Ne vem sicer, kakšna je ta knjiga (Control Unleashed), ampak jo imam namen naročit za rojstni dan (da mi kupijo).

Me pa nekaj zanima - kako se pa vi obnašate, ko pride do nepredvidenih situacij? Torej če delaš po tem programu, se sprehajaš s psom po mestu in pride spuščen pes ter rine v tvojega. Jaz se zelo trudim z Dinotom delati da ne bi bil več agresiven do psov, ampak potem eden pride in vse pokvari. Ne znajo pritisniti gumba na flexiju, ali pa so spuščeni sami, to je pri nas zelo pogosto. Pa še jaz pridem zelo živčna in naredim paniko (vem, ne bi smela

), ravno zadnjič sem ga mogla v zrak z ovratnico dvigniti (v paniki), ker bi prišlo do pretepa in se ne bi dobro končalo. Kako ravnati v takšnih situacijah? Vem, da bi mogla to izkoristiti in vaditi (ko vedno pravite da namesto da se jeziš raje navadi svojega, da takšne nadležne ignorira), ampak nimam pojma kako. V teoriji že, najprej vadiš samo od daleč ko je pes pod kontrolo, potem ko je vmes ograja... Ampak v realnosti pa večino psov v ogradah ignorira, edino par jih sovraži - ampak spet, če bi delala po tem programu bi mogla sredi mesta klikati in dajati priboljške ko bi trenirala, drugače pa ne bi smela hoditi po tisti poti.

In tudi, če bi želela res dosledno vaditi od vsakem psu ki ga srečava, potem spet pride en spuščen, morava bežati/ga dvigniti v naročje, kar pa se zavedam da ni v redu. Saj drugače se poskušam čim hitreje, a mirno umakniti dokler moj drugega še ni opazil, a se mi ne izzide vedno. Nimamo pa pri nas kakšnih pasjih parkov in podobnega da bi lahko tam vadila, pse mojih prijateljev pa vse pozna in jih obožuje, tako da z njimi tudi ne morem vaditi.

Hodiva pa v pasjo šolo, ampak mi nasvet inštruktorja ni ravno všeč (si doma malo prilagodim njihove metode da uporabljam kliker in ne tako fizične sile, ampak rezultat pride v redu), menim, da bi se mu po tej metodi psi le še bolj zamerili in ne bi prav nič pomagalo.
Sem pa razmišljala, da je najbolje, da ga, namesto da se trudim, da pes ne bi bil več agresiven do drugih (kar dvomim da bo uspelo po pravici povedano, po vsem kar sem že poskusila) naučim, da čim bolj uboga ob drugih psih in da je pozoren name - torej ga lahko dam na sedi, lahko ga zamotim s kakim tarčanjem roke ipd. Ampak potem je verjetno smiselno, da delam tako, da se usede vedno in moram torej imeti na vsakem sprehodu priboljške in to delati za vsakega psa
Ok, dolg post in nič povedanega, prav po moje

ampak upam da se razume namen.