Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609471

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #1230 : 23 Februar 2010, 16:21:54
Tudi pasme ne-bull tipa se da narest napadalne..

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1231 : 23 Februar 2010, 16:28:10
vsekakor, ampak bodo verjetno 50+ kilske pasme, ki so jih uporabljali v bojih naredila več škode kot tvoj ali moj pes; agresivnost sama pa jasno ni vezana na pasmo ali celo psa

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1232 : 23 Februar 2010, 16:36:23
Citiraj
EnNa, ti se ne šteješ pod navadne lastnike psov, saj vendar tekmuješ in zate zakon ne bi veljal

večina od nas, ki se tule repenčimo ima ali registrirane psarne ali tekmuje ali razstavlja...in večini verjetno ne bo težko dobiti dovoljenja za rejo večih psov. ampak če bomo delali po sistemu - samo da mene ne prizadene, za druge mi pa dol visi - bodo še naprej delali z nami a ma prav kar   jim bo v glavo padlo in to žal ne samo na pesjanarskem področju.

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #1233 : 23 Februar 2010, 16:41:58
To je bil samo odgovor na njeno vprašanje, ki se je pač nanašalo nanjo.
Seveda mi ne visi dol za druge in sem proti uvedbi takih zakonov.

n+n

• *
Odgovori #1234 : 23 Februar 2010, 16:46:23
Mah dej Davor... tolikokrat ti je bilo že razloženo, da bi bilo res fino, da si še enkrat prebereš vse skupaj...

Je pa smisel peticije in te okrogle mize za moje pojme itak to, da se prepreči kakršno koli paničarjenje in sprejemanje nekih zakonov kar tako, na horuk.  ::)
Stranke pa pišejo svoje predloge zakonov, ker itak hočejo biti v "igri" in si nabirati točke volivcev; pa naj bo to na strani pasjeljubcev ali pasjemržnežev.

In da bi bili mi, lastniki psov, kar tiho in čakali, kaj se bodo naši predragi politiki zmislili je popolnoma neodgovorno in pomeni pluvanje v lastno skledo.

in kot si prej omenjal, da se krivi VURS in KZS za vse -
bilo je podanih nešteto prijav mučenj, neustreznih pogojev, preprodaje... pa recimo vurs tudi s prstom ni mignil. Pa so to stvari, za katere je odgovoren vurs s svojimi inšpektorji.

Ti pa, če se počutiš tako ogroženega ob srečanju s krdelom psov in lastnikom, in če vidiš da stvar ne štima in se resnično počutiš ogroženega - grem stavit, da če bi poklical na policijo in razložil situacijo, da bi tudi oni, v primeru, da so tvoji strahovi upravičeni, odreagirali in posredovali tako kot se zagre.

BojanD

• *
Odgovori #1235 : 23 Februar 2010, 18:17:03
Koprski odvetnik Franci Matoz je danes zjutraj prevzel zastopanje Stanislava Megliča  8)
http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14844

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #1236 : 23 Februar 2010, 18:33:46
Okej dobila sem mejl Obveščamo vas, da bo »javna razprava« 4. marca 2010 ob 17.00 uri v veliki sejni dvorani Občine Ljubljana Vič, Trg MDB 7, Ljubljana.
Kdo od pesjanarjev bo tam-poleg Jean in Urške ter Kurje vasi, Deteljice?

Jaz tudi.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1237 : 23 Februar 2010, 18:43:46
Jaz pridem. Me kot bodočo lastnico zanima, ali bom uvozila psa ali izvozila sebe. In kako naj eni vzrediteljici s Finske in drugi z Nizozemske, s katerima se dogovarjam, razložim, kaj se pri nas "gremo".

Lahko jima prevedeš predlog zakona...in poveš da gre za kršitev člena, samovoljo treh ljudi......ampak je tooooliko tega-povej jima, da imam cirkus zaradi 3ljudi,, ki so si drznili spisat predlog zakona in brez ustreznih postopkov podali naprej. In da če se potrdi bomo najebali vsi normalni lastniki psov. Moji sosedi bojo še vedno imeli 3 nore psice.

Ja pametna si, počakaj na razplet-če bo kak nov zakon in po možnosti bedast, za raje izvozi nekam, kjer so bolj življenski zakoni...jaz se bom čimprej.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Yo

• *
Odgovori #1238 : 23 Februar 2010, 19:00:01
vsekakor, ampak bodo verjetno 50+ kilske pasme, ki so jih uporabljali v bojih naredila več škode kot tvoj ali moj pes; agresivnost sama pa jasno ni vezana na pasmo ali celo psa

Od kdaj imajo pa pitbulli 50+ kg  ??? ::)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #1239 : 23 Februar 2010, 19:03:11
Strah ima velike, v tem primeru težke, oči ;)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

jago

• *
Odgovori #1240 : 23 Februar 2010, 20:04:47
Okej dobila sem mejl Obveščamo vas, da bo »javna razprava« 4. marca 2010 ob 17.00 uri v veliki sejni dvorani Občine Ljubljana Vič, Trg MDB 7, Ljubljana.
Kdo od pesjanarjev bo tam-poleg Jean in Urške ter Kurje vasi, Deteljice?

Tudi jaz pridem!
LP K

winni

• *
Odgovori #1241 : 23 Februar 2010, 20:08:04
Čemu toliko naprezanja okrog zakonov, če so potem državni organi, kot kaže celo ministri, tisti, ki jih kršijo. Davor, naslovi svoje ideje raje na katero od ministrstev, ne pa živcirat ubogih deklet tu na forumu....

lp

Šapa

• *
Odgovori #1242 : 23 Februar 2010, 20:12:47
ampak bodo verjetno 50+ kilske pasme, ki so jih uporabljali v bojih
Oba moja skupaj nimata 50 kg  ::)  Uporabljali so se za boje Z DRUGIMI PSI, agresija do ljudi je bila hudo nezaželjena, psi ki so pokazali agresijo do ljudi so šli hitro na drug svet. Prav noben si ni moral privoščiti v pitu psa agresivnega do ljudi, ker bi tak pes štartal na handlerja, sodnika ali pa celo v publiko v kateri so bile v času nastanka pasme Ameriški Pit Bull Terrier, ko so bili pasji boji legalni, tudi cele družine z otroci (pač je bilo to sprejemljivo, samo en šport več, kot gladiatorske igre v času Rimljanov). Prav tako so handlerji sanirali poškodbe večinoma kar sami in pes je moral oskrbovanje ran, šivanje brez narkoze in podobno prenesti brez, da bi napadel svojega lastnika. Tako striktno selekcioniranje v času, ko je pasma nastajala je razlog, da so terrierji tipa bull izredno stabilni v odnosu do ljudi.

http://vizita.si/clanek/novice/pitbuli-so-terapevtski-psi.html

Mnogo terrierjev tipa bull se uporablja v terapevtske namene, zelo uspešni so na vseh področjih pasjih športov, po ameriškem temperament testu se pa uvrščajo v sam vrh, nad mnoge pasme, ki jih nihče ne uvršča na listo nevarnih. Zato prosim ne opletaj s svojim neznanjem naokoli, sploh pa ne o pasmah o katerih nimaš pojma.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1243 : 23 Februar 2010, 20:33:50
Citiraj
Od kdaj imajo pa pitbulli 50+ kg 

Sem zgolj karakteriziral, ne da bi omenjal specifičnih pasem, da ne bo spet hude krvi

Je pa dobro vedeti v tem trenutku 12 držav omejuje ali prepoveduje raznih pitbull varijant, če že pakirate kufre, je dobro vedeti.
Sem pa prepričan da so tudi dobri terapevski psi:

Citiraj
Mr. Merritt Clifton, editor of Animal People News,[41]  has compiled from press reports a log of dog attack deaths and severe bites in the United States and Canada from September 1982 through December 22, 2009. The study methodology counted attacks "by dogs of clearly identified breed type or ancestry, as designated by animal control officers or others with evident expertise, [that] have been kept as pets." Mr. Clifton acknowledges that the log "is by no means a complete list of fatal or otherwise serious dog attacks" since it excludes "dogs whose breed type may be uncertain, ...attacks by police dogs, guard dogs, and dogs trained specifically to fight...."[42]

The study found reports of 345 people killed by dogs over the 27-year period, of which "pit bull terrier" or mixes thereof were reportedly responsible for killing 159, or about 46 percent, of the people killed by dogs in the attacks identified in the study. The breed with the next-highest number of attributed fatalities was the Rottweiler and mixes thereof, with 70 fatalities or about 20 percent of the study-identified fatalities; in aggregate, pit bulls, rottweilers, and mixes thereof were involved in about 66% of the study-identified fatalitieied fatalities.[42]

Mr. Clifton has concluded that

"Temperament is not the issue, nor is it even relevant. What is relevant is actuarial risk. If almost any other dog has a bad moment, someone may get bitten, but will not be maimed for life or killed, and the actuarial risk is accordingly reasonable. If a pit bull terrier…has a bad moment, often someone is maimed or killed--and that has now created off-the-chart actuarial risk, for which the dogs as well as their victims are paying the price."

v ZDA 2009, je bilo 31 ljudi smrtno poškodovanih s strani pitbullov

Pa nočen začet gonje zoper pasmo, zgolj poudarjam da gre za zahtevne pse in zaradi potencialne
 navarnosti, bi se jih moralo omejiti

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Yo

• *
Odgovori #1244 : 23 Februar 2010, 20:35:49
Lahko razložiš, kaj je zahteven pes?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1245 : 23 Februar 2010, 20:39:29
glede na verjetnost in možnost smrtne poškodbe potencialno navaren za človeka

Yo

• *
Odgovori #1246 : 23 Februar 2010, 20:43:01
glede na verjetnost in možnost smrtne poškodbe potencialno navaren za človeka

Aha. In to so samo psi tipa bull ali kako? Oz. je človek samo odrasla oseba, ali sem prištevamo tudi otroke, malčke in dojenčke? Kateri psi so potem to?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #1247 : 23 Februar 2010, 20:45:03
Aha. In to so samo psi tipa bull ali kako?

Yo itak, da ne :P Tudi vsi, ki imajo nad 50kg in vsi psi ki so se včasih uporabljali za borbe in lov :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1248 : 23 Februar 2010, 20:45:52
Pitbuli so problematični predvsem tam, kjer so jih za svoj zaščitni znak vzeli kriminalci.
Pri nas do zdaj  ni bilo niti enega resnega napada pitbula na človeka. So pa že bili ugrizi, kadar so se ljudje nerodno vtaknili med pasja pretepača.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1249 : 23 Februar 2010, 20:52:58
Citiraj
Aha. In to so samo psi tipa bull ali kako? 

sploh ne, sem prej podal seznam nakaj določenih pasem, ki lahko smrtno poškodujejo človeka, pa še to so samo pasemski, Se pa pitbull terrier pojavlja na seznamih prepovedi, vseh držav, ki imajo takšne zakone

in človek je človek, ne poptrebno biti ignorantski, če nekaj nočeš slišati

Šapa

• *
Odgovori #1250 : 23 Februar 2010, 20:53:41
v ZDA 2009, je bilo 31 ljudi smrtno poškodovanih s strani pitbullov
Sem ti rekla, da ne opletaj s svojim neznanjem  ::) Koliko teh psov je bilo dokazano pasme Ameriški Pit Bull Terrier? Ni vsak srednje velik, kratkodlak, mišičast pes s širšo glavo APBT. V Ameriki pa mediji vsakega psa označijo za pitbulla, če le malo spominja nanj pa tudi če gre npr. za dalmatinecXboxer mix ali pa bulldogXlabradorec mix, je pač večja senzacija, če napišeš "pitbull napadel človeka" ::)

http://www.pbrc.net/poppysplace/games/AdultFindabull/findpitbull_v4.html

Pa samo nekaj o možnosti smrtne poškodbe človeka... Dojenčka je sposoben ubit tudi majhen pes.

Pitbuli so problematični predvsem tam, kjer so jih za svoj zaščitni znak vzeli kriminalci.
Ampak spet, taki si vzamejo razne bull mešance ala nov ameriški proizvod American Bully, ogromne mrcine mešane z bog ve čim in ne tipičnih rodovniških predstavnikov pasme Ameriški Pit Bull Terrier. Kdo se bo pa malega 18kg psa bal?

Yo

• *
Odgovori #1251 : 23 Februar 2010, 20:54:25
in človek je človek, ne poptrebno biti ignorantski, če nekaj nočeš slišati

Torej je tudi tvoj pes potencialno nevaren. Nič bolj in nič manj kot kateri od večjih  :P

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1252 : 23 Februar 2010, 20:59:19
moj pes me nikakor ne more smrtno poškodovati in nato požreti; po takšni logiki je lahko tudi čajna žlica orožje

Šapa

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_killed_by_dogs_in_the_United_States

kot sem zapisal, nima namena izpostavljati posameznih pasem

Šapa

• *
Odgovori #1253 : 23 Februar 2010, 21:01:36
Lej ta link meni ne pomeni nič, ti lahko najdem 100 različnih linkov do zgodb, kjer se je na koncu izkazalo, da pes ni bil pasme, katero so napisali v medijih. Pa se mi ne da, ker ne dojemaš.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1254 : 23 Februar 2010, 21:05:22
Glej zaradi mene gre lahko samo za mešance pitbullov, če se počutiš tako bolje, gre za to da ima tvoj pes sposobnost smrtno poškodovati odraslega človeka, čivava pak ne; (obskurni  primeri  smrti dojenčkov res niso statistika)

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #1255 : 23 Februar 2010, 21:19:51
Prvo kot prvo je do bullčkov nepošteno imeti le pse tipa bull za potencialno nevarne pse (napad, smrt...), ampak če se že nekaj gremo moramo v ta koš postaviti čisto vsee pse srednjih in velikih pasem. ;)
drugo kot drugo bi bilo po mnenju nekaterih najbolje zgoraj omenjene pse izbrisati iz planeta ::)
kot tretje: zakaj se ne bi enkrat ljudje zamislili nad našimi dejanji, in ne bi za vse obtoževali le drugih (s tem mišljeno na živali)... v končni fazi smo mi udomačili in nato vzgajali pse. In ne moremo skriti in valiti krivde na drugih za to, da smo poleg prijaznih psov, za pomoč ljudem, vzgojili tudi pse namenjene bojem (in tudi ti psi so s pravilno vzgojo lahko prijetni družinski člani!!!)

;D kot četrto pa: tudi čivava (in katerikoli drug mali pes) te lahko smrtno poškoduje (ugriz, huda infekcija, bla bla bla...smrt) ;D :P 8) (tole bol za hec kot za res)

:)

saba

• *
Odgovori #1256 : 23 Februar 2010, 21:22:03
A se katera spomni osebe "Miso57" iz sosednjega foruma?  ;) Ne vem, ali se samo meni to zdi...

TYASHY

• *
Odgovori #1257 : 23 Februar 2010, 21:28:52
Mislim, da sem v svojem življenju spoznala več nesramnih čivav in pekinezerjev, ki so renčali na vse živo in se zaganjali v vse, tudi če ni živo  :D kot pa nevarnih pitbullov. Pa tudi več takih, ki pridejo in brcnejo psa. Torej so tudi ljudje nevarni, ker brcajo pse? Samo malo na glas razmišljam...

saba

• *
Odgovori #1258 : 23 Februar 2010, 21:34:43
Zanimivo kako nekateri suvereno navajajo vire za svoje ideje, ob tem so pa tako malomarni, da niti ne preberejo natančno  ;)

..Involving pit bull-type dogs...

Ob številkah, ki sledijo, je pa zanimivo, da število vseh ugrizov narašča, delež ugrizov pit bull-TYPE psov, pa ostaja približno enako ;)

Še komentar na isti strani - za TISTE, KI RAZUMEJO ANGLEŠKO:

There are a limited number of studies concerning the number of human deaths caused by dogs in the United States, and the number of attributed fatalities is difficult to validate or cross-compare with other study results because:

studies dependent on surveying news reports may not find all the relevant news items
incidents believed to involve certain breeds are more extensively reported than incidents involving other dogs[1] [1]
different studies use different data collection methodologies and evaluation criteria
breed identification requires a subjective evaluation based on observation of outward physical attributes against imprecise breed standards.[2][3]
breed identification of dogs based on opinion, as compared with DNA analysis of the same dogs, has been shown to be unreliable

Pa še to: smrti dojenčkov in otrok zaradi pasjih ugrizov, so po mnenju nekaterih "OBSKURNE", predstavljajo pa skoraj polovico vseh žrtev  :'(

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1259 : 23 Februar 2010, 21:45:23
saba spet bereš to zgolj kaj hočeš in izven konteksta; sploh nisem omenjal nikjer specifičnih pasem razen čivave in doge (kot primer), poanta vsega je bila odgovor na vprašanje, kaj so zame zahtevni psi ali psi, ki lahko ubijejo odraslega človeka
Itak je jasno , da bilokakšno statistiko ti podam boš zavrnila  z razlogom to so pak itako mešanci, ampak glej psi ki so bili del te tragedije  to niso.

Problem tukaj je jasen, postavljate se izključno na breg lastnika psa ( čisto slučajno pasme, ki padejo v to skupino) in ne žrtve ter splošne javnosti, ki niso trdoglavi pesjanarji , ravno zaradi tega je ideja da bi bilokakšna takšna civilna iniciativa vplivala na zakonodajo, bila kaj bolj uspešna kot vse ostale takšne, dokaj majhna.
Verjamem , da je vaša izbrana pasma super in varna, ampak to jasno ni odgovor za splošno preventivo
Malo se boste penile na KZS, ki svojega stališča itako ne bo spremenil (in tudi, to pak ne bo vplivalo na politiko), strožja zakonodaja se pa bo uveljavila.