Nenazadnje, dobro vprašanje. Jaz osebno bi se psa z nagobčnikom bal, ker ravno nagobčnik daje občutek da je z tistim psom avtomatsko nekaj hudo narobe. Sploh pa si ne predstavljam, kako bi bilo če bi se vsi psi sprehajali z nagobčnikom. Morda za vas v Ljubljani, ki ste bolj vajeni tega, da imajo ljudi za "nek se vidi", ampak pri nas pse zaenkrat tretiramo kot pametne živali in dokler ne kak Davor prilogovili, bo tako tudi naprej. Brez ene same žrtve.
lp
točno to sem mu jaz že povedala
Meni tudi pes z nagobčnikom avtomatsko pričara občutek , da je z njim nekaj hudo narobe.
Tudi policijski psi. Sem jih eneih par imela čast spoznati...in se obnašajo popolnoma drugače kot normalni civilisti.(Once a Cop, Always a Cop)

Glede nemških ovčarjev.
Tisti nevarni... ne vem če so ravno NO. Vse neprijetne izkušnje kar smo jih jaz in moji psi imeli z takimi psi... niti en ni bil rodovniški.
Torej neupravičeno spet govorimo o Nemških ovčarjih
Tako da lahko kar nehamo govorit o nemških ovčarjih..... pri nas jim ( staroselci) pravijo " voukovci" ali voučjaki...in so mix..
Taki so dejavni tudi v gozdu. predvsem ketnarji..pa na poštarje..na bicikliste, motoriste in nenazadnje za vse ostale
Ti povem primer, ki sem ga slišal včeraj.
Po dolgem času so lovci le dobili psa “na delu” ko je pes dobesedno odtrgal goltanec breja kozi (gams; pravijo 13+). Vprašaj kakšnega lovca če si takšnega psa “upa” ustreliti?
Pes je moril že prej (nekaj let so ga sumili)...........ampak, s fotoaparatom so ga morali dobiti na delu.
…..............in brez pardona bo pes usmrčen in lastnik plačal kazen; ker se ne piše Baričević.
Edino pravilno. Pa imam zelo rada pse, samo pri takem se pa moja ljubezen do njih neha....
Kar pa zadeva lastnike.
Imam pa jaz svojo izkušnjo.
Tukaj smo na vasi... čeprav vsi poznamo vse pse... lastnik takega psa trdi, da to ni njegov pes.
In tudi dokazat mu ne morejo... čeprav vsi vejo da je njegov... ker ni ne čipiran in ne cepljen

Mizerno delo VURSA... bi se temu reklo.
Včasih je take pse " vzela noč"... sedaj jih pa ne več... ker ga ne sme...