Aktualno > Preprodajalci

Kakšne so pravice lastnika ukradenega psa?

(1/20) > >>

tejca:

Na Hrvaškem mi je 8 mesečni psiček zvečer pobegnil pod ograjo. Ko smo to ugotovili, sem ga odšla iskat. Naslednja dva dneva smo ga iskali po kempih, mestu,... :( Tretji dan sem poklicala na domačo veterino in jih prosila za kak nasvet kako najti kužka. Veterinar mi je predlagal naj se obrnem na najbližjo veterinarsko postajo, kjer so si zapisali na listek podatke o meni in kužku, kontakt,... in povedali, da je zelo majhna verjetnost za vrnitev kužka k nam, saj je ta pasma draga in zelo iskana.
Ker mi je zmanjkalo idej kako še iskati kužka, sem se udala v usodo, da ga pač ne bomo več videli. Po slabih dveh tednih so me poklicali po telefonu, da so našli mojega kužka v Italiji. Našla ga je neka Italijanka, si ga prisvojila in ilegalno odpeljala čez mejo. Preko sms-a sem kontaktirala z njo in jo vprašala kdaj in kje bi lahko prevzela kužka. Odgovorila je, da kadarkoli v njenem mestu, pod pogojem, da ji plačam zdravljenje ušes, podhranjenost, dehidracijo  ??? v vrednosti 200€!
Kako naj dokažem, da je bil kužek pod mojo oskrbo zdrav in pravilno negovan?
Sem ji dolžna plačati ta znesek, pa čeprav mi ga je takorekoč ukradla?
Je moja dolžnost se peljati 360 km daleč po psička?
Kaj naj naredim, na koga naj se obrnem, kakšne so moje pravice???
Prosim, če kdo pozna točne odgovore, naj mi sporoči.
Hvala!

Ovcka:
Ce je kuza cipiran, kar je dokaz lastnistva, se lahko obrnes na policijo in prijavis krajo psa (ce tega se nisi storila). Poves tudi celo zgodbo, kje se pes nahaja, itd., pa bo policija naprej ukrepala (sicer kako je glede tega, ker je pes v Italiji ne vem).

Po slovenskih zakonih se pes obravnava kot predmet, katerega kraja je seveda nezakonita.

BlackDevil:
Če je ona plačala veterinarske storitve za tvojega psa in ima za to dokaze (račune itd) potem je jasno da ji ta denar vrneš. Pes je navsezadnje tvoj in si ti odgovorna za njegovo zdravje.

Ni mi jasno kako ji ga je uspelo spraviti čez mejo brez vseh papirjev. Jaz bi jo na tvojem prijavila policiji in psa zahtevala nazaj in ja to pomeni da se pelješ 360 km po psa. Nihče ti ga ne bo na dom dostavil.

tejca:
Ovcka:
Danes sem odšla na policijo in hotela prijavit krajo psa, pa so me odslovili, da je bil odtujen na hrvaškem in moram tam prijaviti krajo.
BlackDevil:
Meni je kvečjemu logično, da ga ona pripelje tja kjer ga je odvzela in odpeljala. Glede zdravniške oskrbe pa mislim, da ga ona ni znala pravilno negovati in mu ponudila hrano katero je zavračal, saj sem se tudi sama ubadala kar nekaj časa s tem, kateri briketi mu ustrezajo, ker vsakih ni hotel jesti, pa čeprav so bili kupljeni pri veterinarju. Zdaj sem ga hranila z briketi Royal Canin, izdelane prav za to pasmo.

SmoothFox:
Tukaj je glede tega pripetljaja žal tako da kjer se je kaznivo dejanje naredilo tam moraš pač sprožit postopek, iz svojih izkušenj ti govorim, že da si npr v ljubljani in da ti  ukradejo na viču, pa greš na trdinovo v centru prijavit, te bodo sami policaji napotili na pristojno policijo, to je npr. PP Vič Tbilisijska,res žal da je tako, torej v tojem primeru moraš iti prijavit izginotje tja kjer si letovala, potem bo pa nastal naslednji problem ,....zakaj tega nisi že prej prijavila???? Pač policaji znajo komplicirat glede malenkosti in jih ne zanima da tega pač nisi vedel.

Svetujem da greš dol pač po psa rečeš tej ženski naj ti izstavi račune poleg nekoga vzameš ki obvlada italijanščino da preveriš račune in plačaš ter greš z svojim ljubljenčkom nazaj v Slovenijo.

Obstaja pa druga verzija greš dol se narediš neumno malo zakompliciraš , pokličeš policijo da ti je ženska ukradla psa in da si sedaj prišla ponj in da ženska zahteva nek denar da ti vrne psa, ena je ziher : pes 100% ni zbežal sam tja, 2.:policaji bodo uredili da boš 100% dobila nazaj psa ker si lastnik, 3: ženska ne bo ostala nekaznovana v kolikor sumiš da ti jo je ona ukradla psa, če ne zaradi drugega , jo bodo zaradi prepovedanega prehoda čez državno mejo  usekal po denarnici.
In nazadnje upam da imaš psa cepljenega proti steklini, ni kak mladiček kajti potem ratajo double trouble, glede na to da pa si bila na hrvaški pa predvidevam da je cepljen.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo