Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609227

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1680 : 07 Marec 2010, 21:02:54
Sprehajanje psa v urbanem naselju brez povodca je čisto navaden mačizem, odraz neodgovornosti lastnika. Mi je prav figo mar kaj ta pes obvlada, itd.
Uživam (tudi pes), če lahko psa spustim brez povodca in iščem čim več takšnih trenutko.............ampak ne v urbanem naselju.

Kdo so krivci nastalega dogodka? Bo kaj, odgovorni, če berejo (berejo, berejo)? Še zadnji adut (zakon), ki se ga bi dalo elegantno obsodit se jim potaplja :P......................kar je tudi prav.

Priznanje (vsaj moralno) tudi z moje strani vsem "aktivistkam in aktivistom"

Varnostniki na okrogli mizi KZS.......sramota.......očitn o vejo koliko je ura in očitno jim stiska presedene ritke ;D

isla

• *
  • ash
Odgovori #1681 : 07 Marec 2010, 21:06:37
Varnostniki so bili tam baje zato ker tako veleva zakon o javnih prireditvah.

Kar pa se tiče privezanih psov v urbanem okolju, pa smo že enkrat zaključili, da tam kjer se konča urbano okolje se začne lovišče kjer psi tudi ne bi smeli letati brez povodcev in pod takimi pogjoji je težko oz nemogoče najti prostor, kjer psa lahko spustiš.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1682 : 07 Marec 2010, 21:19:33
Letajo do tam kjer se jim dopusti. Če pa tega nisi sposoben izvajati se pa strinjam s povodcem tudi tam..................in se strinjam s tistimi, ki pravijo, da če so psi pravilno vzgojeni ni nobenega problema, bojazni srečati tudi drugega psa neglede na pasmo ali velikost.

................in zopet isla, preberi si svoj prejšnji post. Zame nisi samo naivna ampak tudi...............

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1683 : 07 Marec 2010, 21:21:31
Ne isla. Psa lahko spuščaš, kjer ni oz. ne pričakuješ večjega števila ljudi.

isla

• *
  • ash
Odgovori #1684 : 07 Marec 2010, 21:22:17
Za pidog:
Glej dragec kot prvo nehaj biti žaljiv, ker ti nič nočem in kot drugo malo bolj natančno beri kaj pišem. Skačeš preden je kdo sploh rekel hop!  ::)

isla

• *
  • ash
Odgovori #1685 : 07 Marec 2010, 21:23:48
Ne isla. Psa lahko spuščaš, kjer ni oz. ne pričakuješ večjega števila ljudi.

Kje pa je to npr.?

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1686 : 07 Marec 2010, 21:29:16
Dragica, oglej si svoje skoke, v tej temi............ hip, hop ;D

isla

• *
  • ash
Odgovori #1687 : 07 Marec 2010, 21:30:18
Dragica, oglej si svoje skoke, v tej temi............ hip, hop ;D

Kaj je tvoj problem točno?

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1688 : 07 Marec 2010, 21:37:39
Naprimer? pri nas sredi glavne ceste  ;) 

isla

• *
  • ash
Odgovori #1689 : 07 Marec 2010, 21:40:16
Naprimer? pri nas sredi glavne ceste  ;) 

Ja no sej... jaz ga imam npr. spuščenega tam, kjer presodim, da ne ogroža drugih, sebe, mene itd. Ampak to je praktično lahko kjer koli, tudi sredi naselja če ob 11h dopoldan tam ni nikogar. Ta del zakona je precej prepuščen domišliji in interpretaciji.

xosmo

• *
Odgovori #1690 : 07 Marec 2010, 21:44:38
In sicer interpretaciji policista. Na primer v parku ob petih zjutraj ni nikogar pa so kljub temu nekateri že plačali.

Apollo

• *
  • Nuba (Nera)
Odgovori #1691 : 07 Marec 2010, 22:14:38
Uau :o. Tolko o psih brez povodca... :P Okrog 1. minute :-*.

http://www.youtube.com/watch?v=qFP28ANXLLA

Psarna Karantanska-veliki švicarski planšarski pes
www.karantanska.si

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1692 : 07 Marec 2010, 22:31:46
FENOMENALNO!  :-*

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

isla

• *
  • ash
Odgovori #1693 : 07 Marec 2010, 22:44:32
Super so!  :D

simi

• *
Odgovori #1694 : 07 Marec 2010, 22:50:59
Verjetno da tista šiba na riti zelo peče.... ;)

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1695 : 07 Marec 2010, 22:55:47
Citiraj
In sicer interpretaciji policista. Na primer v parku ob petih zjutraj ni nikogar pa so kljub temu nekateri že plačali.

tako je, javen prostor je dokaj jasno definiran, neglede koliko je v določenem trenutku obljuden, psi v urbanem okolju nimajo kaj biti brez povodca, to tudi velja za območja, ki so v kontektsu javnega dobro (popularne gozdne sprehajalne poti); lovec pa koliko je meni znano  lahko strelja na spuščenega, nenadzorovanega psa, če slednji dela škodo na lovišču
Sedaj kakšno stopnjo kontrole ima lastnik nad svojim psom tukaj res ne igra nobene vloge.

Prostor pa se najde, pač se je potrebno malo izven peljat  a ne, tole je varno tako za vašega psa kot okolico

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1696 : 07 Marec 2010, 23:03:36
A mi citiraš to dobro definicijo javnega prostora, lepo prosim?

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1697 : 07 Marec 2010, 23:25:16
Torej iz Zakona o varstvu javnega reda in miru: 2. javni kraj je vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur

Iz Zakona o zaščiti živali: 22. Javno mesto je javni kraj, kot je opredeljen v zakonu, ki ureja varstvo javnega reda in miru, razen površin, kjer ni oziroma ni pričakovati večjega števila ljudi.

Iz tega lahko sklepamo, da moramo met pse na povodcih praktično povsod, razen če tam ni oz. ni pričakovati večjega števila ljudi. Če je nekdo ob 5 zjutraj pokasiral kazen, mu je verjetno ne bi bilo treba plačati, če bi se pritožil. Policaju pa res ni za verjet, da ma kej pojma  ;)

Lovec ne sme v nobenem primeru ustrelit psa, niti če ta goni divjad. Kar pa vseeno ne pomeni, da ni treba imeti psa pod kontrolo in ga kar pustit gonit srne, pa čeprav v spremstvu izšolanega lovskega psa.

martinca

• *
Odgovori #1698 : 08 Marec 2010, 08:36:46
Seveda Davor je tako, da si lahko zakon razlagaš na več načinov, še posebaj idealno je, da si ga razlagaš tebi v prid. Glede na to, da ti nimaš psa, i bi te vsaj približno upošteval, kaj šele ubogal, ga ne smeš spuščati nikjer, kjer ni ograjeno. Še najmanj ga lahko spuščaš v lovišču , lovišče je pa v tvojem koncu tudi travnik, da ne bo pomote.

Pa verjemi, da vem kako tvoj pes uboga!

dmdm

• *
Odgovori #1699 : 08 Marec 2010, 09:19:55
Jaz sem trdno prepričan da je v Sloveniji kar nekaj vzornih vodnikov neglede na razporeditev teže števila itd.
Sem pa tudi prepičan da je takšnih ki to niso vsaj 10x več in tisti rabijo povodec, pa tudi nagobčnik jim ne bi škodil.
Včeraj sem šel v trgovino Koseze, pred vrati je sedel privezan nemški ovčar z nagobčnikom in nepremično sedel ter čakal svojega
gospodarja na drugi strani pa bevskajoče se ščene ki se je zaletaval v mimoidoče. Prav zanimivo je bilo opazovati kako so
se ljudje izogibali in hodili mimo ovčarja.
Okrog našega bloka je kar precej travnate površine, kako lepo posrana je kaže na to kakšni lastniki se tu sprehjajo.

LPD

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1700 : 08 Marec 2010, 10:44:35
ravno zaradi tega, ker ljudje tako srdito iščejo luknje, trenutna zakonodaja ne deluje, kot je že bilo zgoraj rečeno pes v urbanem okolju nima kaj delati izven povodca, dokaj preprosto.
Kontrola, socializacija je zgolj izgovor, zakaj nekateri smatrate , da za vas slednje ne velja. Takšen odnos l, tudi doprinese da je javnost že tako skeptična do lastnikov psov. Ob bok tistim ki so nesposobni za svojim psom počistiti.

Citiraj
Pa verjemi, da vem kako tvoj pes uboga! 

Torej si v prednosti, ker me očitno osebno poznaš, čeravno ne pomnim da bi se srečala

Citiraj
Lovec ne sme v nobenem primeru ustrelit psa, niti če ta goni divjad

tole sem pobral par dni nazaj na TV, kjer je lovec poudaril da je njihova dolžnost zavarovati lovišče  tudi če gre za psa prijatelja , soseda. Bilo je na nettv če se ne motim.
Je tudi splošen nasvet, da se psov na loviščih ne spušča, zaradi lovcev.

Citiraj
Sem pa tudi prepičan da je takšnih ki to niso vsaj 10x več in tisti rabijo povodec, pa tudi nagobčnik jim ne bi škodil.

In kako ločiti med dobrimi in slabimi vodiči ? na podlagi lastne ocene sposobnosti kot bi tule želeli oz. odgovornisti lastnika. Tudi sam smatram da sem dober voznik, kar pomeni da omejitev hitrosti v naselju zame ne bi smel veljati?

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1701 : 08 Marec 2010, 10:56:33
Nihče ne išče lukenj, ker je zakon pravzaprav čist fajn napisan v tem primeru. Lej, eni spuščamo pse samo tam kjer ni. oz ni pričakovati večjega števila ljudi. Ti pa pustiš neubogljivega psa jagat po gozdu. Kdo zdej zakon krši?

Tzle so ljudje z 10,20 letnimi izkušnjami v kinologiji. Nekateri so nas zastopali celo na svetovnih prvenstvih. Ti pa še kar bluziš o tem, da ne znamo oceniti kje se lahko pes prosto giba, da precenjujemo sebe in pse in da bi morali naši psi skoz met na sebi nagobčnik in povodec. Na drugi strani pa si spet ti, začetnik s psom goničem, ki ne obvlada odpoklica, vseeno pa je tvoj ego dovolj velik, da ga spuščaš. Ker ti ga pa lahko. Si si dost prebral in veš kje ga lahko spuščaš. No, js tud vem in zato bom spuščala psa kjer bo nama ustrezalo in ne tam, kjer bo Davor reku.

Verjameš vsemu,kar ti povejo na TV?

Zdej pa pejt ven osveščat ljudi o tej problematiki. Povej jim, da morajo met pse na povodcih. Ne nam tule bluzit, ker že mamo svoje mnenje in sem prepričana, da je bolj realno od tvojega.

dmdm

• *
Odgovori #1702 : 08 Marec 2010, 11:02:38
sej zakoni niso napisani za tiste ki nikoli ne pijejo ko vozijo,
zakoni so za tiste ki sploh ne vozijo trezni ;-)

Tudi promili so relativni pri 50kg telesne teže ti mnogo hitreje pokaže kot pri 120kg
pa noben ne ropota, da je diskrimineran ker je lahko spil samo 1 pivo, Franci pa 3,
ker se pač ve zakaj je omejitev.

Ko marcina teče proti tebi ti niti slučajno ne veš kaj te čaka, ker mu na čelu ne piše kako socializiran je,
pa tudi registerske nima na repu ;-)

Žal je na tem propadlem svetu tako,

LPD

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1703 : 08 Marec 2010, 11:07:05
Vsekakor človek , ki se znajde na drugi strani pločnika ko sprehajaš psa brez povodca ve, kako velika stroka si v kinologiji. Takšen elitizem še nikoli ni pozitivno deloval , še manj pa na meni.

Citiraj
Verjameš vsemu,kar ti povejo na TV?

Ne, verjame pa, da lovec verjame v kar počne, kar je razlog dovolj.

Citiraj
ker se pač ve zakaj je omejitev.

Seveda, in ni ti potrebno 10 do 20 let izkušenj v kinologiji, da dojameš čemu  povodec

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1704 : 08 Marec 2010, 11:18:12
.....

Ko marcina teče proti tebi ti niti slučajno ne veš kaj te čaka, ker mu na čelu ne piše kako socializiran je,
pa tudi registerske nima na repu ;-)

Žal je na tem propadlem svetu tako,

LPD

Ko mrcina teče  proti tebi iz drže telesa veš kaj lahko pričakuješ.  :)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Roxy

• *
Odgovori #1705 : 08 Marec 2010, 11:23:50

Ne, verjame pa, da lovec verjame v kar počne, kar je razlog dovolj.

Raje preberi kakšen zakon, tistemu je bolj za verjet...

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #1706 : 08 Marec 2010, 11:24:51
Davor, prosim ne širi neresnic. Konstantno navajaš stvari o katerih nimaš pojma.  ::)  Jaz berem revijo Lovec in osebno poznam kar lepo število lovcev in ti iz prve roke lahko povem, da lovec NE SME ustreliti psa, četudi ta goni divjo žival. Lovec mora dokumetirat (fotografirat) in pisno opozorit lastnika. Žal to največkrat ni mogoče, ker se ne ve čigav je pes, ki goni. Če ne verjameš, vzemi v roke zadnjo (3) letošnjo številko Lovca in preberi sam.  ;)  

Kristinca & Florinca

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1707 : 08 Marec 2010, 11:26:32
Jaz tud verjamem v kar počnem, pa me stalno dol zabijaš  ;D  Sam da js ne kršim zakona, lovec ga pa  ;)

Povodec je sredstvo, s katerim zagotoviš (pa še to ne rata vsakemu) kontrolo nad svojim psom, če ti z drugačnimi metodami tega ni uspelo. Ko se šetam s svojim medvedom po pločniku, brez povodca, se mi še niti enkrat ni zgodilo, da bi folk panično bežal stran. Če se kdo (tudi jaz) kdaj umakne, je to samo zato, ker na pločniku ni zadost placa za vse  :D In maš prav, njim je čist vseeno, če sem bila kdaj v pasji šoli, bistveno jim je, da jih moj pes pusti pri miru. Večina tak niti ne opazi, da ni na povodcu.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1708 : 08 Marec 2010, 11:38:39
Citiraj
Lovec mora dokumetirat (fotografirat) in pisno opozorit lastnika.

Nemara v teoriji, koliko vem odstreli psov na lovišči pri nas niso redkost.

Trdim pa nič, so mi pa javne izjave lovca kot predstavnika lovskega društva dale misliti, če on smatra da je dožnost lovca ustreliti psa ki dela škodo na lovišču. Gre za njegovo izjavo in ne mojo

Citiraj
Povodec je sredstvo, s katerim zagotoviš (pa še to ne rata vsakemu) kontrolo nad svojim psom,

Se najdejo primeri inštruktorjev in dologoletnih kinologov, ki ob danih okoliščinah tudi sami v trenutku ne zaobvladajo svojega psa, po drugi strani nekateri smatrate da ste izven sfere možnega, ker pač vaš pes je pod kontrolo in mu ni potreben povodec. Me zanima koliko lastnikov , preden se je zgodilo sranje je sveto prisegalo, da to njegov pes ne bi mogel storiti.

Če se še z povodcem ne morete sprijazniti le kako lahko od javnosti pričakujete da bo bolj tolerantna , kar je bistvo tele vaše aktivnosti?

dmdm

• *
Odgovori #1709 : 08 Marec 2010, 11:47:27
Nemara v teoriji, koliko vem odstreli psov na lovišči pri nas niso redkost.

tukaj ima pa Florinca prav in k sreči po novem tudi kaznovani,
poznam primer ko je lovec 50m od lastnika vstrelil psa  >:(
ko sta vadila na travniku. Plačal je, jaz bi ga pa še zapru.
Bogi pijanček je na preži zamenjal Huskija za lisco,
po tem pa svizec enga narola...

LPD