Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609337

kamy

• *
Odgovori #1620 : 06 Marec 2010, 13:31:13
Ampak ali ni v moči KZS, da bi diktirali pasemskim klubom? Že, če bi javno napisali, da se za pasme, argetinska doga, dalmatinec, PRT, zelo beli harlekini zahteva BEAR test za vzrejno dovoljenje in pa pri labradorcih, škotskih ovčarjih DNK test za PRA, CEA, MDR, EIC...Pač kar se ve, da je pri pasmah smiselno DNK testirat. Potem bi pri kupcih porajala vprašanja na to temo in zahtev po zdravstvenih testih.
In poudarili pomen preizkusa karakterja.

Čara po moje bi res lahko KZS kaj naredil glede tega, ampak po njihovem bi v primeru obveznih testov DNK, BEAR-a...itd. bilo še več nerodoviške vzreje ???, testi so povezani z denarjem in večina teh, ki so v vzrejnih komisijah tudi vzreja in zanimivo, da prav večino njih ne naredi testov ;) Citat enega, ki je kupoval xy pasmo, pa sem ga vprašala ali imajo mladiči narejeni BAER, pa mi je odgovoril :"Ja on je sodnik, on pa že mora vedeti, če je to potrebno?" halo??? ja saj ve, samo za BEAR se je potrebno peljati na Dunaj, v Zagreb ali pa zbrati zadosti ljudi da pride, kdo delat teste k nam,... čakaj, s čim je že to povezano, ja z organizacijo, z  denarjem in še čim... ;)

tyna

• *
Odgovori #1621 : 06 Marec 2010, 13:36:36
Ampak ali ni v moči KZS, da bi diktirali pasemskim klubom? Že, če bi javno napisali, da se za pasme, argetinska doga, dalmatinec, PRT, zelo beli harlekini zahteva BEAR test za vzrejno dovoljenje in pa pri labradorcih, škotskih ovčarjih DNK test za PRA, CEA, MDR, EIC...Pač kar se ve, da je pri pasmah smiselno DNK testirat. Potem bi pri kupcih porajala vprašanja na to temo in zahtev po zdravstvenih testih.
In poudarili pomen preizkusa karakterja.

kot je že Lanabela rekla, KZS je administracija "na kupu", in vse v zvezi z vzrejo diktirajo pasemski klubi (tudi pravilnike o vzreji in s tem povezane teste  :-[ ), čim bi obrnili (kot je nekdaj tudi že bilo), bi prišlo pa tako kot pri zdajšnih vzrejnih referentih, do tega, da bi o tvoji pasmi odločal ...... in predpisoval pogoje vzreje ......, pol bi šele imeli  >:(

tyna

• *
Odgovori #1622 : 06 Marec 2010, 13:42:35
Čara po moje bi res lahko KZS kaj naredil glede tega, ampak po njihovem bi v primeru obveznih testov DNK, BEAR-a...itd. bilo še več nerodoviške vzreje ???, testi so povezani z denarjem in večina teh, ki so v vzrejnih komisijah tudi vzreja in zanimivo, da prav večino njih ne naredi testov ;) Citat enega, ki je kupoval xy pasmo, pa sem ga vprašala ali imajo mladiči narejeni BAER, pa mi je odgovoril :"Ja on je sodnik, on pa že mora vedeti, če je to potrebno?" halo??? ja saj ve, samo za BEAR se je potrebno peljati na Dunaj, v Zagreb ali pa zbrati zadosti ljudi da pride, kdo delat teste k nam,... čakaj, s čim je že to povezano, ja z organizacijo, z  denarjem in še čim... ;)

ja in samo redki vzreditelji naredijo raznorazne teste, ne glede na to, da jih vzreja pri nas ne predpisuje ampak skrbijo za pravilno vzrejo in ne .....

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1623 : 06 Marec 2010, 13:46:18
žal je tako, da so nekateri zaradi majhnih, brezveznih osebnih nesoglasij pripravljeni zanikati tudi resnico :
...
glede vzrejnega dovoljenja si pa že dobila odgovor, da to ni bil vzrejni pregled  :(

Vzrejno dovoljenje je bilo po prej zgoraj omenjenih virih podaljšano v letu 2008.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Lanabela

• Pravi Pesjanar

tyna

• *
Odgovori #1625 : 06 Marec 2010, 14:06:00
Jaz se popolnoma strinjam z deteljico, da je treba vztrajat in da nas pasivnost ne bo nikamor popeljala.

Glede vzrejnega pregleda, pa verjamem da ga ni bilo. Bila je verjetno ocena stanja zivali, saj spada pasma pod delokrog kluba (katerega sem sama clanica) in od tu vpoklic predsednice. Ce gledamo pravilnik sta za izredni vzrejni pregled potrebna 2 clana VK (vzrejne komisije). Ce mislite in so dokazi, da ni potekalo po pravilniku obstaja disciplinska komisija.

zato sem napisala kar sem napisala, in ne zaradi majhnih, brezveznih osebnih nesoglasij s tvoje strani  ??? ker smatram, da če je nekdo član kluba, ki je IZDAJATELJ vzrejnega dovoljenja, da definitvno ve mnogo bolje to kot jaz, ampak kot sem že napisala, pa bom še enkrat VIP (da prevedem, veze in prijateljstva) je izredno pomembna vloga pri vzreji in vzrejno dovolilnico za plemenjaka Atlasa je izdal KLUB s podpisnico na čelu  :'(

tyna

• *
Odgovori #1626 : 06 Marec 2010, 14:09:01
in še nekaj Deteljica, dokler bo v kinologiji denar važnejši od kvalitete in vsega ostalega, bo ............

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1627 : 06 Marec 2010, 14:19:27
in še nekaj Deteljica, dokler bo v kinologiji denar važnejši od kvalitete in vsega ostalega, bo ............

Ja se vsi strinamo, da problem je, ker nam lastnikom psov hočejo življenje krojiti tisti, ki živijo od kinologije, ne tisti, ki živijo za kinologijo.
Pri tem se prvi delijo na tiste, ki zbirajo evrčke neposredno in tiste, ki jih zbirajo posredno preko volilnih glasov.
Eni in drugi pa bi šli tudi preko trupel.

Šapa

• *
Odgovori #1628 : 06 Marec 2010, 14:23:55
problem je, ker nam lastnikom psov hočejo življenje krojiti tisti, ki živijo od kinologije, ne tisti, ki živijo za kinologijo.
Ne bi mogla boljš povedat, res  :)

sasha

• *
Odgovori #1629 : 06 Marec 2010, 14:30:25
deteljica prav imas  :(

tyna

• *
Odgovori #1630 : 06 Marec 2010, 14:31:23
Ja se vsi strinamo, da problem je, ker nam lastnikom psov hočejo življenje krojiti tisti, ki živijo od kinologije

no pa sej vsaj nekje najdemo  :o

Balu

• *
Odgovori #1631 : 06 Marec 2010, 14:36:52
Citiraj
in ne zaradi majhnih, brezveznih osebnih nesoglasij s tvoje strani  Huh
Tega glih ne razumem...ampak dobro...sem navajala samo pod kaksnimi pogoji se izredno vzrejno lahko izda, prav zato ker verjetno vsi tega ne vejo.

Torej dokazi ocitno so (clani nimamo moznosti vpogleda v vse listine) in poda se lahko prijavo. Meni tudi ni vseeno, ker se kot bodoca vzrediteljica pod delokrogom tega kluba, tudi jaz pocutim prizadeto. Konec koncev tudi moja vzrejna dovoljenja s to reklamo dobivajo madez, ne glede na to koliko dodatnih zdravstvenih pregledov (ki niso obvezni) imam opravljenih in koliko znanja in casa vlagam v izbiro paritvenih kombinacij.

“So you're trying to be down basically,” deadpan, “because I don't deal with down at all.”

sasha

• *
Odgovori #1632 : 06 Marec 2010, 14:39:13
Balu kam oz kako se poda prijavo?

Sem iskala disciplinski pravilnik na KZS strani, pa ga ne najdem :(

tyna

• *
Odgovori #1633 : 06 Marec 2010, 14:49:17
Balu kam oz kako se poda prijavo?

Sem iskala disciplinski pravilnik na KZS strani, pa ga ne najdem :(

ga tudi ne boš našla, če ga želiš, ga dobiš na KZS  :-[ sem tudi sama iskala še kakšen drug pravilnik, pa razen statuta na uradni strani KZS ni nič drugega  :-[

(naj bi ga pa imeli vsi sodniki in inštruktorji pa še kdo mogoče  :-[ )

ko sem postavila vprašanje glede tega  :-[, sem pa dobila obljubo, da bodo v čim krajšem času postavili na svojo stran tudi vse ostale pravilnike  :-[ , ki so v domeni KZS, vzrejni pravilniki so v domeni klubov in naj bi jih imeli klubi na svojih straneh

Balu ne rabiš razumeti prav vsega, moje mnenje glede nesoglasij: moč in oblast, pa seveda denar

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1634 : 06 Marec 2010, 15:01:49
no pa sej vsaj nekje najdemo  :o

Cela naša država je tam kjer je zato, ker je vedno važno samo kdo je kaj predlagal, ne pa kaj je predlagal.
Jaz sem pa čudna oseba, ki vedno gleda samo kaj je res in kaj se mi zdi prav, pa me zato nobena stran ne mara bilo kako se formirajo  :D

tyna

• *
Odgovori #1635 : 06 Marec 2010, 15:05:10
Jaz sem pa čudna oseba, ki vedno gleda samo kaj je res in kaj se mi zdi prav, pa me zato nobena stran ne mara bilo kako se formirajo  :D

??? ??? ???

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1636 : 06 Marec 2010, 15:24:23
zato sem napisala kar sem napisala, in ne zaradi majhnih, brezveznih osebnih nesoglasij s tvoje strani  ??? ker smatram, da če je nekdo član kluba, ki je IZDAJATELJ vzrejnega dovoljenja, da definitvno ve mnogo bolje to kot jaz, ampak kot sem že napisala, pa bom še enkrat VIP (da prevedem, veze in prijateljstva) je izredno pomembna vloga pri vzreji in vzrejno dovolilnico za plemenjaka Atlasa je izdal KLUB s podpisnico na čelu  :'(

15. člen PSD

Strokovni organi KZS so dolžni za pasmo oziroma pasemsko skupino voditi evidenco vzrejno
pregledanih psov in o tem sproti pisno obvešcati KZS.

Tisto z nesoglasji pa ni bilo mišljeno med nama, ker upam vsaj  ;), nimava nobenih osebnih nesoglasij ( vsaj zaenkrat še ne  :P ) ampak na splošno oz širše in za celotno problematiko.

To je lahko  tudi odgovor na tiste tvoje  ??? ??? ??? ??? iz naslendjega posta. Pomeni moj običajni status na vseh področjih (kinologija je le mikro delček) in skozi vso zgodovino (mojega življenja) in je čist interna šala, za katero itak nisem pričakovala, da bo kdo lahko razumel, ker ne more ;)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #1637 : 06 Marec 2010, 19:28:53
Veliko pasem ni v nobenem klubu...
KZS je za moje pojme krovna organizacija in če klubom ne more predpisat določenih zadev, lahko izda vsaj smernice. Ne pa samo denar pobirat... In dober vzreditelj doooooosti raje plača za strokovnost, kot pa za mešanje megle pa čeprav za pol cene.

In zanimivo, da govorijo kako je treba glave skupaj in podobno, ko pa se mimo vseh, nekaj posameznikov že nekaj časa pogovarja o predlogu zakona, beremo v Kinologu tudi kaj, pol pa v isti sapi vse zanikajo. Mimo skupščine, mimo vsega.

Pa vzrejnega sploh ni bilo, seveda! Vzrejna dovolilnica za plemenjaka je pa samo list papirja, ki se ga napiše po tem, ko se oceni psa v gibanju in pregleda če je v tipu. Ni pa vzrejno dovoljenje. KRASNO!!! Laž na laž očitno...

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Urška

• *
Odgovori #1638 : 06 Marec 2010, 20:09:53
Vzrejni pravilnik sicer pripravijo ponavadi pasemski klubi, vendar potrjujeo ga pa ne, potrdijo ga sodniki za določeno pasmo.

Glede na to, da je pes dobil vzrejno me zanima, kdo je podpisan pod celotno dokumentacijo (kateri dve imeni). Imeni, ki sta pod tole podpisani bi morali izgubiti prav vse strokovne nazive s področja kinologije, ki jih premoreta. KZS se mora v tem primeru postaviti na stran stroke, ne na stran tistih, ki so delali po VIP (veze in poznanstva) načinu. 

Urška

• *
Odgovori #1639 : 06 Marec 2010, 20:17:52
Ja se vsi strinamo, da problem je, ker nam lastnikom psov hočejo življenje krojiti tisti, ki živijo od kinologije, ne tisti, ki živijo za kinologijo.
Pri tem se prvi delijo na tiste, ki zbirajo evrčke neposredno in tiste, ki jih zbirajo posredno preko volilnih glasov.
Eni in drugi pa bi šli tudi preko trupel.

Glavna ugotovitev četrtkovega sestanka:
Dokler vodenja KZS ne bodo (bomo) prevzeli športni kinologi iz vseh področij, torej tisti, ki se s kinologijo ukvarjajo(mo) zaradi psov in za pse in ne za lastno denarnico, pa prepričana sem, da so v tem skupaj z nami tudi lovci, toliko časa bodo zadeve take, kakršne so.

saba

• *
Odgovori #1640 : 06 Marec 2010, 20:25:21
Dokler vodenja KZS ne bodo (bomo) prevzeli športni kinologi iz vseh področij, torej tisti, ki se s kinologijo ukvarjajo(mo) zaradi psov in za pse in ne za lastno denarnico, pa prepričana sem, da so v tem skupaj z nami tudi lovci, toliko časa bodo zadeve take, kakršne so.
Bojo šle zadeve iz slabega na še slabše. Tako v vzreji psov, kot v našem bivanju z njimi!

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1641 : 06 Marec 2010, 21:07:38

Se strinjam! V vodstvu rabimo take kot so Urška, Lanabela, Deteljica, Andreja in vam podobni ali pa kar vas. Aktivni kinologi, seznanjenji s stanjem, problemi in pripravljeni na dvig kvalitete kinologije pri nas, pripravljeni držat hrbtenico, brezkompromisni tam kjer je treba biti.

Kaj je potrebno, da se zamenja vodstvo? Kdo lahko kandidira za predsednika ipd? Lahko tekmovalec? Kdo lahko voli? Tudi člani KDjev-najbrž ne?

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Urška

• *
Odgovori #1642 : 06 Marec 2010, 21:49:10
Za predsednika KZS je pogoj, da je kinološki sodnik.

jago

• *
Odgovori #1643 : 06 Marec 2010, 22:16:42
No saj bi lahko našli tudi kakšno kinološko sodnico "med nami"... :) (ki smo sedeli v dvorani v četrtek)!

jago

• *
Odgovori #1644 : 06 Marec 2010, 22:21:01
Statut KZS o volitvah predsednika KZS:
http://kinoloska-zveza.si/sl/zveza-clanstvo/statut-kzs/#21
"Volitve predsednika Kinološke zveze Slovenije in Upravnega odbora  (nazaj na kazalo)

82. člen

(1) Ob razpisu volitev predsednika Kinološke zveze Slovenije Volilna komisija pošlje vsem članicam Kinološke zveze Slovenije poziv za kandidiranje in za predložitev pisnega programa dela Kinološke zveze Slovenije za naslednje mandatno obdobje.

(2) Status kandidata za mandatarja pridobi vsak član Kinološke zveze Slovenije, ki je vložil svojo kandidaturo za predsednika Kinološke zveze Slovenije, in ki je pripravil pisni program dela Kinološke zveze Slovenije za naslednje mandatno obdobje.

(3) Kandidati za mandatarja morajo pisne programe dela Kinološke zveze Slovenije za naslednje mandatno obdobje Volilni komisiji poslati v roku 60 (šestdeset) dni po dnevu razpisa volitev predsednika Kinološke zveze Slovenije.

(4) Volilna komisija poda poročilo o pravočasnih in popolnih kandidaturah kandidatov za mandatarja predsedniku Kinološke zveze Slovenije v roku 5 dni od poteka roka iz 3. odstavka tega člena.

(5) V roku 5 dni od prejema poročila iz 4. odstavka tega člena, predsednik Kinološke zveze Slovenije skliče skupščino, ter pošlje kandidatno listo kandidatov za mandatarja, njihove pisne programe dela Kinološke zveze Slovenije za naslednje mandatno obdobje vsem članicam Kinološke zveze Slovenije.

(6) Sklic skupščine se izvede v skladu s 33. členom tega statuta.

83. člen

V primeru, da v predpisanem roku noben član članice Kinološke zveze Slovenije ni vložil kandidature in pripravil programa dela Kinološke zveze Slovenije za naslednje mandatno obdobje, se volilni postopek ponovi.

84. člen

(1) Kandidati za mandatarja lahko na volilni skupščini predstavijo vsak svoj program dela za naslednje mandatno obdobje.

(2) Vsak kandidat za mandatarja lahko podaja pripombe na program dela drugih kandidatov za mandatarja za naslednje mandatno obdobje.

(3) Volitve se izvedejo po predstavitvi programov vseh kandidatov za mandatarja.

85. člen

(1) Lista kandidatov se oblikuje po abecednem vrstnem redu.

(2) Po objavi kandidatne liste kandidatov za mandatarja kandidatnih list ni več mogoče dopolnjevati z novimi kandidati.

(3) Glasovanje o kandidatih poteka s pomočjo glasovnic.

(4) Veljavna glasovnica je tista glasovnica, kjer je obkrožena številka le pred enim kandidatom.

86. člen

(1) Kandidat za mandatarja, ki pridobi več kot polovico glasov prisotnih predstavnikov članic Kinološke zveze Slovenije, pridobi status mandatarja.

(2) V primeru, da noben kandidat za mandatarja ne pridobi večine glasov vseh prisotnih predstavnikov članic Kinološke zveze Slovenije, se dva kandidata, ki sta dobila največje število glasov, uvrstita v drugi krog volitev, glasovanje pa se ponovi.

87. člen

(1) Mandatar mora takoj po svoji izvolitvi na skupščini predstaviti 10 (deset) kandidatov za člane Upravnega odbora.

(2) O celotni listi kandidatov za člane Upravnega odbora po njihovih predstavitvah odloča Skupščina z javnim glasovanjem.

(3) V primeru neizvolitve celotne liste kandidatov za člane Upravnega odbora Skupščina na isti seji glasuje posebej o vsakem posameznem kandidatu za člana Upravnega odbora.

(4) Mandatar kandidata za člana Upravnega odbora, ki na Skupščini ne pridobi potrebne večine glasov za svojo izvolitev, lahko nadomesti z drugim kandidatom ali pa istega kandidata ponovno predlaga v izvolitev.

88. člen

(1) V kolikor po treh glasovanjih ni izvoljenih niti šest članov Upravnega odbora, se šteje, da je bila mandatarju izrečena nezaupnica.

(2) V primeru, da je po treh glasovanjih izvoljenih najmanj šest članov Upravnega odbora, lahko mandatar izvolitev preostalih članov Upravnega odbora pogojuje z vprašanjem njegove zaupnice.

(3) Če je zaupnica iz prejšnjega odstavka tega člena izglasovana, se šteje, da je izvoljen celotni Upravni odbor v sestavi, ki jo je predlagal mandatar.

(4) Če zaupnica iz prejšnjega odstavka tega člena ni bila izglasovana, se šteje, da je bila mandatarju izglasovana nezaupnica.

(5) Po izvolitvi celotnega Upravnega odbora mandatar nastopi funkcijo predsednika Kinološke zveze Slovenije."

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1645 : 06 Marec 2010, 22:24:19
brez zamere, ampak še kupico podpisov ne morete zbrati ali vsaj solidno civilno iniciativo, sedaj pa bi rade kar zamenal vodstvo KZS ?

Če je kaj tale odprta miza pokazala, je da še zdaleč ne vlada enako mnenje in je dano ogromno različnih rešitev brez splošnega konsenza, med drugim te s strani funkcionarjev KZS, fino da imate in zastopate določene mnenja, potrebno pa se je zavedati da obstajajo tudi druga. In glede na to da vse ostale označite ali z diskreditacijo strokovnosti (sklepam da tile vodilni člani  KZS niso tavno loleki), ali denarnice (čeravno je bilo poudarjeno da  ne prejemajo kapitala). Ter nasprotnike kot histerike, paničarje , z travmatičnim otroštvom in buda ve kaj še vse, vsekakor želim veliko sreče pri tem.

V realnosti,  je zakonodaja stvar drugih sil , KZS bo funkcionirala tko še naprej in dokler ne bo pitbul raztrgal kakšnega človeka na ulici , kot pri naših vrlih sosedih tudi prepovedi pasem ne bo. Pretiravat res ni potrebno  ;)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

saba

• *
Odgovori #1646 : 06 Marec 2010, 22:48:35
Davor, podpisov je že skoraj 5000 :P Preveč, da bi se jih dalo kar tako ignorirat. A ni to tudi že "magično število" za uvedbo referenduma?  ::)

Okrogla miza je pa kar lepo pokazala, da je baza enotna in da je več kot nezadovoljna z delom in ravnanji vodstva KZS in njenih "strokovnih" organov.

Pitbulov je bilo pa danes kar nekaj na shodu, pa ni noben raztrgal nikogar  :P

n+n

• *
Odgovori #1647 : 06 Marec 2010, 22:49:46
Dej Davor ne bluzi  ::)

pejt še enkrat prebrat vse skupaj. Vidiš in prebereš samo tisto, kar te zanima, vse ostalo je pa prezreš.

saba

• *
Odgovori #1648 : 06 Marec 2010, 22:53:35
Še to glede peticije: zbirali so se samo podpisi "v živo", če bi šlo za elektronsko podpisovanje bi bila cifra brez problema 10x višja  :D

frigga

• *
Odgovori #1649 : 07 Marec 2010, 00:10:02
Zbiranje podpisov peticije je podaljšano do 14. marca.  :)

Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.