Jaz z Johnson's baby še otroka ne kopam kaj šele psa

čeprav so baje v zadnjih letih recepturo popravili. Mi je pa znano, da se marsikaterega psa kopa s šamponi za ljudi in da marsikateremu psu veliko bolj paše ko ne vem kakšen pasji. Če grem v ekstreme, nekateri pse umivajo tudi s pralnimi praški, na dlako dajejo mehčalce za perilo, šamponom dodajajo varekino itd. - sicer to ni več v dobro psu ampak samo njegovemu izgledu na razstavi.
Najbolj natur stvar, ki sem jo do sedaj našla za pse je Wild Wash, ki je tudi od vseh šamponov kar sem jih preizkusila na beli dlaki najbolj učinkovit. Ampak naravno ni vedno tisto, kar bo psu odgovarjalo - konkretno vsebuje WW en kup eteričnih olj, ki že pri ljudeh znajo povzročat alergije, psi pa niso izjema. Mojim dvema je pač OK, tastarega lahko skopam praktično s čimerkoli pa je ok (čeprav je bila dlaka absolutno najlepša po Double K šamponih), psica pa ima po vseh preostalih šamponih premehko dlako, poleg tega ostane na njej več rumenkaste kot po WW.
Sem oba oprala s čisto popolnoma naravnim trdim milom pa se razen zoprnega nanosa na dolgo in gosto dlako sploh ne pritožujem nad efektom. Tudi naravno tekoče milo sem poskusla pa se peni še manj pa tudi psa nista bla glih najbolj čista (zdaj al sem premalo šamponirala al ša ni dost močen)
Point je, da boš moral poskusit da boš videl kaj tvojemu psu paše. Če bi rad nekaj čisto blagega in hkrati naravnega poskusi zgornji home made recept priredit - namesto da kupiš antibakterijsko milo dobi naravno tekoče milo ali pa naribaj obično trdo milo in dodaj več tekočine.
Al pa mal prirediš izdelavo domačega tekočega praška:
3l vode
1dl kisa
1 naribano malo marsejsko milo (zamenjaš s kakšnim boljšim trdim milom s prostimi maščobami in/ali eteričnimi olji)
1 žlica sode bikarbone (jaz bi za šampon količino sode fejst zmanjšala)
Vodo greješ toliko, da se naribano milo v njej raztopi, dodaš kis in sodo (po želji tudi par kapljic eteričnega olja). Preliješ v plastično embalažo in vsake toliko premešaš, da se ohladi. Ne nalivaj polnih flaš, ampak nekje do 3/4. Če je na koncu prašek pregost lahko redčiš s kisom ali vodo, kar ti pač bolj paše. Ampak tole je res sam ideja po trenutnem navdihu. Prašek za cunje sem že probala pa je blag in za kake ta boljše, nezamazane cunje super, neke moči pa nima. Prilagajala in na psih sprobvala ga (še) nisem