Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609320

*sara*

• *
Odgovori #600 : 04 Februar 2010, 11:06:35
Odlično, glihkar slišala na radiu da bodo sprejeli zakon o omejitvi števila psov na gospodinjstvo... ne vem ali mi je to všeč ali ne... Kot je že bilo napisano, lahko ima nekdo enega psa na gospodinjstvo in je to lahko že preveč, ker ga ne obvlada.
Lahko pa ima kdo tudi 10 ta malih psov in je čisto ok. Ne vem no, ampak mi gre že prav pošteno na živce vse skupaj, kako se je to napihnilo in vse samo zato ker je pokojni imel denar in veze.

Če bi tolko energije vložili v recimo varnejše  ceste prehode, varnejše železniške prehode, v izobraževanje namesto v butaste zakone, potem bi lahko kaj dosegli. Poln kufer imam tega da zaradi nekih napihnjenih egotov z velikimi denarnicami (pokojni ali ne, po domače povedano mi dol visi) nastradamo vsi po vrsti in se vrši spet gonja proti psom nasploh.

Se strinjam, kinološka kultura psi nas je na katastrofalnem nivoju in bi bila takoj za to da se uvede obvezno šolanje za novopečene lastnike ter da se nasploh dela več na odnosu do živali in psov med mladino.

Tako da ker mam res dovolj vsega, sem pripravljena tudi po uradnih poteh izražati mnenje in narediti kaj v smeri da ne bodo spet popolni kinološki analfabeti odločali o usodi pasjih ljubiteljev!
Kdo ima idejo kaj narediti???? Žal imam za sedaj nula izkušenj, ampak dovolj motivacije :)

Potem bi bilo pa dobro tudi malo v šole pogledat...ker nekatere pasje šole so res to samo po imenu...lastnik (in pes) pa odneseta +/- 0

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #601 : 04 Februar 2010, 11:07:23
Zanimivo.

Aja Kahl, saj njegova stranka je še v parlamentu ;).

Glede šol - nekatere pač za določene pasme pravijo, saj niso za šolanje.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

saba

• *
Odgovori #602 : 04 Februar 2010, 11:11:45
Predlagam, da nekdo vešč res sestavi pismo, ga tu objavi da ga preberemo damo kakšne pripombe, se podpišemo, pa se vse skupaj pošlje G. Kavčiču.
SE KDO JAVI????

(Jaz imam zelo slabo mnenje o svojih pisateljskih sposobnostih  :-[ )

Jean

• *
Odgovori #603 : 04 Februar 2010, 11:26:41
Jaz dobro pišem, ampak samo po angleško. Drugače Jana Pohovnik na Moj Pes forumu pravi, da "Dolocene aktivnosti pripravljamo v ozadju in ko bo karkoli za pomagat, bo javljeno." Torej če bo kaj s smislu peticije ali pisma ali kaj drugega, je treba skoordinirati dejavnosti.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #604 : 04 Februar 2010, 12:05:33

Citiraj
Vidicu svetujem, naj se namesto nebuloz, ki jih klati v medijih raje malo zamisli nad svojo vlogo v tem nesrečnem primeru. kolikor je meni znano, je prav on svetoval pokojnemu lastniku, kakpo naj ravna s svojimi psi.

No tole ne držiu, tokrat se moram ugrizniti v jezik in se g. Vidicu opravičiti..

Take svinjarije se dogajajo na vseh področjih, kjer je politika povozila stroko.
Dejansko pa bi morala zaradi te nesreče marsikaterega ugledneža in pomembneža tlačiti mora. Ja pa kaj še. Vsi samo čakajo, kako bi si rešili svojo rit (in obljubljajo strožje zakone in večje kazni) ali pa, kako bi si priborili kakšno dodatno točko pri volilcih (z obljubljanjem strožjih zakonov, večjih kazni in dodatnoh prepovedi). In po možnosti namočili svojega političnega nasprotnika čim globje v godljo.

damayanti

• *
Odgovori #605 : 04 Februar 2010, 12:10:10

Take svinjarije se dogajajo na vseh področjih, kjer je politika povozila stroko.
Dejansko pa bi morala zaradi te nesreče marsikaterega ugledneža in pomembneža tlačiti mora. Ja pa kaj še. Vsi samo čakajo, kako bi si rešili svojo rit (in obljubljajo strožje zakone in večje kazni) ali pa, kako bi si priborili kakšno dodatno točko pri volilcih (z obljubljanjem strožjih zakonov, večjih kazni in dodatnoh prepovedi). In po možnosti namočili svojega političnega nasprotnika čim globje v godljo.

Res je.... Vse skupaj ena farsa..in blatenje nasprotnika glede starih zamer.

Trese se gora...izvalila se bo bolha.

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Felina

• *
Odgovori #606 : 04 Februar 2010, 12:15:38
Res je.... Vse skupaj ena farsa..in blatenje nasprotnika glede starih zamer.

Trese se gora...izvalila se bo bolha.

Ne, izvalila se bo ena glupost, ki nam bo oteževala normalno življenja odgovornim lastnikom, ki dejansko vozimo pse na sprehode, jih šolamo, se trudimo za normalno sobivanje,  tisti, ki pa jih prosto spuščajo in zanemarjajo, pa jih itak ne bodo kaznovali, ker ne bodo našli lastnikov oz. se bodo stvari dogajale za zaprtimi vrati in brez prijave ne bo kazni :P

Moj dragi je pripravljen kaj spisat, zna lepo in strokovno sestavit zadeve, vendar bi bilo vseeno mogoče potrebno kontaktirati koga iz sosednjega foruma, da ne bomo vsi opletali po svoje, na koncu pa dosegli eno zmedo, če je že bilo tam zapisano, da se nekaj dogaja v dobrobit vseh nas.

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Yo

• *
Odgovori #607 : 04 Februar 2010, 13:02:33
OK, mene pa nekaj drugega zanima, ker sem podobno zasledila na različnih forumih... Kako točno naj bi izgledalo obvezno šolanje psov? Zanima me za konkreten primer, ko npr. posvojih slepega in gluhega psa, ki ima pred sabo recimo na oko še ene do 3 leta življenja. Saj ne bo nobenega izpita opravil oz. kako si zagovorniki tega zamišljate?
Sprašujem pa tudi zato, ker se mi zdi razno uboganje povelij kot so sedi, prostor, sem ipd. v urbanem okolju, če vsega drugega ni, popolna nebuloza. So me enasko ubogali psi, ki so hodili v šolo in tisti, ki niso nikoli. In ne eni ne drugi niso bili zato ne bolj ne manj nevarni okolici...

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #608 : 04 Februar 2010, 13:15:30
Karmen narobe.    :P

Oba sta bila angleška mastifa.  ;)

Lp Z.

Imel pa je tudi rotta in še nekega psa.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #609 : 04 Februar 2010, 13:16:10
res je zmeda velika in zakoni so vsi po vrsti neproduktivni, novi predlogi pa še bolj butasti in bodo imeli še več neg posledic obenem pa bodo največji prekrškarji vedno znova našli luknje v zakonih in zveze pri odlašanju izvajanja.
Ampak po drugi strani pa že včasih ne vem več kaj je prav in kaj ni. Dejansko si že vsak , ki nima ne tri čiste, ne volje ne časa ne smisla omišlja neke "eksotične pasme" preko vsake mere. Ravno zadnji čas spet nekdo xy (v smilu niko i ništa v svetu kinologije, domači "ljubitelj" za domačega ljubljenčka) sanja ,da bo on imel pa Tossa inu, črni ruski terierji so se nenadoma vzeli iz nič, raznih mastinov, mastifov pit in onako ovakih bulov tudi pred 20 leti še ni bilo nikjer , zdaj pa so že skoraj modna psama. Rotweilerji so super pasma za IPO, vojsko in policijo ampak prek nekaj leti so bili rotiji in še bolj "kao rotiji " skoraj modna psama, pri tem da jih je v tekmah manj kot 10 stabilno že destletja. Kavkaški in srednjeazijski ovčaarji počasi a vztrajno kapljajo na slovensko sceno, nerodovniških šarijev je tudi dovolj, čeprav imamo svojo sovensko "omehčano" varianto v obliki kraševca, če kdo išče ta tip psa....čemu za boga milega je res potrebno,da si folk nekritično nakoplje na glavo velike, težke, svojeglave pse, ko pa jih 95 odstotkov teh lastnkov rabi samo za to, da jim nekaj predeluje brikete v drek in da bi bil za mnoge, da ne rečem večino od njih en soliden NO al pa navaden boksar več ko dovolj velik zalogaj, pa še bolj uporaben za karkoli že ga rabjo tisti,ki ga sploh rabijo?
Ko vse takole pretehtavam res ne vem več, katermu gibanju bi se priključila, kajti gibanja,ki bi človeštvu vrnila zdravo pamet očitno ni mogoče osnovati, zakoni pa taki ali drugačni povzročajo zgolj kontra efekte

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #610 : 04 Februar 2010, 13:29:42
Pa kako si ti za časom... Pasme, ki jih omenjaš, že nekaj časa niso več eksotične in moderne. danes si džek, če imaš čim bolj impresivnega križanca v katerem mora biti malo nekega mastifa ali doge, kakšnega bulija in ovezno še malo rotija. Vsaj na našem koncu se pojavljajo kot gobe po dežju.

Alba

• *
Odgovori #611 : 04 Februar 2010, 13:32:04
Jean se strinjam, tudi jaz spremljam sosednji forum in če bo kaj takega, opozorim še tukaj.

Drugače ima pa baje brazilska vojska te bullmastife za službene pse.

KARMEN

• *
Odgovori #612 : 04 Februar 2010, 13:41:30
Pa kako si ti za časom... Pasme, ki jih omenjaš, že nekaj časa niso več eksotične in moderne. danes si džek, če imaš čim bolj impresivnega križanca v katerem mora biti malo nekega mastifa ali doge, kakšnega bulija in ovezno še malo rotija. Vsaj na našem koncu se pojavljajo kot gobe po dežju.

To je naš Jon:

Poglej, kako je nevaren, napada mladiče  >:D

saba

• *
Odgovori #613 : 04 Februar 2010, 13:44:10
Ne, izvalila se bo ena glupost, ki nam bo oteževala normalno življenja odgovornim lastnikom, ki dejansko vozimo pse na sprehode, jih šolamo, se trudimo za normalno sobivanje,  tisti, ki pa jih prosto spuščajo in zanemarjajo, pa jih itak ne bodo kaznovali, ker ne bodo našli lastnikov oz. se bodo stvari dogajale za zaprtimi vrati in brez prijave ne bo kazni :P
Moj dragi je pripravljen kaj spisat, zna lepo in strokovno sestavit zadeve, vendar bi bilo vseeno mogoče potrebno kontaktirati koga iz sosednjega foruma, da ne bomo vsi opletali po svoje, na koncu pa dosegli eno zmedo, če je že bilo tam zapisano, da se nekaj dogaja v dobrobit vseh nas.
Točno tako!

Felin, za začetek bi bilo že eno prijazno pismo ala da smo lastniki psov zaskrbljeni za zaradi nedavnih dogodkov in evforije in nestrpnosti, ki so jih sprožili, ...bla bla... nasprotujemo zakonu, ki prepoveduje pasme, omejuje, na drugi strani pa ne rešuje problema odgovornega lastništva...bla bla.. kdo zastopa naše pravice in govori v imenu nas, kakšno je stališče kzs do predlaganih zakonov, kdo je/bo z njihove strani sodeloval pri pripravi tega zakona...

Tolk iz prve sape, ziher se bom še kaj spomnila  ;)

Tudi jaz spremljam sosednji forum  ;) Mislim, da ni nič narobe, če je pisem, oglašanja, ipd čim več. Bolj bomo ropotali, bolj se nas bo slišalo  :o

inka

• *
Odgovori #614 : 04 Februar 2010, 13:44:46
Poglejte, res veliko je bilo v tej temi povedanega in ugotovljenega. Mislim, da je treba s strani tega forume tudi dat en prispevek na pravi naslov. En od takh je gotovo g. Kavčič, drug pa je po mojem mnenju KZS in g. Puš, vodja polanja psov pri KZS. Ne vem, a niste gledali na SLO 1 v Odmevih, kjer je lepo opisal, kako so naredili preizkus bulmastifov s scenirano enako situacijo, v kateri so napadli l. 2006 - jasno je povedal, da so odreagirali enako in ponovno napadli in kakšno je bilo njihovo mnenje. Kaj je počela s temi psi zadnja komisija, je pa res malo čudno.
Torej jaz imam šele drugega psa v življenju, prej sem imela psico, oba ovčarskih pasem in popolnoma jasno mi je, kaj je problematičen pes, kaj je agresiven pes in kaj je nevaren pes, tako kot je opredeljeno v zakonodaji. Naj razložim, kako jaz to vidim in kaj bi se moralo tudi pri nadzoru (inšpektorji!) in izvajanju zakonodaje izvajati.

Pes je lahko problematičen na zelo različne načine, seveda je vzrok 99% v lastniku, ki s psom ne zna ravnati primerno, se pa lahko še nauči, dokler je pes mlad! Zato se strinjam z vsemi, ki zagovarjate obveznost šolanja LASTNIKOV psov, kar bi moralo postati po zakonu obvezno in se voditi v državnem registru preko veterinarjev. Ne glede na pasmo!

Glede agresivnosti m je jasno, da se morajo včasih psi, pa tudi psice med sabo rangirat in vem kako to izgleda, dokler so psi "normalni". No, ko psu ni dovolj samo postavljanje (saj veste, kroženje z dvignjenim repom, napeta drža, lahko tudi tiho renčanje) ampak brez opozorila napade in ugrizne, je to zame agresiven pes, sicer ne. In tak bi moral res biti samo na povodcu, z obveznim nagobčnikom ali haltijem. Potreben je dodatnega šolanja oz. "prevzgoje", ki bi se morala predpisati kot obvezna po zakonu, za vakega registriranega napadalca! Ampak tega se sploh ne registrira v praksi >:(
Glede nevarnih psov: če ste pogledali video 24ur, v katerem sosed dr. Baričeviča opiše prizor, ki ga je videl v garaži takoj po napadu oz. še med mrcvarjenjem psov svojega lastnika (ubogi človek, kakšna mora ga bo tlačila in ne samo njega!), je jasno, da ti psi ne bi bili nenevarni, tudi če bi živeli vsak zase na različnih kontinentih, kot nekaj podobnega razlaga g. Vidic, da je on predlagal za rešitev kot alternativo usmrtitvi. Če pes sodeluje v takem napadu kot je bil tisti čl. 2006 ali pa če samo enkrat brez pravega povoda ugrizne človeka - MED TEM NI VELIKO RAZLIKE, tak pes je kot človek, ki je namerno napadel drugega človeka (zame pri agresivnosti ni razlike med psi in človekom, vemo iz sociologije, da se tudi človek v množici obnaša drugače kot posameznik) - za vedno je nevaren in ne sme brez nagobčnika NIKOLI VEČ med ljudi, saj obstaja  velika verjetnost, da bo ob prvi "priložnosti" napad ponovil. Poleg tega več dogodkov napadalno vedenje samo še utrjuje. Mora biti tudi pod kontrolo nekih javnih služb (vet. inšpekcija?), ki bi morale odgovarjati za varnost z vidika živali.

Po naši soseki se mirno sprehaja lasnik psa, ki je ugriznil že nešteto psov in najmanj 4 ljudi (po zadnji informaciji) - pes se mu občasno strga s povodca, nikoli seveda nima nagobčnika in laja in renči na našega psa, ko ga zagleda na 500 m ... Kaj lahko tu ostali storimo, če je lastnik tako neodgovoren? Konkretna oseba je s svojim psom baje celo obiskovala pasjo šolo, pa mu tam očitno niso prav svetovali, saj že ptiči čivkajo tu okrog, kako so ga neprimerno vgajali - popolnom permisivno seveda, nobene kontrole in poslušnosti nad njim niso izvajali. Zakaj ne bi pasje šole prevzele pomembne naloge, da se bolj resno posvetijo psom, ki so že v mladosti prepoznani za "problematične"? Zakon bi bil lahko tem šolam v podporo, samo kaj, ko bi potem morala verjetno država primakniti kaj denarja društvom za take "javno pomembne naloge".

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #615 : 04 Februar 2010, 13:49:06
Jaz mislim, da obvezno šolanje ni napačna rešitev - v Švici so ga  uvedli lani - obvezno  za lastnike psov, ki nikoli niso naredili kakega izpita s psom.Ostali ne. Ampak so ljudje nekako toliko odgovorni, da poskušajo čimbolje socializirati svojega psa. V dobro skupno življenje obeh. N akakršenkoli način že.

Je pa problem pri nas, ker si že vsak samooklicani "strokovnjak" lahko omisli klub in šolanje psov in neko svetovanje pa ne vem kaj še.
Bi bilo tudi potrebno na tem področju urediti, kdo lahko šola  in kako. In prevzgaja.

Po vsem tem človek komaj še upaš na sprehod s psi, ker se ti ne da poslušat pripomb vsakega , ki ima 5 minut časa.
Danes sem vzela 3 svoje pse in sem šla na sprehod v zmerno obljudeno dolino. Sem hotela videti reakcije ljudi po vsej tej medijski gonji. Pa smo se šli tole: psi so hodili ob meni ne dlje kot cca 10 metrov in se tudi igrali z mano in med seboj. Kadarkoli je kdo ali več ljudi prišlo nasproti sem jih odpoklicala in zahtevala prostor ob poti, in ko so se ljudje približali, so psi ležali, ko so šli mimo, sem jim takoj  dovolila vstati in jih pohvalila zelo naglas. Niti eden od mimoidočih ni komentiral nič drugega kot- kako ubogajo in kako so l... . Je bil prav zanimiv sprehod. 8)

Sicer je pa modelov z eksotočnimi psi , celo in zlasti na povodcih, ki odsrfajo ob najmanjši motnji s svojim psom vred. In se derejo - "a je vaš pes" ( ja, ni maček, a se ne vidi ) kar pomeni, da bo njegov samec, če je samec tudi moj, sigurno začel fajt.

Aja če bodo morali vsi psi imeti nagobčnike, je najmanj, kar lahko zahtevamo, da morajo kastrirati vse pedofile. Ne vse moške, da bo stvar malo milejša.. oprostite temu izpadu. Ampak 'mam' res dost.

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #616 : 04 Februar 2010, 13:51:58
Deteljica, en velik podpis z moje strani pod tvoj post.

Zanimivo je tudi, da je velikokrat takšen pes, njihov prvi pes.

Zame so to pač ljudje z raznimi kompleksi.................... ...............najlažje je, da kupiš takšnega psa.......................... .ni potrebno storiti nič drugega; vsake toliko sprehod z njim po mestu.

Alba

• *
Odgovori #617 : 04 Februar 2010, 13:57:18
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,34929.msg640589.html#msg640589 - Novinarka išče lastnike bullmastifov, ki so normalni, dA bi pomagali predstaviti, da je ta pasma lahko povsem OK.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #618 : 04 Februar 2010, 14:19:16
Pa kako si ti za časom... Pasme, ki jih omenjaš, že nekaj časa niso več eksotične in moderne. Danes si džek, če imaš čim bolj impresivnega križanca v katerem mora biti malo nekega mastifa ali doge, kakšnega bulija in ovezno še malo rotija. Vsaj na našem koncu se pojavljajo kot gobe po dežju.
ja sej ravno to sem mislila, da je res  problem in da se celo strinjam , da je problem. "Eksotične pa" , ker je pač nehigienično rečt "zahtevne", "potencialno nevarne" itd  :P Ker ti že na "eksotične" takoj nek osebno prizatet lastnik nalima slikico takega v objemu mladička ali dojenčk ali kako sladko spi na kavču    ;). Ne dvomim sicer, da je gospod B tudi imel obilo slik njegovih "muckov", kot jih je v intervjuju imenovala pokojna lastnica, na kavčih in v naročju in so imeli takrat prav tako nedolžen izraz na obrazu  :D in da bi ga tudi pol ure po "malici v garaži" meli spet, če bi jim le dali primeren kavč ob kaminu na razpolago  ;)

V glavnem- šolanje JA, preiskusi JA.
U bistvu je meni čist vseeno, kdo se okliče za šolo, kdo ima licenco in kdo ne- dokler je to jasno znano in napisano in se stranke pač s polno zavestjo odločijo za tega ali onega inštruktorja.Navsezadnje kdor kupi hladilnik brez certifikata se tud nima komu žalit, če ne dela al pa trese elektrika.
Vseeno bi bilo če bi se izvajalo kar bi se moralo izvalati- namreč resni in nekorumptivno izpiti in testi vedenja. In če bi se pse, ki bi bili ocenjeni nezadostno vrnilo v šolanje(dražje in tokrat uradno seveda) , tiste, ki bili ocenjeni negativno pa napotilo na obvezno evtanazijo.

Nezadostno bi jaz ocenila vsakega psa, ki ne prišel na odpoklic iz raznih vsrt motenj- odvezan, vključno motenj s psi in žoganjem  in npr v prisotnosti domače živali ala maček , kunec, negativno pa vsakega, ki bi ob tem pokazal še agresivnost oz resen namen poškodovanja  >:(. Potem bi lastniki že sami poskrbeli ,da bi odšli v tako šolo, da njihov vložek ne bi bil čez pol leta zaman ali evtanaziran.

Obenem me tudi zanima kdo in kako bi sicer uspel izvajati kontrolo izpitov, če v 10 letih še niti enega usranega čipiranja ne uspemo sprovest tako, da bi bil vsaj kakšen pes, ki ga prilečejo v zavetišče čipiran  in to tako, da bi bil čip pravi in da bi vodil do lastnika?
Dokler pa bodo na BBH izpitu spustili vsakega psa, ki so ga vodniki uspeli vsaj ujet, če jih že spremljal ni in dokler ne bo nobenega preiskus avedenja do psov in živali , nobenega preiskusa odpoklica v kritičnih okoliščinah pa lahko izpite izvaja kdorkoli in tudi rezultat bo enak z izpiti ali brez.

Aja pa šeto - ne samo izpit- tudi z aavto moraš delat tehničneg avsako leto- enako bi potem moralo bit za pse. Kaj mi pomaga če je pes naredil izpit ko j eimel 15 mesecev , čez tri leta je  pa že razštelan ko kombajn in zraven končno odrasel ?

Kar se pa množičnosti pasem versus njihove "potencialne nevarnosti tiče" pa lahko rečem samo tole: ja res se da vsakega psa varno vodit, če že ne vzgojit v milega spremljevalca. Ampak In re sje v 99% kriv človek za nesrečo- (Ampak še vedno ostane 1%- in če jih je 1000 namesto 10 takih psov v Sloveniji je to 10 primerov namesto 0,1 in če ima že iz tega naslova in če ima 1000 ljudi eno pasmo, od teh 995 zato ker je moderno je med temi 995 zagotovo vsaj en, ki je nesposoben ali pa neresen. In en sam gospod B je dovolj za ves ta medisjski cirkus, ki smo mu priča in ne navsezadnje, če sem sem jaz ali moj pes med posledicami tega 1% mi je vseeno, če je bil to en od dveh ali en od dva miljona.

Alba

• *
Odgovori #619 : 04 Februar 2010, 14:24:23
Deteljica negativno oceniti vsakega, ki ne bi prišel na odpoklic?? Ja potemtakem lahko jaz Albo kar evtanaziram al kako? Ker tega ne bo naredila, če je odvezana. No saj zato nikoli ni.

Yo

• *
Odgovori #620 : 04 Februar 2010, 14:30:36
Hm, mene ravno to zanima. Ker ne vidim npr. nobenega smisla delat z mojim psom BBH-ja. In ja, seveda ne bo prišel na odpoklic, če je pa slep in gluh. Za to imamo pač povodec. A torej so taki psi za na evtanazijo al kako?

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #621 : 04 Februar 2010, 14:31:20
Deteljica negativno oceniti vsakega, ki ne bi prišel na odpoklic?? Ja potemtakem lahko jaz Albo kar evtanaziram al kako? Ker tega ne bo naredila, če je odvezana. No saj zato nikoli ni.
ne takega (negativno ocenjega) samo ponovno v šolo, (če še ne uspe pa  posedovanje "pod posebnimi pogoji"- to so taki pogoji,ki jih ti že izvajaš  ;) ), nezadostno ocenjen pa bi bil tisti ki ni pod kontrolo + kaže znake agresivnosti:

Nezadostno bi jaz ocenila vsakega psa, ki ne prišel na odpoklic iz raznih vsrt motenj- odvezan, vključno motenj s psi in žoganjem  in npr v prisotnosti domače živali ala maček , kunec, negativno pa vsakega, ki bi ob tem pokazal še agresivnost

ampak to itak ni predlog zakona  :D, samo moje razmišljanje v smislu ali bomo z obveznim šolanjem res sploh kaj pridobili, če psi po njem ne bodo nič bolj ubogali, kar je zdaj precej simptomatično  ::)

Felina

• *
Odgovori #622 : 04 Februar 2010, 14:31:41
Ok, če bo pogoj pri šolanju bbh izpit bo prav smešno, ker je to tako nerealnem izpit, da bolj ne bi mogel biti. Meni bi bil bolj pri srcu izpit kot pri avtu, gremo na teren, za tabo piči komisija, ogleduje odzivanje psa v trenutnih situacijah, gremo malo brez vrvice na določene kraje, vidimo kako se obnaša, ko v daljavi zagleda psa (lahko tudi nastavljeno, za vsak slučaj :)), pa mogoče kakšni ptički, čist tako, realne situacije, kot je z avtom na ceti, kar se zgodi se zgodi in oceni se tvoja reakcija, se zna lastnik odzivat in dobi  izpit, kjer mogoče tudi piše, da ne sme pes biti prosto spuščen ali da v določenih prostorih, kjer ni veliko ljudi ima dovoljenje do izpusta itd. Ker tisto, da pes zna popoln poleg na parkurju, ne prinese čistot nič pametnega, če ne zna poleg ob vseh ostalih motnjah, pa še tisti poleg je popolnoma nefunkcionalen na cesti.

Lahko bi se pobirali tudi davki na pse, kar se mene tiče, ampak pod pogojem, da bi ta denar šel v postavitev košev za iztrebke itd. Takrat bi marsikdo dvakrat premislil, če želi plačevati še dodaten denar za psa :)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #623 : 04 Februar 2010, 14:35:02
ah , kam gredo davki se ve.....ne bi o tem. Večina bi se zgubila v samem postopku pobiranja in razdeljevanja. Poleg tega davek na pse že plačujemo ob cepljenju stekline

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #624 : 04 Februar 2010, 14:39:56
 Ja B-Bh je tak, kakršen je. Zaradi mene se ga lahko zaostri.
Ampak psi in lastniki, ki se ga lotijo opravljati, so vsaj hodili na tečaj, večina, no in se nekako socializirali vsaj malo tam in nekaj slišali o vzgoji. In dobili priporočila, kako socializirati psa..
Imaš pa nedeljske sprehajalce, katerih psi ne vidijo drugega kot pesjak in nedeljski sprehod s svojim lastnikom. Taki so nevarni, tudi na povodcih tudi samo če imajo pol teže lastnika. Surfarji..

Sicer pa bi tudi vzreditelji lahko dali nekaj napotkov glede na to, da poznajo svojo pasmo najbolje. Vsaj upam, da je tako.
In taki seveda so.
Ja davek že plačujemo pri steklini.
Upss deteljica me je prehitela

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #625 : 04 Februar 2010, 15:08:59
"Eksotične pa" , ker je pač nehigienično rečt "zahtevne", "potencialno nevarne" itd  :P Ker ti že na "eksotične" takoj nek osebno prizatet lastnik nalima slikico takega v objemu mladička ali dojenčk ali kako sladko spi na kavču    ;).

npr kaj takegale  :D  :-* .

http://www.searchforvideo.com/watchclip/?id=2355264

thoranita

• *
Odgovori #626 : 04 Februar 2010, 15:15:57
Meni bi bil bolj pri srcu izpit kot pri avtu, gremo na teren, za tabo piči komisija, ogleduje odzivanje psa v trenutnih situacijah, gremo malo brez vrvice na določene kraje, vidimo kako se obnaša, ko v daljavi zagleda psa (lahko tudi nastavljeno, za vsak slučaj :)), pa mogoče kakšni ptički, čist tako, realne situacije, kot je z avtom na ceti, kar se zgodi se zgodi in oceni se tvoja reakcija, se zna lastnik odzivat in dobi  izpit, kjer mogoče tudi piše, da ne sme pes biti prosto spuščen ali da v določenih prostorih, kjer ni veliko ljudi ima dovoljenje do izpusta itd. Ker tisto, da pes zna popoln poleg na parkurju, ne prinese čistot nič pametnega, če ne zna poleg ob vseh ostalih motnjah, pa še tisti poleg je popolnoma nefunkcionalen na cesti.

Pa kje si zdej še ptičke našla ... ubogi moj Thorček, čisto vse se mu bo odvzelo ;D Zna pa zelo lep (ne popoln) poleg na parkurju (če mu je) :)
Hec ... se strinjam v vsem. 

inka

• *
Odgovori #627 : 04 Februar 2010, 16:13:55
Tud mi smo opazili ta trend v našem koncu ... nekaj podobnega dogi in rotiju, pa hudo agresivnega vedenja, lastnik ustrezno kompatibilen seveda in seveda "strokovnjak" za vedenje takega psa :( (mu pokrije oči, medtem ko renči in kaže zobe našemu prestrašenemu mimoidočemu na povodcu, ženska zraven pa mu govori: "Sm ti rekla, da bi ga bio treba kastrirati ...".

isla

• *
  • ash
Odgovori #628 : 04 Februar 2010, 16:29:31
npr kaj takegale  :D  :-* .

http://www.searchforvideo.com/watchclip/?id=2355264

Bogi pesek, dajo mu dojenčka in igračo pred njega, potem se pa sploh ne sme igrat s to igračo  :D

inka

• *
Odgovori #629 : 04 Februar 2010, 16:38:53
Ja, se strinjam, da je pes bogi. Pa velik risk, da se enkrat dojenčku kaj zgodi ...
V vsaki družini, kjer imajo dojenčke oz. majhne otroke in pse "bolj zahtevnih" pasem, je treba imet veliko znanja o psih, zrelosti in odgovornosti ...