Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609301

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #840 : 09 Februar 2010, 15:03:52
Jaz zaradi te resnice ne bom nič bolj srečna in moje življenje s psom ne bo nič lažje. Še najraje bi videla, da ta resnica sploh ne bi obstajala!

Pa, ali res misliš, da je bil to edini razlog za agresijo psov? Da ti psi niso bili sposobni naredit tega kar so naredili, tudi če ne bi bili zlorabljani?

Za sam dogodek je bila relevanta cela vrsta dejavnikov, skozi vrsto let, zloraba je bila lahko samo še en dejavnik več in niti ne odločilen -
moje mnenje.

Mislila sem, kar se gonje proti vsem psom tiče. Moj mančester je že postal "mladič krvoločnega dobermana"  ???  >:( In tašča je že prišla z vprašanjem, če sem zihr, da mi ne bo pogrizel dojenčka...  :'(  :(

S tem, da bi bilo najbolje, da vse skupaj ne bi zgodilo, se pa verjetno vsi tukaj prisotni strinjamo. Poleg zlorabe je bilo seveda cel kup drugih dejavnikov za ta napad, verjetno pa je bila tudi za pse neka meja, neka pika na i. Je pa težko bit tukaj pameten. Itak se bo klopčič vseh dejavnikov začel odmotavat. Zlorab je precej vrst.  :'(

"Na tisoče generacij psov nekoč in zdaj je prepričanih, da bodo nekega dne - če bodo le dovolj pozorno poslušali - obvladali človeško govorico. " Maya V. Patel, roj. 1943

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #841 : 09 Februar 2010, 15:08:37
Zbiram čimveč podatkov, ker pripravljam članek kakor tudi razne akcije, ki naj bi prispevale k razumnim reštivam problematike nevarnih psov/neodgovornih lastnikov v Sloveniji. Hvala vnaprej.

Sedaj se bomo morali odgovorni lastniki še malo bolj potruditi, da kužki ne bodo na slabem glasu.

"Na tisoče generacij psov nekoč in zdaj je prepričanih, da bodo nekega dne - če bodo le dovolj pozorno poslušali - obvladali človeško govorico. " Maya V. Patel, roj. 1943

Kaili

• *
Odgovori #842 : 09 Februar 2010, 16:56:16
Jaz popolnoma razumem zakaj so ljudje nastrojeni... govorim o tistih, ki že v osnovi psom (oz. raje lastnikom psov) niso naklonjeni. Tudi sama bi vsaj 80% lastnikom (v teh primerih ne morem govorit o vodnikih) vzela pse, ker so popolnoma brezobzirni. Njihovi Rexiji in Fidoti serjejo vsepovprek, lajajo ob vsaki priložnosti, skačejo po ljudeh, po psih... obup! Ta incident je bil pač samo kaplja čez rob.
Poskušam pa na vse skupaj gledat s pozitvne strani... zdaj vsaj vsak ne sili v mojo 16kg zver željne krvi :P

Gonja se bo ščasoma polegla, tako kot so se vse ostale... tisti, ki smo bili do zdaj obzirni oz. smo spoštovali tudi tiste, ki psov ne marajo (sem dobila največ pozitivnih komentarjev ravno od največjih zoprnežov) bomo obzirni še bolj, ostali pa tako ali take ne berejo forumov, kaj šele kakšne bolj konkretne literature...

Problem je, da ima psa lahko vsak. Če si malo prebereto komentarje na nadvse priljubljeni FB strani pes-moj prijatelj (sploh v rubriki, kjer so slike psov, ki iščejo dom oz. so se izgubili) vam bo vsem jasno, da še dooolgoooo ne bo izboljšanja. Mogoče bi kdo lahko tudi tja napisal kakšen naj bi bil odgovoren lastnik (neka samooklicana kinologinja namreč trdi, da kdor pravi, da pes ni vesel na ketni gotovo nima izkušenj s spi)

lp, Maruša

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #843 : 09 Februar 2010, 17:10:53
Za vse lastniške pse? Potem bi moja takoj letela na veterinarsko mizo po injekcijo :-\ pa marsikakšen verjetno tudi še. Kakšni testi so to in kaj pokažejo oz. kaj se naredi na podlagi dobljenega rezultata?

Tega pa nisem omenjala-evtnazije. Zakaj bi človek uspaval psa, če ga pa obvlada. Tu ni logike. Ali pa da bi psu, ki sicer je oster, ampak če ma sposobnega vodnika, ki pravi čas da komando in jo pes upošteva. Ne, tako radikalna pa tudi nisem. :)

Jaz sem samo za to da se pritisne na lastnike psov, da so ODGOVORNI.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #844 : 09 Februar 2010, 18:20:40
Bom skopirala sem, kar sem na drugem forumu napisala.
Oba sta bila čudna, nevarna, Zora in Baričevič.
Neljubi incident med sprehodom v LJ. Znanec naše družine se je s psičko sprehajal, Zora pa s psi. In psi popadejo psico oz. nega je uspela zadržati in značilen ignorantski odnos, ni želela policije, nobenih podatkov. Pa moški svojo napadeno psico pusti ženi in se odloči sledit tej ženski in kaj mu je zabrusila-če hoče, da pse spusti na njega. Res žal, da se ni oglasil takrat, ko so napadli Megliča in povedal to izjavo Zore. To ni normalna rekcija normalnega človeka, mislim, da jima je godilo imeti zverine, pse neverna okolici, zakaj, a sta bila tako ogrožena??

Verjamem, da sta ps natrenirala agresivne, mogoče pa jima je bila to igra..Kaj veš. Nočem si predstavljat, kako so ti "treningi" potekali.

Ja gonja je proti vsem psom. Mi je babi rekla da k'k lahko psa djo z vrvice, ko pa zdaj grizejo...A prej pa niso, porkadrek.

Kriv je človek, neodgovoren, neuravnovešen, zloben, zblojen človek, ki mu uspe normalnega psa spremenit v nevarnega okolici in tudi sebi na koncu.

Dobil je kar je iskal! Kateri normalen pasji skrbnik pa takole spušča pse na druge za lastno zabavo in izkazovanje moči?
Zdaj govorijo o grozljivi tragediji-ja hudiča-ko so Megliča popadli pa ni bila. Isto je bila tragedija.
Kdo bi pa želel doživeti tak napad? Ali bi minister enako postopal, če bi si napadli njega ali njegovega bližnjega? In isto VURS in vsa srenja?
Ta zadeva smrdi do neba! Resnično iz LJ jo vohajo po celi SLO.

Le vkup uboga gmajna!

As You Like It

• *
Odgovori #845 : 09 Februar 2010, 20:16:19
Nekdo je spraševal od kod so bili Baričevičevi psi:

"Knight" Aldoricka Bronson - uvožen iz Anglije, potomec Crufts zmagovalca
"Joy" Somogyvari-Vitez Joy - uvožena iz Madžarske, potomka evropskega prvaka

Atlas in Atos pa produkt zgoraj navedenega para.

A. Černe: Psica je dobila vzrejno, ker komisija ni poznala njene preteklosti... bila je mirna... (v Žurnal-u) Očitno klub SKVPM vodijo slepi in gluhi.

A Hajdinjak je te dni podal kakšno strokovno mnenje, kot ga je podal v 2006? http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/nedeljski/217659

wayra

• Gost
Odgovori #846 : 09 Februar 2010, 22:16:06
Ubogi psi, poglejte si slike s prizorišča: *****

Loty

• *
Odgovori #847 : 09 Februar 2010, 22:24:28
Ali so kdaj kriminalcu vrnili orožje?

isla

• *
  • ash
Odgovori #848 : 09 Februar 2010, 22:52:56
Ubogi psi, poglejte si slike s prizorišča:

Neokusno in rahlo nekrofilsko se ti ne zdi?!  :-\

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #849 : 09 Februar 2010, 23:22:24
VURS je po "nekaj" dnevih prišel do delnih rezultatov obdukcije. Ugotovili so identiteto psov ::)............................. ....da niso bili mešanci :P :P :P :P :P :P

Že g. Winston je ugotovil, da če hočete stvar pomest pod preprogo se ustanovijo razne komisije.

Nove genske raziskave bodo tudi pripomogle k rodovniški vzreji....................tok rat ljudi.....................je poskusil že g. Dolfi....................na žalost ali na sreco se to nemški naciji še sedaj pozna (mislim resno).

Smrdi, smrdi, smrdi.....

Moja peticija :P :P :P :P :P:
http://www.youtube.com/watch?v=7te1xTXv-Q4

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #850 : 10 Februar 2010, 08:12:55
VURS je po "nekaj" dnevih prišel do delnih rezultatov obdukcije. Ugotovili so identiteto psov ::)............................. ....da niso bili mešanci :P :P :P :P :P :P

aha, tile čitalci čipov tooook poooočaaaaaaaas delajo  :D

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Jean

• *
Odgovori #852 : 10 Februar 2010, 08:48:16

pikaa@

• *
Odgovori #853 : 10 Februar 2010, 09:01:48
Če nekdo brez dovoljenja vstopi na privatno površino, ki je po predpisih označena in ga pes ugrizne, potem lastnik kazensko ni odgovoren, objektivno pa še vedno, se pravi, da te ta oseba v civilni tožbi lahko toži za odškodnino.

Naj me kdo popravi, če temu ni tako...
Mislim da je tako:
Lastnik se ne more rešiti kazenske odgovornosti s tem, da zgolj prilepi naleptko "nevarena pes". V kazenskem pravu je pes lastnikovo sredstvo (kot npr. pištola, kij in podobno). Če nekdo brez dovoljenja vstopi na privatno površino in potem nič ne naredi (ne ropa ipd), gre lahko zgolj za kršitev nedotakljivosti stanovanja (lahko, ne nujo, je čisto odvisno od okoliščin). In če ga bo vaš pes ugriznil,vi pa tega niste poskušali preprečiti, in  ga bo poškodoval, se ne boste mogli sklicevati na silobran, gre kvečjemu za prekoračen silobran, saj je vaša obramba veliko bolj "huda in intenzivna" kot napad tistega , ki je zgolj vstopil na privatno površino, kar pomeni da ste vi z vašim sredstvnom (pes) povzročili kaznivo dejanje in, ste krivi, sodišče pa lahko upošteva da ste bili npr. prestrašeni in bo lahko kazen omililo.

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #854 : 10 Februar 2010, 09:07:43
Ja mogoče so pa metki ravno tja leteli, kjer so čipi  :D :D.

Tole je itak vse smrdljivo. Celo Evropo bomo zadušili.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

damayanti

• *
Odgovori #855 : 10 Februar 2010, 09:21:46
A ni zanimivo, res koliko časa rabijo za ugotovitev identitete ::)

Moj primer, kakšni dve leti nazaj.
Sem nekaj skakala po Vursu- zaradi enih mačkov in v zvezi s pogodbo o zavetišču naše občine...in  normalno, ker nisem dobila nobenih odgovorov sem malo " pezdakala" tam nad inšpektojem( tako v normalnem provokativnem tonu ;D )

In se je vsedel za računalnik... malo potapkal...in rekel " a vi veste, da je pretekel že en mesec in da psa nimate cepljenega proti steklini? če bi bil jast zdejle nesramen, bi vam položnico dal.... sem samo :-X..... ;D)
( pa sem ga res pozabila..oz. malo sem mesece zamešala)
3 minute, je rabil ( še ne).
A tukaj rabijo koliko.... cel teden

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

KARMEN

• *
Odgovori #856 : 10 Februar 2010, 10:55:57
Jean, tvoj link je izginil  ????

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #857 : 10 Februar 2010, 10:57:14
Jean, tvoj link je izginil  ????

??? Jaz vidim oba njena linka

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #858 : 10 Februar 2010, 11:27:45
Jaz tudi vidim oba linka...
Dayamnti kaj pa nisi natvezila da je bil pes bolan-bolanih psov se ne cepi. Pa meseci gor ali dol. Gademn :-X

Le vkup uboga gmajna!

damayanti

• *
Odgovori #859 : 10 Februar 2010, 11:52:58
( sem bila sveto prepričana da sta cepljena... ponavadi imamo  dva meseca pred steklino kužne potem pa steklino ..takrat je bilo pa očitno kontra- sem  mojega deca poslala to opravit - in dec- ko dec ...kontra dal cepit ::)- jaz pa tud odprla nisem pasoša ...to dvoje sem zamutila)
Mi pa tisti trenutek tudi prebilo ni...tolk me je zatolkel :D Samo malo sem zatrokirala :)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

KARMEN

• *
Odgovori #860 : 10 Februar 2010, 12:34:56
Pozareport se sesuva zaradi prevelike količine ogledov  :-\.

Felina

• *
Odgovori #861 : 10 Februar 2010, 12:35:47

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Felina

• *
Odgovori #862 : 10 Februar 2010, 12:47:43

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Beka

• *
  • Herkules Slnko Zemplina
Odgovori #863 : 10 Februar 2010, 14:37:54
Pozivam vse, ki so imeli neprijetne incidente s temi psi in lastnikoma, da mi posredujejo informacije na email: [email protected]. Deteljica je že tukaj povedala svojo zgodbo, a so tudi drugi imeli podobne izkušnje?

Zbiram čimveč podatkov, ker pripravljam članek kakor tudi razne akcije, ki naj bi prispevale k razumnim reštivam problematike nevarnih psov/neodgovornih lastnikov v Sloveniji. Hvala vnaprej.

Sicer nisem prebrala cele teme, ker je zelooo dolga, bi pa kot lastnica mastiffa rada delila svoje mnenje za tale članek.

Kar se tiče spreminjanja zakona za kaj pa vem kakšne pogoje za lastnike "nevarnih pasem". Kakorkoli bo nekdo določil kaj to je nevarna psma, bo diskriminatorno. Najverjetneje bo šlo za vse pse "s potlačenim smrčkom" in vse večje pasme. Pardon, ampak kilaža in izgled gobca, količina mišične mase in podobno nikakor ne morejo biti odločilna dejstva za uvrstitev nekega psa med "nevaevarne pasme".

Mene s do sedaj napadli pudelj, koker španjel in nemški ovčar. Pa dam roko stran, da nihče izmed omenjenih pasem ne bo šel med "navarne pasme". Saj je bilo že 100x povedano, da ni nevarnega psa, je samo nevaren, nesposoben ali nevzgojen lastnik.

Mislim, da bi bilo potrebo ljudi osveščat za Zakonom o mučenju živali in predvsem ljudi prepričat, da je treba neodgovorneže začeti prijavljeti pristojni inšpekciji. Sama inšpekcija ne more kar na slepo okrog hodit, v pomoč smo ji lahko prdvsem državljani s svojimi prijavami. Morda se prvič, drugič.. ne bo zgodilo ič, ampak lahko, da se bo. Če ne drugega boste imeli vsaj zadoščenje, da ste nekaj naredili in ne samo pogledali stran in doma pošinfali zadevo dalje (kot imamo pač navado). :)

Druga zadeva, ki jo dajem v debato pa je: Zakaj se ne bi pred nakupom psa uveljavil nek postopke, pregled, ki bi ga moral opravit vsak bodoči llastnik psa. Katerekoli pasme!! Mogoče banalen primer, ampak vseeno: Preden je nekomu dovoljen nakup ali posest orožja (pa čeprav ga bo uporabljal samo za šport, doma za na steno ali kaj takšnega) moraš opraviti celo vrsto pregledov, preizkusov znanja, obisk pri psihologu, da oceni ali ne boš orožja kdaj uporabil v nedovoljene namene, praktičen preizkus znanja...). Kot smo videli s temu bullmastiffi, so lahko psi uporabljeni tudi kot orožje, namenoma ali nenamenoma in da se to prepreči je treba lastnike izučiti in preveriti njihovo psihično stanje. Kaj menite?

Jaz menim, da ne smemo pse in njihove lastnike "označit" samo zato, ker so/imajo določeno pasmo psa. To ni pošteno! Če pa se naredi preizkus za vsakega lastnika...pa mislim, da ne moremo ničesar izgubit.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #864 : 10 Februar 2010, 14:56:13
Citiraj
Katerekoli pasme!! Mogoče banalen primer, ampak vseeno: Preden je nekomu dovoljen nakup ali posest orožja (pa čeprav ga bo uporabljal samo za šport, doma za na steno ali kaj takšnega) moraš opraviti celo vrsto pregledov, preizkusov znanja, obisk pri psihologu, da oceni ali ne boš orožja kdaj uporabil v nedovoljene namene, praktičen preizkus znanja...).

Ni najboljša primerjava. Ker za zračke in podobno šaro ne rabiš nič, čeprav lahko komu kakšen uč sesuješ z njo, če si skrajno štorast. Nekako tako, kot ti čivavca predre kožo samo  v res izjemnih primerih. Za športno orožje so ena pravila, za lovsko druga, tistega potencialno najbolj učinkovitega pa niti imeti ne smeš.

Beka

• *
Odgovori #865 : 10 Februar 2010, 15:05:14
Kot sem rekla, gre za banalen primer. Hotela sem samo načeti temo v tej smeri. Zakaj ne bi imeli obvezne preizkuse znanja, psihološke primernosti za lastnike psov.

Žal poznam lastnike čivav, ki imajo katastrofalno popadljivega psa, pa ima stvar maksimalno 2 kili. In potem rečejo, da je moj 100 kilski mucek nevarna pasma, čivava pa ne. Sorry, no go!!

Samo to sem hotela povedat, da je morda takšen preizkus znanja za določeno pasmo boljša opcija kot neutemeljene delitve na "nevarne pasme".

Konec koncev, roko na srce... nekateri lastniki psov, ki so to že 30 let in imajo pse zelo radi in vse in oh in sploh, ne vedo da je dobro psa cepit še za kaj drugega kot za steklino oz. sploh ne vedo, da takšno cepljenje obstaja, ne vedno, da je potrebno psa v zimskih mesecih prav tako krtačit, ker dlaka, ki že tako ali tako visi iz kožuha, ni nikomur več koristna in podobne zadeve...

Čiso za vsako stvar je danes potrebno imet izpit in tečaj in ne vem kaj še vse, psa lahko ima pa čisto vsak.  ::)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #866 : 10 Februar 2010, 15:25:43
Ne bi bilo slabo. No pa saj bodoči zakon menda predvideva nekakšne preizkuse.  Zaenkrat za določene psame. Krivično? mogoče res, ampak saj tudi vozniški izpiti niso enaki za vse kategorije vozil.

Beka

• *
Odgovori #867 : 10 Februar 2010, 15:31:21
Mogoče veste kdo pripravlja zakon in ali obstaja že kakšen osnutek?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #868 : 10 Februar 2010, 15:59:59
Pripravljajo očitno vsak svojega, prvi ga bo verjetno vložil Sajovic, naj bi bil podoben tistemu, ki ga je že enkrat vložil, pa so ga minirali. Ne glede na to, kdo bo vložil zakon, pa se nam obeta zmanjšanje dovoljenega števila psov na največ 3 (po drugih različicah bi bilo število odvisno od pasme ali kilaže ali kaj jaz vem od česa, vseeno ne več kot 3). tudi neko obvezno izobraževanje se obeta...kaj bolj natančnega se pa ne ve, po moje še sami predlagatelji ne vedo točno, kaj bi radi.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #869 : 10 Februar 2010, 16:03:14
Ni najboljša primerjava. Ker za zračke in podobno šaro ne rabiš nič, čeprav lahko komu kakšen uč sesuješ z njo, če si skrajno štorast. Nekako tako, kot ti čivavca predre kožo samo  v res izjemnih primerih. Za športno orožje so ena pravila, za lovsko druga, tistega potencialno najbolj učinkovitega pa niti imeti ne smeš.
mislim,da je  sprememba celo za zračne puške. Zagotovo niso več vse zračne puške v isti kategoriji.
sicer pa ne razumem zakaj tak odpor pri nekaterih , da bi bili preiskusi ljudi in psov obvezni in obenem za različne pasme ali pasemske skupine ali kdo ve na kakšen način določene  kategorije pač, različni. Navsezadnje to ni nek bav bav, kdo r je primeren bi preiskuse opravil, kdor pa ni pa itak točno tem psamam samo škodo dela in bolje da nima takega psa - ali pa da nima sploh nobenega psa.
Navsezadnje, če bi ljudje vodili pse , ki so za njih primerni in z več znanja in vloženega truda že do sedaj bi bilo javno mnenje o psih bolj strpno in zahteve po drugih omejitvah manjše.
Vse to seveda zgolj v primeru, da bi predipisi, bilo kateri že, izvajali.

Popolne varnosti in idile pa žal ni in je nikoli ne bo. Pri prometu imamo vse od tehničnih za avte, do zdravniških pregledov in vozniških dovoljenj za ljudi, obveznega in progresivnega zavarovanja pa radarje in policijo na cesti in še najdeš modele,ki se nonšalantno vozijo kontra po avtocesti ipd ::) Nedvomno pa bi jih bilo brez vseh navedenih ukrepov mnogo več ;)

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!