Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609453

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1740 : 08 Marec 2010, 15:30:06
Ker pa je danes dan žena in v izogib posilstvom ipd. Naj si moški nataknejo natičnik-uporabijo lahko kar nagobčnik, saj natičnika še ni možno dobiti povsod.
Obstaja tudi kemična kastracija (nezmožnost pretoka krvi in s tem "dviga").
Poskrbimo za varnost žensk in mladih punc! >:D

Vabjeni! http://www.facebook.com/group.php?gid=345148849021  :P

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1741 : 08 Marec 2010, 15:41:11
no bi se lahko vsaj odločile kaj trditi, ali gre pri teh bulmastiffih za osamljen in neponovljiv primer (nek je dal primer meteorita tule), torej ni razlog za spremembe zakonodaje, ampak kot tako je tudi njegova izvršitev tule izredna in se takšne odpovedi inštitucij ne bi ponovile nikjer drugje ?

Citiraj
Zakon je jasen. Zato pa sem proti spreminjanju zakonodaje in uveljavljanju načel, kot jih zagovarjaš ti, ravno zaradi takih primerkov kot SI TI! Da mi bo po vsem času in trudu vloženem v socializacijo, šolanje in kontrolo mojega psa, »nek davor« sredi gozda grozil s prijavo, ker moj pes ne bo na povodcu.

no vidiš tole sam trdim tudi za lastnike psov, ki se smatrajo da so nad okolico v kateri se nahajajo, (ego je bil zgoraj enkrat že omenjen) z pozicijo, da si bi tole okolje moralo prilagajati njim in ne obratno; in ravno zaradi takih si želim sam videti strožji zakon in sem dokaj prepričan, da ga bomo dobili. Naivno upam da bo z strožjo zakonodajo tudi lažje izvrševati le tega.

Citiraj
Obstaja tudi kemična kastracija (nezmožnost pretoka krvi in s tem "dviga").

sicer ne bi rad prišel na ta nivo, ampak iz zanimanja a tule tudi ve ne potegnete ta kratko ? :P

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

saba

• *
Odgovori #1742 : 08 Marec 2010, 16:04:31
no vidiš tole sam trdim tudi za lastnike psov, ki se smatrajo da so nad okolico v kateri se nahajajo, (ego je bil zgoraj enkrat že omenjen) z pozicijo, da si bi tole okolje moralo prilagajati njim in ne obratno; in ravno zaradi takih si želim sam videti strožji zakon in sem dokaj prepričan, da ga bomo dobili. Naivno upam da bo z strožjo zakonodajo tudi lažje izvrševati le tega.
Taki, kot jih omenjaš ti, zakona ne poznajo in se nanj požvižgajo. In se bodo tudi na strožjega drugega ali pa tretjega. Dokler se zakon ne upošteva, izvaja in nadzira v praksi, ni vreden nič. Zato pa tulimo, da naj najprej začenjo izvajat obstoječi zakon in naj šele potem ugotavljajo v čem je pomankljiv in kaj je treba zaostrit.
Z zaostrovanjem zakonodaje bomo prizadeti le tisti, ki se že sedaj trudimo ravnati in živeti po zakonu.
V čem je pa strožjo zakonodajo lažje izvrševat? Že teh, ki kršijo obstoječi zakon ne obvladujejo in kaznujejo, kako bodo potem nadzorovali obstoječe in po strožjem zakonu novo nastale kršitelje? Kje pa je tu logika? Veš morda za primer iz prakse, da se strožja zakonodaj pa ka sama od sebe izvaja?

kalsang

• *
Odgovori #1743 : 08 Marec 2010, 16:12:03

sicer ne bi rad prišel na ta nivo, ampak iz zanimanja a tule tudi ve ne potegnete ta kratko ? :P

Niti ne, glede na to, kolikokrat povprečno ženski pride z moškim in kolikokrat za to poskrbi sama. Nič se bat, niste nepogrešljivi ;)

dmdm

• *
Odgovori #1745 : 08 Marec 2010, 16:51:31
Niti ne, glede na to, kolikokrat povprečno ženski pride z moškim in kolikokrat za to poskrbi sama. Nič se bat, niste nepogrešljivi ;)

:o kaka nehvaležnost, ti si pa danes prav gotovo ne zaslužiš "rožce"

LPD :P

PS: brez dlake na jeziku

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1746 : 08 Marec 2010, 17:32:39

verjetno eden izmed razlogov , zakaj je pri nas kinologija tako popularna pri nežnejšem spolu  ;)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

kalsang

• *
Odgovori #1747 : 08 Marec 2010, 17:42:39
A dej? Napisala sem, da ženska "poskrbi sama", brez drugega osebka v takšni ali drugačni obliki...

Skrajno neokusno in nesramno, da kaj takega napišeš v tej temi in namiguješ na kaj tako sprevrženega kar na splošno, za vse ženske v kinologiji. Da te ni sram!

Sicer pa samo potrjuje tvoj nivo in pa moje prepričanje, da takšni kot si ti niste nepogrešljivi.

Good luck z drugimi članiciami pesjanarja!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1748 : 08 Marec 2010, 17:54:31
A sem jaz sedaj že blesava ali ste že 100x eno in isto napisali Davorju ... pa še kar naprej eno in isto lajna... Se bom vzdržala daljšega komentarjaker ni vredno in se grem raje s svojimi psi ukvarjati, kot bi se moral tudi on.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1749 : 08 Marec 2010, 17:55:50
Citiraj
  Skrajno neokusno in nesramno, da kaj takega napišeš v tej temi in namiguješ]

ne namigujem ničesar, se zgolj sprašujem glede na tvoj dokaj nesramen komentar, da nemara ne prihaja do tega da žival čustveno nadomesti potrebo po partnerju, kot tako smo verjetno res nepogrešljivi.

Je tole že nekdo pred menoj tule omenjal , tako da sem odgovoril zgolj v kontekstu le tega. Seveda pa ne ciljam da tole velja tudi za vse, ampka če se že posplušuje in gre takšen nivo, se človek vpraša določene stvari, ni pa to trditev

Sploh tale občutljivost je sedaj dokaj dvolična, po vseh spiskih kastracij, zateznikih , ki smo jih bili deležni tule  ;D

saba

• *
Odgovori #1750 : 08 Marec 2010, 18:15:59
Skrajno neokusna in primitivna pripomba in huda žalitev vseh ljubiteljic psov na tem forumu.

To je moj zadnji odgovor na katerokoli tvoje javljanje na tem forumu!

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1751 : 08 Marec 2010, 18:21:11
me pa res ne srbi, kako neokusno se ti tole zdi, je bilo kar na mestu, glede na odgovore  določenih tukaj, in za to ni bilo potrebnih 100 let  ;)

če ste že tole temo spremenile v neokusno zbadanje moških in določen nivo sporočanja , dejansko tole zgolj potrdi mojo prvotno trditev, da nikakor niste zmožne objektivnosti (ciljan na tisti par uporabnikov vv tej temi)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #1752 : 08 Marec 2010, 18:47:05
 ::) Pa kolk si ti star?? Ker res ne vem kaj naj si mislim ob tvojih zadnjih sporočilih ???

Sleepy

• *
Odgovori #1753 : 08 Marec 2010, 18:48:03
Davor pridi malček na primorsko. Piha taka burja, da ni vrag, da ne odpihne še tebi predsodkov.
Ej, a veš, da če ne bi bil tako zaslepljen s svojo paranojo, bi se v kakšnih posameznih delih lahko celo strinjala s tabo, tako pa se kažeš kot tipičen slovencel, fovšljiv vsem, ki imajo večjega...    psa!
Kar se mene tiče je bistvo imeti psa pod kontrolo VEDNO! Kako to kdo zagotovi mi je vseeno, nagobčnik pa bi najpogosteje rabili sitni mali drekci pekci s s vojimi lastniki in lastnicami vred, ki jim ni jasno, da se nikomur ni treba pobližje srečevati z njihovimi psi.

Kalsang      

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1754 : 08 Marec 2010, 19:08:05

Sleepy če bi želel velikega psa bi imel velikega psa, tudi nimam  nobenih predsodkov zoper pse , ampak imam predsodke zoper določeno vrsto lastnikov , Je tudi zanimivo kako se je tule drugače misleče (torej lastniki psov ki zagovarjamo ukrep KZS in definicijo potencialnih navarnih psov) takoj označilo za histerike , z ne vem od kod vzeto povezavo na moški spol. Tole je ponavadi odziv ljudi, ki v svoja načela niso prepričani dovolj in mislijo da z poskusom deskriditacije drugega lahko svojega ukrepijo.
Tudi ni bil to moj namen, ampak ker veliko ljudi bere tole temo, se mi je zdel dokaj pomembno poudariti, da obstaja tudi druga plat argumenta, in da KZS ni zgolj vse slabo, kakor ne njihov predlog. In če se ne motim brez te polemike, ki je nastala v tej temi ti ne bi bila tukaj tko da neka korist vsaj je  ;)

To je to, ta tema je itako šla v malo preveč obskurne vode zame, kjer ste obravnavale že vse od mojega psa, otroštva , pa vse do mojega spola, mislim da sem poudaril to kar sem želel ostalo je zgolj neproduktivno ponavljanje in igrice kot tole z kalsang, napak je že da se spuščam na tak nivo
Kot tako tudi tole zaključujem z moje strani, vsekakor pa bo še okoli novega zakona veliko zanimivega:-[ 

Sleepy

• *
Odgovori #1755 : 08 Marec 2010, 19:49:55
No, vidiš - ni vse slabo za slabo... po drugi strani je pa v vsakem dobrem nekaj slabega 
Strinjam se s tabo v delu, da je veliko ljudi povsem nekritičnih (in po mojih izkušnjah so to pogosteje lastniki manjših psov) in zato je prav, da morajo biti v urbanem okolju pač vsi psi na povodcih. Ampak to ne izključuje dejstva, da mora biti pes pod kontrolo tudi drugje - na zasebni površini torej. Pa ne v smislu, da je na verigi, ampak da s te zasebne površine ne zaide nenadzorovano na javno. Ti prav nič ne pomaga, če našim psom natakneš nagobčnike in jih daš na 20 centimetrske povodce, ker z njimi ne bi imel problemov niti drugače. Za rit bo tebe ali tvojega psa veliko prej zagrabil nekdo, ki bo preskočil (spodkopal, podrl - vstavi po želji) mejo zasebne površine in se bo na javni znašel brez povodca, brez nagobčnika in brez lastnika. In tega problema z natikanjem nagobčnikov psom odgovornih skrbnikov ne boš rešil, in ker tega nočeš razumeti si po moje povsem upravičeno označen za karkoli pač že.
Drug del, zaradi katerega pa te sploh ne morem jemati resno, pa je zanikanje ugotovitev, trditev in dokazov STROKOVNJAKOV po vsem svetu, da definicija potencialno nevarnih psov ne zdrži nikakršne debate in ni upravičena, ker preprosto za to ni argumentov, so pa dokazi, ki jasno govorijo o nasprotnem. Tega si nisem zmisnla jaz, pa niti nekaj norih bab tukaj ne, to so raziskave strokovnjakov z referancami z različnih koncev sveta.
Težko nekomu očitaš diskreditacijo, ko pa zavračaš jasne, očitne in dokazane argumente in v tej temi je bilo predočenih veliko. Če si nekdo pred tem vztrajno zatiska oči, sogovorniku ne preostane drugega kot da se zatače k ironiji in cinizmu. Včasih na absurdnih primerih kdo vendrale sprevidi, včasih pa komu ne pomaga niti to.
No, včasih pa se rodi kakšna pametna in uporabna ideja in tale z natičniki res ni švoh - preventivno, jasno! No glej ga zlomka, morda pa prideš še v zgodovino! 

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #1756 : 08 Marec 2010, 20:11:21
davor-sex šop, vibratorji takih in drugačnih velikosti, zmogljivosti,metuljčki, stoli......ti ne težijo...po uporabi umiješ in pospraviš, ne širijo bolezni na tebe in ne varajo.

Ženske pa v kinologiji prevladujemo zato, ker obvladamo in vemo, da se je s psi treba ukvarjat in imamo rade spremljevalce, ki nas upoštevajo!  :)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Kurja vas

• *
Odgovori #1757 : 08 Marec 2010, 20:33:54
Davor, če bom moral jaz  z a r a d i   t e b e  in tebi podobnih nositi natičnik/nakurčnik... >:( >:( >:(

kalsang

• *
Odgovori #1758 : 08 Marec 2010, 20:40:59
 ;D ;D ;D

Pazi se, Davor..  >:D

chory

• *
Odgovori #1759 : 08 Marec 2010, 21:26:33
Davor:glej najprej izšolaj vsaj enega psa in nam potem soli pamet.Dokler pa razlagaš ,da šolaš psa za jago,ki pa jagat ne bo smel in niti slučajno ne veš kaj bi s tem, prosim,da ne soliš pametiljudem,ki imamo za sabo veliko izšolanih psov u nulo.MI GREŠ RES NA ŽIVCE, KER misliš da vse veš, ker si z psom začel hoditi v pasjo šolo.
Najprej se odloči, kaj od svojega psa želiš.DA BO JAGAL AL PA DA NE BO.Ne moreš psa učiti dveh nasprotujočih si stvari,ker mu boš s tem naredil nepopravljivo škodo.
Zato ,ker je beagelček lovskega izvora še ne pomeni ,da mora jagat.
Ne govori o predlogih zakona,če ne poznaš obstoječega zakona.
P.S.Večina dobrih vodnic je žensk ker obvladajo,tudi družino,službo in delo doma.Pa še več psov hkrati.Ker vodja krdela mojih psov sem JAZ.In ne psi. ::)

martinca

• *
Odgovori #1760 : 08 Marec 2010, 23:19:40
::) Pa kolk si ti star?? Ker res ne vem kaj naj si mislim ob tvojih zadnjih sporočilih ???

Če se ne motim kakšnih 25 let, za večino od nas krepko premlad! :P

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1761 : 09 Marec 2010, 00:25:18
Citiraj
in ni upravičena, ker preprosto za to ni argumentov, so pa dokazi, ki jasno govorijo o nasprotnem.

Sem tule že uporabil primer Avstrije,praktično, sklepam , da njihovi organi niso tako slabi kot naši, in se zakonodaja dejansko izvaja, vendar je referendum brez dvoma uspel , torej je bila potreba javnosti po dekleraciji potencialno navarnih pasmah. Sedaj se sicer tudi tole lahko označi  za splošno histerijo in manjek strokovnosti vendar sama pogostost uporabe takšne zakonodaje daje določen praktično vrednost.
Tudi sem bil sam v Angliji kar nekaj časa, in po videnem in slišanem lahko rečem da prepoved pasem deluje, vsaj ne pomnim da bi slišal za primer kjer so pitbuli spet poškodoval človeka.
In kot sem rekel, prepoved pasem je zame zadnja , ekstremna opcija, vsekakor pa podpiram seznam potencialno navarnih pasem z ukrepi povezanimi s tem in tule je jasno da ne bomo videl skupnega stališča,

Citiraj
In tega problema z natikanjem nagobčnikov psom odgovornih skrbnikov ne boš rešil, in ker tega nočeš razumeti si po moje povsem upravičeno označen za karkoli pač že.

kakor ne bo preprečil ugrizov v domačem okolju, se zavedam različnih okoliščin , ampak nagobčnik efektivno zreducira potencialno navarnost smrtne poškodbe s strani psa, ki jo lahko prizadene v javnosti, ni idealna rešitev ampak je glede na trenutno situacija po mojem mneju tudi najbolj efektiva
Če bi bile zadeve idealne , bi ljudje odgovarjal za svojega psa, ker pa je realnost ponavadi drugačna, in je narod načeloma ignoranten, je za dobro okolice potrebno razbit par jajc. Sicer pa koliko vem nagobčnik ni v trenutnem predlogu, zato je panika odveč.

Citiraj
ER misliš da vse veš

Oh vem ,da nič ne vem imam pa kar dokaj izoblikovano mnenje na podlagi lastnih izkušenj in bližnjih srečanj , tudi sem dokaj prepričan da sledim splošnemu popularnemu mnenju.  Ne? počakajte dokler ne bo pri nas kakšen pitbull  raztrgal otroka. Pa ne, da bi imel zoper pitbule ali bilokakšno drugo pasmo iz seznana, če je v rokah lastnika ki ga obvlada

Citiraj
P.S.Večina dobrih vodnic je žensk ker obvladajo,tudi družino,službo in delo doma.Pa še več psov hkrati.Ker vodja krdela mojih psov sem JAZ.In ne psi. 

Nikjer nisem trdil nasprotnega, me veseli da ti tkole uspeva

Citiraj
Vstavi Navedek
davor-sex šop, vibratorji takih in drugačnih velikosti, zmogljivosti,metuljčki, stoli......ti ne težijo...po uporabi umiješ in pospraviš, ne širijo bolezni na tebe in ne varajo.

in kaj ima tole z to temo, aseksualost gor ali dol, potem pa sem jest otročji in nesramen

martinca motiš še, slabe imaš ti to podatke, čeravno ves trud, ki si ga vložila da pobrskaš po mojem profilu in citatih je vsekakor pohvale vreden, vseakor ne pomnim da s 

BojanD

• *
Odgovori #1762 : 09 Marec 2010, 07:32:42

Oh vem ,da nič ne vem imam pa kar dokaj izoblikovano mnenje ...

A nisi že obljubil, da si zaključil s to debato?
P.s. preseli se v temo o povodcih...

saba

• *
Odgovori #1763 : 09 Marec 2010, 08:52:11
Vzreditelji in kinologi o nevarnih pasmah, resnice in zablode o psih..

http://www.n-tv.si/nevarne-pasme-katere-so-ce-obstajajo

Sleepy

• *
Odgovori #1764 : 09 Marec 2010, 08:53:57
Eh davor od kdaj pa je javnost stroka? Ne vem a si samo ignorantski, nesramen ali dejansko glup?
Koliko pitbullov, pa je pri nas že ubilo človeka? In koliko psov razen treh naslovnih iz te teme je huje poškodovalo človeka?  Pa se spomniš zloglasnega Mačka, ki je na celjskem ubil nedolžne tri mlade ljudi? Pa se še vedno ni zgodilo nič ne njemu, pa še moški se še naprej vsedate za volan, pijani in ubijate ljudi, posiljujete ženske in zlorabljate otroke. Potencialno si posiljevalec in pedofil tudi ti - torej je potrebno tudi tebi vtetovirat v čelo tisti jelinčičev P! Do takihle zaključkov človek pride, če sklepa "a la davor". Malce pretirano, se ti ne zdi? ne do tebe, pač pa do tistih pripadnikov moškega spola, ki so korektni. Takole posploševanje v tvojem stilu ne vodi nikamor drugam kot v nestrpnost vseh sort.
Omenjaš Avstrijo. Kljub tvojemu slavospevu, imajo oni tudi Fritzla in čudi me, da avstrijske ženske še niso zahtevale referenduma o obvezni nošnji natični nakurčnikov.
In zaboga odgovori že enkrat prosim, KAKO nagobčnik na mojem psu zmanjša/prepreči možnost ugriza ali napada psa, ki je pobegnil z vrta tvojega soseda in divja za tabo z namenom da ti odgrizne kos riti? Kako? Ampak moj pes ima pa nagobčnik, pa vsi psi norih bab tule, pa še vsi psi katerih drugih norih bab. Razloži mi prosim tole in odgovori na prej zastavljena boldana vprašanja. Pa ne začet z ne vem kje potegnjenimi nebulozami, ampak prosim samo odgovori, pa če gre iskreno in korektno.

dmdm

• *
Odgovori #1765 : 09 Marec 2010, 09:51:42
sem si pogledal članek, gre na bolje.
Kaj pa menite da bi se uvedlo obvezno šolanje lastnikov, če ni "licence" ni psa
nekaj takega kot pri avtomobilih A B C D licenca. Glede na  to da
vsi povdarjajo problem lastnika? Po tem pa voziš in za prekrške tudi odgovarjaš.

LPD

sibila

• *
  • still more white...
Odgovori #1766 : 09 Marec 2010, 11:45:30

Tudi sem bil sam v Angliji kar nekaj časa, in po videnem in slišanem lahko rečem da prepoved pasem deluje, vsaj ne pomnim da bi slišal za primer kjer so pitbuli spet poškodoval človeka.

Pol v Sloveniji tudi že obstoječi zakoni super delujejo, jaz še namreč nisem nikoli slišala, da bi kak pitbul pri nas poškodoval človeka! :o

sibila

• *
  • still more white...
Odgovori #1767 : 09 Marec 2010, 11:49:21
Pa ne vem ali jaz živim v tako super okolju, mi nimamo nobenih omembe vrednih problemov....
In če je že kje problem v Sloveniji so to sami okrog lutajoči vaški cucki brez nadzora, kmečki reveži na verigah in pa šteparji. Ko bo to porihtano pol pa
lahko gremo dalje!

TibiQ

• *
Odgovori #1768 : 09 Marec 2010, 13:54:18
Mene zanimata dve stvari;

Torej iz Zakona o varstvu javnega reda in miru: 2. javni kraj je vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur

Iz Zakona o zaščiti živali: 22. Javno mesto je javni kraj, kot je opredeljen v zakonu, ki ureja varstvo javnega reda in miru, razen površin, kjer ni oziroma ni pričakovati večjega števila ljudi.

Iz tega lahko sklepamo, da moramo met pse na povodcih praktično povsod, razen če tam ni oz. ni pričakovati večjega števila ljudi. Če je nekdo ob 5 zjutraj pokasiral kazen, mu je verjetno ne bi bilo treba plačati, če bi se pritožil. Policaju pa res ni za verjet, da ma kej pojma  ;)

Lovec ne sme v nobenem primeru ustrelit psa, niti če ta goni divjad. Kar pa vseeno ne pomeni, da ni treba imeti psa pod kontrolo in ga kar pustit gonit srne, pa čeprav v spremstvu izšolanega lovskega psa.
1. kaj je definicija "večjega št. ljudi" - je to 2, 5, 10 in na kakšni kvadraturi?

Mimogrede.. je že res, da mogoče lovec ne sme ustrelit psa.. ampak kaj bo meni to pomagalo, če ga bo ustrelil. Ja, lahko ga tožim, ampak to mi ne vrne psa  :-\

Seveda Davor je tako, da si lahko zakon razlagaš na več načinov, še posebaj idealno je, da si ga razlagaš tebi v prid. Glede na to, da ti nimaš psa, i bi te vsaj približno upošteval, kaj šele ubogal, ga ne smeš spuščati nikjer, kjer ni ograjeno.

2. ali zakon nikjer ločuje med poslušnimi in neposlušnimi psi, ko govori o tem pod kakšnimi pogoji oz. kje se jih sme spuščati s povodca?
(saj ne da bi zagovarjala spuščanje psov, ki so neposlušni, samo če se že ravno maha z zakonom  ;) )

Uau :o. Tolko o psih brez povodca... :P Okrog 1. minute :-*.

http://www.youtube.com/watch?v=qFP28ANXLLA
Tule me pa tudi prav zanima kako (ali) tale človek pobira iztrebke za svojim krdelom  :o :D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1769 : 09 Marec 2010, 14:32:46
O Avstriji (pravzaprav o Dunaju, zakon velja samo za to mesto, ne za državo): se je sin vrnil z Dunaja, pa pravi, da tako od psov  posranega mesta še ni videl, pa jih je videl že precej. torej ni čudno, da so meščani nakurjeni in je bil zakon sprejet s tako večino (bomo pa videli, koliko časa se bo obdržal)

O Angliji: zakon ne deluje niti slučajno, toliko napadov psov tipa pitbul kot jih je tam, tudi s smrtnim izidom, ni nikjer drugje v Evropi. Pitbuli so še vedno in sicer so delno v ilegali (pretežno v lasti kriminalcev, ki jih namenoma vzgajajo v nevarne za ljudi), delno pa se jih da dobiti pod drugim imenom (menda so izumili nekaj, kar je na zunaj pitbul, imenuje se pa škotski staford ali nekaj v tem smislu.
Kako imenitno jim zakon deluje, priča podatek, da bodo ravno zdaj spet ponovno zaostrili zakonodajo, zaradi enormnega števila ugrizov.

Tibi: kolikor sem videla, psi od tistega strička niso durh na durh srali, ampak so tekli. Predvidevam, da jih spusti da se poserjejo pri njemu doma, na sprehodu pa samo izjemoma in ne narede ne vem koliko svinjarije (mimogrede, podobno poskušam narediti tudi sama, ker se mi med kolesarjenjem res ne da pobirati drekov po cesti). Drugače pa se da take probleme rešiti tudi tako, da vsake par dni greš ob poti, kjer sicer lavfaš s psi in pospraviš njihove kakce.