Najdenček in Perun - Nujno

riZjeh · 2631

riZjeh

• *
: 10 September 2012, 11:16:18
Lep pozdrav!

Včeraj okoli 6. ure zvečer smo našli Temno/Svetlo sivega kužga, zelo zanemarjenega in ga vzeli domov, ga nahranili in se zaradi možnosti kakršnekoli okužbe odločili ga da peljemo v Perun kjer so nam rekli da ga bodo nasledno jutro pregledali, in objavili na radiu Triglav. Kuža so pregledali za čip že isti dan, čipa ni imel. Kuža so dali ležati na gol beton, brez vode in hrane, zaprli vrata in ugasnili luč, ko smo to videli smo kuža hoteli vzeti nazaj vendar nam je bilo rečeno da je sedaj kuža njihov in da ga je nemogoče vzeti nazaj. Želeli smo mu pustiti vsaj pulover, da nebi ležal na golem betonu, vendar nam ni bilo dovoljeno.

Danes pa smo klicali v Perun, kjer so nam rekli da se je lastnik že našel in da je kuža v dobrih rokah. Rekli smo mu da dvomimo da je kuža v dobrih rokah glede na njegovo zanemarjenost in da bi želeli spoznati lastnika. Rečeno nam je bilo da po zakonu ime lastnika ne smemo izvedeti. Dejal je tudi da je bil kuža star 15 let, gluh in slep. Ker so včeraj rekli da ga bo pregledala gospa Zlata iz Lesc, smo dejali da bomo njihove izvaje preverili pri Zlati. Nato je dejal da ga nihče ni pregledal in preprosto prekinil telefonski pogovor.

Prepričani smo da je bil kuža evtaniziran. Hoteli smo ga vzeti kljub starosti, da bi vsaj čutil, da ga ima nekdo rad in skrbi za njega. Stvari, ki jih dela Perun je preprosto potrebno objaviti in zaustaviti.

Če je bil lastnik res najden, bi dobil visoko kazen saj pri veterinju ni nikoli bil. Perun je pasji auschwitz, aroganca zaposlenih je na višku, čustev do živali ni.

Zanima me ali po zakonu res ne smemo izvedeti ime lastnika, zanimajo pa me tudi vaše izkušnje.

Sleepy

• *
Odgovori #1 : 10 September 2012, 13:33:18
Zanima me ali po zakonu res ne smemo izvedeti ime lastnika, zanimajo pa me tudi vaše izkušnje.
Res ne, lahko pa se po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja zahteva dokumente, iz katerih je razvidno kaj se je s psom dogajalo - torej strani  kopijo sprejemne knjige, kjer je zaveden konkreten pes (prekriti bodo os. podatki, če je pes vrnjen lastniku), evidenčni list oz. kakorkoli že rečejo zadevi, na kateri se opiše stanje psa ob sprejemu in kaj je bilo z njim delano.
Lastnik ima 8 dni časa zahtevat psa nazaj in pred tem psa ni mogoče oddat, lahko pa je npr. začasno pri najditeljih. 

Full je fora - Perun je še eno zavetišče, ki posluje nezakonito (brez uporabnega dovoljenja) in celo izvaja javno službo (zakonitost po slovensko)... na kakšni osnovi že?
Za odčitanje čipa se lahko psa pelje tudi v najbližjo vet. ambulanto.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)

riZjeh

• *
Odgovori #2 : 10 September 2012, 13:56:19
Hvala za odgovor, torej se neda nič nardit v primeru da bi bilo na listu napisano da je bil pes vrnjen lastniku v resnici pa bi ga evtanizirali ?
Torej tam zaposleni lahko na list napišejo kar hočejo ? Vedeti pa zagotovo mi nemoremo ali je pes res vrnjen lastniku, nekje zaprt ali pa evtaniziran ?

Sleepy

• *
Odgovori #3 : 10 September 2012, 16:26:26
Hja to, da se na list napiše kar se hoče, nardi pa nekaj drugega, se ne bi smelo zgodit, ker bi šlo v tem primeru za kaznivo dejanje. Osebnih podatkov lastnika se ne da zvedet, zve jih lahko vurs, če obstaja sum kršitve. Da je pes kar nekje zaprt naj se v naših zavetiščih ne bi dogajalo, evtanaziran pa 8 dni ne bi smel bit, razen z odločbo inšpektorja. Da je bilo rečeno, da je pes oddan, bil je pa evtanaziran se je že dogajalo, ne vem če ravno v Perunu.
Če je bil pes neoznačen prej, potem ne bi smel bit več zdej. Da se kej nardit, je pa treba vztrajat in včasih bit siten in žal ne gre hitro. Hitro gre edino, če je zavetišče pripravljeno sodelovat in pojasnit.

riZjeh

• *
Odgovori #4 : 10 September 2012, 17:12:03
No imam novico z kolesom sem šel v najbližjo vas kjer je bil kuža najden poizvedovat od koga bi lahko kuža bil in izvedel kdo je lastnik, čez kako uro se bom odpravil do lastnika, da se prepričam da je kuža tam, vprašal pa ga bom tudi če mi hoče kuža dat glede na to da za kuža ni bilo primerno poskrbljeno (dolgi kremplji, neokopan, pokakan, slab zadah...) . Upam na najboljše !

Sleepy

• *
Odgovori #5 : 10 September 2012, 19:39:05
O, kul!  :)