Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609468

saba

• *
Odgovori #1530 : 03 Marec 2010, 13:41:33
Saba, upam da nikoli nikdar zavetišča, kaj šele društva, ne bodo imela toliko moči, da bi lahko oddajala (prodajala) tuje mladiče. In tistim, ki so mnenja, da je psov preveč in bi bilo treba njihovo število zmanjšati z oteževanjem življenja lastnikom, bi svetovala, da začnejo pri sebi in si v zgled drugim, naslednjega psa ne omislijo več.
Lanabela, ne se jezit - sem pač samo naglas razmišljala in navedla par predlogov, ki so se meni zdeli primerni. Verjamem pa da imam s to problematiko premalo izkušenj, da bi na stvari lahko gledala s tako širino (in posledicami) kot kdo drug.

Z oddajo preko zavetišč, klubov in društev sem imela v mislih administrativen prenos lastništva z vzreditelja na kupca mladiča, predvsem v smislu takojšnje in ažurne registracije in evidence psov. Iskanje in izbira novih lastnikov bi bila še vedno v domeni vzreditelja ali lastnika legla. Razen v primerih "upsev", kjer bi mladiče lahko prepisali na zavetišče, da jim tam poiščejo nove lastnike, lastniku samice pa bi v tem primeru naložila obvezno sterilizacijo psice.

Oteževanje življenja lastnikom: če se bo zaradi stvari, ki so meni, tebi in še marsikomu samoumevne, nekdo premislil in v navalu navdušenja nad sliko na bolhi ne bo šel takoj in ta moment kupit pupija, bo s tem v kinološki sferi prej kak problem manj, kot pa nevemkakšna korist.

Psa imam le enega in bom pri enem do nadaljnega tudi ostala, čeprav si želim še vsaj dva – pa ne zato, ker bi s tem želela zmanjševat število psov. Imam toliko psov (in otrok), za kolikor lahko sama kvalitetno skrbim ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1531 : 03 Marec 2010, 13:57:28
Saj ni nobene potrebe, da bi se jim približevala, če ji to ne odgovarja.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #1532 : 03 Marec 2010, 14:28:59
Saj ima ta zadržanost tudi svoje prednosti. Nikoli ne gre do nobenega psa (izjema en par poznanih), do ljudi še manj in posledično mi nihče ne more očitat, kako vsiljivo psico imam in posledično je lahko povsod spuščena, ker ni moteča ne nevarna za nikogar (izjema so bližine cest).  ;)  Problem so samo nekateri, ki menijo, da se psi MORAJO pozdravit in če kak še posebej vsiljiv ga moja opozori naj spoka. Potem je pa "opa, tale je pa huda".   ::)  Če bi mene kak dec za rit pošlatal, bi ga tudi usekala. Pes je po lastniku nimaš kaj  :D  Če se lastnik ne ustraši in je pes vztrajen (ampak ne vsiljiv) ter ima moja psica čas in predvsem prostor da spozna, da je kak pes čisto neškodljiv, se sprosti in celo igra z njim. Ampak ljudi ima raje, ker imajo roke za čohat.  :o     

Kristinca & Florinca

TibiQ

• *
Odgovori #1533 : 03 Marec 2010, 14:52:01
Loty: ali si mnenja, da pomeni socializacija psa z drugimi psi izklučno pozitivne izkušnje? Ali pa se ti zdi, da tovrstna socializacija sploh ni pomembna? (navsezadnje, za psa, ki je vedno na povodcu in je prisiljen živeti izključno za svojega lastnika res ni)
Namreč: ogromno lastnikov se ujame točno v to past - radi bi imeli prijaznega psa, pa mu preprečujejo vse stike z drugimi psi, ki niso ravno skrajno podredljivi in igrivi. za to so krivi tudi "strokovnjaki", ki zatrjujejo, da ima lahko vsaka negativna izkušnja pogubne posledice za psiho ubogega kužka. Ja pa ja de. Kadar imam sama kakšnega mladega psa, sem na moč vesela vsakega  srečanja z dominantnim, neprijaznim spuščenim psom. Iz vsakega takega srečanja se mlad pes ogromno nauči, tako da potem, ko je odrasel zna v "nevarnih" situacijah pravilno odreagirati in preprečiti spopad.
Jaz sem sicer absolutno za socializacijo na ta način, da si pes sam pridobiva izkušnje in da se skuša, če se le da, sam znajti v neki situaciji, vseeno pa stvari niso vedno tako simpl.

Ja, ustvarit situacijo s psi, ki jih dobro poznaš, da se bo tvoj mladič kaj naučil je ok. Če poznaš dovolj psov, katerih lastniki so pripravljeni sodelovat. Kaj pa če jih ne?

Potem imaš tu še vsakdanje sprehode, kjer ne moreš izbirat kakšen pes ti pride nasproti,..

Poznam par primerov, ko so se mladiči socializirali na točno tak način, potem je pa pubertetnega kužka en drug pes bolj zares čapnil in od takrat dalje se lastniki mučijo, ker njihov pes niti videt ne more drugih psov in tu ne pomaga niti povodec, ker je enemu konkretnemu (privezanemu) psu že uletelo tudi eno ščene pod zobe in so bili potem problemi, no pravzaprav niso bili, ker je bil njegov pes privezan, mali poškodovanec pa odvezan.

Na drugi strani je moj primer, ko sem psico kar malo preveč omejevala, imela je nekaj slabih izkušenj, a nobene hudo slabe.. do drugih psov je previdna, vseeno jo pa dostikrat premaga firbčnost ali želja po igri z drugim psom in se bo previdno približala. Ampak celo pri njej, sem pred kratkim ugotovila, da bom mogla pazit. Na izpade drugih psov se je vedno odzivala z umikom ali ignoriranjem, zadnjič pa je eni psički, ki ji že lep čas "najeda" z grožnjami na daljavo, ostro odgovorila in še dobro, da je bila privezana, ker bi šla takrat sigurno vanjo in to bi bilo v treh letih prvič, da je pokazala tak "pogum".

Ma ne moreš v življenju vsega v en koš metat.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1534 : 03 Marec 2010, 15:21:42
Pasji pubertetniki jih ponavadi redno staknejo. Takrat se začnejo postavljat, pa hormoni jim delajo 100 na uro, lastniki pa tega postavljanja ne opazijo, dokler ni prepozno. po napadu ponavadi lastniki napačno odreagirajo in sami povzročijo, da se pes čedalje bolj agresivno obnaša. Ni kriva negativna izkušnja sama po sebi. Pri psicah je to manj izrazito, se pa vseeno tudi zgodi, pri bolj dominantnih. V takem primeru kaznujem svojo psico in ne "napadalca". Ker je bila povsem sposobna preprečiti ta napad, pa ga ni. Po vsej verjetnosti je celo izzivala, pa čeprav jaz mogoče tega nisem opazila.

jaskofizo

• *
Odgovori #1535 : 04 Marec 2010, 11:32:11

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #1536 : 04 Marec 2010, 13:38:47
Vsem, ki greste danes na okroglo mizo KZS želim mirne živce ter da bi bili vsaj slišani, če drugega ne.  :)  Potem pa poročajte še za vse nas, ki žal ne bomo prisotni, nas pa zanima, kako bo šlo.

Kristinca & Florinca

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1537 : 04 Marec 2010, 13:46:08
pa ne pozabit tiste o kastraciji moških  :P

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1538 : 04 Marec 2010, 13:57:25
To lahko pa kar ti poveš!

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Jean

• *
Odgovori #1539 : 04 Marec 2010, 14:05:04
pa ne pozabit tiste o kastraciji moških  :P

Ne ne, to ni za danes, to je na dnevnem redu za 8. marca. Pa moške bomo razvrščale v dve skupini: pod 40 cm in nad 40 cm.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1541 : 04 Marec 2010, 14:18:07
po mojem jih je večina v onem razredu pod 40cm, se pravi da pol jih imamo lahko celo 3 doma ali kako?  :P :P :P

Jean

• *
Odgovori #1542 : 04 Marec 2010, 14:34:21
Nekaj takega, ja.  :) Doma so lahko spuščeni a na javnih prostorih morajo biti na štriku in nositi natičnik. Sicer ta naša komisija (jaz, deteljica, in čara) pripravlja okroglo mizo na to temo in boste imeli vsi prilike povedati svoja mnenja, vas bomo lepo poslušale in na koncu vas prav tako lepo ignorirale in se odločale same.  Za ustrezno nagrado smo pripravljene narediti določene izjeme.

Jean

• *
Odgovori #1543 : 04 Marec 2010, 14:38:24
Pa ne pozabi de je število na gospodinjstvo in ne na osebo. Torej če živite z mamo, hčerko, babico, s sestrami...pa se boste morale med sabo zmeniti, katera je upravičena do koga in koliko.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #1544 : 04 Marec 2010, 14:39:46
Hehehe Jean ti si ta prava  :D   :D 

Kristinca & Florinca

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1545 : 04 Marec 2010, 15:11:31
Dada po današnji okrogli mizi, bomo skovale načrt in zatem sklicale "našo" okroglo mizo. Prav tako bomo pripravile plakate in spisale članke medijem in ustanovile forum, pa še kaj.  :D

Le vkup uboga gmajna!

n+n

• *
Odgovori #1546 : 04 Marec 2010, 15:24:00
Pa ne pozabi de je število na gospodinjstvo in ne na osebo.

Jaz predlagam omejitev raje na stanovanje/hišo. Ker lahko tudi v npr. stanovanju prijaviš ločeno gospodinjstvo  ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1547 : 04 Marec 2010, 15:31:32
Tako bo bolje, da da.  >:D

Le vkup uboga gmajna!

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1548 : 04 Marec 2010, 20:51:21
Razočarana, besna...KZS nas ima očitno za neumne ali pa so neumni oni. Namen okrogle mize bi naj bila debata, odgovori na vprašanja. KUP pomebnih vprašanj je ostal neodgovorjen. Odrezali so nas. Vse to je bila ena prazna farsa. Kaj naj storimo sedaj? Kaj se bo zgodilo sedaj? Kakšna je prihodnost?  :-\

In Kavčič je trosil neumnosti, Mikuževa pa še večje. Sem mnenja, da morajo vsi odletet iz KZS. Obupana...

Le vkup uboga gmajna!

martinca

• *
Odgovori #1549 : 04 Marec 2010, 20:56:02
f...k >:(

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #1550 : 04 Marec 2010, 20:56:55
Razočarana, besna...KZS nas ima očitno za neumne ali pa so neumni oni. Namen okrogle mize bi naj bila debata, odgovori na vprašanja. KUP pomebnih vprašanj je ostal neodgovorjen. Odrezali so nas. Vse to je bila ena prazna farsa. Kaj naj storimo sedaj? Kaj se bo zgodilo sedaj? Kakšna je prihodnost?  :-\

In Kavčič je trosil neumnosti, Mikuževa pa še večje. Sem mnenja, da morajo vsi odletet iz KZS. Obupana...

A lahko pričakujemo kakšno bolj obširno poročilo?

isla

• *
  • ash
Odgovori #1551 : 04 Marec 2010, 21:06:40
Kaj konkretnega o novem zakonu?

saba

• *
Odgovori #1552 : 04 Marec 2010, 21:29:52
Saj niti ne vem kaj naj napišem  :'(

Trajalo je tri ure, pol ure so štimali projektor, nato je dobre pol ure govoril predsednik in povedal nič, nakar je sledilo enourno predavanje za "osnovnošolce" gospe Mikuš, ki sem ga nehala poslušat, ko je izjavila, da so potencialno nevarni psi tisti, ki imajo v genih zapisano, da grizejo iz užitka! Vodilna slovenskastrokovnjakinja za vedenje psov!

Sledil  so komentarji in vprašanja prisotnih, na katera nas več kot polovica ni dobila odgovora. Razočaranje, totalno  :'(

Na koncu je Vidic obljubil, da to ni bila zadnja javna razprava ter da se bodo kakršnikoli predlogi s strani KZS javno obravnavali - ali nekaj podobnega in ob pol osmih so nas vrgli ven  ???

Urška

• *
Odgovori #1553 : 04 Marec 2010, 21:52:20
Za vse v KZS:

predsednik je povedal, da ne potrebuje soglasja skupščine za predloge, ki je KZS podaja na VURS ali na MKGP.  :)

Morda je pozabil, ampak po Statutu je skupščina še vedno najvišji organ KZS. Prejšnji je po lastni presoji kupil hišo, ta pa po lastni presoji predlaga spremembe zakonodaje. Saj človek ne ve več, a naj se smeje ali joka.  ;D  :'(

So me pa močno presenetili njegovi odzivi na nekaj razpravljalcev, zato ne izključujem možnosti, da nas čakajo kakšni povračilni ukrepi, ker smo si drznili vprašati preveč in povedati svoje mnenje.

saba

• *
Odgovori #1554 : 04 Marec 2010, 21:55:23
Kaj konkretnega o novem zakonu?
Nič, razen tega, da do konca leta ni za pričakovat sprememb. KZS po eni strani ni naklonjena pasemskemu opredeljevanju, po drugi strani pa bi za določene pasme (ni znano katere) postavila določene omejitve (spet nič o tem kakšne).

Glede na molk oziroma previdne izjave v temi o omejevanju števila psov, predvidevam da bo to ugledalo luč sveta. Izjema naj bi bili vzreditelji, tekmovalci, razstavljalci, lovci, itd  :'(  

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1555 : 04 Marec 2010, 21:57:09
Kavčič se ne strinja z zaostritvijo vzrejnih pregledov-test karakterja, prepovedjo prodaje nerodovniških psov. Trdi, da bi 3 samojedi storili manj škode kot bulmastifi. Mikuževa je imela NO, ki je pogrzel vse njene prijatelje (njene besede) in zdaj ima tibetansega teriarja, ki ga ob gonečki ne obvlada.
Vidic je dejal, da so se ogromno naučili nocoj ??? in zaključil s tem, da naj imamo radi naše kužke...Mislim...
Urškino vprašanje-neodgovorjeno, deteljičino vprašanje neodgovorjeno...kup vprašanj neodgovorjenih...
Veliko mi je dala mislit izjava Kavčiča ali Vidica-da je realno pričakovati kakšen slab zakon (je rekel tako, ne?)....
So jokali, kako nimajo pristojnosti pri označevanju psov....Res ne vem no. Kaj so pričakovali, da bomo kimali? Da bom zapopadli zgodbe o bulmastifih in se kregali o tem?
In nakladanje Mikuževe o tem kako imajo psi različne dedne zasnove, ki so do teka, lova...In eni psi zelo radi grizejo! Iz užitka, ker jim je to naslada. Iz užitka nočejo nehati. ::)

Hkrati pa je zatrdila, da Joy in Knight ter Atlas in Atos niso bili popadljivi. Je rekla, ja so večkrat napadli, ampak popadljivi pa niso bili. Čakaj malo-da so razmesarili in tudi do smrti ubilo eno psičko ni popadljivost?!? Takšne "strokovnjake" imamo-za odlet so. In to tak, da bo frčalo po zraku.

Če ma kdo zapisane cvetke od Mikuževe-na dan z njimi.

V glavnem nič koristnega nismo izvedeli in tudi ne dosegli. Navlkjub dobrim, direktnim in smiselnim vprašanjem, odgovorov nismo doživeli. Sramota!

Kavčič je dejal, da 40cm plečne naj ne bi bilo relevantno pri omejitvi števila psov -kar ne razumem, če pa so v predlogu tako zapisali?!?

Edinole to vem-da moramo vztrajat in ne kimat. Če bi pridobili vplivne politike (MNOŽINA) bi nam lahko uspelo-da bi se zakonadaja zaenkrat ne spremenila.

Najprej se mora KZS posodobit v svojih znanjih in dvignit kvaliteto šol, ki so njihove članice, hkrati vrnit obvezn test karakterja na vzrejne preglede in pri pasmah zahtevat vse smiselne  zdravstvene teste, ki še niso zahtevani za vzrejo (BEAR, DNK teste).

Le vkup uboga gmajna!

simi

• *
Odgovori #1556 : 04 Marec 2010, 22:01:57

Najprej se mora KZS posodobit v svojih znanjih in dvignit kvaliteto šol, ki so njihove članice,

hmmm pa so povedali kako?

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1557 : 04 Marec 2010, 22:05:11
Ah kje pa-ta stavek je na mojem zeljniku zrastel. Oni so samo povedali, da imajo 190 društev in 205 inštruktorojev in da se naj pajih šol več poslužujemo....Porkadrek-kvaliteto šol je treba dvignit.

Le vkup uboga gmajna!

saba

• *
Odgovori #1558 : 04 Marec 2010, 22:10:03
pa 100 vzrejnih referentov si pozabila! Ki bodo ostali brez posla, ker psov ne bo treba več tetovirati!

simi

• *
Odgovori #1559 : 04 Marec 2010, 22:14:06
Ah kje pa-ta stavek je na mojem zeljniku zrastel. Oni so samo povedali, da imajo 190 društev in 205 inštruktorojev in da se naj pajih šol več poslužujemo....Porkadrek-kvaliteto šol je treba dvignit.

A to številko so oni rekli? Ker potem tukaj nekaj ne štima....preveč društev in premalo inštruktorjem. Puš je na TV govoril o 300 strokovnih sodelavcev KZS al kako je že rekel....

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji