Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609697

fortuna

• *
Odgovori #450 : 17 Julij 2006, 23:13:28
Ti jaz povem kako bi bilo ninci. Naša inštriktorica v KD Krimu ima enega črnega psa, podobnega flatu (ne vem, če je pasemski) in zgleda prijazen in je šolan, ampak ne prenaša samcev in preveč vsiljivih ljudi, ki ga hočejo božati. Ker se je naveličala, da skoz opozarja ljudi naj ga ne božajo in naj dajo psa na povodec, ker jih ne prenaša, je zanj nabavila nagobčnik in zdaj ima mir. Vsi se jima izogibajo in nobenemu ne pride na pamet, da bi spustil svojega psa zraven, kaj šele sebe. :o

Lp

Brihtno. Tudi jaz sem ob mojima dvema "pošastima" pomislila na nekaj podobnega, vendar sem se odločila, da dokler sta mojidve "pošasti" nori na druge ljudi in živali, nagobčnika ne bosta videli. Če slučajno pride kakšen "čuden" zakon, da bi mogli "ti" in "ti" psi imeti nagobčnik, sem prva, ki bo temu oporekala - NAGOBČNIK ZA VSE ali NOBENEGA!

Grem sedaj raje ven z "mrcinami", bo bolje za vse ... ::) ;D

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #451 : 18 Julij 2006, 08:29:42
Nina to tudi mene moti vsi prletijo do naju ker je kuža tolk lep pa sladek, pa lej iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii modre učke ma, ja kak cuker, sicer mal vprašajo če je kej hud glede na njegovo masko k ma tak grd pogled in čim rečem ne ti že roke po njemu letijo >:(, pol jim pa sploh ne morem dopovedat da naj tega ne delajo brez mojega dovoljenja glede na to da vidim da Larsu dotiki tujcev ne pašejo preveč, pa mi odvrnejo nazaj saj si rekla da ni hud >:( :-X ::). Ker sem se naveličala razlagat da to še ne pomeni da se lahko kar nanja pol usujejo ko nadležne ose >:(, bom odslej razlagala da bom ob vsakem trapastem vprašanju a je hud rekla samo še ja FUL hud >:D Sem pa vsake toliko časa prijetno presenečena ko pride mamica z malim otrokom ali pa kar otrok sam do mene pa me lepo vprašajo če ga lahko malo pobožajo in se spotoma še malo o pasmi pozanimajo! Se mi je pa tudi že pripetilo da sem kako mamo, fotra al pa koga druzga mal nadrla, kako ne znajo otrokom razložit oz. jih naučiti da se lastnika psa prej vpraša če se lahko psa poboža, me je parkrat kr na rit vrglo ko sem dobila krasen odgovor da se psu vidi ker je hud in ker prijazen ::) >:( :-X

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #452 : 18 Julij 2006, 10:53:28

Citiraj
Bolj kot za številnost gre tudi za to, da so ljudje prepričani, da je treba goldna pobožati, kjerkoli kadarkoli brez kakršnega koli vprašanja.

Tudi to, vendar sem prepričana, da se večina "incidentov" z goldni zgodi doma in večinoma po nesreči - hlastanje po hrani ali igrači. Tudi ima veliko goldnov grdo navado, da mladiče - svoje in človeške - vzgajajo s "klofutami" - udarci z gobcem. Če je gobec odprt, se hitro naredi luknjica od zoba. Ni sicer ugriz, kri se pa vseeno lahko pokaže in prijava je tu. Goldni, ki bi zares ugriznili človeka so še vedno izjemno redki. Trenutno ne vem niti za enega takega. Je pa veliko zoprnih "goldnov", ki imajo z zlatimi prinašalci skupno samo barvo in ušesa na dol.

Citiraj
je zanj nabavila nagobčnik in zdaj ima mir. Vsi se jima izogibajo in nobenemu ne pride na pamet, da bi spustil svojega psa zraven, kaj šele sebe. Shocked

Pri črnih mogoče res deluje. Ko pa ima na svete cajte kdaj gor nagobčnik kakšna moja psica (če grem na vlak, pa tudi kdaj pa kdaj kje, kjer se "valja hrana po tleh" - vse po vrsti so spretne tatice in hrano, ki je na tleh smatrajo za svojo lastnino in jo v hipu izmaknejo - včasih je v takih situacijah bolj komot da ima nagobčnik gor kot pa da se jaz kot pokvarjena lajna samo derem pusti, pa fuj...) se 90% ljudem grozno smili, vsakemu posebej je treba razložiti, da psice nič ne moti in da ji tudi nič ne škodi, pa se je že zgodilo, da je preveč usmiljena dušica nagobčnik kar snela.

Urška

• *
Odgovori #453 : 18 Julij 2006, 11:14:03
Tudi to, vendar sem prepričana, da se večina "incidentov" z goldni zgodi doma in večinoma po nesreči - hlastanje po hrani ali igrači. Tudi ima veliko goldnov grdo navado, da mladiče - svoje in človeške - vzgajajo s "klofutami" - udarci z gobcem. Če je gobec odprt, se hitro naredi luknjica od zoba. Ni sicer ugriz, kri se pa vseeno lahko pokaže in prijava je tu. Goldni, ki bi zares ugriznili človeka so še vedno izjemno redki. Trenutno ne vem niti za enega takega. Je pa veliko zoprnih "goldnov", ki imajo z zlatimi prinašalci skupno samo barvo in ušesa na dol.

Zanimivo, da se tisti retrieveraši, ki se bolje spoznajo na zgodovino vzreje v Sloveniji, niti približno ne strinjajo s tabo. Jaz poznam vsaj 2 izjemno zoprna do ljudi. Sta tudi že ugriznila človeka (domače) in sta izjemno nepredvidljiva. Pa sta rodovniška, že malce starejša generacija.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #454 : 18 Julij 2006, 11:36:15
Ja so bili tudi taki - jaz vem sicer samo za eno tako leglo izpred mogoče 18 let- pri teh psih je bil vzdražni prag zelo nizek in so bili skrajno zoprni. Potem so taki iz rodovniške vzreje povsem izginili, kako je pa s tem zadnjih recimo 7 let pa ne vem, ker ne sledim več. Kolikor pa še imam opravka z goldni pa trenutno ne med tistimi v tečajih ne med tistimi ki jih srečujem na terenu ni niti enega, ki bi bil agresiven do ljudi (so pa taki, ki so agresivni do psov).
Se pša strinjam - goldni, ki imajo nizek vzdražni prag so ne samo zoprni ampak tudi nevarni.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #455 : 18 Julij 2006, 17:19:44
Lanabela saj še jaz ko vidim kakšnega z nagobčnikom, ko tako milo gleda rečem ja ti bošček,  ::) Pa vem, da mu ni nič hudega, da ga nič ne boli ampak pač tiste oči očarajo. 8) Milo znajo pa z nagobčnikom vsi gledati, kot da se jim godi največja krivica na svetu 8)

Lp nina

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Odgovori #456 : 18 Julij 2006, 17:56:24
Ker sem se naveličala razlagat da to še ne pomeni da se lahko kar nanja pol usujejo ko nadležne ose >:(, bom odslej razlagala da bom ob vsakem trapastem vprašanju a je hud rekla samo še ja FUL hud >:D

To sem jaz začela delat, ker so me začeli spraševati za Kano "a grize?"(pa ne zato, ker bi jo radi pobožali, ampak zato ker je rottweilerka). In sem nazadnje rekla enim 6 osebkom, ki so imeli spuščenega psa na travniku, jaz sem šla pa po potki s privezano Kano, "ja grize" in so se začeli kar umikat, potem sem jih pa vprašala, če njihov pa ne?, pa so rekli, "ne naš pa ne, naš samo liže", potem sem jih pa lepo vprašala, kako pa potem je, a mu ti zgrizeš hrano, on jo pa samo pogoltne, al kaj?  :D ;D No, pa smo se začeli smejat. Neumno vprašanje, neumen odgovor.

Lp

Maša and Jona

• *
Odgovori #457 : 19 Julij 2006, 19:30:43
bolha - kot sem zasledila med branjem foruma je tvoja rottika ful prijazna (če se ne motim) in imaš ravno take probleme kot jaz.

Moja psička je prijazna, nežna rottika in vsak butelj me praša če grize al je kaj napadalna itd. In ko mam včasih že poln kufr vsega rečem: "Ja, sploh kadar je lačna. No, danes še ni jedla kosila"  :D   takoj je konec neumnih vprašanj in komentarjev in pospešek. S prijatelji se pa smejoči odpravimo naprej :)

V zvezi s temo bi pa samo pokomentirala....slišala sem že dosti zgodbic o tej ženski in teh psih...tukaj se mi smilijo psi pasme bullmastif, ker bodo spet vse vrgli v isti koš in vsi bodo zaznamovani kot zverine....tako kot rottweilerji. Žalostno...

Zdaj pa peljem svoji "zverinici" na sprehod... 

En sončen pozdravček  ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #458 : 20 Julij 2006, 11:40:05
Citiraj
tukaj se mi smilijo psi pasme bullmastif, ker bodo spet vse vrgli v isti koš in vsi bodo zaznamovani kot zverine....tako kot rottweilerji. Žalostno.

Ja, saj se dogaja. Tja  kamor hodi na sprehod s psico sin je večkrat prišel tudi lastnik bulmastifa. Ne ta ne njegov prejšnji pes iste pasme nista nikoli nikomur skrivila laska na glavi (ali dlake v kožuhu). Pa je sin pred kratkim zagledal žensko, ki se mu je zdela čudna in je psico raje pripel. Ko  sta se srečala, mu je gospa zaupala, da jo je zadnjič napadel tisti grozni bulmastif. Sedaj ga pa čaka v zasedi, da ga bo slikala, kako spušča svojo morilsko mrcino po polju in ga prijavila. Ko jo je sin vprašal kaj ji je pes naredil je pa rekla, da jo je tako čudno izpod čela pogledal...potem je pa raje pobegnila. Ali ga je potem uspela slikati ali ne pa ne vem.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #459 : 20 Julij 2006, 11:56:16
Citiraj
Pa je sin pred kratkim zagledal žensko, ki se mu je zdela čudna in je psico raje pripel. Ko  sta se srečala, mu je gospa zaupala, da jo je zadnjič napadel tisti grozni bulmastif. Sedaj ga pa čaka v zasedi, da ga bo slikala, kako spušča svojo morilsko mrcino po polju in ga prijavila. Ko jo je sin vprašal kaj ji je pes naredil je pa rekla, da jo je tako čudno izpod čela pogledal...potem je pa raje pobegnila. Ali ga je potem uspela slikati ali ne pa ne vem.

Ja pa saj ne more biti res, a zdaj je že narobe če pesjan malo čudno pogleda ::) ???, jah potem je najbolje da svojim pesjanom nabavimo sončna očala da ne bodo nevrotiki imeli občutka da jih hočejo s pogledom prestrašiti ::) :o Jaz jih moram Larsu definitivno nabaviti ker drugače bom morala zaradi njegovega grdega pogleda še komu odškodnino plačevati :-X ??? ::) Pa saj bi jo še jaz babo zmešano čudn gledala na to kako se obnaša! >:D :P Zatorej odslej pazite na poglede svojih psov na sprehodih, pa kaj si še ne bojo zmislili da bi na lahek način nekaj zaslužili >:( :-X ???

bandog

• *
  • Bandog sem realna pasma z rodovnikom
Odgovori #460 : 26 Avgust 2006, 15:08:10

Pozdravljeni to kar nekateri nakladajo da so Bandogi bol nevarni kod druge metle ali podgane na batarije o pa še nekaj  najbolj nevarna pasma je človek ker zna samo nakladat in kritizirat tu ni da je gdo nevaren tu je samo ta da naredi nevarnega zato premislite kaj nakladate  če   ste gdaj imeli to pasmo potem lako kritizirate samo ponavadi imajo te dolgi gobec kar sploh nimajo psa o pa se nekaj če vas kaj zanima si oglejte na spletu www.bandog.net za rodovnik >:D

Bandog

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #461 : 26 Avgust 2006, 16:24:42
Odkdaj pa je to sploh pasma? Glede na to katere pasme so scmarili skupaj  bi tako na pamet rekla, da so lahko po karakterju zelo različni. tako kot tudi druge  še neustaljene pasme, pri katerih so zmešali skupaj vse mogoče.

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #462 : 26 Avgust 2006, 16:30:40
Lanabela se čisto strinjam s tabo ;D.
Sploh pa je men to "bandog" kr neki.Zakaj ljudje mešajo pse? Ja, sej vem ..."bandog" nanjbolj popularn pes ::), ampak človek že samo ime "bandog" je strašno kako strašno je pa šele to kakšne pse mešajo med sabo!
Nazadnje bomo zmešali še novofundlanca in čivavo.Kaj bomo pa pol dobil ?

lp Jure

p.s.(vem, da sem bil mal krut in, da je to mal off-topic)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #463 : 26 Avgust 2006, 19:54:11
Saj včasih na tak način nastane kaj prav dobrega, ampak zato da se naredi kolikor toliko stabilna pasma je potrebno kakšnih 50 let. Ne pa da nekaj zmešaš skupaj in po dveh, treh (pasjih) generacijah že ponujaš novo pasmo.

leonora

• *
Odgovori #464 : 28 Avgust 2006, 22:48:06
Odkdaj pa je to sploh pasma?
Seveda je pasma!Imenuje se pa čistokrvni uličar! :P

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #465 : 29 Avgust 2006, 13:24:17
Seveda je pasma!Imenuje se pa čistokrvni uličar! :P

:D :D

Ta je pa dobra! - še na vzrejnega jih pelte ::)

lp Jure

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #466 : 29 Avgust 2006, 14:52:19
Ma kakšna stran je tisto?!
Položi denar in mi ti ga pošljemo po pošti!?!?  :o

Vprašljiva preteklost, kakovost, zdravje, poreklo, ne vidiš staršev, razmer kjer je pes bil do zdaj...   :( >:(

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

bandog

• *
Odgovori #467 : 01 September 2006, 14:49:42
BLABLABLABLABLA SAMO NAKLADAT ZNATE PA NIČ DRUGEGA babe stare metle

Bandog

bandog

• *
Odgovori #468 : 01 September 2006, 14:53:20
To pa da ni spletne strani se hudo motite tukaj za začetnike kot  ste vi www.bandog.net :) ;D :D :o ;) :P >:D

Bandog

search.and.rescue

• Gost
Odgovori #469 : 01 September 2006, 18:23:03
Sicer me ne zanima o čem govorite. O Andreji pa že ne boste govorili, da je začetnica  >:( >:( >:( >:(

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #470 : 02 September 2006, 19:04:14
Meni se zdijo taki kot hudo pokvarjeni mastini.

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #471 : 06 September 2006, 15:15:09
Veš kaj "bandog" ! >:( >:(

Ti pa o nas ne-boš tako govoril! >:(
Sploh pa bi bila tista stran zate, ker očitno si ti začetnik, če ne-veš tega, da >>bandog<< ni pasma :P :D :P .

lp Jure

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #472 : 07 September 2006, 12:25:44
eh... Kaj se sekirate... Samo malo provocira in to na tak zelo nezanimiv način...

Sicer sem pa za stare mačke začetnica ja  8)

Za njega pa verjetno čisto nič  :P

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #473 : 07 September 2006, 13:44:20
To pa da ni spletne strani se hudo motite tukaj za začetnike kot  ste vi www.bandog.net :) ;D :D :o ;) :P >:D

ja poučen video. Zdaj vsaj vem, da so ti bandogi za en. k.   :o Zanič ugriz in eno seralo od psa. Vsak roti,kaj roti ,ti so profesorji, vsak boksar blje grize rokav kot ta mešanec  :P. Sploh si ni upal rokava ugriznt, najprej ni vedu ali bi pobegnu pred plaščem, na zadnjem videu pa nekaj uščipne v smeri rokava in spusti še pred markerjem  ::)

Sicer pa ima moja soseda eno psico, ki je "bandog" po klasifikaciji in tud zgleda čist tako,kot tale dva na slikah- zelo v redu pes, predebel in miren, rada nosi žogice in je čist taka kot večina podobnih mešancev po značaju  ;)ter se odlično razume z mojim krdelom in vsemi mimoidočimi.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Urška

• *
Odgovori #474 : 07 September 2006, 17:00:38
Hahahahahahahaha :D , kako smešni posnetki. Pes je khm no, tako, kot je deteljica napisala za en k.

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #475 : 08 September 2006, 14:01:25
"Bandog" se nas je pa ustrašil :D, ker nič več ne piše ;D :P.

Paše ena bedna šala ;D:

Kaj dobiš če zmešaš ameriškega kokra in angleškega kokra?? :P -> avstralskega kokra  :D . In zdej bom trdil, da je to pasma ::)

lp Jure

kaycy

• *
Odgovori #476 : 09 September 2006, 14:59:07
Ker vidim, da ste tukaj sami poznavalci, bi vas vse rada vprašala za nasvet.
Moj oče je lastnik njive. Nad našo njivo je parcela, ki je v lasti mladega moškega (bi rekla da jih ima pod 30). Ta tip ima na svoji parceli privezanih približno 20 staddforcev. Verige na katere so priklenjeni so kratke in ogromne, tudi zelo težke (najbrž zato, da si psi krepijo vratne mišice). Psi imajo na telesih veliko ran, včasih kakšen pes izgine za nekaj časa, potem pa se pojavi ves pogrižen, velikokrat tudi šepa. Za zarod skrbi tip sam, saj je že več kot 1x križal pse med sabo. Psi neprenehoma lajajo, če pa se jim približaš se ponavadi skrijejo. Očeta sem prepričala naj pokliče koga, ki bi lahko ukrepal. To je tudi storil, vendar se nič ne premakne že več mesecev. Danes pa je padla kaplja čez rob. Oče je šel na njivo in tam zagledal enega od staddfordcev, ki trga, grize in celo je nekega tujega psa. Pes, ki ga je jedel ni bil majhen, nasprotno, bil je srednje velik mešanec. Imel je raztrgan vrat, lotil se ga je že v predelu reber, pojedeno je imel celotno trebušno votlino. V tistem je prispel lastnik, odstranil mešanca (oz. kar je ostalo od njega) in psa nahrulil.
Sprašujem vas koga naj pokličem, da bi pse lahko odstranil? Očitno je namreč, da so to borilni psi.   

*LuNa*

• *
Odgovori #477 : 09 September 2006, 20:26:20
Pokliči na veterinarsko inšpekcijo pa naj ti tam svetujejo. Morda je v takih primerih pristojna tudi policija, ne vem.

Psarna Lunca's - vzreja labradorcev
http://luncas.vovk.si

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #478 : 09 September 2006, 20:55:04
Definitivno veterinarska inšpekcija in policija. Če se kaj izgovarjajo, po zakonu morajo ukrepati! Uboge živali...  :'(
lp
T.

8)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #479 : 09 September 2006, 21:03:25
Tudi društvo za zaščito živali. Po navadi so oni še najbolj vstrajni in visijo inšpekciji za vratom ali pa celo kdaj pa kdaj sodelujejo.

Mediji bi sigurno bili tudi zainteresirani...

Vsaj Direkt  ::)