Prepovedi, strožji pogoji, psihotesti, nagobčniki,....

Prav nihče pa ni dal najbolj učinkovitega predloga - prepoved nerodovniške vzreje vseh pasem, še posebaj karakterno zahtevnejših (pa pod te bi uvrstila tudi razne ovčarje, pastirske pse, pratipske pse, terrierje, ne samo molose in terrierje tipa bull). Če te psi ne bi bili dosegljivi na vsakem koraku prav vsakemu ne glede na starost in kinološko znanje bi bilo marsikaj drugače. Odgovoren in resen vzreditej bo poskrbel, da njegov pes ne bo prišel v neprave roke, dokler bo pa 14letnik na bolhi lahko nabavil pitbulla za 50€ (ja, točno to se je zgodilo nedolgo nazaj) bo pa stvar takšna, kot je. Pa tudi med rodovniško vzrejo bi rabili strožje pogoje, predvsem kar se tiče parjenja nestabilnih in agresivnih psov, ker če so lahko te bullmastiffi dobili vzrejno dovoljenje, potem tudi na tem področju ni vse ok
Smešno mi je brati kako moramo biti lastniki pasem iz tipično sestavljenega seznama "nevarnih pasem" bolj obzirni do drugih ljudi. Karkoli narediš ni dovolj dobro

Ni dovolj, da imaš psa na povodcu, ni dovolj da pobiraš dreke za njim, ni dovolj da psa šolaš, ni dovolj da se mimoidočim vljudno umakneš in daš psa na poleg, nič ni dovolj za take paranoike, kot je Davor. Še vedno si napaden na vsakem koraku, še vedno te obravnavajo, kot kriminalca, še vedno padajo razni nesramni komentarji pa čeprav tvoj privezan pes niti pogledal ni mimoidočega. Za take je nesprejemljivo že to, da moji psi dihajo isti zrak, kot oni

Na sprehodih redko srečam spuščene pse "nevarnih pasem", srečujem pa OGROMNO spuščenih psov "pridkanih pasem" (Davorjeva izjava, ne moja), ki težijo in skačejo v mimoidoče pse, skačejo po mimoidočih ljudeh in niso pod nikakršno kontrolo. Predvsem taki lastniki bi lahko bili malo bolj uvidevni do okolice
Naš zakon sploh ni slab, samo izvaja ga nihče ne. Bi pa rabili korenite spremembe (tudi zakonske) na področju vzreje in prodaje psov. Ker v nekontrolirani vzreji in štepanju je največji problem, ampak tega se razni Davorji sploh ne zavedajo, prepovedat pasme, to je najboljša rešitev, res