Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609123

Lanabela

• Pravi Pesjanar

S1b

• *
Odgovori #391 : 19 Junij 2006, 14:15:14

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #392 : 20 Junij 2006, 14:26:17
Mene sicer čisto nič ne briga kdo je kje bil  kaj je gledal ali delal. Vendar bom podala svoje mnenje, da ne bodo nakjučni bralci zavedeni.

Pasje borbe se organizirajo v veliki tajnosti, na skritih mestih, v veliki večini udeleženci ne vedo kje, saj jih tja pripeljejo z večjim avtomobilom kjer ni možnosti ogledovanja okolice. Obiskovalci takšnih dogodkov so po večini bogati ljudje, ki si lahko privoščijo takšne zadeve, saj že samo opazovanje stane malo bogastvo ( od 500 eu pa navzgor). Tisti, ki želijo samo gledati in ne sodelujejo v stavah so po navadi nezaželjeni, razen če si z viskooookim vplačilom vstopnine ne priborijo ogleda. Gledalci se med seboj praviloma poznajo, saj edino na tak način lahko vstopiš v ta krog ljudi. Stave so po navadi enormno visoke in nekateri so tam pustili že svoje avtomobile, vikende, jahte in vile, polek prihrankov seveda.

Udeleženci v bojih imajo po navadi zakrite obraze, luči so usmerjene samo v ring in edine zvezde so psi. Ker se vse vrti okrog denarja, saj zato so ti boji tudi delani ( tako kot konjske dirke, dirke psov, borbe petelinov, maratoni kamel v puščavi ...) imamo navadni smrtniki vstop prepovedan, saj finance tega ne dopuščajo. Psi so za takšne boje posebaj izurjeni in ljudje, ki urijo pse za pasje boje so redka nadpovprečno dobro plačana vrsta izmečkov ( polek teroristov, odpadnikov in seveda roparjev )

Seveda se dogajajo tudi "vaški pasji boji", kjer se zbera gruča fantinov, na plan privlečejo svoje borilne pite, gredo na jaso sredi gozda ali v zapuščeno hišo, klet, skladišče...malo stavijo za šteko cigaret ali gajbo piva ter spustijo v "ring" dva cucka, ki v resnici niti ne vesta kaj v resnici morata delat in zakaj sta tam.

Obstajajo pa tudi sadistični fanatiki, ki posedujejo za svojo dušo nekaj pasem, ki praviloma niso piti, se zbirajo nekajkrat na mesec na samo njim znanih krajih in spuščajo svoje pse iz enega samega razloga - lastnega užitka. Tukaj ni stav, denarja, materijalnih dobrin, samo psi in veliko krvi. Takšni fanatiki ne pustijo blizu nikomur in v njihovo družbo, da bi opazovali takšne pasje boje, ni mogoče priti v nobenem primeru. Po čem se jih prepozna ? Praviloma so delikventni do okolice, kradejo pse z borilnimi preddispozicijami, njihovi psi pa izgledajo kot da so jih pogrizle piranje.

Pasji boji ? Ne, hvala ! Niti za gledanje, niti za ceno, da bi lahko tam priigrala 10 mio eurov.

Torej S1b, na kakšne vrste pasjih bojev si pa ti skočil ? In cena takšnega ogleda ?

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

Mel

• *
  • ...moj sonček...
Odgovori #393 : 20 Junij 2006, 15:04:59

Pasji boji ? Ne, hvala ! Niti za gledanje, niti za ceno, da bi lahko tam priigrala 10 mio eurov.

Torej S1b, na kakšne vrste pasjih bojev si pa ti skočil ? In cena takšnega ogleda ?

PODPIŠEM SE POD PRVI STAVEK!

Pa tudi mene zanima odgovor na drugi stavek.

lp,
Diana

Srce ima razum, ki ga razum ne pozna...
http://orix.moj-album.com/

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #394 : 20 Junij 2006, 15:07:42
Ali lahko ugibam? Vaški pasji boji, ki sodijo v Balansko kulturo, ne preveč resni in ne preveč konspirativni?

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #395 : 20 Junij 2006, 16:36:15
Lanabela,

nekaj takega lahko vidiš tudi v bližnjem  fužinskem, štepanjskem in tomačevskem zaselku. Nič strašnega, fantiči obriti na nulo ali postriženi na čelado, z uhančkom v ušesu in praviloma debelo ketno za vratom, ki kaj dajo na svoj imidž, imajo kot vrvični okrasek na drugi strani pripetega steta, pita ali bulla. Na začetku se srečata dvonoga srboriteža, ki najprej na zategnjeni ketni vzpodbujata sva cucka da renčita in lajata drug na drugega, potem pa, ko sta po njunem mnenju psa že dovolj napenjena, ju spustita. Psa najprej skočita drug v drugega, se malo grizeta, veliko skačeta lajata in renčita ( kar za mnoge uzgleda pravi pasji boj ) nato pa v galopu uideta kakšnih 200 - 300 m vstran, kjer se že malo bolj prijateljsko igrata. Prestrašeni ljudje pa letijo zaklepat vrata od avtomobila ali se poskriijejo v bližnje lokalčke. Med tem časom se dvonožnikom pridružijo enako misleči, ki ju hvalijo in trepljajo po ramenih. In ko si dovolj nafilata svoj bolani ego, odidejo vsi skupaj v bližnji lokal na pivo. Prvo rundo po navadi časti tisti, čigar pes jo je slabše odnesel v zgoraj omenjenem boju.

Psi pa obveljajo za napadalne, kar po navadi tudi ni daleč od resnice, saj velja pravilo, kakšen gospodar, takšen pes.

In čez Fužine ali Tomačevo vsi hodimo z strahospoštovanjem. Za kaj takega pa res ni potrebno iti v Bosno ali kam južnije na Balkan.

Miša

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #396 : 20 Junij 2006, 16:54:41
Lanabela,

nekaj takega lahko vidiš tudi v bližnjem  fužinskem, štepanjskem in tomačevskem zaselku. Nič strašnega, fantiči obriti na nulo ali postriženi na čelado, z uhančkom v ušesu in praviloma debelo ketno za vratom, ki kaj dajo na svoj imidž, imajo kot vrvični okrasek na drugi strani pripetega steta, pita ali bulla. Na začetku se srečata dvonoga srboriteža, ki najprej na zategnjeni ketni vzpodbujata sva cucka da renčita in lajata drug na drugega, potem pa, ko sta po njunem mnenju psa že dovolj napenjena, ju spustita. Psa najprej skočita drug v drugega, se malo grizeta, veliko skačeta lajata in renčita ( kar za mnoge uzgleda pravi pasji boj ) nato pa v galopu uideta kakšnih 200 - 300 m vstran, kjer se že malo bolj prijateljsko igrata. Prestrašeni ljudje pa letijo zaklepat vrata od avtomobila ali se poskriijejo v bližnje lokalčke. Med tem časom se dvonožnikom pridružijo enako misleči, ki ju hvalijo in trepljajo po ramenih. In ko si dovolj nafilata svoj bolani ego, odidejo vsi skupaj v bližnji lokal na pivo. Prvo rundo po navadi časti tisti, čigar pes jo je slabše odnesel v zgoraj omenjenem boju.

Psi pa obveljajo za napadalne, kar po navadi tudi ni daleč od resnice, saj velja pravilo, kakšen gospodar, takšen pes.

In čez Fužine ali Tomačevo vsi hodimo z strahospoštovanjem. Za kaj takega pa res ni potrebno iti v Bosno ali kam južnije na Balkan.

Miša

:o :o In od kje ti taki podatki? In kje točno naj bi se to dogajalo? V tem koncu ima mularija, kakršno ti opisuješ v zadnjem času zelo vzgojene pse, celo presenetljivo vzgojene in sem kdaj pa daj še sama presenečena nad njimi.
Poznam pa enega APBT-ja iz štepanjskega konca, ki naj bi se po navedbah lastnice, ki je dobila hčerko tega samca nekoč uporabljal za boje. To pa je tudi edini "borilni" pes v tej okolici, ki ga jaz poznam.

Lp nina

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #397 : 20 Junij 2006, 17:24:23
Jaz na tistem koncu ne stanujem. Kaj se tam dogaja vem iz pripovedaovanja ljudi, ki tam živijo, hodijo ali hodimo tja po službeni dolžnosti in pa seveda od varnostnih služb. Posamezne stolpnice najemajo varnostne službe, ker se bojijo vlomov v kleti, avtomobile in nezaželjen pasje zalege ter se bojijo mularije in njihovega ustrahovanja, o kateri sem pisala zgoraj. Verjamem, da so to redki posamezniki, a na žalost so med nami.

Malo povprašaj razne dostavljalce tople hrane, poštarje in taxiste, tile ti bodo vedeli povedati veliko več, kot meni, ki jih nimam časa poslušati.

Sicer pa moje zgornje pisanje v drugem postu nič kaj preveč ne spominja na prave pasje boje, kaj praviš ?

Želela sem le izvedeti kakšnih pasjih bojev se je udeležil S1b in ali jih ni mogoče zamenjal za kakšen fužinski ( štepanjski ali tomačevski ) pasji fajt, nič drugega.

Miša

p.s.: le zakaj UNZ razmišlja o odprtju posebne policijske postaje za kompletni tisti rajon ?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #398 : 20 Junij 2006, 17:37:30
p.s.: le zakaj UNZ razmišlja o odprtju posebne policijske postaje za kompletni tisti rajon ?

Ker...  samo fužinskem območju živi čez 20.000 ljudi :o hvala bogu, da bi imeli svojo policijsko postajo.

Drugače pa zgodbice Miša, zgodbice ;) ne verjemi vsega kar slišiš 8) Se dogaja marsikaj ampak polovico tistega, kar se govori okoli je izmišljeno ;)

Lp nina

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #399 : 20 Junij 2006, 20:45:12
Fužine so same po sebi legenda. Kaj vse naj bi se v tem naselju dogajalo....meni so pa prav simpatične. In tisto, kar je opisala Miša sploh niso nobeni pasji boji.
sicer pa kar se mene tiče, ne bi imela prav nič proti udeležbi na kašnih malo bolj resnih pasjih bojih. Potem se policaji ne bi več mogli izgovarjati, da ne vedo kje se zadeve dogajajo če se dogajajo.

S1b

• *
Odgovori #400 : 20 Junij 2006, 22:44:43
pasji boji so bili do nedavnega dovoljeni v bosni in tudi v srbiji. Ne rabiš biti bogataš, da si ogledaš pasje boje. Se pa cene ogledov razlikujejo tudi od okolice. Kjer sem biu jaz je bilo zgolj zastonj čeprav so cene ogledov res lahko astronomske, sam ne bi dal denarja in sem proti bojem vendar sem bil takrat pri stricu in me je odpeljal v eno vas kjer so bili pasji boji. Boji pa potekajo tako, da postavijo dva psa v železno okroglo kletko kjer sta lahko notri le lastnika psa. Lastnika stavita vsak na svojega psa in kdor zgubi pač plača stavo. Se dobro spomnim, da je eden zastavil svoj avto in potem ko je njegov pes zgubil brez oklevanja ustrelil svojega psa. Res kruto ampak resnično. Sam ne bi nikoli več gledal in se mi je v srcu res vtisnil tisti slab spomin in mi je res žal da sm sploh šel gledat. Je pa tako, da večina pasjih bojev ni potekalo v javnosti saj se dobro spomnim letakov na drevesih izpred dveh let ko je pisala srbski borilački šampion u bosni... Res žalostno ampak še dandanes celo policaji sodelujejo v pasjih bojih in bo težka da se bo kmalu spravilo na boljše.

veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

S1b

• *
Odgovori #401 : 20 Junij 2006, 22:49:05
miša ni šlo za fajt med psi kar tako kot ti praviš temu "fužinski" fajt. Taki fajti so v bistvu v bosni vsakodnevnica in se ljudje nič ne pritožujejo. Kruto ampak na žalost spet resnićno...

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #402 : 21 Junij 2006, 11:50:14
Balkanka folklora, kaj češ, sčasoma jih bo tudi tam konec. Tako kot bo sčasoma konec legalnega rezanja ušes za celo Evropo.

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #403 : 21 Junij 2006, 12:32:34
Vsak dan sem v Tomačevem, vsak dan se sprehajam za Savo pa nisem srečala še niti enega psa, ki bi renčal na rondota tudi če je rondo ga poskušal podredit. psi so večino psipeti, (razen tistih vaških potepuhov, ki jih ljudje kmet spusti ko gre v khlev) tisti ki so pa spuščeni so pa res pridni. lastniki so pa večinoma mladi ljudje. mogoče jih pripnejo zato, ker se sprehajmo z konji. ne rečem, da se v tomačevem dogajajo čudne in še enkrat čudne stvari ampak kot je že ninci rekla ko to pride vse naokoli je tudi že cel roman!

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

*LuNa*

• *
Odgovori #404 : 21 Junij 2006, 14:56:40
Tudi moje izkušnje so podobne kot od Irenchy. Sem pa tja se sprehajam mimo Tomačevega in še nisem imela slabih izkušenj. Tudi s t.i. nevarnimi psi, ki so do Lune vedno zelo prijazni in ni bilo nobenih težav, razen enega, ki pa ga ima nek starejši možak in ga komaj obvlada. Tako da ne gre pretiravati. Opažam pa tudi, da so mlajši vsaj pri nas bolj odgovorni in imajo pse na vrvici oz. jih pripnejo, če je treba.

Psarna Lunca's - vzreja labradorcev
http://luncas.vovk.si

Person

• *
Odgovori #405 : 10 Julij 2006, 12:56:28
Na naslovnici: Bulmastifi popadli inštruktorico

Citiraj
Trije bulmastifi, ki so sredi marca v Ljubljani raztrgali 34-letnega Tržičana, so v pasjem zavetišču napadli vzgojiteljico psov.
Minuli petek so iz ljubljanskega zavetišča za živali v Gmajnicah obvestili policijo, da so trije psi med enim od poskusov, da bi jih socializirala, popadli inštruktorico za vzgojo psov, ki naj bi bila med napadom bulmastifov lažje poškodovana.
V Zavetišču Gmajnice so se zavili v molk in o dogodku ne želijo govoriti, saj naj bi bila za dajanje informacij pristojna policija.
Na Policijski upravi Ljubljana so dogodek potrdili, vendar podrobnosti o njem ne dajejo, dokler ne bodo napisali policijskega obvestila za medije.

Več na: 24ur.com

... Pluto, the golden retriever, itak ... :)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #406 : 10 Julij 2006, 13:05:54
Mislim saj mi je hudo reči, ampak za te pse je najbolje da se jih uspava, nažalost jih je do sem pripeljala "pametna" vzgoja njihove še bolj "pametne" lastnice in povrhu vsega so šepetajoče se govorice čedalje glasnejše da ji pse nameravajo vrniti kaj bodo potem morali naključni sprehodniki in sostanovalci v njeni soseski okrog hodit do zob oboroženi  ::) da bodo lahko obranili sebe in svoje najbližje. Pa taka zakonodaja v naši državi >:(

SKY

• *
Odgovori #407 : 10 Julij 2006, 13:13:47
Ja,na žalost,ampak te pse bi bilo potrebno uspavat takoj!

Lp

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

fortuna

• *
Odgovori #408 : 10 Julij 2006, 14:08:21
Če jih pa sedaj ne bodo dali pod injekcijo ...

Satin

• *
Odgovori #409 : 10 Julij 2006, 14:18:22
Fortuna glede na to da že vsi ptički in srake okrog čvrlajo da ji bodo pse vrnili ne verjamem, okrog krožijo govorice da naj bi imela lastnica zelo trdno zaledje (nekdo ji zelo dobro čuva hrbet >:() in če vse te govorice držijo in glede na pretekla dejanja teh psov in lastnice ter neukrepov proti njim  >:(, ne verjamem, bi prej verjela da jih bo v bližnji prihodnosti dobila nazaj :-\ ::) >:(

fortuna

• *
Odgovori #410 : 10 Julij 2006, 15:54:45
Ja Satin, zalednje takšno in drugačno ... dinarčki seveda pri tem tudi ogromno pomagajo...

Satin

• *
Odgovori #411 : 10 Julij 2006, 16:11:05
Potem nam je odgovor vsem dobro znan, ne psov ne bodo uspavali, mi pa samo lahko upamo da se kaj podobnega ne bo več zgodilo! :-\ >:( >:D

Ivana

• *
Odgovori #412 : 10 Julij 2006, 22:14:16
Meni pa nikakor ni jasno kako to da govorijo o treh bulmastifih  ??? . (a ni bilo tako,da so enega pokončali policisti, eden pa naj bi bil v zavetišču uspavan - od kod torej trije  ??? )

Lep pozdrav, Ivana

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #413 : 10 Julij 2006, 22:16:19
Meni pa nikakor ni jasno kako to da govorijo o treh bulmastifih  ??? . (a ni bilo tako,da so enega pokončali policisti, eden pa naj bi bil v zavetišču uspavan - od kod torej trije  ??? )

Lep pozdrav, Ivana

To tudi mene zanima. Poleg tega pa ... zakaj psa če sta nevarna nista imela nagobčnika? In na prvem mestu, vsem je jasno da psa nista sposobna živeti v urbanem okolju... zakaj se je treba igrat z življenji ljudi in probavat kako daleč gremo lahko pri izzivanju usode?? Bebci >:(

Lp nina

Rinchy

• Moderator
Odgovori #414 : 10 Julij 2006, 22:23:33
Mene pa zanima zakaj samo napadi pridejo v medije,o kakšni pozitivni stvari pri psih oz o kakšni pasji prireditvi pa sploh slišat nočjo.. ::)

In ja,od kod trije psi? So ponovno oživeli?  ::) :o

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #415 : 10 Julij 2006, 22:27:51
Mene pa zanima zakaj samo napadi pridejo v medije,o kakšni pozitivni stvari pri psih oz o kakšni pasji prireditvi pa sploh slišat nočjo.. ::)

To je enako kot vojna v Iraku, vsak dan isti šmorn, slišali smo že 100x eno in isto, prsipevki dolgi 5 min., ko gre za shod za mir pa je prispevek 30sek., ali pa ga sploh omenijo ne :-X. To pač ni to, rabijo nekaj kar vabi gledalce in bralce in to so take zgodbe.

Pa predstavljajte si... Irenchy je rekla, da so te bullmastife na sprehod vozili srednješolci iz veterine, kaj če bi se napad zgodil takrat?? Kdo bi bil odgovoren?? Nihče...

Lp nina

cookie

• *
  • Cookie ma vas rad
Odgovori #416 : 10 Julij 2006, 22:36:02
Že kar nekaj časa se sprehajam po fužinah in okolici pa še nisem naletel na krvoločneže in strašne borbene pse za pasje boje pa tudi nevem. Le kje hodijo in se dogajajo stvari za katere ne vem. Vem pa in poznam dosti prijateljev in prijateljic kateri se srečujemo vsakodnevno in nam je prav lepo. Tudi ti se lahko oglasiš pa se prepričaš da pa na fužinah le ni tako kot ti govorijo.

lp

mi to znamo

Rinchy

• Moderator
Odgovori #417 : 10 Julij 2006, 22:46:00
Pa to je važno,da je povsod na PRVI strani napisan,na veliko.Uff,že vidim kako nas bodo-lastnike večjih psov- spet grdo  gledali,se umikali.... ::)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #418 : 10 Julij 2006, 22:47:33
Že kar nekaj časa se sprehajam po fužinah in okolici pa še nisem naletel na krvoločneže in strašne borbene pse za pasje boje pa tudi nevem. Le kje hodijo in se dogajajo stvari za katere ne vem. Vem pa in poznam dosti prijateljev in prijateljic kateri se srečujemo vsakodnevno in nam je prav lepo. Tudi ti se lahko oglasiš pa se prepričaš da pa na fužinah le ni tako kot ti govorijo.

lp
Se strinjam, čeprav je na žalost tudi nekaj izjem... So pa zato hujši mali tečni "lajuši", ki jih lastniki ne znajo vzgojiti (beri umiriti in utišati), to pa paše že v drugo temo.
lp
T.

8)

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #419 : 10 Julij 2006, 22:49:26
Pa to je važno,da je povsod na PRVI strani napisan,na veliko.Uff,že vidim kako nas bodo-lastnike večjih psov- spet grdo  gledali,se umikali.... ::)
Še nisi navajena  ;) ?
Jaz sem se nehala sekirat, da se moje nežne velikanke veliko ljudi boji, na kakšne butaste komentarje imam pa pripravljene butaste odgovore   >:D
lp
T.

8)