A kdo ve, kaj je s psi iz prometne nesreče?

Weaver · 57857

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #150 : 12 Junij 2013, 13:16:22
kako se je začelo tako se bo kot kaže končalo, psi pa bodo kot vedno potegnili ta kratko

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

biglček

• *
Odgovori #151 : 16 Junij 2013, 09:29:05
Najbolje, da jih poišče veleum Davor, ki itak ne zna drugega, kot dajati nepotrebne komentarje.
Je morda kaj dobrega naredil za te pse ?

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #152 : 16 Junij 2013, 10:53:31
glede na prebrano očitno  nič kaj manj kot njihovi lastniki  ;)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #153 : 16 Junij 2013, 11:44:43
Psa žal še vedno pogrešana :( Žal jih domačini iz onega konca ju ne opazijo več. Vseeno močno upam, da se čimprej ju najde in da ju lastniki dobijo nazaj.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #154 : 16 Junij 2013, 16:05:46
No ja, nekaj malega menda lastniki celo so storili, lahko bi tudi več. Se pa sprašujem, ali so očividci sploh videli pobegla psa ali pa so videli kaj drugega. Navsezadnje je biglov veliko, šeltija pa lahko nepoznavalci zlahka zamenjajo za škota. navsezadnje so takoj po nesreči našli dva povožena psa, ki nista bila identificirana.
Se mi pa zdi od lastnice bigla skrajno grdo, da namesto da bi se zelo lepo zahvalila tistim, ki so vložili veliko svojega časa in truda v iskanje psov naseda na fb natolcevanja.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #155 : 18 Junij 2013, 12:14:08
Baje sploh ni poravnala vet. stroskov za svojega psa, pove marsikaj

joe cool

• *
  • Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil.
Odgovori #156 : 18 Junij 2013, 12:53:56
Citiraj
Baje sploh ni poravnala vet. stroskov za svojega psa, pove marsikaj

to so bili sicer (tudi francoski) lastniki preživelega basenjija - zdaj mi je jasen ta izraz "da se nekdo po francosko pobere"  ;)

KARMEN

• *
Odgovori #157 : 18 Junij 2013, 14:26:39
Do sedaj sem se vzdržala komentarjev glede skrbnikov psov, ker sem želela le, da se psi čimprej vrnejo domov, ampak sedaj bom povedala: človek, ki da psa v roke hendlerju, da poln kombi psov odpelje tako daleč samega na razstavo, le z namenom pridobivanja razstavnih nazivov zaradi bodočega zaslužka z njim, je poden od podna in ni vreden, da tega psa ima  >:(. Potem pa pes doživi tako hudo prometno nesrečo, tako travmo, en mesec pa se nihče ne potrudi, da si ga sam poišče, hvala lepa, da sem pes, se sama ne bi vrnila domov, raje ostanem v gozdu  :(.
Tako, pika, konec, sram me je za njih  :-[!

SunnyBean

• *
Odgovori #158 : 18 Junij 2013, 15:03:27
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se s takimi komentarji še naprej vzdržala. Razstave so razstave in tukaj ni kaj za diskutirati, psov to ne bo pripeljalo nazaj. Druga stvar pa je, ne pozabite, da so lastniki samo ljudje, iz Francije, po mojem no, da si morejo svojo žemljo na mizi zjutraj, z nečim zaslužit.

KARMEN

• *
Odgovori #159 : 18 Junij 2013, 15:06:50
Prav, se bom v bodoče vzdržala. Sem pa bila razstavljalka več kot 25 let. In ja, razstave so razstave, za nekatere tudi take, žal  :-\.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #160 : 18 Junij 2013, 15:14:10
Še najbolj verjetno, da sta tista dva neidentificirana psa, dejansko tale dva pogrešana. Ne vem ali so lastniki izvedeli za to in če je sploh bilo možno prebrati čipe pri pobranih truplih....
Lahko da so ljudje red videvali potepinskega bigla, ker jih je veliko, škotov pa tudi in bi ga kak nepoznavalec zlahka zamenjal za sheltija.
Tudi jaz ne razumem najbolje, zakaj ljudje dajejo pse hendlerjem, da jih same okoli vozijo....je že xy podobnih nesreč in skuhanih psov bilo na ta račun.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

SunnyBean

• *
Odgovori #161 : 18 Junij 2013, 15:17:12
Da ne bo pomote, jaz svojega psa ne bi nikdar nekam pošiljala, še najmanj za razstave, ampak dejstvo je, to se dogaja in to še je milina tega kar se dogaja v svetu razstav.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #162 : 18 Junij 2013, 17:08:29
Citiraj
človek, ki da psa v roke hendlerju, da poln kombi psov odpelje tako daleč samega na razstavo, le z namenom pridobivanja razstavnih nazivov zaradi bodočega zaslužka z njim, je poden od podna in ni vreden, da tega psa ima 

bolje da se v bodoče vzdržiš , ker smo na tole opozorili nekateri že tule na začetku pa se nas je cenzuriralo, pač razstave so pomemben vir dohodka, pa se marsikatero sranje požre tudi če gre na račun živali

će bi šlo za Matošev kombi bi taiste ki so takšno ravnanje tle zagovarjale delale drugje prevale, gre pa za popolnoma isto zadevo : dobičkarstvo na račun živali

KARMEN

• *
Odgovori #163 : 18 Junij 2013, 17:13:17
Komentirala sem šele sedaj, ko se je pokazalo, kakšni so v resnici njihovi skrbniki, Ceprav sem si to mislila že od vsega začetka dogajanja. Lahko me izbrišete, jaz sem svoje povedala.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #164 : 18 Junij 2013, 17:28:53
Karmen, Davor, podajam roko!  ;) :)
Ljudi se pač vse bolj poneumlja. Na vseh področjih!!!
..............žabe smo tudi prepovedali lovit, naravovarstveniki jih v odejah nosijo čez cesto  :o.................spodbujamo pa izsuševanje kaluž, mlakuž.......
Da o ptičkih sploh ne bi.............pa še kaj bi se našlo.

Raji pač peska v oči...............če ni dosti ena lopata; pa en kubik ali dva; slej ko prej so možgani oprani ;)

Weaver

• Pod Lupo
  • *

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #166 : 26 Avgust 2013, 11:42:02
 raje sta doma in čakata da bosta psa sama potrkala na vrata...

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #167 : 26 Avgust 2013, 11:48:24
lassie se vrača part 2

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #168 : 26 Avgust 2013, 12:41:56
tale zgodba je pač ena mnogih, ki demonstrira kakšno škodo naredi razstavljanje psov

je pa zanimivo , kako so sedaj vse zagovornice poniknile, vključno z ninci ki je celo brisala kritične poste

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #169 : 26 Avgust 2013, 13:46:18
Kaj pa naj bi komentirale ???

battito animale

KARMEN

• *
Odgovori #170 : 26 Avgust 2013, 13:47:32
Ne smemo vse razstavljalce metati v isti koš. Gredo pa trendi prav v to smer, žal, Malo je ostalo takšnih, ki pripeljejo svoje pse, oddelajo svoje in gredo na lepše.

joe cool

• *
Odgovori #171 : 26 Avgust 2013, 13:56:18
Citiraj
je pa zanimivo , kako so sedaj vse zagovornice poniknile, vključno z ninci ki je celo brisala kritične poste

davor, ali niso tebe že poslali nekam iz te teme  ;)
pa mislim, da ni bilo zaradi kritičnosti do razstav...

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #172 : 26 Avgust 2013, 14:41:12
aja, ker se nisem jokal za človekom ,ki je povsem neodgovorno prevažal  živali, povzročil prometno nesrečo  in potem ogrožal ves promet na avtocesti ter ne izražam sočutja do lastnikov psov, ki so privolili da se z njihovimi psi to dogaja; kot kos prtljage, s katero se potem na razstavah služi; potem pa so še obnašali brez kančka morale

in kdo je baje krivec celotne situacije? zavetišče ki je za preživele pse poskrbelo

Citiraj
ali niso tebe že poslali nekam iz te teme   

štand je tudi na razstavah, priznam da nisem dobra reklama  ;)

joe cool

• *
Odgovori #173 : 26 Avgust 2013, 15:41:51
ni bilo pietetno do človeka in nisi bil tam - pa ne bi tega še enkrat odpirali.

za tole pa res ne vem, kje si našel oz. katera je to trdila:

Citiraj
in kdo je baje krivec celotne situacije? zavetišče ki je za preživele pse poskrbelo

??? ??? ???

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #174 : 26 Avgust 2013, 15:51:50
pietetno ? če človek naredi sranje naredi sranje ali pa tudi izražaš sočutje do ljudi ki so zaradi alkohola s seboj vzeli še par mladih življenj na cesti ? gre za odraslo osebo ki je vedela kaj je počela
to da je končal kakor pač je, ne pomeni da tega dejanja ne moremo obsojati, že zavoljo naslednjega bebca, ki bo tako prevažal pse čez pol evrope in predvsem psov, ki so dejansko največja žrtev tule

ena od lastnic je obtožila zavetišče ?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #175 : 26 Avgust 2013, 15:55:02
Meni se je lastnica bigla zamerila, ker je obtoževala tiste ki so iskali pse in zavetišče, da kradejo pse. Vendar ima tudi ta zgodbica zgodovino - namreč pisanje nekaterih naših "aktivistov"(seveda ne tistih, ki so pomagali iskati pse) na francoske forume.
Sploh v tej zgodbi mrgoli dezinformacij in kar se mene tiče se mi zdi najverjetneje, da sta psa poginila že prvi dan po nesreči.
Bi pa težko rekli, da lastniki niso za izgubljene pse naredili nič, ne morejo se pa verjetno preseliti sem in ne delati drugega kot iskati fantomske pse, ki jih od tistih, ki so iskali nikoli nihče ni videl.

Zgleda da bo treba še tukaj:
dont feed the troll

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #176 : 26 Avgust 2013, 15:58:48
ne vem ,meni se bi zdelo vsaj normalno da pokrijejo veterinarske stroške, ko pridejo po psa; ampak od ljudi ki imajo živali itako zgolj za dobiček tega itak ne morem pričakovati

joe cool

• *
Odgovori #177 : 26 Avgust 2013, 16:23:05
Davor:
1. od Budimpešte do LJ ni čez pol Evrope  ;)
2. ko smo iskali pse, sem si ogledala mesto nesreče - za tisto prometno "rešitev" bi jaz nekoga povprašala po zdravju :(
3. kar se neodgovornega prevoza tiče:tisti,  ki pridejo s kombiji in velikim številom psov na razstave, imajo v večini vozila tako urejena, da so boksi varno pritrjeni; ne ti ne jaz pa ne veva, kako je bilo v konkretnem primeru. tudi ti si že vozil okoli svojega psa, pa ni bil zavarovan (si sam napisal)  :P

Zato sem napisala, da ni pietetno soditi o stvareh, o katerih samo sklepaš. In ne spomnim se, da bi kdaj zagovarjala  vožnjo pod vplivom alkohola ali kake druge deviantne šoferske prakse :-[

pa da mi ne bi zdaj skušal podtakniti, da zagovarjam tako obliko vzreje in razstavljanja.

Lanabela, zdajšnja dezinformacija je po vsej verjetnosti plod ali pa vsaj voda na mlin taistih "aktivistov".  ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #178 : 26 Avgust 2013, 17:40:43
1. iz Francije je vozil še več psov ?
2.  in je prvi ki se je zabil noter, čisto možno da zaradi utrujenosti,

povej mi ali bi sama privolila da bi tvojega psa na takšen način prevažali ?

Citiraj
tudi ti si že vozil okoli svojega psa, pa ni bil zavarovan (si sam napisal)

v primeru da si bi meni ali mojemu psu kaj zgodilo, ker ni bil primerno zavarovan, bi sprejel vso odgovornost, kriv bi bil jaz in nihče drug, pravtako bi lahko bil le in zgolj hvaležen ljudem , ki bi mi pomagal, ne pa da bi jih tišal v drek z navedbami ki so mimogrede kaznjive

Citiraj
da ni pietetno soditi o stvareh, o katerih samo sklepaš.

znano mi je policijsko poročilo, to je edin merodajen podatek tule, človek je ne samo da storil dva groba prometna prekrška še nepravilno je prevažal živalski tovor; da je človek ob tem umrl tega dejstva ne spremeni niti ne spremeni soodgovornosti lastnikov teh psov in pravilno je da se te obsodi;

kot tudi razstave, ki takšno mentaliteto vzpodbujajo

Natalchy

• *
  • Natalija & Dina <3
Odgovori #179 : 26 Avgust 2013, 19:00:34
v naši okolici so se pa pojavili letaki, da sta bila psa nazadnje videna v okolici šenčurja pa da sta skupaj (še vedno). mogoče bo pa le ''happy end'', čeprov težko vrjetno...  se mi res full smilta, revčka :'(