nakup labradorja mnenje

apostol · 4498

apostol

• *
: 01 Maj 2012, 21:18:11
pozdravljeni

Sem lastnik labradorja brez rodovnika in mi bi sedaj imel še enega. Zanima me vaše mnenje o nakupu tega mladiča, in kako se ga to uvozi.
http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/labrador-cokoladni-stenci-oglas1275707282
l.p.

Banjusie

• *
Odgovori #1 : 02 Maj 2012, 18:30:59
Poslala sem ti na ZS.

Samoyed lover

• *
Odgovori #2 : 05 Maj 2012, 13:58:40
Pozdravljeni!

Glede nakupa še enega psa. Če mislite, da imate že prvega psa vredu vzgojenega, pošlihtanega tako kot je treba, se razume z drugimi psi, potem mislim, da ne bi smelo biti težav. Vseeno pa priporočam, da ju seznanite na nevtralnem okolju, npr. sprehodu :) Lep pozdrav.

black beauty

• *
  • my brand black velvet
Odgovori #3 : 05 Maj 2012, 20:45:38
Apostol, jaz osebno bi se te psarne izogibala na daleč, saj o njih nisem slišala popolnoma nič dobrega :(

Poznan mi je celo incided v smislu, oh a kužek vam je zbolel, a veterinar pravi da je genetsko? Ja pripeljite ga nazaj, vam ga bomo zamenjali za drugega.... ??? >:(

Sam uvoz psa iz tujine ni tako kompliciran, vsaka država ima posebna pravila, ki se najdejo zapisana na vursu. Glede na to, da se skoz nekaj spreminja, nisem 100% če še vedno velja, da potrebuješ tole:
-potni list Republike Hrvaške
- mikročip ali tetovirano znamenje
- veljavno cepljenje proti steklini(21. dan po opravljenem 1.
cepljenju)

V primeru potovanja z mladičem (mlajšim od 3. mesecev in necepljenim proti steklini) mora biti v delu XI. (rubrika
drugo/others) potnega lista vpisana in potrjena izjava, da je bila žival na kraju rojstva brez stikov z divjimi živalmi, ki bi lahko
bile izpostavljene okužbi s steklino ali v spremstvu mater, od katerih so še odvisne.

Lp

hov-hov

• *
Odgovori #4 : 06 Maj 2012, 08:03:30
Apostol, jaz osebno bi se te psarne izogibala na daleč, saj o njih nisem slišala popolnoma nič dobrega :(

Poznan mi je celo incided v smislu, oh a kužek vam je zbolel, a veterinar pravi da je genetsko? Ja pripeljite ga nazaj, vam ga bomo zamenjali za drugega.... ??? >:(
Sam uvoz psa iz tujine ni tako kompliciran, vsaka država ima posebna pravila, ki se najdejo zapisana na vursu. Glede na to, da se skoz nekaj spreminja, nisem 100% če še vedno velja, da potrebuješ tole:
-potni list Republike Hrvaške
- mikročip ali tetovirano znamenje
- veljavno cepljenje proti steklini(21. dan po opravljenem 1.
cepljenju)

V primeru potovanja z mladičem (mlajšim od 3. mesecev in necepljenim proti steklini) mora biti v delu XI. (rubrika
drugo/others) potnega lista vpisana in potrjena izjava, da je bila žival na kraju rojstva brez stikov z divjimi živalmi, ki bi lahko
bile izpostavljene okužbi s steklino ali v spremstvu mater, od katerih so še odvisne.

Lp

Kaj takega pa še nisem slišala.Kaj pa potem naredijo s tistim ki ga pripelješ ali ga drugemu zamenjajo?

sasha

• *
Odgovori #5 : 06 Maj 2012, 08:30:55
Kaj misliš? :-X

Banjusie

• *
Odgovori #6 : 06 Maj 2012, 11:44:43
Jaz osebno južnim sosedom ne zaupam kar se tiče vzrejanja. Lani nam je eden obljabljal drugo samičko v primeru, da se bo pokazalo, da je izbrana zbolela. Kasneje sem se natančneje poglobila v rodovnike in ugotovila, da je noter prisotno veliko inbreedinga zgolj iz tega razloga ker ljudje nimajo pojma o vzrejanju, ne zaradi ohranitvije linije. Psi so baje tudi polni ostalih genetskih težav, za katere niti niso pregledani (EIC, PRA). Če nimaš denarja, da bi vzorce krvi poslal v laboratorij, ker ti je mar za pasmo in njeno zdravstveno stanje se v to ne podaj. Večina pa le veliko zasluži in pri tem samo slabša stanje pasme, ki je že tako uničena. Že v ZS-ju sem ti razložila o svojih lanskih izkušnjah saj resnično nočem, da bi imel nekdo drug nepotrebne stroške zaradi nakupa psa od neodgovornih vzrediteljev.

black beauty

• *
  • my brand black velvet
Odgovori #7 : 06 Maj 2012, 14:42:21
No, niso vsi slabi vzreditelji, samo zato ker živijo južno od nas ;) Morem pa rečti, da se v zadnjem letu stanje na hrvaškem pri labradorcih izboljšuje. Kot mi je zaupal eden od vzrediteljev s katerim sem vsake tolko na vezi, se je to zgodilo predvsem zaradi tega, ker so kupci mladičev postali bolj zahtevni. Zanimajo jih oz. zahtevajo zdravstvene teste (pa ne samo tiste, ki jih moraš naredit za pridobitev vzrejnega dovoljenja), prav tako se pozanimajo o paritvenih kombinacijah. Posledično so se vzreditelji prilagodili, tako da zdaj kr z veseljem spremljam njihovo labi sceno, saj se včasih pojavi tudi kakšna res dobra kombinacija ;)

Hmm, le kdaj bomo pri nas dočakali kaj tašnega?  :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #8 : 06 Maj 2012, 15:39:37
Trenutno imajo povsod okrog nas (tudi na jugu) bistveno bolj uporabne labradorce kot pri nas.

44martina44

• *
  • I ♥ my dog and cat
Odgovori #9 : 27 Julij 2012, 16:23:46
[/color Seveda ti nakup še enega labija priporočam ,vendar le če je tvoj labi dovolj vzgojen vzgojen ::

Svojo žival imej rad kot sam sebe ;D

Tačka & Nala = Moj lajf :)