Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609124

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #990 : 18 Februar 2010, 14:45:43
Ne da ga podpira. To JE njen predlog.
Glede bojkota prireditev v organizaciji KZS: bi bilo lepo in krasno, ampak glede stanje zavesti pri nas povsem neizvedljivo. Razstavljalci, tekmovalci in vzreditelji naj itak ne bili prizadeti. "Navadnim" bi kvečjemu privoščili in se jim rogali (upam sicer da se motim)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #991 : 18 Februar 2010, 14:46:14
Ja to so pa same pozitivne stvari za KZS in polnjenje njihovega računa :P Vsi, ki imajo/imate rodovniške pse hitro registrirat psarne pa ste rešeni ::)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #992 : 18 Februar 2010, 15:06:45
sej ampak tudi KZS je kratkovidna. Ker pri takih na videz odličnih rešitvah, ki temeljijo na rasizmu, je bila in bo VEDNO ena past (dokazuje zgodovina).
Ko se začne omejevanje po kriterijih rasizma se kriteriji potem širijo in širijo in uidejo izpod kontrole tistih, ki so "ku kluks klan "pravila začeli.
Zakonu o omejevanju števila in teže in višine "navadnih" državljanov bo v primeru, da bo sprejet , v najkrajšem času zagotovo sledila dopolnitev, ki bo črtala eno izjemo, pa drugo , pa vse......
In potem se bodo plazil notri nove omejitve po novih ključih.
In pri tem bodo velike smrdeče ribe še naprej ribarile v kalnem kot so dosedaj. "Nenavadni" lastniki psov, ki so predlagatelji tega umotvora, pa bodo z izjemo redkih velikašev, kmalu sedeli v dreku skupaj z sedaj ožigosanimi "navadnimi " lastniki.

Obenem so očitno tile na KZS, katerih glavna gonilna sila so vzreditelji s svojimi zasllužki, zelo nizkega IQja. Kajti prvi ki bodo nov zakon re sobčutili bodo oni in njihov črni proračun. Seštejte pasme pod 40 cm in omejitve. V pes netu so izračunali da od 1 FCI grupe so samo 3 pasme take , na pamet bi rekla da od druge so tudi 2 ali tri , pa tako dalje...,v glavnem zeloooo malo v vseh grupah razen med jazbečarji terierji in  pritlikave pasme. Koliko mladičev bodo prodali v naslednjih letih po uveljavitvi takega zakona?
Pse, ki jih ljudje že imajo bodo že rešili tako ali drugače ( prijava na različne konce, pridobitev stzatusa ali pa nič,saj inšpekcija ne bo nič bolj učinkovita kot dosedaj, se pravi rešitve bo maralo iskati itak samo nekaj posameznikov, ki so v sporu s sosedi) ampak na novo pa psov navadni lastniki ne bodo nabavljali.Kar je sicer po svoje super, saj jih bo manj v napačnih rokah, ampak za vzreditelje pa slabo, saj se ve, da večino pridelka prodajo "navadnim" ljudem.V nemčiji baje prvi dve leti po omejitvah pri posedovanju bulov ni bilo niti enega legla stafordov npr! Si to KZS res želi za pasme nad 40 cm po standardu? ?
Obenem bo moral bo pralament, ki bo  ta veleum sprejel, sprejeti tudi finančne ukrepe iz proračuna za povečanje št zavetišč kamor bo spravil odvečne, prevelike in pretežke pse.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

TYASHY

• *
Odgovori #993 : 18 Februar 2010, 15:10:05
No tko, zdej se pa ve, kakšen bo predlog za omejitev števila psov (no vsaj okvirno). Kot sem predvidevala, najbolj butasta možnost: trije psi do 40cm ali dva nad 40cm (obstaja še manj verjetna možnost v kilah in še malo možni dodatek, da mora biti vodnik od psov težji za 30 kil)

In, če se to uvede jaz ne morem biti več vodnik svojega psa, ker sem prelahka. O điz, česa se bodo še spomnili??   >:(

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #994 : 18 Februar 2010, 15:30:04
Kako si sploh predstavljajo, da bodo tehtali latsnike ali kako? Halooo? To je kršenje človekovih pravic. Pa jaz na srečo nimam problemov, ker ima moja psica samo 20 kg. Ampak vseeno.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #995 : 18 Februar 2010, 15:44:05
ma ne, tale 30+ ne more biti resno mišljen. Ostalo pa žal se bojim, da kar je.

arch

• *
Odgovori #996 : 18 Februar 2010, 16:01:07

Lp :)
    Še dobro da je moj Arch bol kumrn. Ravno tega sem se bal da bodo zakon pisali taki ki so psa videli samo na slikah. >:(   

tjaša123

• *
Odgovori #997 : 18 Februar 2010, 16:04:53
ma ne, tale 30+ ne more biti resno mišljen. Ostalo pa žal se bojim, da kar je.

Pomoje tudi ne more biti resno mišljen ampak vseeno če pogledaš malo logično...človek ki ima 30 kg je približno gledano otrok pod 13 let. In malo grozno se sliši da ima otrok  s 30 kg dogo, ali neko večjo pasmo. Pri teh letih naj bo lastnik psa eden od staršev ali pa naj starši vsaj nadzorujejo kako poteka šolanje in pomagajo. Nekdo, ki ima 30 kg težko ali skoraj nemogoče obvlada psa srednje, kaj šele velike pasme. Ljudje niso normalni, jaz sem vidla fanta na oko rečem da je bil star okoli 11 let  je sam sprehajal srednjega šnavcerja. Smo prišli nasprot mi in fant je kar letel za kužam, ker ga je tako vlekel. Jaz sem letela naprej da sem psa prijela, ker bi se drugače z našim psom stepla, saj sta bila to 2 dominantna samca.

Zakoni so res butasti ampak na nek načim bo treba omejiti kdo ima lahko psa in kakšnega. Upam da se strinjamo da 13 let star otrok ne more imeti nekega rottweilerja za prvega psa! Nima ne znanja in ne moči, da bi psa obvladal.

TYASHY

• *
Odgovori #998 : 18 Februar 2010, 16:13:41
Tjaša123, to je nekako logično, da 13 letnik(pa tudi nekako do 15 let...) ne more imet psa, ki je močen oz. ga vleče za sabo... Mene že moj, ki ima 16 kil kar konkretno potegne, če nisem pripravljena...
Fino bi bilo pa tudi, da bi imeli nek park za pse kjer bi se jih lahko imelo spuščeno na lastno odgovornost. Ampak bi bili spet problemi s psi, ki terorizirajo ostale...  Pa kak zakon o obveznem šolanju pomoje ne bi škodil...Ali pa vsaj obvezna mala šola =)

tjaša123

• *
Odgovori #999 : 18 Februar 2010, 16:21:44
Se strinjam! Obvezno šolanje se sicer sliši ok nevem pa če bi bilo dobro da bi bilo zakonsko. Mala šola je super ker se uči predvsem lastnike. Moje izkušnje z malo šolo so take, da ljudje ki so enkrat prišli s psom v tečaj z enim psom,  so nato z naslednjim psom prišli še enkrat, kjub temu da so vedeli kaj se dela in kako se psa vzgoji. Pridejo zato, ker se psi igrajo, se socializirajo in tam nimajo problemov saj je poligon (vsaj pri nas) zagrajen. Če imajo probleme pomagajo inštruktorji. Po drugi strani pa spoznavajo nove ljudi. Nevem lahko bi mogoče vsak pri sebi precenil ali ima res toliko znanja in izkušenj da bo sam psu 100% kos. ??? ??? Moje mnenje! :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1000 : 18 Februar 2010, 16:33:56
Če je led, pa na kakšni vlažni travi ti ne pomaga nič, pa če si 100 kil težji. Vsak pes nad 10 al pa recimo 15 kil te podre kot nič, če te preseneti.
En mulc od 13 čisto komot lahko obvlada precej močnega psa, če ga ta pes uboga. Jaz sem pri manj kot 13 lahko brez problema peljala ven 40 kilskega nemca, ki je bil za današnje razmere tudi fajn žleht (za takrat pa seveda čisto normalen)

simi

• *
Odgovori #1001 : 18 Februar 2010, 18:23:46
Zakaj pa nihče na vpraša na svojem društvu kaj se dogaja? Vse skupaj snujejo trije izbranci KZS-ja. Kdo jih je izbral? Člani KZS? Kdo je član KZS?

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #1002 : 18 Februar 2010, 18:45:44
Mene nekaj zanima glede tega zakona. Recimo zdaj sem tekmovalka in imam lahko več psov (čeprav imam trenutno samo enega in se mi nekako dva psa zdita čisto OK za tekmovanja). Kaj če recimo se čez par let kaj zgodi in neham tekmovat? Sledi "odprodaja odvečnih" psov?  ??? ???

Sem pa izračunala, da imam glede na sedanjo težo lahko nekje tri normalno suhe borderje. In ravno ko sem začela resno razmišljati o dieti...  :-\  ::)

Yo

• *
Odgovori #1003 : 18 Februar 2010, 19:25:48
Moja hči ima samo 12 let, pa komot sprehaja psa, za katerega se bom jaz morala (recimo, če bo ta traparija uzakonjena) zredit za 17kg. No, če bom hotela ven peljat oba psa hkrati, se bi morala zredit za 19,5kg oz. še več, ker lahko tamala še kaj zraste.
Kar se pa tiče tistih 40cm višine, me pa tudi zanima ali potem seštejem 73cm plečne in 15cm plečne in to delim z dva al kako?
Vem, da je oboje butasto, samo na tako budaste predloge pač ne morem dat pametnejšega komentarja.

lanam

• *
Odgovori #1004 : 18 Februar 2010, 19:47:40
tale varianta predloga zakona je zelo na povprek: jaz in moja Tessa sva zaenkrat še v normalnem razmerju ; 60kg lastnica, 30,5 Tessa... kaj pa če bi imela samca labradorca, ki bi tehtal 40 kg???

lp lana

tjaša123

• *
Odgovori #1005 : 18 Februar 2010, 19:49:01
Če je led, pa na kakšni vlažni travi ti ne pomaga nič, pa če si 100 kil težji. Vsak pes nad 10 al pa recimo 15 kil te podre kot nič, če te preseneti.
En mulc od 13 čisto komot lahko obvlada precej močnega psa, če ga ta pes uboga. Jaz sem pri manj kot 13 lahko brez problema peljala ven 40 kilskega nemca, ki je bil za današnje razmere tudi fajn žleht (za takrat pa seveda čisto normalen)

Vse je možno dokler ne pride do problema... Te lahko vprašam kaj bi naredila, če bi bil pes agresiven in ti nasproti pride pes  in te tale nemec potegne... Oprosti ampak če te pes, potegne tvojih 30 kg potem ga ne moreš zadržat. Drugo je če bi bil pes tvoj in da bi ga imela pod komando in da bi pes vedel kje je meja.Ampak pes mora ubogat, da pa ti psa vzgojiš mu moraš biti kos.  Pravijo da pes hitro oceni situacijo. Saj ne rečem da moraš biti buldožer ampak pes raste hitreje kot človek in večja pasma lahko hitro začne šetat 13 let starega mulca. Sicer pa, vsaj moj pes ne sme vlečt in ne glede na to ali je led ali kaj drugega. Ko je na vrvici ma da hodi zraven in da je vrvica ohlapna, ko je spuščen lahko divja, kar pa ne pomeni da mu ni treba ubogat.

Yo tud pri nas bo treba za tak zakon kako kilo dodat...bedarija!! ;) ;)

Mene nekaj zanima glede tega zakona. Recimo zdaj sem tekmovalka in imam lahko več psov (čeprav imam trenutno samo enega in se mi nekako dva psa zdita čisto OK za tekmovanja). Kaj če recimo se čez par let kaj zgodi in neham tekmovat? Sledi "odprodaja odvečnih" psov?  ??? ???

Sem pa izračunala, da imam glede na sedanjo težo lahko nekje tri normalno suhe borderje. In ravno ko sem začela resno razmišljati o dieti...  :-\  ::)

Tole na težo in število psov je meni bedarija. Osebno nebi nikoli imela več kot 2 psa (to je krdelo, veliko več dela, 3 pse na enkrat nadzorvat itd), tudi tekmovalci imajo po mojem mnenju največ nekje 3 pse, saj je že z enim toliko dela, sploh če hočeš biti profesionalem. problem je pri vzrediteljih, ki imajo tudi po 10 psov! In obdržijo vsakega lepega mladiča, oz. da gre naprej kri... Je pa res da so taki psi večino časa vsak v svojem pesjaku in da , če jih že peljejo ven, peljejo enega po enega.  Vsak živi  v svojem prepričanju... Nevem no stvar je zakomplicirana, ampak problem bi  morali reševati strokovnjaki z izkušnjami ne pa amaterji ali politiki, ki komaj vedo da pes rabi hrano in vodo...

Joj joj joj...kolk daleč bodo še šli?? A bomo na koncu sploh še lahko imeli pse a jih bomo kar uspavali?? (malo črnega humorja).

Kaj pa vaše mnenje glede obvezneg šolanja? Sem slišala, preko čenč da je nekdo to že imel v glavi, da bi bil to zakon!! ??? ??? ???

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #1006 : 18 Februar 2010, 20:06:03
tjaša123, ker se gre tole na gospodinjstvo kao omejitev, je takoj problem. Ker recimo da je za tekmovalce dovolj imeti 3 pse (čeprav če imaš recimo enega starosnika pa dva v tekmovalni formi pa si kupiš še mladiča, si že čez kvoto  ;)). In kaj bo, če je več tekmovalcev v enem gospodinjstvu?  :-\ ;) Čeprav konec koncev se bodo pa psi pisali na starše pa sorodnike. Kontrole itak ne bo.

SKY

• *
Odgovori #1007 : 18 Februar 2010, 20:07:33
Briga mene! Ni ga psa, ki ne bi bil vsaj 30 kg lažji od mene!   :P

Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

Šapa

• *
Odgovori #1008 : 18 Februar 2010, 20:10:02
In kaj bo, če je več tekmovalcev v enem gospodinjstvu?  :-\ ;)
Ne samo tekmovalcev, ampak tudi lastnikov več, kot enega psa. Pri nas so štirje, dva imam jaz, dva ima moja mama. Ker živimo pod isto streho bomo očitno v prekršku ::)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #1009 : 18 Februar 2010, 20:13:04
Ne samo tekmovalcev, ampak tudi lastnikov več, kot enega psa. Pri nas so štirje, dva imam jaz, dva ima moja mama. Ker živimo pod isto streho bomo očitno v prekršku ::)

Še eno streho zraven postavite pa bo :P :D

tjaša123

• *
Odgovori #1010 : 18 Februar 2010, 20:32:11
tjaša123, ker se gre tole na gospodinjstvo kao omejitev, je takoj problem. Ker recimo da je za tekmovalce dovolj imeti 3 pse (čeprav če imaš recimo enega starosnika pa dva v tekmovalni formi pa si kupiš še mladiča, si že čez kvoto  ;)). In kaj bo, če je več tekmovalcev v enem gospodinjstvu?  :-\ ;) Čeprav konec koncev se bodo pa psi pisali na starše pa sorodnike. Kontrole itak ne bo.

Ja je res teli starostniki so potem zgolj še številka... imamo tudi mi 2 psa in kar se tiče teže imata skupaj prbližno 60 kg... in da bi meni zakon prepovedal imeti psa ali da me bodo lovili zato ker ima moj pes 10 kg manj kot jaz... veliko nas bo v prekršku in na koncu bomo nastradali tisti, ki imamo vzgojene pse in ki poberamo dreke za sabo, in zastopimo da se lahko nekdo psa boji in ga zato ne pustimo da hodi do vseh ljudi; klali pa bodo še naprej  tisti psi kjer lastniki niso odgovorni in niso sposobni obvladovati sebe kaj šele psa. In če si ne morejo najti normalnega spolnega partnerja potem tudi psa ni trepa nadlegovat!! Mi gre kar na kozlanje! >:( >:(

Šapa

• *
Odgovori #1011 : 18 Februar 2010, 20:33:47
Še eno streho zraven postavite pa bo :P :D
Bo res treba ja  :D Kaj boš pa ti? Imaš TRI nad 40cm plečne, groza :o

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #1012 : 18 Februar 2010, 20:40:28
Bo res treba ja  :D Kaj boš pa ti? Imaš TRI nad 40cm plečne, groza :o

Tace jim bomo odsekal pa bo, kaj pa druzga :P Pa fajn se bom mogla poredit :D

sibila

• *
  • still more white...
Odgovori #1013 : 18 Februar 2010, 20:40:52
Briga mene! Ni ga psa, ki ne bi bil vsaj 30 kg lažji od mene!   :P

Lp Z.

:o :D

Jaz bom pač tudi kako kilco gor vzela ali pa bo šla Lona malo na dieto. :P :o

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1014 : 18 Februar 2010, 20:42:44
Sky - ni problema. ampak če pelješ ven 2 ali 3 se pa hitro nabere. Mene je čisto preveč skupaj, pa bi se morala zrediti še za ene 15 kg. samo hodila bi potem bolj težko.

Citiraj
Te lahko vprašam kaj bi naredila, če bi bil pes agresiven in ti nasproti pride pes  in te tale nemec potegne...

Ko je mimo prišel drug pes sem rekla mir in poleg, pa je bila zadeva rešena. Sploh ni bilo važno ali je bil privezan ali ne. samo to je bil pes kot se gre in šolan tako kot se gre. takih zdaj skorajda ne delajo več.

Citiraj
Osebno nebi nikoli imela več kot 2 psa (to je krdelo,

Meni je pa 6 nekako glih prav. 6 psov lahko je krdelo, lahko pa tudi ni. pa verjemi, da jih je bistveno lažje imeti pod kontrolo, če so krdelo. Dela je z njimi približno toliko kot z dvema.

Citiraj
tudi tekmovalci imajo po mojem mnenju največ nekje 3 pse,

no, mislim, da je to bolj tvoje mnenje.

Citiraj
problem je pri vzrediteljih, ki imajo tudi po 10 psov! Je pa res da so taki psi večino časa vsak v svojem pesjaku in da , če jih že peljejo ven, peljejo enega po enega.  

Ja prav gotovo da res. potem si pa res videla zelo veliko vzrediteljev. Kakšnega šteparja mogoče

Manj se vtikat v to, kaj počnejo in kaj imajo tisti, ki ne povzročajo problemov in udarili tiste, ki probleme povzročajo

Ne morem si kaj...

Takole zgleda sprehod krdela. Spredaj je šefica, ostale so razporejene lepo po rangu. (za varen sprehod tega krdelca sta potrebni 2 osebi, ena lahko varno obvlada3)

Šapa

• *
Odgovori #1015 : 18 Februar 2010, 20:53:23
Pa fajn se bom mogla poredit :D
Men se vsaj to ni treba, ker sta moja dva z 22kg bolj lahke kategorije :P Samo oba naenkrat ne bom mogla več sprehajat  ::)

Yo

• *
Odgovori #1016 : 18 Februar 2010, 20:53:33
Kaj pa vaše mnenje glede obvezneg šolanja?

Ja, komaj čakam. Me zanima, kaj naj bi počela s starim psom, ki je slep in gluh v kateremkoli tečaju.

simi

• *
Odgovori #1017 : 18 Februar 2010, 20:54:32
Kje je sploh pisalo o 30 kg razlike med lastnikom in psom?

Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1018 : 18 Februar 2010, 20:57:29
To je ideja od Vidica. Itak, da ne more priti v zakon. Je pa dober primer, kakšne abotnosti si zmišljujejo kar tam eni. Kdo je sploh imenoval to komisijo ali delegacijo ali kaj je že bila?

simi

• *
Odgovori #1019 : 18 Februar 2010, 20:58:02

Kaj pa vaše mnenje glede obvezneg šolanja? Sem slišala, preko čenč da je nekdo to že imel v glavi, da bi bil to zakon!! ??? ??? ???

KZS se že nekaj časa trudi, da bi uzakonili obvezni BBH.

Samo zanima me, kdaj bodo potem poskrbeli za strokoven kader v društvih. Dokler je dete na licenci staro 16 let, je to tako, kot dati pedofilu otroke za mirkat.