Avtor Tema: DDV na hrano  (Prebrano 55690 krat)

Sleepy

• *
    • 2nd chance :)
DDV na hrano
« Odgovori #120 : 06 Oktober 2012, 22:40:55 »
Vse troje najbrž  :D

Ja, itak, mora bit pravi čas. Meni sicer res niso všeč variante, ko ljudem poči film, pa se "ulica" kar zgodi in se razgraja, razbija in pretepa vse vprek, ampak če stvari pridejo tako daleč... pol pa klinc. So pa krize res idealna priložnost za spremembe in izboljšave. Narod zna bit da je že taprav, da bi to speljal, samo politike ne vem iz kje smo pobrali. Ej, mogoče smo pa samo TV nekemu drugemu planetu, pa vsi skupaj samo v eni reality show burleski nastopamo. A se predlogi za nominacije al kako že gre že zbirajo? Jaz bi predlagala ene par kanidatov za izgon  :D

Ovcka in _lily_ hvala za razlago, samo zastopim pa še vedno ne  :D Ker če zaprosiš za eno od naštetih, pol v čem je fora tegale člena:
(1) Če vlagatelj ne upošteva vrstnega reda iz prejšnjega člena, ga center za socialno delo opozori na vrstni red in na posledice njegovega neupoštevanja.

(2) Če vlagatelj kljub opozorilu na vlogi uveljavlja denarni prejemek iz 5. člena tega zakona v nasprotju z vrstnim redom iz prejšnjega člena, ga center za socialno delo upošteva v višini, kot če bi bil ta denarni prejemek dodeljen.

No, razen da prosilce malo zmede, pa jih mine volja, da bi za kaj zaprosili.  ::)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #121 : 06 Oktober 2012, 23:04:46 »
same klene revolucionarke tle.. :P

Citiraj
Meni sicer res niso všeč variante, ko ljudem poči film, pa se "ulica" kar zgodi in se razgraja, razbija in pretepa vse vprek, ampak če stvari pridejo tako daleč... pol pa klinc

Saj Grki so tudi na ulicah, pa vlade so se menjavale naredilo se pa je s tem kaj ? še vedno so prisiljeni v ukrepe , ki jih zahteva kreditodajalec, alternativa je bankrot države in/ali izstop iz fiskalne  unije kar v praksi pomeni hiperinflacijo, ki jo še nekatere pomnite iz prejšnje države
Slovenci smo že pozni z svojimi var. reformami, večina držav /vključno z Nemčijo jih je že izpeljala, bolj se bo odlašalo, manj ambiciozni bomo višja bo cena

_lily_

• *
  • Spol: Ženski
DDV na hrano
« Odgovori #122 : 06 Oktober 2012, 23:29:25 »
Ovcka in _lily_ hvala za razlago, samo zastopim pa še vedno ne  :D Ker če zaprosiš za eno od naštetih, pol v čem je fora tegale člena:
(1) Če vlagatelj ne upošteva vrstnega reda iz prejšnjega člena, ga center za socialno delo opozori na vrstni red in na posledice njegovega neupoštevanja.

(2) Če vlagatelj kljub opozorilu na vlogi uveljavlja denarni prejemek iz 5. člena tega zakona v nasprotju z vrstnim redom iz prejšnjega člena, ga center za socialno delo upošteva v višini, kot če bi bil ta denarni prejemek dodeljen.

No, razen da prosilce malo zmede, pa jih mine volja, da bi za kaj zaprosili.  ::)
Če recimo oseba zaproša za DSP in ima otroke (mladoletne), ni pa zaprosila za otroški dodatek, se tako osebo najprej opozori, da naj zaprosi še za to (ker so otroški dodatki pred denarno socialno pomočjo). Če pa po tem še vseeno ne odda vloge še za otroškega, pa ji pri obravnavanju prošnje za DSP upoštevajo tudi vsoto, ki bi jo dobila z otroškim dodatkom, če bi oddala vlogo. Enako je pri varstvenem dodatku (tu odpade otroški dodatek, ker starejši verjetno nimajo mladoletnih otrok). Najprej je treba zaprositi za DSP in šele po tem za varstveni dodatek - ki ga dobijo, če z DSP-jem ne presegajo cenzusa za varstveni dodatek. Če pa za DSP ne zaprosijo in bi bili do njega upravičeni, pa se jim ob prošnji za varstveni dodatek upošteva vsota, ki bi jo dobili z DSP-jem.
Štipendije so pa zadnje ker DSP-ja tako ali tako ne moreš dobiti, dokler nisi kot brezposeln prijavljen na zavodu, za varstveni dodatek si premlad, razen če imaš otroka in zaprošaš za štipendijo, moraš najprej zaprositi za otroški dodatek (ki se seveda enako kot vse prej, upošteva pri dohodkih).
Ohja, jaz pa razlage....upam da je vsaj približno razumljivo :D

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #123 : 07 Oktober 2012, 09:09:00 »
Aha kul, zdej pa razumem. V bistvu je tako, da moraš zaprosit za uno prej, ker če ne, delaš to v svojo škodo ali lahko celo padeš ven in je štipendija v bisvtu samo še ena vrsta socialne pomoči, samo reče se ji drugače. Takole kot razumem lahko rečem samo - glupo!
Glupost, če mene kdo kaj vpraša, je tudi otroški dodatek. Zaposleni starši morajo imet tako plačo, da tega ne rabijo. Sicer pa no sej - štala povsod, ampak res povsod. Rešuje se jo pa tako, da se pač reže tko malo na približno. Full je pa razlika al se kopamo v dveh tonah sranja al pa v toni in pol...
Če ni interesa po ureditvi zadev, ga pač ni, javnost pa itak sploh nima vpogleda v obsežnost sranja. Pa ne vem, če ga nimamo zaradi netransparentnosti in ne zaradi pomanjkanja prihodkov. Ker če bi zadeve zares uredili, bi bilo težje bypass poslovat, če lepo rečem. Bi za "mimo" ostalo manj, če ne drugega.

Hm Davor a misliš, da je to res edina opcija? Pa če se že obračamo nazaj k prejšnji državi, mogoče ne bi bilo slabo, če bi se še bolj nazaj, pa bi se kaj naučili. Pa ne vlada, ampak mi, raja. Ker teli zgoraj so se. Principi so že od nekdaj isti...
http://www.youtube.com/watch?v=WGnY703ldTI&feature=relmfu (http://www.youtube.com/watch?v=WGnY703ldTI&feature=relmfu)
http://www.youtube.com/watch?v=0JdrhJKfNq0 (http://www.youtube.com/watch?v=0JdrhJKfNq0)

Full ma veze vse skupaj z DDV  :D Pa v bistvu ma. Zna bit, da bi kakšen ukrep ljudstvu bolj služil, tale bo pa pač jajčku, da ljudstvo še malo bolj razbije.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #124 : 07 Oktober 2012, 09:28:40 »
oh sedaj smo še prišli na iluminati, prostozidarje, kgb in Opus Dei...le kaj se skriva vse za tem dvigom pasje hrane :D

ko moraš vsak mesec obrok kredita plačat tudi banki razlagaš kako je to zarota ? dajte no, v teh letih bi že lahko imele malo manj naiven pogled na svet, ampka čisto po Slovensko spet prelagate krivdo na druge, Visoka javna poraba je naša odgovornost in od nikogar drugega

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #125 : 07 Oktober 2012, 09:48:28 »
To si pa ti tako interpretiral.  :) Jaz pravim, da je postopek upravljanja z ljudstvom še vedno enak, sem napisala že prej. Pravim, da jajček narod zastrašuje in gre prav po "učbeniku" (zna bit, da se zato zapleta v lastne izjave - kriza je, pa je ni, pa pomoč rabimo, pa je ne), resničnih korakov v smeri urejanja zadev pa ni (razen z grožnjami in jemanjem, kar je spet v skaldu z drugim stavkom). Si ti in CSD prav lep primer za to. Namesto uredit zadeve, postavit jasne pogoje in meje, je boljše vzet vsem in rečt, da socilane države več ni.
In to spet ne govorim iz teorije ampak iz prakse, samo zadevo apliciram iz nekega drugega področja, kjer ni interes po transparentnosti, optimalni porabi, posledično pa kar se da pozitivnih učinkih. Isto sranje samo drugo pakovanje, dobesedno.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #126 : 07 Oktober 2012, 10:10:51 »
Citiraj
je boljše vzet vsem in rečt, da socilane države več ni. 

Da, bolje je porazdeljeno vzeti vsem in vsaj ohraniti to socialno državo, ki je trenutno imamo, kot pa prelagati krivdo na druge in neukrepati ker bodo to storili drugi namesto nas z občutno hujšimi posledicami in na škodo naslednjih generacij

Že logika tle nekaj ne štima tale vaš "jajčevec" ve, da mu je tole verjetno zadnji mandat, ker vlada ki uveljavlja varčevalne ukrepe in reforme itak ne more biti priljubljena, fiskalno pravilo je nuja...pravi EU....zavedajoč tega se tle neposredno nakaže da je to nek diktatorski način potem z vojsko prevzeti oblast al kaku ? in Lanabela bo po tradiciji njenih prednikov šla v boj na ulice... prvo pasja hrana nato pa naše gruda ! Priznam da gostilniški trači niso nikoli bili nekaj kje bi jaz blestel, ampak sem že ob naslovu te teme vedel da bodo sedaj bentele ravno iste ki so v rodovniški temi zagovarjale cene papira z "luskuzom"

ne Slovenci nismo isti kot tisti tam gori ki naj bi nas predstavljali sploh ne, tile so prišli tam onkraj Drine,,, :o

Lanabela

• Pravi Pesjanar
DDV na hrano
« Odgovori #127 : 07 Oktober 2012, 10:30:45 »
Grčiji ne gre nič bolje - pa ne zaradi ljudi na cestah ampak zato, ker ukrepi, ki so jim jih vsilili NE delujejo. Grki se povsem upravičeno upirajo (žal brez vsake možnosti za uspeh, zaenkrat vsaj), ker nočejo biti evropski poskusni zajček. Ker od tistih evropskih tam gor še nihče ni pogruntal zdravila, ki bi delovalo, pa malo eksperimentirajo. Na drugih, se ve. Zaenkrat so se  njihovi varčevalni ukrepi, ki jih vsiljujejo drugim državam, so se izkazali za kontraproduktivne. Zakaj je bilo menda ža povedano enkrat naprejšnjih straneh. Ukrepi, ki so jih uvedli doma sami zase so rahlo drugačni.
In ne Grki niso v sranju zato, ker bi bili leni, ampak so jih spravili v drek politika in požrešni finančniki. Tako kot ostale države.

To, da so reforme potrebne smo vedeli že precej časa nazaj, nimamo jih zato, ker so bile zminirane. Zminirane niso bile zato, ker so bile slabe  ampak zato, ker je bil tak politični interes. Saj bi človek celo privoščil tistim, ki so metali kocke v parlament, da bodo pokasirali kar pač bodo. Če ne bi vedeli, da so bili nahujskani in če bi to udarilo po njih in ne po njihovih naslednikih.

Citiraj
Da, bolje je porazdeljeno vzeti vsem in vsaj ohraniti to socialno državo

Ja točno tako. Samo sedaj se ne jemlje niti vsem enako ali  vsem glede na njihove zmožnosti, ampak se jemlje najšibkejšim, ki se ne morejo braniti in nimajo politične moči, svojim nasprotnikom in pa tistim, ki jim gredo na jetra. (o tem, na koliko področjih hkrati so bili prizadeti invalidi, je bilo prav malo govora, a bi morali vsaj vi na CSD to opaziti, da se je vzelo čisto določeni skupini upokojencev in to na tak način, da jih bolj kot izguba denarja boli ponižanje in razžalitev, pa haranje po visokem šolstvu, o kulturi sploh nismo nič rekli, ker jo očitno zlahka pogrešamo... .... .....) Bi rekla, da bi bil Jankovičev dvig DDV za 1% veliko bolj pravičen. Sicer bi recimo mene osebno bolj prizadel kot tole sedanje rezanje, a tisti, ki bi več potrošil bi tudi več prispeval v državno blagajno. Pa vsaj približno enako bi bile prizadete vse panoge, ne pa da celotno težo vzame tisk, cvetličarji, frizerji in prodajalci pasje hrane.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #128 : 07 Oktober 2012, 10:52:41 »
Citiraj
Zaenkrat so se  njihovi varčevalni ukrepi, ki jih vsiljujejo drugim državam, so se izkazali za kontraproduktivne.

če vzameš kredit, ga moraš tudi odplačati a ne? za 13ste plače, neplačevanja davka in državo ki poskrbi za vse...

Citiraj
da se je vzelo čisto določeni skupini upokojencev in to na tak način, da jih bolj kot izguba denarja boli ponižanje in razžalitev

ma ja partijske, borčevske in kulturniške penzije, na to pa razni Stanovniki in Makarovičke jokajo kako so vladni fašisti ker uničujejo integriteto posameznika, moj interes so zgolj ljudje ki prejemajo najmanj, te se mora zavarovati, ne bom pa točil solz za tiste ki imajo penzijo enkrat večjo kot večina plačo;

Citiraj
Pa vsaj približno enako bi bile prizadete vse panoge

ta vlada še nima pol leta, si mislim da bo ukrepov še konkretno več...će bodo preživeli mandat; tile so bolj kot ne sporočilo EU da nekaj delamo in evropska bank vleče naše banke iz dreka

Lanabela

• Pravi Pesjanar
DDV na hrano
« Odgovori #129 : 07 Oktober 2012, 11:04:40 »
Citiraj
ma ja partijske, borčevske in kulturniške penzije, na to pa razni Stanovniki in Makarovičke jokajo kako so vladni fašisti ker uničujejo integriteto posameznika, moj interes so zgolj ljudje ki prejemajo najmanj, te se mora zavarovati, ne bom pa točil solz za tiste ki imajo penzijo enkrat večjo kot večina plačo;

S tem komentarjem si povedal VSE. Nadaljnje raglabljanje sploh ni potrebno.

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #130 : 07 Oktober 2012, 11:14:30 »
Grčiji ne gre nič bolje - pa ne zaradi ljudi na cestah ampak zato, ker ukrepi, ki so jim jih vsilili NE delujejo. Grki se povsem upravičeno upirajo (žal brez vsake možnosti za uspeh, zaenkrat vsaj), ker nočejo biti evropski poskusni zajček. Ker od tistih evropskih tam gor še nihče ni pogruntal zdravila, ki bi delovalo, pa malo eksperimentirajo. Na drugih, se ve. Zaenkrat so se  njihovi varčevalni ukrepi, ki jih vsiljujejo drugim državam, so se izkazali za kontraproduktivne. Zakaj je bilo menda ža povedano enkrat naprejšnjih straneh. Ukrepi, ki so jih uvedli doma sami zase so rahlo drugačni.
In ne Grki niso v sranju zato, ker bi bili leni, ampak so jih spravili v drek politika in požrešni finančniki. Tako kot ostale države.

To, da so reforme potrebne smo vedeli že precej časa nazaj, nimamo jih zato, ker so bile zminirane. Zminirane niso bile zato, ker so bile slabe  ampak zato, ker je bil tak politični interes. Saj bi človek celo privoščil tistim, ki so metali kocke v parlament, da bodo pokasirali kar pač bodo. Če ne bi vedeli, da so bili nahujskani in če bi to udarilo po njih in ne po njihovih naslednikih.

Ja točno tako. Samo sedaj se ne jemlje niti vsem enako ali  vsem glede na njihove zmožnosti, ampak se jemlje najšibkejšim, ki se ne morejo braniti in nimajo politične moči, svojim nasprotnikom in pa tistim, ki jim gredo na jetra. (o tem, na koliko področjih hkrati so bili prizadeti invalidi, je bilo prav malo govora, a bi morali vsaj vi na CSD to opaziti, da se je vzelo čisto določeni skupini upokojencev in to na tak način, da jih bolj kot izguba denarja boli ponižanje in razžalitev, pa haranje po visokem šolstvu, o kulturi sploh nismo nič rekli, ker jo očitno zlahka pogrešamo... .... .....) Bi rekla, da bi bil Jankovičev dvig DDV za 1% veliko bolj pravičen. Sicer bi recimo mene osebno bolj prizadel kot tole sedanje rezanje, a tisti, ki bi več potrošil bi tudi več prispeval v državno blagajno. Pa vsaj približno enako bi bile prizadete vse panoge, ne pa da celotno težo vzame tisk, cvetličarji, frizerji in prodajalci pasje hrane.

Jajčevec tega mandata sploh smel ne bi met, dobil ga je pa zato, ker večini ni povleklo, da jim je preVirant podtaknjen. In ker se zaveda, da je zadnji, mora pokasirat kar se pokasirat še da? Izpolnit obveznosti (?), ki si jih je zadal (komu obljubil?) v prejšnjem mandatu, pa mu je časa zmanjkalo? Zakaj točno bi morala zavarovalnica Triglav recimo imet tujega lastnika? Zakaj bi se tujci za njo sploh zanimali? To mu je namreč v prejšnjem mandatu spodletelo.
In Jankovičev 1% bi definitivno bolj pravično porazdelil breme, vporedno s transparentno porabo seveda. Samo če si "šolan vojak" zna bit, da rabiš izredne razmere, da lahko funkcioniraš in izpelješ svoje posle. Če jih ni, si jih pač ustvariš. Izredne razmere seveda, s posli mu ne gre tako dobro.

Btw. čudivite slikice z včerajšnje zverinske konvencije. Lepo so se kot pionirčki naučili mahat z zastavicami. KAr se Janezek nauči...  >:D

P.S.
Delamo, delamo! Pokorno, poslušno in vsegaboječe revno ljudstvo. Bankam ni nikoli dovolj...

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #131 : 07 Oktober 2012, 11:20:07 »
Citiraj
Jajčevec tega mandata sploh smel ne bi met

in zakaj ne ? pri nas je vlada vezana na mandatarstvo, torej tisti ki je sposoben sestaviti vlado ne tisti ki ima procentualno več glasov, vem da Zokijevi volilci sedaj jočejo kako so bili izdani in prodani; krc gleda ostalih 35% volicev slovenske desnice, pa ajd Desusa ki se itak obrača po vetru
izredne razmere pa so pri nas nastale z predčasnimi volitvami

Lanabela jaz sem dokaj jasno povedal VSE. že z mojim prvim postom  ;)
en kup dvoličnosti

Lanabela

• Pravi Pesjanar
DDV na hrano
« Odgovori #132 : 07 Oktober 2012, 11:30:48 »
Citiraj
dobil ga je pa zato, ker večini ni povleklo, da jim je preVirant podtaknjen.
Pravzaprav niti ne čisto...dobil ga je zato, ker pahor&co niso hoteli na vrhu videti Jankoviča.
Seveda, strankarska aritmetika je bila ok, zato tudi pravimo, da je vlada legalna. Ni pa bila izvoljena in tisti, ki so volili Viranta kot nelevega nejanšo se počutijo preverane (kar kažejo tudi ankete - gospod ne dosega več niti zunajparlamentarnih strank). Prevarane se počutijo tudi Pahorjevi volilci, s tem, da so njih zaj...kar lastni. O tem, da se prevarane počutijo tudi Jankovičevi volilci menda ni treba poudarjati  - torej tri četrtine volilcev tej vladi ne prizna legitimnosti. In taka vlada izjemno težko izpelje kakršnekoli težke odločitve - celo če bi bila sposobna.

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #133 : 07 Oktober 2012, 11:31:04 »
Pa dej no Davor, ne mi rečt, da ti ni jasno? Pa jaz nisem Zokijev volilec, mi je pa danes na smrt žal, da sem stran vrgla svoj glas.
Še pred volitvami se je precej razjezil, en od pobudnikov tele zgrešene liste, ko sem pač v debati povedala, da je po moje tale lista jajčeva strateška poteza, ker se zaveda, da je procent tistih, ki bi volili proti njemu (torej kogarkoli, ki ima šanse, da dobi večino in ne bi več volil SD), prevelik, zato je izmudril genialno potezo - "novo" stranko za levičarje, ki zokija ne bi volili. Še pred koncem mandatarskih pogajanj mi je priznal, da sem imela prav. Šment, se zgodi, da tudi slepa kura zrno najde  :P 

Ja, v bistvu kurc gleda desnico. Demokracija je, da 50,1 % jebe 49,9, ne pa 35% ostalih 65.

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #134 : 07 Oktober 2012, 11:37:41 »
Pravzaprav niti ne čisto...dobil ga je zato, ker pahor&co niso hoteli na vrhu videti Jankoviča.
Ma ne, Pahor se je čisto sprijaznil z njim. Ni sfalil noben SDjev glas. Sicer pa kaj so si obljubljali in kako vejo itak samo tisti, ki so na pogajanjih sodelovali. Nekako pa ne verjamem, da so bile koristi ljudskih množic v ospredju.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #135 : 07 Oktober 2012, 11:40:37 »
Kdaj je PS dobil 50% ? če je desnica želela z Virantom pritegniti glasove sredine je to čisto legitimo, ne vem zakaj jokate
Jaz osebno sem volilec desnice (SDS, SLS pač odvisno od programa, Virant se mi je zdel mal preveč neodločen za to da bi vodil ukrepe ki jih predlaga: prodaja državnih podjetij v Slo a si ti ja nor ob paranoičnem strahu pred tujci pri nas, kjer se takoj citira Cankarja )

pač Jankovič ni uspel sestaviti vlade, tole ni Ljubljana kjer se mu bo ves svet priklonil kot je pričakoval, koalicija je stvar kompromisov,
 dobil je možnost drug človek kot veli naša ustava, sprijaznite se s tem

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #136 : 07 Oktober 2012, 11:51:12 »
Ojej no. Kam je pa odnesel Virant glasove? Na levici jih je pobral in na desno nesel  :) Tiste, ki jih jajček in luda mila ne bi nikoli dobila. Res je prefinjeno folk nategnil, če so še vedno taki, ki jim to ni jasno.

Hehe, da si desni mi je potegnilo. :)  Je kar očitno.

Kar se citiranja Cankarja tiče - so tudi taki, ki znajo brez tega zelo lepo argumentirat in utemeljit zadeve. Sej kolonij se menda še spomnimo?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
DDV na hrano
« Odgovori #137 : 07 Oktober 2012, 11:52:22 »
Citiraj
Ni sfalil noben SDjev glas
Drži. a prepozno.

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #138 : 07 Oktober 2012, 11:55:12 »
Ja, žal drži tudi to.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
DDV na hrano
« Odgovori #139 : 07 Oktober 2012, 11:58:52 »
Davor, pa ti sploh ločiš med legalnim in legitimnim?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #140 : 07 Oktober 2012, 12:16:31 »
kaj je zate legitimno in kaj ne je stvar osebnih mnenj, nekaj kar ti ne razumeš;

Citiraj
Na levici jih je pobral in na desno nesel

seveda, z hipnozo je prisili volilce da so ga voli, še pred volitvami je JASNO povedal, da je za njega Janša boljša opcija kot Jankovič za mandatarja, še na soočenjih
in sedaj ste volilci levice šokirani ker se je odločil podpreti Janšo ? ;D kljub temu da sta program stranke samo nasprotje ? pri nas se lahko stranka sama odloči kdo ji je politično blizu do te mere da gre v koalicijo, legitimno in legalno, minli so časi ko je en dvignil rdečo zastavo in so ga vsi hailali

Citiraj
Sej kolonij se menda še spomnimo?

žal sem premlad, za tiste čase indoktrinacij, sem pa poslušal kaj je naš prvi partizan trobil na Dražgošah...

all_

• *
DDV na hrano
« Odgovori #141 : 07 Oktober 2012, 12:35:26 »

Moj dedek ne vem če je imel kaj več od 500 eur pokojnine, pa so mu en minimalni dodatek vzeli. Ne vem sicer a so ga že vrnili ali ne ali ga sploh bodo... dodatek je pa dobival zato, ker je bil kot otrok žrtev nacizma saj so mu očeta ubili, njega pa so skupaj z mamo in sestro peljali v kontracijsko taborišče.

In kot že povedano, njegova penzija je vse prej kot enkrat večja od plač večine....

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #142 : 07 Oktober 2012, 12:41:18 »
Citiraj
dodatek je pa dobival zato, ker je bil kot otrok žrtev nacizma saj so mu očeta ubili, njega pa so skupaj z mamo in sestro peljali v kontracijsko taborišče

ta dodatek mislim da plačuje Nemčija, pravtako za prisilno mobilizacijo,vsaj tako je bilo pri moje starem očetu,pokojninske reforme do tega trenutka še mi nismo imeli, razen tega da so znižal visoke penzije večinoma takšnim ali drugačnim funkcionarjem , vsi ki so imeli penzije tam do 650 evrov so dobili tudi rekreacijski dodatek letos

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #143 : 07 Oktober 2012, 13:05:46 »
Citiraj
Ni sfalil noben SDjev glas
Citiraj
Drži. a prepozno.

um kdo točno je imel prejšnji mandat in uvedel zakonodajo zaradi katere se sedaj par strani piz.dite ?
oh ti naša hinavščina  :D

damayanti

• *
DDV na hrano
« Odgovori #144 : 07 Oktober 2012, 14:16:09 »
iz DDV-ja futra  v strankarstvo  :o :D :D :D

Citiraj
Jaz osebno sem volilec desnice SDS, SLS
Davor!
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
 jest sem čist šokirana

kdo bi si mislu  :P :o :D

sem pa poslušal kaj je naš prvi partizan trobil na Dražgošah...
demenca pa to....

kaj pa Rode ... ?
 pomoje je fotr...  8)

Talija

• *
    • Danatera-Cairn & lakeland terierji
DDV na hrano
« Odgovori #145 : 07 Oktober 2012, 14:22:56 »
Vidim, da se je debata zelo razvila  :)
Kot sem že napisala, se s takimi, kot je Davor ne mislim spuščati v polemične razprave. Je pač še en zaslepljenec z jajotom in njegovimi podrepniki in me ne more prepričat.
Dejstvo je, da nas bo ta vlada do kraja uničila pa ne samo z DDV na pasjo hrano-to je šele začetek in v kolikor se ne bomo uprli, se nam še slabše piše.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #146 : 07 Oktober 2012, 14:44:25 »
Citiraj
Je pač še en zaslepljenec 

še dobro da ti poznaš ResnicoTM ve se kar uprite, vas podperam, sam po možnosti se ne spet skregat preden sploh greste pred parlament ;)

Citiraj
kaj pa Rode ... ?
 pomoje je fotr...  8)

roka Vatikana seže tudi v Nemčijo, na tako priznano sodno inštitucijo, ali pa je Peter dobil miljone in je tiho !
pa saj mu je ja podoben, sam poglej ta nos ! jaz jim ne verjamem, tu je opus dei bil zraven

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #147 : 07 Oktober 2012, 15:05:19 »
Seveda je oče, a ne rečejo v cerkvi sin moj svojim moškim ovčicam?  :D Sicer pa baje vemo, da ima osebnega tajnika kot se zagre, in da ta, Mitja al kaj je, NI Petrov oče. Menda je to z DNK testom dokazano  >:D

Davor jaz res ne vem o kateri zakonodaji zdej govoriš. Btw. nisem niti volivka virantove liste, tudi SD ne. Političnih sistemov načeloma ne maram, tale naša strankarska razdrobljenost pa omogoča čisto preveč zlorab. Pač, voliš levo al pa desno opcijo, pa se izogneš previrantom in drugim koalicijskim inventarjem. Tisti ki je povabljen, pa noče v vlado, pač noče. No big deal in nobenega vpliva na volilni rezultat kot tak.
V teorije zarot, ki zna bit, da to niti niso, ne verjameš, kaj pa praviš na tole:
http://www.youtube.com/watch?v=p8zWLOnNe6o&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=p8zWLOnNe6o&feature=related)

Drugače je pa meni med pogledi na oblikovanje sistemov v družbi bližji psihološki vidik. Sistem je vedno isti, da se ga uporabit ali zlorabit. Kdo je že rekel nekaj v smislu, da sveta ne bodo uničili tisti, ki delajo slabo, ampak dobri, ki ne nardijo nič? Večina ljudi je dobrih in pasivnih, zato zgleda kot da so slabe reči sprejemljive. Enivej, družba s svojim odnosom odloča kaj je sprejemljivo in kaj ne, družba smo pa vsi. cca 5 % pa je kritična masa, potrebna za spremembe. Enivej, dobro uro je dolg dokumentarec, se ga pa splača pogledat:
http://www.youtube.com/watch?v=CSDIT55KeKc&feature=share (http://www.youtube.com/watch?v=CSDIT55KeKc&feature=share)
And what will you do?!  ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
DDV na hrano
« Odgovori #148 : 07 Oktober 2012, 15:15:22 »
Citiraj
Davor jaz res ne vem o kateri zakonodaji zdej govoriš.

zupsj je bil sprejet 2010 

o zdaj smo že pri Rockefellerjevih ne mi rečt da boš začela tudi z Zeitgeistom ? vsak ima svoj hobij ok, jaz raje grem z psom na sprehod kot brati razne teorije zarot

ima Turk ljubico al ne ?

Citiraj
vemo, da ima osebnega tajnika kot se zagre

a to ste pa opazle a ? ;) :P

Sleepy

• *
DDV na hrano
« Odgovori #149 : 07 Oktober 2012, 15:29:15 »
Aja to. Ne vem, se mi je zdelo, da sem nekje zasledila, da je stopil v veljavo s 1.1.2012. Ga pa nisem prebrala, v vsakem primeru pa sredstva za izvajanje zagotavlja ta vlada. Pa k zakonom se da sprejet tudi kakšne pravilnike in take reči.

;D A ti izjava ni všeč?  :D
Napišem, da mene dogajanja v družbi in njenih sistemih, če že, zanimajo iz psihološkega vidika, ker če se da te sisteme zlorabit, se jih da tudi Uporabit, ti meni o teorijah zarote.  ;D Ja pa tudi prav, kaj čem  :) Zeitgeist me pa sicer čaka že ene par let. Sem malo v zaostanku s temi rečmi, ker me očitno premalo zanimajo  ;D