no dobila sem dovoljenje za objavo standarda pasme
AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERAmerican Staffordshire Terrier (AmStaff, AST) mora v skladu s svojo velikostjo dati vtis močnega, dobro grajenega in mišičastega psa, kljub temu okretnega in elegantnega, v svojem okolju polnega življenja.
Mora biti čokat, noge ne smejo biti predolge, njegov izgled pa mora zadostovati pasemskim pogojem in standardu. Odlikuje ga izjemen pogum.
Glava je velika in srednje dolžine, ima zelo poudarjene obrazne mišice.
Ušesa so lahko kupirana ali nekupirana, vendar so druga bolj zaželjena. Biti morajo kratka in nošena navzgor - ušesa ki rastejo padajoče se kaznujejo.
Oči so temne in okrogle, postavljene dokaj nizko in precej razmaknjene.
Gobec je srednje dolg, zaobljen v zgornjem delu kjer se naglo stika malo pod očmi.
Čeljust mora biti lepo definirana, predvsem spodnja mora biti zelo močna.
Ustnice morajo biti zaprte in ravne ter neohlapne. Zgornji zobje se s spodnjimi stikajo spredaj, malo navzven.
Nos mora biti v vsakem primeru
črn.
Vrat Amstaff-a je močan, srednje dolžine, rahlo obokan in koničast od ramen do konca lobanje. Koža na vratu ne sme biti ohlapna,
prav tako čvrsta in mišičasta morajo biti ramena, lopatice pa široke in nošene poševno.
Hrbet je pri Amstaff-ih precej raven, malo poševen v sprednjem delu, z rahlim spustom pri osnovi repa.
Njegovo
telo odlikujejo lepo zavita in zadaj globoka rebra, ki se držijo tesno skupaj. Prednje noge so postavljene v širini ramen, prsa morajo biti široka.
Rep je kratek v sorazmerju z velikostjo, nošen dokaj nizko. Ne sme biti zavit ali nošen preko hrbta in se ne kupira.
Prednje noge morajo biti ravne in močnih kosti, del nad gležnjem mora biti nošen navpično. Stegna so mišičasta in nošena ravno, nagib noter ali navzven ni zaželjen.
Stopala morajo biti kompaktna, hoja mora biti prožna, nasprotni nogi se morata ob hoji srečevati v sredini telesa.
A - Pravilno / B - Napačno
C - Pravilno / D, E - Napačno
Gibanje
Dlaka Amstaff-a je kratka, trdna na otip in svetleča.
Barva: Amstaff je pes, ki je obarvan z vsemi možnimi kombinacijami, le
jetrna (liver),
črnorumena (black and tan) in
več kot 80 % bele barve niso zaželjene.
BLACK AND TAN
Višina in teža morata biti usklajeni - željena višina za samce je od 45,72 cm - 48,26 cm, za samičke pa od 43,18 - 45,72 cm.
Teža za samce se giblje od
25 kg do
30 kg, za samičke pa od 2 kg do 4,5 kg manj.
Kaznuje se
depigmentacija nosu,
presvetle ali
modre oči, predolg ali nepravilno nošen rep, nadugriz ali podugriz, pri samcih tudi pomanjkanje enega testisa.
7, 8 - nadugriz / 9 - podugriz
Predolg rep 
ne bom pobirala slik iz interneta ker če sem čisto odkrita jaz osebno po sliki ne moram določiti ali pes ustreza standardu in je pravi predstavnik pasme ali ne... imate pa v mojem albumu zelo veliko slik ASTjev kateri so bili januarja na razstavi v Ljubljani

evo še link:
http://kali.moj-album.com/P.S: opis pasme je kopiran s strani
slo-apbt, napisal ga je pa uporabnik Andariell
+1 točka