parlamentu po hitrem postopku), da so menda vedno veseli pomoči, saj jim pomagaš pri nabiranju točk pri volivcih, ti pa imaš kaj od tega :)

saba

• *
Odgovori #592 : 04 Februar 2010, 10:29:13
Bravo Bottichelli -še ena taka, z nula izkušenj  :)

In ker je nekje treba začeti: jaz predlagam pismo vodilnim v KZS, z vprašanjem, kakšno je njihovo stališče do predlaganih zakonov na sploh in še posebej do vprašanja pasemskega opredeljevanja nevarnih psov, ter omejevanja števila domačih živali v gospodinjstvu! In če (ter kdo) bo aktivno sodeloval pri snovanju takega zakona?

Lahko tudi sestavimo mušter pisma, ki ga potem vsak skpira in v svojem imenu še enkrat pošlje na KZS, lahko pa tudi vodjem poslanskih skupin in predlagateljem zakonov!

Alba

• *
Odgovori #593 : 04 Februar 2010, 10:36:33
Če iščemo podporo pri strankah je potrebno morda se obrniti na koga, ki ima sam psa doma. Vsekakor pa bo tu odločilno mnenje KZS.

mitja

• *
Odgovori #594 : 04 Februar 2010, 10:44:01
Predsednik KZS je hkrati tudi predsednik drzavnega sveta RS.

damayanti

• *
Odgovori #595 : 04 Februar 2010, 10:52:32
Če iščemo podporo pri strankah je potrebno morda se obrniti na koga, ki ima sam psa doma. Vsekakor pa bo tu odločilno mnenje KZS.

Hrjavčev  Khohl ma Lohda ( Fox rehjehja)

...aja tega ni več so ga kangle odnesle :D Kohla mislm

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Jean

• *
Odgovori #596 : 04 Februar 2010, 10:53:39

Jap:
http://www.kinoloska-zveza.si/organi/upravni-odbor/?&lang=sl

http://www.ds-rs.si/?q=kdo_smo/predsednik

Na drugem linku imate vse potrebne kontakne informacije.Torej akcija!

Zarja

• Gost
Odgovori #597 : 04 Februar 2010, 11:01:06
Žal imam za sedaj nula izkušenj, ampak dovolj motivacije :)

Enako.  :) 

MANDY

• Gost
Odgovori #598 : 04 Februar 2010, 11:03:01
Predlagam, da nekdo vešč res sestavi pismo, ga tu objavi da ga preberemo damo kakšne pripombe, se podpišemo, pa se vse skupaj pošlje G. Kavčiču.

saba

• *
Odgovori #599 : 04 Februar 2010, 11:03:39
... in njegova hči vzrediteljica Amstaffov  :-\ Torej bi moral imeti tudi osebni interes, da se zakon o nevarnih pasmah ne sprejme!