Avtor Tema: Nutro  (Prebrano 28123 krat)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Spol: Ženski
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Nutro
« : 16 Maj 2005, 17:24:47 »
Pri nas Smarta hranimo z Nutrom pa me zanima ce ime se kdo kaksno izkusnjo z to hrano? Pri nas so zaenkrat odzivi pozitivni, dokaj rad jo je, itak ne mara nobenih briketov, ce mu noter ne zmesamo česa slastnega), in celo dlaka se ne barva, kar je bil velik problem pri prejsnji hrani.

V trgovini Aler v BTC-ju pa imajo sedaj akcijo 15kg vreča Maintanenc hrane za 7.990 sit ::)

Marko

• *
  • Spol: Moški
  • Pasji Kot Hudič
    • Slike
Re: Nutro
« Odgovori #1 : 17 Maj 2005, 22:21:23 »
Jaz s hrano Nutro nimam izkušenj. Lahko pa povem, da jaz Gano hranim z različnimi briketi. Tudi Gana nima tako rada briketov, zato pa malo mešam okuse. Sem pa včeraj v Tukanu kupil brikete HILLS ( riž, tuna ) in moram povedati, da so to prvi briketi, ki jih je Gana jedla z veseljem in jih je takoj pojedla ( vse ). Sem bil prav presenečen!! Haha  ;D ;D Zato sem ji včeraj trikrat po malo dal, pa je vse pojedla. Danes sem pa probal z briketi ROYAL CANIN in jih je tudi rada pojedla samo ne tako kot HILLS-ove. Ponavadi sem jo hranil z EUKANUBO. Te se je že malo naveličala, zato pa malo mešam okuse.

katya

• *
« Odgovori #2 : 01 Junij 2005, 12:30:45 »
Marko si kdaj pomislil,da imamo pri hiši tudi mačkona,ki nenormalno rad je pasje brikete ;D ;D ;D to sem namreč ugotovila ta vikend...barabin mali krade naši Gani brikete!Tako da opozorilo vsem,ki imate poleg psov še mačke-glejte kdo koliko poje!!!

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #3 : 05 Avgust 2005, 21:40:09 »
Mi ga hranimo z Nutro Choice-LAMB&RICE-ta mu najbolj odgovarja.S piščancem se mu takoj začne driska,pa če prav ga postopoma navajamo.Pa enkrat smo ga navajal na HILL`Sa,pa je mel tut drisko,pa skos je hodil na t veliko potrebo.Takrat je zelo shujšal,pa dlaka je postala siva.
PApa

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4 : 03 Januar 2006, 03:28:18 »
Lep pozdrav!

Prijatelju pomagam izbirati hrano za njegovega psa. Po priporocilu nekoga nekaj razmislja o nutro. Ker pa pri nas nikejr ni za dobiti te hrane ga zanima koliko priblizno stane zakelj briketov? Ker sedaj hrani z hillsom pa psu ne odgovarja

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #5 : 03 Januar 2006, 06:03:43 »
Nutro se pa da kupit!! vsaj pri nas v vrtnem hramu ga imajo, pa tut verjetno kje drugje  :)

15 kg = 11.999

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #6 : 03 Januar 2006, 15:46:23 »
Nutro je vsaj za mladiče velikih pasem dober (za njufke ga priporočajo), ker so briketi za različne velikosti pasem in so temu briketi primerno prilagojeni. Se ga pa sigurno dobi pri nas. Samo lih v vsaki trgovini ga pa res ni.

http://www.nutro-slovenija.com/

Na strani  sicer piše da kmalu v sloveniji. Drugače pa Newfka hrani z nutrom in taglavni njufi vzreditelji in lahko njih pokličete in vprašate kje se zadevo dobi.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #7 : 03 Januar 2006, 15:53:20 »
OJ!

tnx. Ja samo cena me je zanimala, ker so njemu nekje natvezili da je 15 kg zakelj 24 jurjev;) Ker ga pa tle pri nas nimajo, je potrebno ga narociti jaz pa nisem imela casa v sosednji kraj preverjati sem kar tle uprasala. Tko da... tnx. Sem vedla da sem mela prav... ker sem trdila da je tam me 10-15 ;) hehe

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #8 : 03 Januar 2006, 17:14:58 »
Ja, jaz hranim Šada z nutrom. Začela sem približno pol leta nazaj in trenutno uporabljam large breed lamb&rice in se mi zdi super.
Kupujem ga pa v Solkanu pri Novi Gorici. Drugače vem, da se ga dobi v Kranju (kar Marjano kontaktiraj). In lahko kontaktiraš tudi babyjazz. Enkrat, ko je bila kriza, mi je poslala dve vreči po hitri pošti.  ;)

Lp

Biby

• *
  • Moji ljubezni: Tilly in Jan
« Odgovori #9 : 03 Januar 2006, 20:22:18 »
Jaz svojo psičko hranim z Nutro lamb&rice... 7,5 kg žakelj pride 6.200 sit...
Prodajajo pa ga v Aleru v BTC-ju hala A

Lahko pa tam tudi zaprosi za testerčke... ti jih dajo brez problema, samo reči je treba

LP

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #10 : 03 Januar 2006, 23:33:16 »
Tnx vsem. Sej v ljubljani vem kje se ga dobi;) On je pa tudi vsak dan tam - tko da ni problema. Samo zanimala me je cena, in ker so bili prazniki se ni dalo iti preveriti;)

LIZA

• *
  • Aaron
    • www.flawlesskennel.com
« Odgovori #11 : 04 Januar 2006, 17:06:05 »
Jaz sem kar se Lize tiče zelo zadovoljna z Nutrom (do pred kratkim je bila edina hrana, ki jo je prenašala).
Dobi se jo na Koseški tržnici v Šiški v trgovini Žako pa v BTC-ju v hali A (nevem točno, kako se trgovina imenuje). Tule sem zaenkrat jaz kupovala, jo pa imajo tudi na nekaterih razstavah in sigurno še kje drugje.

missy

• *
    • Heila
« Odgovori #12 : 06 Januar 2006, 14:03:33 »
Moja psička je  s hrano nutro zelo zadovoljna. Heila jo dobiva zdaj približno eno leto...
Briketi se ne napijejo.

LP

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #13 : 20 Marec 2006, 16:55:10 »
Lana...ta trgovina v hali A je Aler ;)
Dobi se jo tudi v trgovini Kuž Muc v Medvodah,prav tako pa na veterinarski kliniki v Lescah ;)

marc

• *
  • Eros
« Odgovori #14 : 20 Marec 2006, 17:11:54 »
Eros že od vsega začetka dobiva Nutro Large Breed Puppy. Zdaj ima že skoraj eno leto. Vse je OK in nikoli nobenega problema. Priporočam.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #15 : 23 Marec 2006, 20:16:21 »
Tudi mi smo zadovoljni s to hrano. Kana jo je sicer jedla ko je bila še junior in ji je zelo ugajala. Pa tudi trenutno smo spet na tej hrani ker njene, ki jo drugače je (belcando) nismo dobili. Ima pa tisto za srednje velike pse (ne vem čisto točno, vem pa da je gor narisan nemški ovčar  :-\ ) pa so ful majhni (za junior so bili tudi majhni samo so pač še za bolj mladiče tako da je že logično), a so vsi briketi nutro tako majhni? http://majch14.moj-album.com/slike/1099511/vb0HVFWXWd0CE290.v.jpg

Drugače pa prodajajo to hrano tudi v Tookanu in Mr. Petu.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #16 : 23 Marec 2006, 20:34:42 »
Ja, vsi so tako majhni. Jaz imam large breed, pa so ravno tako zelo drobceni (pa ne bi bilo slabo, če bi bili malo večji, sploh za velikega psa  ::) ).

Lp

piki_ca

• *
  • PiKc&Gali
« Odgovori #17 : 29 Marec 2006, 16:47:04 »
jst sem bila s to hrano kar zadovolna! vse lepo in prav dokler se ni pojavil prhlaj :'(
drugače pa od brata pes ga obožuje in nima problemov z prhlajem! ;)

Ozzy

• *
« Odgovori #18 : 19 Maj 2006, 10:54:39 »
Po klicu gospoda Alerja in njegovem opominu, bi se rada javno opravicila za poprej napisane besede.
Nimam dejanskih dokazov, da bi bila hrana izvor problemov mojega psa. Zato tudi nimam pravice dolziti uvoznika kot krivca za nastale zdravstvene probleme. Gospodu Alerju se opravicujem za klevetanje v tej temi.
lp

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #19 : 19 Maj 2006, 12:02:06 »
Nutro je na večini svetovnih ocenjevalnih lestvic uvršen po kvaliteti višje od osatlih premium hran, ki se pri nas prodajajo  :o.
Jaz osebno se s to oceno strinjam  :).

Je pa seveda možno , da je kakšen pes alergičen ali ne prebavlja kakšne sesatvino (npr piščanca, ali riž , čeprav ravno tu dve seastavini nista visoko alergeni) in je ne prenaša v nobeni znamki hrane kakor tudi ne v domače pripravljeni hrani.
Takim psom pomaga samo ugotoviti snov, ki je ne prenašajo in hranti posebno dietno prehrano  ::).
Celo npr, če nek veterinar na pregledu izjavi, da je za slabo stanje psa "kriva" hrana- to ne pomeni nujno, da je kaj narobe s dotično znamko ali sesatvo hrane- lahko je narobe le z zdravstvenim stanjem psa  ;).

marc

• *
  • Eros
« Odgovori #20 : 24 Maj 2006, 00:05:24 »
Po enem letu Nutro large breed, sedaj prehajamo na puppy lamb&rice, ker se je Eros že naveličal.
Bom pa za zdaj kar ostal pri Nutro. Mu kar ustreza.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #21 : 24 Maj 2006, 11:53:02 »
smem vprasat zakaj greste na puppy hrano?  ???
m.

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #22 : 24 Maj 2006, 14:53:04 »
Ja Eros, če se ti res tako zdi, samo a res misliš da bo potem jedel?K lahko se zgpdi da tega sploh ne bo maral?Samo large breed so za velike pasme, ne vem zakaj bi mogel skakat na pupy.Pomoje ma nutro tudi Large breed chicken. Lahko daš tud tega, samo jaz bi ostala na ovci ;)

*LuNa*

• *
    • Psarna Lunca's
« Odgovori #23 : 24 Maj 2006, 22:30:06 »
A ima kdo izkušnje z Nutro hrano, ki bi bila primerna za požeruhe?

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #24 : 02 Junij 2006, 06:39:15 »
Ja sam je kar dobra taka velikost briketov za požeruhe ki kar goltajo. Ko se Indiju mudi itak začne goltat, sedaj pa ima Royal Canin (veliki briketi) pa jih tudi še kdaj hoče goltat ampak mu ne ratuje.  :P ker so res mislim da 1, 5 cm × 1,5 cm

marc

• *
  • Eros
« Odgovori #25 : 03 Junij 2006, 00:03:42 »
Zamenjava okusa se je obnesla. Eros spet rad poje vse brikete. Zdaj ima puppy lamb&rice. Bom pa še nekaj časa ostal na puppy. Saj ni neke bistvene razlike glede sestavin. Pasje okostje se pa itak razvija dlje kot samo do enega leta. Menda celo do 2 let.  ;)

rosa

• Alenka
  • *
« Odgovori #26 : 17 Oktober 2006, 18:40:26 »
Mi Idei devamo že nakaj časa Nutro lamb and rice (large breed). Moram reči, da kar se dlake in kože tiče sem blazno zadovoljna. Moti pa me njen iztrebek - le-ti so zelo veliki. Še malo pa bom z lopato odstranjevala njene kakce (malo pretiravam  :P )

Pa me zanima če je pri vas tudi kaj podobnega?

PS: Drugače lahko naročite Nutro (pa še druge vrste seveda) tudi preko spleta, pa še dostave ne plačaš če je vrednost nakupa nad 10000 sit. Jaz kar redno naročujem hrano preko njih in naslednji dan že pripeljejo na dom.
http://www.malezivali.com (http://www.malezivali.com)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #27 : 17 Oktober 2006, 23:14:40 »
Pri nasem je isto.. vcasih so iztrebki taki, da za pobiranje porabim dve vrecki ;D. Ampak to samo takrat, kadar gre samo 1x na dan na velike potrebe, drugace je boljse. Hranim ga pa sicer z largee breed-piscanec, smo poizkusili lamb and rice pa je imel po njem drisko in smo pristali nazaj na ustaljeni hrani.

Koliko pa doziras psicki hrane na dan? Ker nas bumbar je star 9 mesecev pa vec kot 400-500 g briketov na dan ne spravim v njega (naj bi pojedel vec.. po raznih tabelah) sicer vem da so individualne pa vseeno...ampak cudno, imam vseeno obcutek da se redi in mu kaksna kilca manj nebi skodila ??? Gibanja mu pa tudi ne manjka, edino, ce so to grehi se za nazaj (operacija):-\

Glede malezivali.com se pa strinjam, jaz tukaj narocujem hrano ze pol leta in do sedaj sem bila vedno zadovoljna, hrana je pa najkasneje v 2 dneh doma. Boljse to, kot da hodim 60 km stran po hrano.

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
« Odgovori #28 : 18 Oktober 2006, 09:51:36 »
Tudi Lum je zaenkrat z Nutro za srednje velike pasme čisto zadovljen. Začeli smo z Eukanubo, pa smo potem presedlali na Nutro, ker je imela najmanjši procent proteinov, kar naj bi malo upočasnilo rast (Lum je v prvih vseh mesecih ful na hitro zrasel). Hill's smo tudi probali z vzorčki, pa ni bil najbolj zadovoljen, zelo rad pa ima njihove konzerve. Tako da v glavnem ostajamo pri Nutro, maca pa je RC, čeprav ji je bil tudi Hill`s všeč, Eukanube pa ne mara.
Moram pa rečt, da Lum itak je vse (od jabolk, kumaric ...), tako da bi mu bili verjetno tudi drugi briketi kmalu všeč.
Lp

rosa

• Alenka
  • *
« Odgovori #29 : 18 Oktober 2006, 13:41:19 »
Koliko pa doziras psicki hrane na dan?

Doziram ji (lamb&rice) cca. 320 g na dan - samo moraš vedet da je moja pobalinka veliko manjša in lažja od tvojega kosmatinčka. Pa jaz sem presedlala pri 8. mesecih na hrano za odrasle pse; tako kot so mi priporočali (ne mislim v trgovini - v šoli, vzreditelj...).

Po kilaži pa se mi zdi Idea ravno prav; čeprav sem zadnjič dobila predlog da bi mogoče dala še kakšno kilo dol - pa meni ni! Se mi zdi da je ravno pravšnja.  ;D

Saj pravim drugače sem zadovoljna... Na potrebo hodi po trikrat na dan (dvakrat na dan dobi za jest) in to naredi pravo gmoto.  ::)
Mi je pa Marcel zadnjič v šoli rekel, da je kvalitetna hrana, ampak da so njega preveč motili iztrebki in je ne uporablja več.