Opozorilo - traktoristi v Sneberjah

idefix · 57408

karamela86

• *
Odgovori #120 : 02 Avgust 2012, 18:24:26
Mi smo jezikovo župo dobil, ker je lulala na POGNOJENEM trevniku...  ::)

kalsang

• *
Odgovori #121 : 02 Avgust 2012, 18:27:22
V kaki temi na objavljenih slikah vidim pse (na žuru) v visoki travi, na balah, v mladem žitu (a mogoče kdo misli da je sveža trava ???)...obrnat koker hočeš to je tudi škoda s strani lastnikov psov. Ali vsaj dobra antireklama da kmetje ne marajo pasjih sprehajalcev.

Tole je tudi meni en hud misterij. Sploh fotke psov in konjev (!) v žitu. Meni bi se na kmetovem mestu totalno spipalo...  >:(

airedale10

• *
Odgovori #122 : 02 Avgust 2012, 18:47:40
Citiraj
In ja, imam bio razgradljive vrečke, ker mislim na naravo in definitivno ne mislim naravno razgradljivega iztrebka zavijat v nerazgradljivo in okolju škodljivo plastiko, ter tako prispevati k še večjim kupom smeti na deponijah...
Kaj ni bilo mišljeno, da kakec pobereš z biorazgradljivo vrečko, ampak ker včasih (meni se še ni zgodilo) puščajo daš dokler nosiš do smetnjaka v navadno plastično vrečko, ki pa je ne vržeš v smeti, jo imaš za večkrat. ;) ???
Citiraj
Ena bolj trapastih stvari, ki sem jih vidla zadnje čase je bilo pa da ljudje poberejo iztrebke v plastično vrečo in potem to vrečko vržejo v kakšno grmovje
Jaz tako vržem, da mi ni potrebno nositi celo pot (če vem da v bližini ni smetnjaka), potem ko grem nazaj po isti poti pa vzamem tisto vrečko in nesem v smetnjak. :-[

Lunette

• *
Odgovori #123 : 02 Avgust 2012, 18:56:40
Sam slike v žitu so pa lepe  >:D tak simpatičen zelen tepih, ko da je pravkar počesan.

Ne sej ne pravim, da je kira od vas delala narobe. Samo medmet kaj opažam.
Živim na ruralnem području pa vidim kaj se dogaja. Pogovor veliko reši ampak poznam pa kmete ki so že rahlo na koncu živcev, ker jim samo en kakec lahko konkretno pokvari taveliko balo (splesni) ali pa ena luknjica od krempljev (splesni). To pa ni mala količina hrane (ki je za stran vržit). Ko se ti pa to zgodi velikokrat pa rahlo vn padajo na vsakega ki gre mimo. To da je bil drug dan moški na istem travniku še ne pomeni da se morda nista že prej zmenla kako pa kaj.  ;) Jaz mam tud marsikaj zmenjeno v okolici pa to še ne pomeni da sosedje ne oštejejo kakega novega sprehajalca. Pol pa kdo reče ''hja uni k je pa 4mrcine furala okol si pa ni upu nč rečt ko se boji''  :D Boljš prej mal zažnarat pa koga po krivem oštet, kot pa u kanto vržit par 100kg hrane.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Knez_

• *
  • LpD.
Odgovori #124 : 01 Avgust 2013, 11:37:54
Nimam besed. Mislim, da bi jaz onemu traktoristu pregriznila vratno žilo. Človek je res najhujša in brezobzirna zver.
Jaz tudi nimam besed ampak zaradi te izjave.  ??? ??? ??? Človek je res najhujša in brezobzirna zver, ker se začne človeškost pri človeku v odnosu do človeka in ne v odnosu do živali. Hitler je imel rad svojega psa.
Poznam kmeta, ki ga zaradi blagosti in prijaznosti zelo spoštujem, ki ima svojega psa ZELO RAD, z njim lepo dela se veliko druži sprehaja... pes je kot družinski član (mogoče zato ker z ženo nimata otrok...) pa vendar se mu dvigne pritisk vsakič ko vidi nekoga, ki je spustil psa na njegov travnik ali njivo. Zaradi iztrebkov seveda, ki jih nekateri lastniki ne pospravijo za psom. Pogovori (tudi sam sem bil priča) ne pomagajo, običajno je zmerjan v smislu kaj se pa greste..., pa a mogoče ne gnojite svojih njiv..., kaj imate proti psom..., kdor ne mara živali ne mara ljudi...  Pa samo vljudno zahteva, da psa ne spusti na travnik brez povodca in vrečke za istrebke v roki... 

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #125 : 01 Avgust 2013, 11:54:25
Tukaj ni bilo nic vljudno, ampak je ta traktorist barbar, morilec, mucitelj... in pes ni bil na travniku... 1 m od ceste ni tvoje, in pes je bil tam, kakor mi je znano. Ta clovek spada samo za zapahe in nikoli vec ven! In za take izmecke ni izgovorov!!!

barbara10

• Vzreditelj
  • *

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #127 : 01 Avgust 2013, 12:25:44
a) pes je bil kot smo ugotovili na zasebni površini

b) neprivezan

imejte pse na povodcu spoh v bližini težke mehanizacije, zdrav razum a ne

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #128 : 01 Avgust 2013, 12:42:44
barbara pa  bi linčala človeka brez dokazov ali obsodbe krivde, klasika radikalcev;

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #129 : 01 Avgust 2013, 18:39:30
repenči se zgolj na določene traktorje na sprehodih, pa na konje recimo, drži pa  varno distanco pa me toliko ne moti

distanco lahko drži spuščen pes, privezan nima te šanse. dejte pse na povodce no  ::)

Lunette

• *
Odgovori #130 : 01 Avgust 2013, 19:16:41
Nika izkušnje pa to. Predvsem takšne v obračanju.  ;)

Moji psi so lahko mirno spuščeni. Imajo narejen odpoklic. Distanco držijo. Pa ne ker bi se bali, ampak ker sem jih naučila, da se prislikajo takoj zadi mene, ko se kdorkoli približuje. Peš/koli/motor/traktor/bager (težka mehanizacija skratka)...Čist tko, ker imam rajši, da psi na sprehodu razmišljajo. Meni se ne da.  8) Od začetka sem veliko razmišljala (beri: delala na tem, da je psu jasno kaj želim) zdaj pa lahko grem tako kot si večina lastnikov specifičnih pasem ne morejo predstavljat. Roke v žep, povodci čez ramo, pa si žvižgam in gledam v sonček. Večinoma se srečuje sosede in psov niti ni potrebno pripet (zaželjeni). Če pa ne poznamo pa mi zarad splošne kulture to ni težko.

Ampak ja...če je že kdo komu šel na živce se pa kljub vsemu ni treba na psa spravit.  Pa me en drek briga, da se je mogel traktorist brutalno pripelat, da ni bilo časa za umik ali kje je takrat bila lastnica. Kako je človek sadističen me ne zanima, ne pa to prenašat na tiste, ki so šibkejši. Predvsem ne na živali, ki si niso ravno krive za splete okoliščin.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

idefix

• *
Odgovori #131 : 02 Avgust 2013, 08:02:07
Citiraj
a) pes je bil kot smo ugotovili na zasebni površini

b) neprivezan

imejte pse na povodcu spoh v bližini težke mehanizacije, zdrav razum a ne

Pes je bil na javni površini, ker je potka med njivama zavedena kot javna cesta (čeprav to ne izgleda).
11 let star pes z operiranim komolcem je malo počasen, med drugim rabi tudi precej časa, da preveri vse novice na markantnem šavju na poti in pusti tam svoje sporočilo, zato je na takem, sicer po vseh izkušnjah varnem kraju, neprivezan.
Pes ni bil v bližini težke mehanizacije. Traktor je pripeljal naknadno, izza gozdička, ki je kakšnih 50 m stran od te potke, na katero je zavil šele, ko je videl na njej psa.
Pes odtlej ni mogel več sam skočiti v avto, kar je dotlej lahko (zadnje noge so bile povsem ok), kasneje je začel desno zadnjo nogo vleči za sabo, in zadeva se samo slabša.

lp ž & l & h

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #132 : 02 Avgust 2013, 08:52:28
sklepam ,da se tudi na javni cesti pričakuje da je pes na povodcu kot veli zakon ? to da je pes star ne igra nobene vloge, bi pač bolj počasi hodili a ne
dejstvo je neglede na izgovore, če bi bil pes na povodcu do tega ne bi prišlo

Citiraj
in zadeva se samo slabša.

imeli ste možnost civilne tožbe, sploh če imate vet. poročilo, ampak se mi zdi da ste se to kar jaz poudarjam zavedali tudi sami
ker bi vas tudi sodnik prvo vprašal ali je bil pes na javni cesti privezan,

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #133 : 02 Avgust 2013, 09:16:07
drugi problem  , ki se mi zdi pravtako sporen je da ste nakatere označile kmeta za krivega in  pozivale k linču brez pravnomočne obsodbe in to le na podlagi ene izjave, ki še med drugim priznava da je bil pes na javni površini spuščen ; idefix je tako javno obtožila osebo , kljub temu da policija ni imela razloga za prijavo, po definiciji je to namreč lahko obrekovanje

TibiQ

• *
Odgovori #134 : 02 Avgust 2013, 09:26:42
A ni po zakonu pes dolžan biti privezan samo v naseljih in/ali kjer je večje št. ljudi?

Kaj pravi zakon,.. je eno, kaj pravi pa morala in etika je pa drugo in seveda velja za obe strani - za traktorista, ki bi bil lahko malo bolj človeški in pa sigurno tudi s strani vodnika psa, ki bi lahko bil bolj odgovoren - če bi stal zraven psa, predvidevam da traktorist ne bi šel povozit človeka.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #135 : 02 Avgust 2013, 09:46:15
Citiraj
A ni po zakonu pes dolžan biti privezan samo v naseljih in/ali kjer je večje št. ljudi?

na javni cesti se verjetno pričakuje ljudi in promet ? čisto možno da tam šeta svoje pes tko po domače brez povodca pol kdja pa kmetu serjejo na njivo in kopljejo luknje in  je človek pop!"%il, ne vem lahko le špekuliram, ker razen idefix nimamo nič,

se mi pa zdi malo čudno; da psa ki ga imaš baje pod nadzorom in je zaradi starosti itak že počasen zraven tebe povozi traktor, ne da bi ta šel tudi v tebe, iz tega sklepam da je pes bil od idefix oddaljen in čisto možno da na zasebni površini

skratka tako dobimo špekulacije, če bi idefix bila tako pretresena pred tem brutalnim napadom traktorista bi zadeva šla dalje na sodišče z civilno tožbo, ni in v vseh pogledih drage dame zato traktorist ni kriv in bi mogoče bil čas da ne jemlete pravico v svoje roke in obrekujete ljudi, ker se vam lahko zgodi da boste naletela na človeka ki zakon pozna, potem pa bodo tožbe

barbara10

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #136 : 02 Avgust 2013, 10:47:09
To da je pes ziv, se ne dovoljuje nobenemu, da ga povozi ali kakorkoli poskoduje! Taki manijaki spadajo za zapahe!!! Zakaj iscete potuho in izgovore zanj?! Saj ste potem isti kot ta trakotrist!!!
Saj pes ni nikogar napadal, da bi sel ta manijak resevati koga pred psom! To je zgolj tista nagravzna hudobija, iztirjenec, ki bi moral sedeti! Taki  so nevarni vsem in prej ko slej bo povozil tudi cloveka (ce ga ni ze)! Saj serijski morilci tudi zacnejo najprej na zivalih... ze zaradi tega bi morali take kretene obsoditi, ce ze nimate toliko empatije, moralnih vrednot... Poden!

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #137 : 02 Avgust 2013, 10:58:00
Citiraj
ki bi moral sedeti!

Citiraj
ze zaradi tega bi morali take kretene obsoditi,

barbara imaš vse pravne možnost podati prijavo in tožbo, kaj pa se ti greš in želiš pa je navaden lov na čarovnice, kjer imaš človeka za krivega še preden se mu to pravnomočno dokaže in to na podlagi le ene plati zgodbe,

to počnejo le skrajneži, ki so družbi bolj navarni kot tisti traktorist

TibiQ

• *
Odgovori #138 : 02 Avgust 2013, 11:29:03
na javni cesti se verjetno pričakuje ljudi in promet ?
Ampak ne večjega št. ljudi in tudi prometa ne ne vem kakšnega na kolovozu, sploh pa privezovanja skupaj s prometom zakon ne omenja.

Davor, potem daš prav tudi tistemu norcu, ki je klatežu pred kratkim prerezal vrat ali nekaj takega?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #139 : 02 Avgust 2013, 11:46:55
Citiraj
Davor, potem daš prav tudi tistemu norcu, ki je klatežu pred kratkim prerezal vrat ali nekaj takega?

ne poznam primera, ampak če se mu dokaže krivda naj za to odgovarja in se to obsodi;
ampak tibiq v tej državi še za enkrat velja da je človek nedolžen dokler se mu krivda ne dokaže ;)
tule pa niti prijave ni bilo, ker je policija ocenila da ni objektivnega razloga zanjo niti ne dokazov tako da...ne čutim vaše potrebe da bi človeka linčal zgolj zaradi ene izjave

Citiraj
Ampak ne večjega št. ljudi in tudi prometa ne ne vem kakšnega na kolovozu,

kako pa veš da ni večjega št ljudi ali pa je sprehajalna pot ? pravtako je pričakovati da tle vozijo traktorji saj cesta temu verjetno služi
po tej logiki  ni javno mesto vsako kjer imate ve spuščene pse...poleg tega je kristalno jasno da ga ni imela pod nadzorom, ker če bi ga imela se tega kot oba vema ne bi zgodilo
obstaja tudi možnost da je človek ponesreči povozil psa, ker se je ta potikal po njivi  ali tik ob njej, mogoče je pričakoval da se bo pes umaknil in ni vedel da je star... pa je bil oddaljen od lastnice, se je zgodilo že dostikrat, ne poznamo njegove plati zgodbe

zanimivo pa kako ste pri določenih stvareh hitre z obsodbami  pri drugih (sploh teh kjer se nakaže da je kriv pes) pa kličete po razsodnosti in da se naj ugotovi vse okoliščine   ::)

ah ženske

TibiQ

• *
Odgovori #140 : 02 Avgust 2013, 11:54:05
ne poznam primera, ampak če se mu dokaže krivda naj za to odgovarja in se to obsodi;
Jaz se v ta del debate in v konkreten primer, v tem pogledu, ne vpletam, sprašujem na splošno, glede na to, da izgleda kot da zagovarjaš da je čisto ok, če nekdo tako reagira.
kako pa veš da ni večjega št ljudi ali pa je sprehajalna pot ? pravtako je pričakovati da tle vozijo traktorji saj cesta temu verjetno služi
Ne vem, sklepam glede na napisano. Glede prometa sem pa že napisala. A če bi bil pa samo človek, bi ga traktorist tudi lahko kar povozil?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #141 : 02 Avgust 2013, 11:58:39
namenoma nihče nima pravice povoziti nikogar, mislim da je to jasno neglede ali je javna ali zasebna lastnina, privezan ali neprivezan pes
ne vemo pa zagotovo da se je to tudi zgodilo

druga stvar, če imaš starega počasnega psa temu primerno poskrbiš za njegovo varnost in da se ti ne oddalji, tule pa se mi celotna zgodba zdi malo luknjasta; če bi ga imela bi tudi pomenil da je traktorist žele povoziti njo, pa ni bilo o tem govora ?

dejstvo pa je , policija ni podala prijave, lastnica ni vložila civilne tožbe..traktorist je tako povsem nedolžen
tako pač sistem deluje, ker drugače dobimo sodnike in rablje katere se bi šla barbara

predstavlja si da bi tebe javno na forumu nekdo obtožil da si mu poškodovala psa ? in to brez druge pravne podlage ko pa le njegove izjave
obtožba po krivem in obrekovanje sta pri nas tudi kaznjiva, sploh na internetu pri nas še nismo tako daleč da se  bi to zavedali

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #142 : 02 Avgust 2013, 12:12:01
Obrekovanje
170. člen
tt

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

(3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z zaporom do dveh let.
Uradni list RS, št. 95/2004 z dne 27. 8. 2004: 170. člen KZ-UPB1

jst

• *
Odgovori #143 : 02 Avgust 2013, 12:16:10
drugi problem  , ki se mi zdi pravtako sporen je da ste nakatere označile kmeta za krivega in  pozivale k linču brez pravnomočne obsodbe in to le na podlagi ene izjave, ki še med drugim priznava da je bil pes na javni površini spuščen ; idefix je tako javno obtožila osebo , kljub temu da policija ni imela razloga za prijavo, po definiciji je to namreč lahko obrekovanje

S prvim delom tvoje izjave se sicer strinjam. V resnici NE vemo, kaj se je zgodilo.
Drugi del tvoje izjave (da gre za obrekovanje) pa nima podlage. Koga pa kdo obrekuje? Neznanega voznika traktorja? Ni namreč prav nobenega drugega podatka o njegovi identiteti.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #144 : 02 Avgust 2013, 12:18:25
vemo kje stanuje, tole ni ravno anonimno a ne ? pa tisto je tud verjetno njegova njiva ?

jst

• *
Odgovori #145 : 02 Avgust 2013, 12:20:52

vemo kje stanuje, tole ni ravno anonimno a ne ? pa tisto je tud verjetno njegova njiva ?

Hehe, ja, edini traktorist, ki tam stanuje. :)
Hej, če misliš, da gre za obrekovanje, ga pač obvesti o tem, pa naj se potem on odloči, kaj bo s storil.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #146 : 02 Avgust 2013, 12:26:37
Citiraj
Hej, če misliš, da gre za obrekovanje, ga pač obvesti o tem, pa naj se potem on odloči, kaj bo s storil. 

tole je pri nas žal obča forumska kultura...so še bile na pesjanarju hujše zadeve, recimo v temi beagle kjer je mislim da  ena izmed uporabnic obtožila da je Larrin pes zaradi sodniške korupcije zmagal na enem izmed cacibov (seveda se je pol zvedelo da je zgubil pes ravno iz ta druge psarne): pa razna obračunavanja med vzreditelji in obtožbe

pri nas se  ta zakon ne jemlje preveč resno, se bo to z  osveščanjem tudi slej ko prej spremenilo, internet ni nič drugačen javen medij kot recimo cajtengi, anonimnost pa je le tako dolga dokler sodišče od aministratorja ne zahteva IP naslov, dvomim da vas veliko tule piše za proxyi

jst

• *
Odgovori #147 : 02 Avgust 2013, 12:31:24
tole je pri nas žal obča forumska kultura...so še bile na pesjanarju hujše zadeve, recimo v temi beagle kjer je mislim da  ena izmed uporabnic obtožila da je Larrin pes zaradi sodniške korupcije zmagal na enem izmed cacibov (seveda se je pol zvedelo da je zgubil pes ravno iz ta druge psarne): pa razna obračunavanja med vzreditelji in obtožbe

Še dobro, da forum berem le občasno in zelo površno.  ;D

TibiQ

• *
Odgovori #148 : 02 Avgust 2013, 12:43:53
Davor, če bi se potrudila, bi verjetno našla tudi kaj, kjer si ti mene obrekoval.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #149 : 02 Avgust 2013, 12:50:37
kot recimo korupcija pri javnem razpisu za uradno prevzgajanje navarnih psov ? :P

tle v debetah vsaj upam  da sodelujemo večinoma zreli ljudje, kjer pač vsako prepucavanje še ne jemlemo preveč resno ali osebno, kljub temu pa javna obtožba namernega poskusa uboja psa ni tako nedolžna stvar...neglede kako majhna je verjetnost da bo tisti kmet to bral in še manjša da se bi s tem ubadal