Avtor Tema: Purina- pro plan, friskes  (Prebrano 39029 krat)

andreja

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • vedno z mano
Re: Purina- pro plan, friskes
« Odgovori #30 : 25 Maj 2006, 20:48:35 »
Ja ta psica je tudi potegnila na rdeče...
Hm... pol bom pa jaz mogoče menjala hrano... Moram še razmislit, ker moja je tudi malo rdečkasta, ampak ne vem če je od hrane ali ne.
Bo treba naredit preizkus...

Urška

• *
« Odgovori #31 : 26 Maj 2006, 09:10:50 »
Dva rottweilerja, Pax in Diego, ki sta črna, sta že od prihoda te hrane na trg hranjena z njo. Hrana je brez barvil, zato ne vpliva na barvo dlake. Sta pa ob menjavi dlake ponkod (predvsem po glavi) različno obarvana, ker gre pač ven podlanka, katera je pri njima različne barve.

Veliko lastnikov ob menjavi dlake zažene paniko, ker je izpadla dlaka rjavkasta. Ampak nova je pa spet črna.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #32 : 29 Maj 2006, 12:28:47 »
Ja ja... tudi res...

Moja je pa verjetno bolj kot od hrane, obarvana zaradi genetike ;)
Tako, da mislim, da se ne bom igrala s hrano, ki psu sicer krasno odgovarja.

Ta moja ideja je romala v koš.

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #33 : 02 Junij 2006, 09:46:33 »
Dva rottweilerja, Pax in Diego, ki sta črna, sta že od prihoda te hrane na trg hranjena z njo. Hrana je brez barvil, zato ne vpliva na barvo dlake. Sta pa ob menjavi dlake ponkod (predvsem po glavi) različno obarvana, ker gre pač ven podlanka, katera je pri njima različne barve.

Veliko lastnikov ob menjavi dlake zažene paniko, ker je izpadla dlaka rjavkasta. Ampak nova je pa spet črna.

To sem še hotela napisati, da sem verjetno jaz prehitro menjala hrano. Ravno takrat je namreč Atos menjal tisto mladičkasto dlako v normalno in je verjetno zato prišlo do rahlega obarvanja na glavi. Trenutno jemo Nutro in moram reči, da sem najbolj zadovoljna do sedaj.

Lp, Urša

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #34 : 08 Avgust 2006, 01:12:57 »
Jaz sem na ProPlanu cca pol leta...večinoma je lososa ki je do zdaj tudi edini okus ki mu resnično odgovarja in ga poje brez dodatkov. Performance sem mu vsiljevala pozimi pa se je sicer malo zredil (večno je presuh) ampak sem psa hranila po rokah da sem kaj vanj spravla vmes enkrat sem imela ovco ki jo je sicer pomalical ampak je nazaj staknil prhljaj, puppy je bil zanj sicer dober, malo se je celo zredil ampak kaj ko ga jesti ni hotel. Pa sem nazaj na lososu. Sem pa zelo zadovoljna. Samo s hrano sem v slabem tednu odpravila konstantno drisko ki se je vlekla že nevem koliko časa in v malo več kot mesecu psa popolnoma rešila prhljaja ki se je vlekel že kar okroglo leto  ::)

Kar se pa barve tiče...Neonova bela lisa je še vedno bela, črn je še tudi toliko kot ponavadi ampak ko pa dlako menja imam doma rjavega in ne črnega novofundlandca ;)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #35 : 12 Avgust 2006, 16:41:54 »
Ej Neyka, a ti ProPlan preko interneta naročuješ. Ker mene tudi zanima, ker moramo šaltat, zato ker je Indi dobil kraste po telesu. In mogoče je to od hrane, zato bomo raje šaltali. Da malo vidimi če je to res od hrane.

Lp, Nastja

piki_ca

• *
  • PiKc&Gali
« Odgovori #36 : 12 Avgust 2006, 19:09:42 »
jst tudi kupujem ze 2 mesec pro plan in mislim da je zakon hrana dlaka ok in drekci normali! Jesta pa kot vsako hrano kakor kdaj :) Ko se je naveličata pa kupim za kak mesec spet royal canin pol pa spet pro plan :) Te dve hrani se mi zdijo najbolj kavlitetni(od vseh keterih sem probala) in nasim dvema odgovarjata!

lp ksenja

andariell

• *
  • Spol: Moški
    • Spletni pasji nakupovalnik
Purina Dog Chow
« Odgovori #37 : 06 Maj 2008, 14:19:58 »
Gre za hrano od Purine, sicer ni Pro Plan in je zato tudi mnogo cenejša (okoli 27 eur) 15 kg, pa me zanima če jo kdo uporablja.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
Purina Dog Chow
« Odgovori #38 : 06 Maj 2008, 14:59:58 »
Samo toliko povem... ni vredna niti tega denarja. Tako da koliko sem po vsebini prebrala, je skorajda isti rang kot Pedigre... polna žitaric in stvari, ki jih pes ne more prebaviti oz. jih niti ne potrebuje. Osebno sem zelo proti takim hranam, ker so zanič, pa še poceni niso, saj moraš dati psu bistveno večjo količine hrane, kot bi moral recimo Pro plana od Purine.

Jean

• *
Purina Dog Chow
« Odgovori #39 : 06 Maj 2008, 18:44:10 »
Se strinjam, vse skupaj je en drek. Jaz je ne dam svojim psom tudi ce dobim zastonj. Purina je velik sponsor tekem v dog frisbeeju in sem ze nekajkrat dobila zakelj za nagrado, ampak po slabih izkusnjah ga odklonim oz. dam naprej.

Vec o tem sem napisala tukaj:

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,4713.msg158447.html#msg158447

Skoda, da najvecji sponzorji pasjih sportov in prireditvi (Purina, Eukanuba, Frolic...) imajo tako zanic hrano (pri Eukanubi pa baje se vedno kruto testirajo in mucijo zivali v svojih laboratorijih). Po drugi strani je pa logicno: ce dajo malo denarja za slabe in poceni sestavine, izdelane na industrijski nacin, imajo pa zaradi tega  toliko vec denarja/profita, ki ga lahko namenijo propagandi, manipuliranju, in PR-u.

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Purina- pro plan, friskes
« Odgovori #40 : 08 Februar 2009, 09:15:15 »
Tudi mi smo super zadovoljni s PP-jem! Smo menjali kar nekaj hran (Nutra Gold-driska, Nutra nuggets (al neki takega)-driska, Nutro-driska, proplan- ni driske :o ;D) in se je pro plan najboljše obnesel! Dlaka lepa, kakec lep, prhljaja ni...jemo pa chiken and rice ali lamb and rice.

poki

• *
  • As
« Odgovori #41 : 01 Marec 2009, 10:56:58 »
Naš navihanček As je Purino-pro plan, junior large breed. Opažam, da ima še vedno prhljaj (ki ga je imel že ko je prišel k nam)... Ima kdo izkušnje?? Res je, da mu dajem kot priboljške brikete Chicopee, to pa samo zato, ker so Purinini briketi preveliki, da bi jih pojedel, če niso namočeni... Danes je star že 10 tednov, mislim, da bo počasi lahko začel jesti brikete tudi če niso namočeni. Najbrž bi mu morala dajati samo eno vrsto briketov da bi ugotovila, katera je "kriva", kajne?

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
    • noorin album
« Odgovori #42 : 01 Marec 2009, 11:03:44 »
Najprej vprašaj vzreditelja, ali pač ljudi od koder je pes prišel, s čim so ga hranili oni, glede na to, da je imel že prej prhljaj. Drugače pa eno hrano na enkrat, ker če mešaš, potem res ne moreš ugotoviti katera hrana povzroča težave.

poki

• *
  • As
« Odgovori #43 : 01 Marec 2009, 11:46:33 »
Pri "vzreditelju" ni jedel kvalitetne hrane (torej Pedigree in podobno)...
Hvala. Bo res najbolje, da ne mešam dveh vrst briketov...

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #44 : 01 Marec 2009, 14:38:31 »
Sploh ni problem če so briketi veliki. Mi smo vedno kake (zelo malo slane ali pa sploh ne) juhe čez prelivali, ali pa jogurt, vmešali malo zelenjave, kako omako.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #45 : 01 Marec 2009, 16:22:54 »
poki... predvidevam da nimate psa dolgo, če ima komaj 10 tednov. Vsekakor traja dalj časa, da se vzpostavi normalno ravnovesje telesa in kože in da prhljaj izgine. Včasih traja tudi več kot 1 mesec. Vsekakor pa namesto Chicopee dajaj kakšne naravne priboljške za učenje, recimo na koščke narezan sir ali kaj podobnega.

Lojze

• *
    • BRYNMOR
« Odgovori #46 : 03 Marec 2009, 12:12:45 »
poki,zakaj pa mu še vedno namakaš brikete? Kuža je dovolj star,da brikete grize,saj zato ima zobke.
LP Tjaša

KARMEN

• *
« Odgovori #47 : 12 Julij 2009, 13:56:49 »
Kdo od vas hrani s to hrano?

polonči

• *
  • *-moja banda-*
« Odgovori #48 : 12 Julij 2009, 14:37:44 »
Jaz sem hranila približno leto in pol s pro planom...sem sedaj pred dobrim tednom zamenjala. Ubistvu zeloo zadovoljna s to hrano, dlaka super, kakec vredu, jedel jo je zelooo rad (no katere pa ne ::)) uglavnem vse odlično razen zobe je mel pa obupne in sem želela preizkusiti, če je to od hrane in sedaj smo na Boschu in zobje so že po tednu vidno manj rjavi...ubistvu bomo videli kako bo dlaka po boschu, potem pa če kaj ne bo vredu bom najbrž šla nazaj na pro plan, ker mi hrana res dopade (pa Runu tudi ;)) bomo pač zobe vsak dan pucali ::)

Te zanima še kaj??

KARMEN

• *
« Odgovori #49 : 12 Julij 2009, 15:59:17 »
Bosch sem tudi jaz kar nekaj časa hranila, vse je bilo o.k, pri vseh naših psih.

Smrčk

• *
  • S smrčkom naprej! In novim zmagam naproti!
« Odgovori #50 : 08 Maj 2010, 09:10:10 »
Živjo.

Se sprahajam prejšnji dan po Merkurju - Kranj, pa zagledam kotiček za male živali, kjer imajo tudi Pro Plan  :o . No, ja malce sem bila presenečena nad vso izbiro, ki jo imajo :) .

Maruša_Star

• *
« Odgovori #51 : 28 Maj 2010, 10:05:37 »
Mogoče kdo ve koliko kcal ima proplan?  ???

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #52 : 28 Maj 2010, 10:08:46 »
Mogoče kdo ve koliko kcal ima proplan?  ???

Ni pogojeno z znamko, zato boš morala biti bolj natančna katera vrsta ProPlana (odvisno je ali je puppy, adult - kateri okus, senior, performance varianta) itd.  ;)

Maruša_Star

• *
« Odgovori #53 : 28 Maj 2010, 10:13:30 »
Joj, sem pozabila napisati. Npr. large breed, piščanec.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #54 : 28 Maj 2010, 10:24:56 »
Joj, sem pozabila napisati. Npr. large breed, piščanec.

3615kcal/kg

http://www.proplan.com/products/LargeBreed_DryDog.html

Maruša_Star

• *
« Odgovori #55 : 28 Maj 2010, 10:33:53 »
Hvala.

Sicer sem gledala tole stran, ampak nisem bla čist 100%, da je to to, ker je očitno druga embalaža. Na neki drugi njihovi strani (kjer je pa takšna embalaža kot se dobi pri nas), pa ni bilo napisanih kcal.

Bambi

• *
« Odgovori #56 : 20 Julij 2010, 21:34:43 »
Prodam 3kg žakelj ProPlana za odrasle pse, piščanec in riž. Vreča je originalno zaprta, hranjena je bila v suhem in temnem prostoru, rok naj bi potekel konec meseca, če sem prav videla. Malo sem gledala po netu in je cena okrog 15 eur, prodam za 10. Prevzem v Ljubljani ali na kaki kinološki prireditvi  :).

Samoyed lover

• *
« Odgovori #57 : 24 September 2010, 14:59:09 »
Moje osebno mnenje o Friskiesu je, da je na enaki ravni kot Pedigree. Saj že na pogled vidiš vsa ta barvila ::) Pro plan je veliko boljši ;) Kje pa so še ( pri friskiesu) konzervansii ter sol ::)

efica

• *
  • Kika's Point Weimaraners
    • Kika's Point Weimaraners
« Odgovori #58 : 18 December 2010, 23:55:56 »
Nedavno sem pregledovala spletno stran, kjer imajo ocenjene hrane in razporejene glede na kvaliteto in Pro Plan "pade" v najslabšo skupino (od 6ih zvezdic ima samo eno). http://www.dogfoodanalysis.com/
Zanima me, če kdo ve, zakaj je ta hrana tako slabo uvrščena? Kiko smo kot mladiča in še kako leto hranili s to hrano pa ni imela večjih težav.

Lp, E.

Urška

• *
« Odgovori #59 : 19 December 2010, 05:33:41 »
Spodaj pod oceno imaš ponavadi razlago, zakaj je hrana ocenjena tako kot je.

Mislim pa, da v vsakem primeru hrana ni enaka na našem in ameriškem trgu, tako, da niti ne vem če ju lahko primerjaš. Je bila pa ponavadi ameriška kvalitetneje sformulirana.