Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609513

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #930 : 11 Februar 2010, 21:39:31
Zoe ja na žalost obstajata oba problema pri nas. Predvsem se mi zdi, da obstajata zaradi slabega nadzora VURS-a nad lastniki psov, madona saj jih še čipiranih ni ogromno.

Dejatvo pa je, da je ta zgodba razkrila veliko podorbnosti, ki pa jih oprosti jaz nikakor ne bi izpuščala, še manj pa bi zaradi takih dogodkov rada videla, da nasrkamo vsi pasji lastniki po vrsti. In psi hočemo nočemo so bili žrtve.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Taar

• *
Odgovori #931 : 11 Februar 2010, 22:13:43
V sosednji Avstriji so imeli skoraj istočasno pasji ugriz s smrtnim izidom. In kaj je naredila avstrijska kinološka zveza? Takoj je zavzela jasno stališče in ga objavila na prvi strani svoje spletne strani!

Kako je zdaj s kakšno uradno izjavo KZS? Mislim, da bi bila na mestu že pred nekaj dnevi!!! To je polom na celi piarkovski črti.

Da se mnenje poda lahko v taki ali drugačni obliki, nedvomno kaže članek v Dnevniku iz 26. 8. 2009 izpod peresa Mirloslava Zidarja:

http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042293908

Tu gre za popolno zavajanje bralcev s hkratnim podtikanjem, da gre za politične povezave, ki naj bi omogočile dr. Saši Baričeviču, da se izogne zahtevi inšpektorja, da pse vrne v azil. Pri tem namenoma ali pa zaradi površnosti in nerazumevanja okoliščin pozabljajo, da je minister predpostavljen inšpektorju in posredno odgovoren tudi za delo veterinarskih inšpektorjev. Zato je ustanovil strokovno komisijo (dva kinologa in en veterinar), ki je zadevo preučila in ugotovila, da usmrtitev bulmastifov ni potrebna, če se zadosti določenim pogojem (to je sedanji lastnik že storil). Od ministra povsem pošteno, nepristransko in odgovorno! Zato si kvečjemu zasluži odmevno pohvalo, ne pa subjektivnega napada, češ da gre za politične povezave. Tudi če bi šlo zanje, se potem lahko kvečjemu vprašamo, ali je res treba imeti zveze, da odgovorni delujejo pošteno, strokovno in po zakonu.

Da bulmastifi za okolico ne predstavljajo nevarnosti, sta člana te komisije, Franček Šterman in Alenka Černe, že podrobno razložila in navedla tako testiranje psov kot tudi pogoje, pod katerimi lahko sedanji lastnik pse obdrži. Ali je za inšpektorja (in druge), ki navija za usmrtitev bulmastifov, potrebno še kaj več, da neha vztrajati pri svoji prvotni odločitvi?

miško

• *
Odgovori #932 : 11 Februar 2010, 23:14:14

Jean

• *
Odgovori #933 : 12 Februar 2010, 01:26:05
Povzetek dogodkov v angleščini tukaj:
http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=214

(scroll down)

Kdor bi rad seznanil svoje prijatlje v tujini z dogodki, izvoli.

KARMEN

• *
Odgovori #934 : 12 Februar 2010, 07:37:58
Končno je zmagala resnica!!!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #935 : 12 Februar 2010, 09:44:58
Psi ubijajo, psi rešujejo življenja

Biti vodnik lavinskega psa GRS ni vedno lahko, je pa neizmerno lepo! To misel sem l. 2007 zapisal v članek za zbornik ob sedemdesetletnici delovanja GRS v domačem Tržiču. Ko pišem pričujoče vrstice, mediji poročajo o poteku večerne reševalne akcije na Voglu, v kateri gorski reševalci z lavinskimi psi iščejo v plazu zasutega neznanega smučarja. Že nekaj dni pa so mediji prepolni komentarjev o grozovitem napadu bulmastifov na svojega zelo znanega lastnika. Nocojšnji komentarji poudarjajo plemenitost in učinkovitost reševalcem predanih požrtvovalnih štirinožnih prijateljev ljudi. Aktualni minister za kmetijstvo je včeraj naznanil: Gre namreč za problem, ki se pojavlja v naši družbi, predvsem v smislu, da je premalo izpostavljena odgovornost lastnikov za dejanja, ki jih storijo njihove živali. Zato bo treba to zelo zaostriti. Veterinar in vodja poslanske skupine ene izmed slovenskih političnih strank že najavlja zakon, ki bo »zaostril in strožje sankcioniral odgovornost lastnikov psov«. Poenostavljeno: utrujenim in premraženim lavinskim psom z nocojšnjega Vogla je treba takoj nadeti nagobčnike, jih privezati na največ pol metra dolge povodce, jih zapreti v avtomobilske kletke in doma v tesne pesjake. Ni govora, da bi po garaškem naporu za človeško življenje okusili kanček prostosti, narave, radosti skozi tisočletja vzpostavljenega sobivanja in prijateljevanja s človekom (vodnikom) ...

Pred triindvajsetimi leti sem imel neizmerno naključno radost in srečo biti vodnik lavinskega psa, ki mu je v snežnem plazu pod Košuto uspelo rešiti človeško življenje. Iborja, kot je bilo mojemu štirinožnemu prijatelju ime, že dolgo ni več na tem svetu. V plazu zasuti alpinist, ki ga je Ibor izkopal »pet minut pred ...«, še uživa radost življenja. Ko sem se pred 23 leti z Iborjem sprehodil po poteh, kjer je prešerno tekal, vohljal ter mi izkazoval predanost in prijateljstvo, so naju mimoidoči pozdravili z iskrenim občudovanjem in zadovoljno potrepljali prijaznega kosmatinca. Danes dopoldne sva bila na istih poteh z mojim aktualnim kosmatincem Švejkom vredna prezira in izraženega strahu, kot bi se ravno vrnila iz garaže hiše na Orožnovi ulici v Ljubljani.

Pogrom nad psi in njihovimi lastniki v Sloveniji je te dni neizmeren. Ker je nekdo zaradi zvez, poznanstev in verjetnih osebnih interesov popustil pred pravili, ki jih je pasji vrsti nepregrešljivo zapisala Narava s podedovanim krdelnim nagonom iz prvinskega volčjega porekla, je zdaj v samoobrambi lastnih napak in človeške zablodenosti treba kaznovati vse odgovorne in vestne gojitelje, lastnike in vodnike sodobnih najstarejših prijateljev človeka v Sloveniji, predvsem pa pse.

Nekoč so v Ljubljani požigali vse protestantske knjige, ker so bile v njih zapisane tudi napake in izprijenost »nekoga« na oblasti. Skorajda bomo prisiljeni mučiti vse slovenske štirinožce, da bomo prikrili posamično človeško izprijenost in napake »nekoga« na oblasti?

»Nekdo« na oblasti pa nič, ali pač?

Janez Kavar

Vir: Delo - Mnenja 10.2.2010

Urška

• *
Odgovori #936 : 12 Februar 2010, 10:51:01
Super napisano, samo res, imam občutek, da če ne bomo stopili skupaj, bo vse skupaj postalo en navaden šmorn. Kaj počno pasemski klubi in zakaj se ne zavzamejo stališča v zvezi s prihajajočo zakonodajo? In če KZS sodeluje pri pripravi zakona imamo mi, v katerih interesu je KZS dolžna delovati, pravico vedeti kakšna zakonodaja se pripravlja. Menim tudi, da bi v tem primeru moral KZS za sodelovanje pri pripravi zakonodaje pridobiti soglasje vseh članic, ker v nasprotnem primeru gre preprosto za interese nekaj posameznikov, ki so zraven, ki pa nikakor ne zastopajo interesov KZS.

Nikec

• *
  • Nik in Griff
Odgovori #937 : 12 Februar 2010, 11:47:16
pa malo spremembe.... Psi so zakon... Imamo jih radi!
Lep dan še naprej!

http://www.youtube.com/watch?v=S5nyEd8BTZA&feature=player_embedded

isla

• *
  • ash
Odgovori #938 : 12 Februar 2010, 14:46:05
Super napisano, samo res, imam občutek, da če ne bomo stopili skupaj, bo vse skupaj postalo en navaden šmorn. Kaj počno pasemski klubi in zakaj se ne zavzamejo stališča v zvezi s prihajajočo zakonodajo? In če KZS sodeluje pri pripravi zakona imamo mi, v katerih interesu je KZS dolžna delovati, pravico vedeti kakšna zakonodaja se pripravlja. Menim tudi, da bi v tem primeru moral KZS za sodelovanje pri pripravi zakonodaje pridobiti soglasje vseh članic, ker v nasprotnem primeru gre preprosto za interese nekaj posameznikov, ki so zraven, ki pa nikakor ne zastopajo interesov KZS.

A se že ve, kdo so avtorji zakona?

Felina

• *
Odgovori #939 : 12 Februar 2010, 16:24:42

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

zoe

• Moderator
Odgovori #940 : 12 Februar 2010, 16:57:32
Zoe ja na žalost obstajata oba problema pri nas. Predvsem se mi zdi, da obstajata zaradi slabega nadzora VURS-a nad lastniki psov, madona saj jih še čipiranih ni ogromno.

Dejatvo pa je, da je ta zgodba razkrila veliko podorbnosti, ki pa jih oprosti jaz nikakor ne bi izpuščala, še manj pa bi zaradi takih dogodkov rada videla, da nasrkamo vsi pasji lastniki po vrsti. In psi hočemo nočemo so bili žrtve.

Se strinjam.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Yo

• *
Odgovori #941 : 12 Februar 2010, 18:43:54
Prepoved kremiranja psov
Kot pravijo na Vrhovnem državnem tožilstvu, niso bili obveščeni o kakršnihkoli znakih mučenja živali. Ko pa so se pojavili namigi o tem, so 11. februarja odredili policiji zaseg trupel psov in s tem preprečili kremiranje, ki bi lahko uničilo dokaze

http://www.zurnal24.si/slovenija/se-nekdo-je-bil-v-hisi-159842

:)

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #942 : 12 Februar 2010, 19:03:49
To o dveh rešilcih in poškodovancih se že nekaj časa govori. Mora biti spet ena "pomembna" oseba, da takole skrivajo.  ::)

Alba

• *
Odgovori #943 : 12 Februar 2010, 22:03:53
Na linku http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=215 lahko podpišete peticijo za pravno državo, prijazno ljudem in živalim. Mislim, da bo tudi jutri na agility tekmi to možno pri Jean, prav tako pri meni v Kinoteki v Ljubljani, kjr je ob 13. uri predavanje o odgovornem lastništvu.

Taar

• *
Odgovori #944 : 12 Februar 2010, 22:11:35
Hm, katera agility tekma je to?

n+n

• *
Odgovori #945 : 12 Februar 2010, 22:48:35
Verjetno, tako kot za ostale stvari, ki se jih uradno podpisuje, tudi za to peticijo veljajo samo podpisi polnoletnih državljanov. ???

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #946 : 12 Februar 2010, 23:07:48
Hm, katera agility tekma je to?

Mislim, da je Alba malo pomešala... šele naslednjo soboto je agility tekma ;)

Alba

• *
Odgovori #947 : 12 Februar 2010, 23:11:35
A OK cacy hvala za info. Tista v Prestanku.

Ja polnoletni ja. Pa saj imate starše ;), pa sosede.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #948 : 13 Februar 2010, 08:02:59
http://www.dnevnik.si/video/4993
Video je sneman iz ene izmed hiš nasproti.
Porajajo se vprašanja: Zakaj prizorišče ni zaščiteno in folk kar prosto hodi notri in ven? Kdo je oseba na oknu hiše dr.B. (1.45 minuta)? Kdo in zakaj potem ugasne luč? ... Ostala vprašanja pa si postavite sami.

8)

KARMEN

• *
Odgovori #949 : 13 Februar 2010, 08:33:28
Najprej eno gospo peljejo v rešilca, nato se pojavi možakar na vratih, nakar pa še gospa ob oknu  ????

Tadeja

• *
Odgovori #950 : 13 Februar 2010, 09:39:05
Ne vem točno kje je pisalo, ker spremljam vse mogoče časopise, da Baričević ni živel sam, ampak je v hiši živel še njegov sorodnih z ženo.  ??? Vedno manj mi je jasno...
Predvčerajšnjim zjutraj, ko sva bili s Stello na sprehodu, mi je en starejši gospod čisto resno rekel: "Da ne bo ugriznila. Nima nagobčnika". Res sem žalostna zaradi takih izjav nekaterih ljudi... Pa tudi, če Stella ne bi imela samo 4 kilograme...

"Odgovoren si za tisto, kar si udomačil..." (A. de Saint-Exupery)

Tadeja

• *
Odgovori #951 : 13 Februar 2010, 09:39:56
Ne vem točno kje je pisalo, ker spremljam vse mogoče časopise, da Baričević ni živel sam, ampak je v hiši živel še njegov sorodnih z ženo.  ??? Vedno manj mi je jasno...
Predvčerajšnjim zjutraj, ko sva bili s Stello na sprehodu, mi je en starejši gospod čisto resno rekel: "Da ne bo ugriznila. Nima nagobčnika". Res sem žalostna zaradi takih izjav nekaterih ljudi... Pa tudi, če Stella ne bi imela samo 4 kilograme...

Yo

• *
Odgovori #952 : 13 Februar 2010, 10:42:54
Ja, pa ta dva sorodnika naj bi po napadu šla iz hiše. Ampak kako pa to, da nista onadva klicala policije, ampak kao sosed? In to sosed, ki je potem enkrat izjavil, da niti ni vedel, da ima pokojni pse, ampak je občasno samo slišal lajanje. Ampak njegova žena pa je poklicala pse k ograji. Hm... In kam je poniknila kar naenkrat gospodinjska pomočnica, ki naj bi po neki izjavi klicala policijo? Ne bi bila ravno ona torej ena od ključnih prič? In torej, če sta bila sorodnika v hiši in nista klicala policije, sta pa šla ven, kdo je res oseba na oknu, kdo je oseba, ki ugasne luč, kdo je oseba, ki gre v rešilca in koga so odpeljali z opaženim večjim avtomobilom? In zakaj sta bila na prizorišču dva rešilca?
Mater, saj ko štejem vse te osebe, katerih identiteta (še) ni znana, jih je bilo tam kot Rusov. Veliko za neko hišo, kjer naj bi po prvih navedbah živel pokojni sam... In najmanj trije naj bi klicali policijo, ampak v bistvu se očitno sploh ne ve, kdo jo je.

_nnn_

• *
Odgovori #953 : 13 Februar 2010, 11:34:55
To res postaja vedno bolj čudno. Po eni strani se mi zdi zelo vredu, da se končno stvari razkrivajo, čeprav globlje ko kopamo, več okostnjakov se kaže. Škoda, da je moralo priti do tega incidenta, da so vsaj nekatere pristojne službe končno začele opravljati svoje delo.
Se pa strinjam  s Tadejo.
Zadnjič sem se vračala s sprehoda z mojo kavalirko (tehta 6 kg), ko me ustavi en gospod in vpraša, če je to mastif :D. Jaz sem se seveda samo zasmejala, ker sem mislila, da se heca, on pa me je začel nadirati, zakaj se delam norca, naj raje pazim na svojo zver :-X. Ljudem se že počasi meša...
LP

Tadeja

• *
Odgovori #954 : 13 Februar 2010, 12:09:53
Zanimivo je tudi dejstvo, da se gospod odvetnik od dogodka ne pojavlja v javnosti, kljub tesnemu 30-letnemu prijateljstvu ne gre na pogreb ampak smučat, na tv pa kažejo njegove stare posnetke...

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #955 : 13 Februar 2010, 12:38:15
Jaz imam pa presenetljivo pozitivne odzive iz okolice. Odkar so se zgodili bulmastifi, sem sicer pričakovala kako čudno opazko, sploh ker šetam tri pse, sosedovga na povodcu, moja dva pa večinoma spuščena, ampak opažam da so tukajšnji ljudje očitno zelo tolerantni. Tud vprašam kdaj kakega mimoidočega, če se mu zdimo zdaj kej bolj grozni in je edino ena ženska rekla, da tačrnga ne bi rada kje na samem srečala, ne prej in ne zdaj  :) 

damayanti

• *
Odgovori #956 : 13 Februar 2010, 19:31:43
Ja, pa ta dva sorodnika naj bi po napadu šla iz hiše. Ampak kako pa to, da nista onadva klicala policije, ampak kao sosed? In to sosed, ki je potem enkrat izjavil, da niti ni vedel, da ima pokojni pse, ampak je občasno samo slišal lajanje. Ampak njegova žena pa je poklicala pse k ograji. Hm... In kam je poniknila kar naenkrat gospodinjska pomočnica, ki naj bi po neki izjavi klicala policijo? Ne bi bila ravno ona torej ena od ključnih prič? In torej, če sta bila sorodnika v hiši in nista klicala policije, sta pa šla ven, kdo je res oseba na oknu, kdo je oseba, ki ugasne luč, kdo je oseba, ki gre v rešilca in koga so odpeljali z opaženim večjim avtomobilom? In zakaj sta bila na prizorišču dva rešilca?
Mater, saj ko štejem vse te osebe, katerih identiteta (še) ni znana, jih je bilo tam kot Rusov. Veliko za neko hišo, kjer naj bi po prvih navedbah živel pokojni sam... In najmanj trije naj bi klicali policijo, ampak v bistvu se očitno sploh ne ve, kdo jo je.
:D :D :D samo res ko rusov jih je. :D
Mene pa zanima ... ( kao naj ne bi živel tam nihče ... naj bi bil tam sam Baričevič - zato naj bi tudi dobil pse nazaj...ali nekaj takega ???če so že res stanovali sorodniki tam; .... kaj a so ga kar mirno geldali kako je skakal po bajti z umetnim okoli pasu in zlorabljal pse....al kaj???
Torej zakaj sedaj tožijo zaradi omadeževanja pietete pokojnika? halo....?????

Lažnivci smrdlivci.... vsi od Pogačnika do Špeličke do Kresalke do Senice...

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #957 : 13 Februar 2010, 22:56:09
Ko sestavljam svoj mozaik, se mi zazdeva, da je prvi, ki bo iz kotla ušel prav sluzasti g. Vidic ;)

KARMEN

• *
Odgovori #958 : 14 Februar 2010, 08:51:31
Mene pa moti to, da se kraj nikakor ne ujema. Njega so našli v garaži, ampak saj vendar niso tam ustrelili prvega psa  :-[? Kako pa so potem ostala dva spravili v uto, ki je najbrž na vrtu, ju uspavali in odnesli, če je iz posnetkov razvidno, da so pse nosili iz garaže? Ali pa sem jaz blond  ????

Šakal

• *
Odgovori #959 : 14 Februar 2010, 10:59:11
To je res, kar praviš, če rekonstruiraš dogodek ti manjka kar nekaj delov. Ali bodo to sploh naredili, mislim rekonstrukcijo dogodka in nam jo predstavili? Jaz v to dvomim. Ali je pse zlorabljal pri odprti garaži, kdo jim je odprl vrata, da so tekali po dvorišču (do ograje itn.) Enostavno morala je biti zraven še ena oseba, ker drugače stvar ni izvedljiva.

Mislim, da si bodo zdaj vzeli čas, pa da se vsa stvar malo poleže, da jo prekrijejo druge vesti in dogodki, in potem vse skupaj na hitro zaključili. 

LP