A kdo ve, kaj je s psi iz prometne nesreče?

Weaver · 57831

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #90 : 19 Maj 2013, 13:57:52
Mimogrede, saj psov verjetno ni vec na AC, ane (sploh ce so ze vceraj preverjali avtocesto), ampak se potikajo nekje po gmajni?

Kje je bil pa border najden?  :-[

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

all_

• *
Odgovori #91 : 19 Maj 2013, 14:45:48
Čeprav, a niso vse avtoceste zagrajene z ograjo? Sicer je ponavadi med avtocesto in ograjo še veliko zelenja, ampak jaz sem do sedaj še vedno povsod videla ograjo.  :-\

joe cool

• *
  • Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil.
Odgovori #92 : 19 Maj 2013, 14:50:40
beagle se v principu vrne na izhodiščno točko, se pravi nekam blizu kraja nesreče, lahko tudi šele po več dneh. Seveda, če se mu  vmes ni kaj zgodilo  :'(

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #93 : 19 Maj 2013, 14:57:22
načeloma naj bi se vrnili in vedno se splača biti pazljiv na mestu kjer je pes ušel - ne samo pri biglu. Samo vprašanje, v kakšnem stanju je bil po nesreči, če je zelo prestrašen je vprašanje, če se bo vračal. Ven izza ograje pa lahko pride na številnih mestih - pri izvozih recimo. Nesreča je bila blizu izvoza.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #94 : 19 Maj 2013, 19:45:53
Ta tema je bila danes že 2x na pol brisana . Davor taka debata tukaj ni na mestu, pozvali so te tudi drugi forumaši, da se zadrži in pokaži spoštovanje tudi do umrlega. Tvoje razglabljanje situacije ne bo spremenilo in bo vsakršno nadaljne nabijanje sporočil v tej temi pobrisano. Najdi si drugo zabavo, štihaj vrt, pokosi travo, sprehodi psa, ... tej temi pa se izogibaj.

Lanabela

• Pravi Pesjanar

kalsang

• *
Odgovori #96 : 19 Maj 2013, 21:37:04
Hvala, Ninci.

Upam, da psa kmalu najdejo.

joe cool

• *
Odgovori #97 : 19 Maj 2013, 23:07:11
Hvala, Ninci, tudi jaz sem delila pste na FB in Fluxova vzrediteljica je poklicala lastnike svojih beaglov s celjskega podrocja. Upam, da se kuza najde, baje smo bili pred dvema letoma skupj na razstavi v Kopru  ;(

joe cool

• *
Odgovori #98 : 20 Maj 2013, 13:45:16
še fotografija bigla, ki ga iščejo
prosim tiste, ki imajo FB, da postajo
lp

Lunette

• *
Odgovori #99 : 20 Maj 2013, 16:59:54
Kaj je pa s tisto info, da so nekje na cesti našli nerazpoznavne povožene? Ali je to dezinformacija?

In ja seveda mi je jasno kako delujejo odpoklici (sploh v priemeru, ko psi niso povsem tvoji)...pa mislim, da se ni razumelo najbolje kaj sem želela s tem povedati. NE izpostavljat sebe s tekanjem za psi, ker tudi v najboljšem primeru se psa tako ne lovi. Čakaš, če si v dreku in pokličeš če gre, če ne je še to bolje ne počet, da ne narediš še večje štale. Učenje odpoklica se začne na strani človeka, da ve kako postopat napram psu in seveda napram situaciji, ki tokrat ni bila niti malo ugodna. Zato odpoklic, ker se začne tam, da človek ve, da se ne teka v nevarne sitaucije.
Vsekakor pa v tej konkretni nesreči ne mislim modrovat, kaj bi bilo bolje, ker je že tako kakor je. Tragično.
Kar se pa boksev tiče...je bilo kakor je bilo. Me je pa samo zanimalo kaj se je v celi tragediji obneslo ali se ni. Iz vsake še tako tragične nesreče se je bolje kaj naučit, kot ponavljat napake.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #100 : 21 Maj 2013, 11:24:47
Kot je omenjeno že v drugi temi, enega psa so že 2x opazili v gozdu bližini, lastnica je na poti v slo...

lastnica zonzanija doslej ni vedela, da obstajajo 'hendlerji'?

http://www.24ur.com/novice/slovenija/po-nesreci-na-stajerski-avtocesti-enega-psa-opazili-v-gozdu.html

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #101 : 21 Maj 2013, 11:38:26
Zanimivo, a ne, da ni vedela. Navsezadnje se ukvarja z zavrženimi psi in ne z razstavami. Res se je fino obešat čist na vsak stavek. In ja, poklicni hendlerji so v Evropi precej nov izum, čeprav jih je zadnja leta kot listja in trave in težko bi rekla, da mi je ta trend všeč. Gospa pač ne ve, da je konkurenca na največjih razstaveh velika in da ima lastnik psa zelo malo možnosti za zmago, če enako dobre konkurenčne pse vodijo spretnejši handlerji.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #102 : 21 Maj 2013, 12:41:52
Gospa pač ne ve, da je konkurenca na največjih razstaveh velika in da ima lastnik psa zelo malo možnosti za zmago, če enako dobre konkurenčne pse vodijo spretnejši handlerji.

Konkurenca najlepših na svetu  ;D ;D ;D ................... pa a res kdo verjame tem pravljicam :o
........ resno delo prezentacije sodnikom  :o ; padeš v nezavest :o

vohlec

• *
Odgovori #103 : 21 Maj 2013, 12:59:02
Konkurenca najlepših na svetu  ;D ;D ;D ................... pa a res kdo verjame tem pravljicam :o
........ resno delo prezentacije sodnikom  :o ; padeš v nezavest :o

A ti misliš, da če grem jst sedaj na forum http://padalstvo.com/index.php/Forum/ in začnem pisati, kako je padalstvo brezveze, ali pa semle http://forumi.rkc.si/ in napišem, kar mi leži na duši, da bom doživel odobravanje?

ps.
Zopet izgubljamo rdečo nit. ::)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #104 : 21 Maj 2013, 13:17:48
A ti misliš, da če grem jst sedaj na forum http://padalstvo.com/index.php/Forum/ in začnem pisati, kako je padalstvo brezveze, ali pa semle http://forumi.rkc.si/ in napišem, kar mi leži na duši, da bom doživel odobravanje?

ps.
Zopet izgubljamo rdečo nit. ::)

Sigurno ne boš doživel odobravanja z izjavo da je padalstvo brezveze .................... te bodo pa imeli najraje za malo čez les, če jim boš utrujal, da imaš najlepše padalo na svetu ;)...........da o tem kako tako najlepše padalo, najlepše jadra sploh ne bi  :o

.......saj se strinjam o izgubljanju rdeče niti, tako da prepuščam "iskanju"

Lanabela

• Pravi Pesjanar

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #106 : 21 Maj 2013, 15:28:25
Sicer so o tem pisali tudi v Slovenskih novicah (žal si ni moč ogledati celotnega članka) http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/shetlandski-ovcar-beagle-se-tavata
Škoda samo, da so   mejnega škotskega ovčarja zamenjali z avstralcem.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #107 : 21 Maj 2013, 15:34:49
Sliki tiste mrtve psicke bi se pa lahko tudi izognili :-X :'(

battito animale

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #108 : 21 Maj 2013, 16:35:27
Ni mrtva, to je basenji, ki je bil ranjen in uspešno okreva. Poginila je svetlejša.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #109 : 21 Maj 2013, 17:11:45
A ni bilo receno, da je bil en basenji na mestu mrtev (povozen)? Torej glede na slike (kjer svetlejsi stoji na mizi, temnejsi pa lezi na tleh) bi jaz rekla, da je umru temnejsi?  ???

In ja, pod sliko avstralca so napisali, da je to pogresani mejni skotski ovcar  ::) Ne vem, zakaj ne morejo preverit informacij, preden jih objavijo..  :-X

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Lunette

• *
Odgovori #110 : 21 Maj 2013, 17:35:07
Ne vem, zakaj ne morejo preverit informacij, preden jih objavijo..  :-X
A so jih že kdaj ??? Sej lepo, da pišejo članke. Ampak, če že hočejo s tem tudi pomagat iskat psa je fajn, če zraven dajo še taprave podatke. Za tiste, ki zanjo brat in poznajo pasme tale podatek ne koristi, ker ne veš a je prav tisto s slike ali tisto z opisa. Za tiste, ki pa gledajo samo slike pa morda ne bodo vidli šeltija.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #111 : 21 Maj 2013, 18:06:02
A ni bilo receno, da je bil en basenji na mestu mrtev (povozen)? Torej glede na slike (kjer svetlejsi stoji na mizi, temnejsi pa lezi na tleh) bi jaz rekla, da je umru temnejsi?  ???

Tudi meni se tako zdi, ampak tudi ce je ranjena, vseeno se mi zdi neokusna slika za objavljat v casopisu ::)

battito animale

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #112 : 21 Maj 2013, 18:30:28
Ja, res strašno...si opazila, da časopisi že desetletja objavljajo še prej manj 'okusne' slike? Tako pač je.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #113 : 21 Maj 2013, 20:04:45
Za temnejšo piše da je obležala ranjena na cestišču in je okrevala, svetlejša pa naj bi poginila.  Ne veš pa nikoli, ker itak vse pobrkajo. Tudi meni  temnejša ne zgleda ravno živa.

Tiva

• *
Odgovori #114 : 21 Maj 2013, 20:24:14
Trikolor basenji samček je poginil, rjava psička je preživela in je že v Franciji pri lastnici.

joe cool

• *
Odgovori #115 : 21 Maj 2013, 21:45:20
Sheltija po imenu Jazz so videli, vendar se ni pustil prijeti. Danes so ga v gozdu brez uspeha iskali lastniki :( S skupino pretežno biglašev smo iskali bigla v upanju, da se bi mogoče pojavil, če bi videl bigle. Žal neuspešno. :'(

La-yorki

• *
Odgovori #116 : 22 Maj 2013, 16:02:33
Resnično upam da psa najdejo  :-\
Tako dolgo že tavata, Sheltie Jazz je bil že večkrat viden a se revež tako zelo boji. Upam da ga kmalu privabijo, boječ pa bo verjetno celo življenje, grda izkušnja  :-X sem pa prepričana da ga bodo ujeli :) glede na to, da je bil že viden vsaj vejo kje približno se nahaja.
Upam da bo najden tudi Beagle Little, njega do zdaj še niso nikjer videli?  :-\

biglček

• *
Odgovori #117 : 22 Maj 2013, 17:33:50
Pogrešana psa so včeraj iskali prav lastiki s svojimi psi, čez katere Pidog in Davor non stop nekaj pljuvata in jih izzivata.Res nimam besed za njun gnev in egoizem.
Danes zjutraj so Jazza videli v sadovnjaku v bližini Šentjurja.Ko so delavci odprli vrata je pobegnil.Ljudje iz tega okoliša pravijo, da so videli z njim tudi Littla.Smo v stalnem kontaktu z lastniki obeh(Jazzovi se danes morajo nujno vrniti v Francijo), beaglovi pa prihajajo konec tedna.Takrat bomo ponovili iskalno akcijo in vsak, ki bi rad pomagal, je dobrodošel.
Naprošamo ljudi iz Šentjurskega okoliša, da nam posredujejo vsakršno koristno informacijo na gsm. 041 376 258(Tina) ali Hestino 041 873 633.
Hesta se lastnikom in njihovim beaglom zahvaljuje za včerajšnjo pomoč . Naslednjič jih pride še več.

O poteku nove iskalne akcije bomo obvestili.
Lastniki obeh psov so neizmerno hvaležni za pomoč vsem ljudem, ki kakorkoli pomagajo.

Davor in Pidog, ne komentirajta več teh dogodkov tukaj, raje se dobita nekje skupaj in znašajta svoje sovraštvo, folšarijo, nadutost itd., eden na drugega.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #118 : 22 Maj 2013, 18:17:12
Pogrešana sta samčka ali samički? Če bi bil kateri samec, bi nastavljena gonečka morda pomagala? Sicer verjetno so nekje nastavili kako oblačilo ali predmet od psov/lastnikov, da bi psi morda prišli tja in tam čakali.
Delim na FB še ta dva objavljena kontakta.
Za bigla se vidi, da je samec kaj pa sheltie?

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

La-yorki

• *
Odgovori #119 : 22 Maj 2013, 19:10:56
Po imenu predvidevam da je samček (?) mislim, glede na to da je Jazz, kar je ime za samčka  :)
Resnično upam da se najdeta kaj kmalu.
Meni se zdijo lastniki odgovorni, sploh glede na to, da so prišli pse iskat v državo, za katero prej mogoče še niso slišali, po gozdovih ki jih sploh ne poznajo. Sploh pa Francija ni ravno pol ure odaljena, tudi če gredo z letalom karta ni najcenejša. In če bomo realni, veliko slovenskih lastnikov psov se ne potrudi iskati izgubljenega psa v okolici, le v vasi. Obupajo hitro, ne organizirajo nobene iskalne akcije. To, da so vzpostavili stik in so stalno na vezi, priporočajo kaj naj ne naredijo, oz. naredijo, pa čeprav ne morejo biti stalno tu (imajo tudi oni življenje kot mi, službo in vedno biti tu pač ne gre,tudi prenočišče si morajo poiskati, prevoz, verjetno ni nevem kako poceni pa čeprav so si lahko privoščili handlerja). Psa jim zagotovo veliko pomenita, če nebi bi že zdavnaj obupala. Spoštujem taka lastnika ker marsikdo nebi šel niti na drug konec Slovenije iskat psa, redko kdo pa iz Francije. Tudi meni pes veliko pomeni in bi to naredila in prav tako je na tem forumu večina takih, ogroomno ljudem pa psi ne pomenijo toliko, ketna+čuvanje in enkrat dnevno hrana, psa zagotovo nebi šli iskati na drug konec Slovenije, kaj šele v tujo državo. Na žalost je tako, nevem zakaj si sploh omislijo psa, obstajajo pa ljudje ki jim njihov pes pomeni ''le pes''  :)