Osebnih podatkov, pa ne mislim objavljati (me ninci že itako dovolj postrani gleda Embarrassed )
Se nisem prebila čez vse pisanje, a vseeno se moram oglasit na tole

Ti imaš pa res velike fobije pred velikimi psi

Očitno se še mojega avatarja bojiš

Sploh se v temi ne oglasim, nikjer nisi dobil nobenega opozorila in me omenjaš

A narišemo na slikco še nagobčnik?

Upam, da nikoli ne bo potrebno, da ti moja 45kg "zver" z nagobčnikom reši življenje kje izgubljenemu v gozdu ali v kakšni ruševini. Z nagobčnikom bi ti mogoče še betico razbila, brez pa kakšnega slinastega pritislna

Ampak življenje bi pa rešila, no razen če te ne bi kap, od strahu pred tako maso od psa.

Razumljivo mi je, da ima predsodke pred pasmami človek, ki o psih in kinologiji nima pojma, manj logično mi je, da ima take predsodke nekdo, ki se kinološko izobražuje in svojega psa šola.
Iz prispevkov na forum bi ti bilo lahko jasno, da se tule pač ne zbirajo "dilerji" in mafijozoti, ki imajo pse kot statusni simbol. Da se tule zbiramo taki, ki nam je cilj - z našimi psi živeti kar se da kvalitetno in aktivno življenje, se družiti z enako mislečimi.. in da smo vsi proti takim, ki si pse oz. določene pasme kupujejo kot statusni simbol. In ni problem v forumaših, ki so se oglasili v tej temi, ker verjamem, da so njihovi psi pod kontrolo

Tako si začel čisto na napačnem koncu. Dejansko moraš prepričat NEODGOVORNE lastnike psov (pasma sploh ni pomembna, ker štalo lahko delajo vsi) - ki pa se na tem forumu žal ali na srečo ne zbirajo

, da se morajo do lastništva psa obnašati ODGOVORNO in da pes ni samo statusni simbol ampak veliko več. Ko boš prepričal vse te, ko bodo dojeli bistvo lastništva psa, ko bodo pse šolali, spoznavali njihovo vedenje, govorijo in jo tudi razumeli in predvideli pasje reakcije, pa nagobčniki sploh ne bodo več potrebni.
Do takrat pa lahko to debato kar zaključimo
Pa čisto za info, ker misliš, da bi morali popravit vtis o velikih in močnih pasmah z nošenjem nagobčnika, od začetka "garažne afere" in do danes, mi na sprehodu nihče ni rekel nič o tem naj privežem pse ali, da "imam kar tri"

. No obstaja pa seveda tudi možnost, da se nas vsi tako bojijo, da noben nič ne upa rečt