Zdravljenje je zelo tvegano, veliko psov ob zdravljenju pogine. V obalnem zavetišču je verjetno več kot eden okužen s filarijo, testirali verjetno niso vseh. Ko sem posvojila Jona, sem ga odpeljala na preventivni pregled, takrat smo ugotovili, da ima poleg mikrofilarij tudi odraslo glisto. Star je bil pribl. 2 leti. Poleg filarije je imel zelo močno okužbo z notranjimi in zunanjimi zajedalci ter hudo kožno alergijo.
Na zdravljenje smo ga pripravljali pribl. 3 mesece (ne spomnim se prav dobro, nekje je moj članek o tem), ko smo najprej mesečno ubijali mikrofilarije, medtem ko je dobival močne vitaminske injekcije, vitamine b kompleksa v tabletkah in mini aspirine za krvni obtok. Šele potem, ko je bil na mikrofilarije negativen, smo se z zelo močnimi zdravili spravili na odrasle živali in sicer dve injekciji v razmaku nekaj dni. Sledilo je strogo mirovanje, zelo kratki sprehodi na povodcu, pribl.2 tedna, ko so se ostanki filarije izločali v kri. In tako počasi naprej do popolnega okrevanja.