Avtor Tema: ''Kazen mora bit vzgojna'' vs. ''pozitivna motivacija''  (Prebrano 256336 krat)

tina-briard

• *
''Kazen mora bit vzgojna'' vs. ''pozitivna motivacija''
« Odgovori #270 : 06 Avgust 2013, 17:03:32 »
Ej Tina, kaj pa ko bi morda padla v debato iz naslova ne v tričtrače iz kd.  ;)
Kaj sta s psico uporabljali kot kazen / nagrado oz kaj sta uporabljali za jačanje/slabenje vedenja. Kakšne oblike? Pa mirno lahko res kakšno še o generalizaciji vedenja rečemo.
Kdo pa je začel tračat?  :o

Lunette

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #271 : 06 Avgust 2013, 17:04:59 »
ja seveda te trije, ki so bili pred osmimi leti so tudi danes isti trije-z razliko, da se jim je ena pridružila. me zezaš ti?
in po kateri logiki bi naj kdo šel na Duplico?
Kdo koga zeza  ??? Skupaj sem seštevala tvoje dvakrat različne podatke ter info stare 2leti z njihove uradne spletke.

Lunette

• *
« Odgovori #272 : 06 Avgust 2013, 17:07:03 »
Kdo pa je začel tračat?  :o
o KD kamnik pač ne  :)
No pa bi lahko zdj res kaj na vprašanje?

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #273 : 06 Avgust 2013, 17:12:45 »
Nikjer nisem napisal kaj JAZ ne uporabljam ali uporabljam. Jaz uporabam vse in še več kot vse, ne pa čisto vse  :o
Na živce mi pa gre pisanje o klasični metodi šolanja (kje pa to še sploh obstaja ???) in povezavi na klasiko ( IPO) .

Torej poligon, sodnike in gremo. Vi pripeljite pozitivno motivirane jaz pa klasike  ;)

LP
Igor

Kakšen poligon neki? Če pa že, pa tak brez ograje, po možnosti ob kakem jezeru, reki, za metanje igrač noter, z otroci, kolesarji okrog ali pa skupinski pohod na hribe-z odvezanimi psi jasno. Jaz vem za kar nekaj psov šolanih in vzgajanih po klasičnih metodah, s cukanjem etc in ti psi na poligonu delajo-zunaj poligona pa brez povodca niti slučajno ne. In to je zame slabo šolanje. Sploh osebe, ki imajo pse že od njihovega 7-8 tedna, pa pes ne more biti spuščen v skupini ljudi, psov, ne obvlada odpoklica.

tina-briard

• *
« Odgovori #274 : 06 Avgust 2013, 17:32:53 »
Kdo koga zeza  ??? Skupaj sem seštevala tvoje dvakrat različne podatke ter info stare 2leti z njihove uradne spletke.
Ne vem kako si ti prišla na številko 5, ampak se mi zdaj niti ne da s tem ukvarjat.

tina-briard

• *
« Odgovori #275 : 06 Avgust 2013, 17:40:52 »
Ej Tina, kaj pa ko bi morda padla v debato iz naslova ne v tričtrače iz kd.  ;)
Kaj sta s psico uporabljali kot kazen / nagrado oz kaj sta uporabljali za jačanje/slabenje vedenja. Kakšne oblike? Pa mirno lahko res kakšno še o generalizaciji vedenja rečemo.
O tem, kaj uporabljava za kazen/nagrado sem pa že pisala..nagrada je odvisna glede na situacijo v kateri sva. kazen pa prav tako. moj cilj psa šolat ni, da bom hodil ana tekmovanja in podobno (pa da ne bo mislil kdo, da tiste, ki se s tem ukvarjajo, da tega ne odobravam). Moj cilj je-psu omogočiti čim več svobode-če bo upoštevala odpoklic v vseh situacijah-ji bom lahko zaupala-in tako bo lahko večkrat spuščena. Enako velja doma-nimamo nobenen ograje, pa je vedno zunaj spuščena (seveda če sem zunaj tudi jaz). Jo imam še vedno na očeh, ampak sem jo naučila, do kam lahko gre in to je zdaj zmenjeno. In ostaja na naši parceli, okrog hiše, dalj ne gre. Kazni so pač primerne prekuršku- :)-če ne upošteva odpoklica, je potem nekaj časa na povodcu. ko sem jo učila doma, dokler ni upoštevala, da mora na klic priti k meni, je pač bila na dolgi gurtni. ko jo učim, da se ljudi ne rabi bat, prosim par neznanih ljudi, da pristopijo do nje na pravilen način in ji dajo kakšno pohvalco. in tako pač spoznava, do kje so meje in seveda, da se ne rabi ničesar bati. enako jo učim poleg-če hodi ob meni (brez vrvice seveda) potem je lahko na fraj nekaj časa-do odpoklica. edino kar še morava poštimat je, da hoče it takoj do psa, ko ga vidi, ker se hoče igrat. če ustane sama in hoče brez mojega dovoljenja do psa-jo dam nazaj na svoje mesto in igranja pač potem ni. če pa me "pogleda za dovoljenje" potem pač lahko nastopi igra.

Lunette

• *
« Odgovori #276 : 06 Avgust 2013, 17:42:48 »
Tina sej se ni treba.  :) Samo ni mi šlo v račun, da si trdila da sta dva inštruktorja pa dva gostujoča v drugem postu pa si trdila da so že vsaj 8 let samo trije. Pač nasprotujoči si podatki pa sm mogla uprašat. Zato sem domnevala da mogoče si pa mislila trije stalni že osem let plus dva gostujoča. Od tod mi ideja o petih.
Se lahko z mojim vprašanjem zdj ukvarjaš. Kregarije ali ne iz KDjev me ne zanimajo več. Že lep čas ne.
Kakšne načine nagrad/kazni uporabljaš pri svoji oz prejšnjih. Tko psihološko gledano kakšne ojačevalce uporabljaš?

Lunette

• *
« Odgovori #277 : 06 Avgust 2013, 17:48:04 »
Aha torej se trudiš uporabljat negativno kazen. Razen takrat, ko uporabljata zatezno (ali ima to skoz na sebi). In kako izgleda, če pes ne pride na prvi klic ali se zapodi igrat? Kaj (kakšna) pa je motivacija zanjo? Razen to, da ni ne negativne, ne pozitivne kazni. No v katerih kombinacijah uporabljaš to?

TibiQ

• *
« Odgovori #278 : 06 Avgust 2013, 17:49:55 »
saj lanabela je več ali manj priznala da se naše pozitivašice ne morejo primerjat z psom , ki ga ima IpiS
Davor ne dojameš ane, da s psom, ki ga ima Igis se tudi marsikater IPO3 "klasik" ne more primerjat.  ::)

IgiS

• *
« Odgovori #279 : 06 Avgust 2013, 19:00:57 »
Kakšen poligon neki? Če pa že, pa tak brez ograje, po možnosti ob kakem jezeru, reki, za metanje igrač noter, z otroci, kolesarji okrog ali pa skupinski pohod na hribe-z odvezanimi psi jasno. Jaz vem za kar nekaj psov šolanih in vzgajanih po klasičnih metodah, s cukanjem etc in ti psi na poligonu delajo-zunaj poligona pa brez povodca niti slučajno ne. In to je zame slabo šolanje. Sploh osebe, ki imajo pse že od njihovega 7-8 tedna, pa pes ne more biti spuščen v skupini ljudi, psov, ne obvlada odpoklica.

Spremenim!
Kjerkoli in kadarkoli :o

Lahko tudi med skupino psov, ki letajo med nami z 10m štriki  :o

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #280 : 06 Avgust 2013, 20:13:23 »
Ne morem si kaj...kakšna predstava Igis kontra davor&pipi

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #281 : 06 Avgust 2013, 20:46:54 »
 ;D ;D ;D ........ bla bla bla ......... in na koncu en velik nič, kar ste skozi debato dokazale ;) :)
......nič ne vlači k novim "mednarodnim" definicijam, bla bla bla  ;D
Ek kup cirkusa za prazen nič  :P ............ ne čisto za nič, saj so veseljaki polni življenja ;D ;D ;D
Pač preberite :)

Pa veselo kolesarjenje z vlečnimi ??? ......... psi ;D ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #282 : 06 Avgust 2013, 20:51:16 »
ne vem, to bo povedal sam. Vendar pa močno dvomim, da bi si šel katerikoli tekmovalec kvarit IPO poslušnost v mesto.

Udari malo po kristalni krogli  ;D ........ morda ji zaradi mlaja primankuje svetlobe ali pa jo je vročina zmešala ;D. Preveri ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #283 : 06 Avgust 2013, 20:55:38 »
Se že veselim. Spektakel bom z užitkom posnela zanamcem v veselje.

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #284 : 06 Avgust 2013, 20:57:58 »
Uči se, uči ;D

PS
Posnamte še ve kaj drugega kot resno delo ;D ;D ;D
Mogoče pa je pes toliko inteligenten, da loči poligon od mesta ??? ;) ..... dajte raje o tistem kar znata; zlate ribice, kure, kunce itd. ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #285 : 06 Avgust 2013, 21:04:44 »
Se že veselim. Spektakel bom z užitkom posnela zanamcem v veselje.

Pa ti resno misliš, da bo kdo sploh povohal za tabo ???

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #286 : 06 Avgust 2013, 21:08:45 »
ne za mano, za vami. Jaz mojstrom priznam premoč in bom uživala ob ogledu in snemanju.

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #287 : 06 Avgust 2013, 21:12:43 »
 ;D ;D ;D ..... konec kot ponavadi.
Je.i ga če smo eno slepi :o :o :o

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #288 : 06 Avgust 2013, 21:22:36 »
Pipi, da ti naredim prav posebno veselje, bom med snemanjem in vašimi vajami dala laki na prostor nekam na sredo džumbusa (odlaganje je najslabši del njene poslušnosti) pa bo za dodatno motnjo in njeno verjetno sprehajanje bo vam v ekstatično veselje in meni v večno sramoto amen.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
« Odgovori #289 : 06 Avgust 2013, 21:26:00 »
ne tako hitro jaz še imam nekaj vprašanj  ;)

Lanabela, je prej omenila, da se ne uporablja "zgolj PM metodo" pa mi to sedaj ni najbolj jasno, tako kot njej ni bilo ko je simi zapisala da dober trener pozna vse metode, jih uporabi glede na posamezni primer psa in da tudi uporabi fizično kazen če je to potrebno; nakar je naša lanabela kontrirala da češ kako če pa sta si metodi kontra ?
a sedaj se pa lahko PM uporablja tudi z fizičnimi averzivi ? ali kakšna je točna tale drugačna metoda kot PM ?

ženske, ve ste z tile vašimi definicijami popolnoma preobremenjene , v svetu razuma ni PM vs klasika , ljudje uporabijo kaj njihovem psu in njim najbolj odgovarja in kaj želijo doseči, samo kaj če ste ženske na kdjih iz tega vprašanja naredile religijo pa se še med sabo ne morte zmenit kaj je kaj

Weaver

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #290 : 06 Avgust 2013, 21:26:15 »
Spremenim!
Kjerkoli in kadarkoli :o

Lahko tudi med skupino psov, ki letajo med nami z 10m štriki  :o

in kakšnega psa imaš to?  ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
« Odgovori #291 : 06 Avgust 2013, 21:31:28 »
NO

tina-briard

• *
« Odgovori #292 : 06 Avgust 2013, 21:34:04 »

Lanabela, je prej omenila, da se ne uporablja "zgolj PM metodo" pa mi to sedaj ni najbolj jasno, tako kot njej ni bilo ko je simi zapisala da dober trener pozna vse metode, jih uporabi glede na posamezni primer psa in da tudi uporabi fizično kazen če je to potrebno; nakar je naša lanabela kontrirala da češ kako če pa sta si metodi kontra ?
a sedaj se pa lahko PM uporablja tudi z fizičnimi averzivi ? ali kakšna je točna tale drugačna metoda kot PM ?

ženske, ve ste z tile vašimi definicijami popolnoma preobremenjene , v svetu razuma ni PM vs klasika , ljudje uporabijo kaj njihovem psu in njim najbolj odgovarja in kaj želijo doseči, samo kaj če ste ženske na kdjih iz tega vprašanja naredile religijo

:) se podpišem. torej, lahko uporabljaš dve na kontra stvari pri dveh različnih psih-ampak ne, rekli bodo, ja kako pa to da pišeš enkrat eno potem pa drugo-ker je po njihovem če je pasmi zapovedano PM, delati samo po PM.  :o

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
« Odgovori #293 : 06 Avgust 2013, 21:39:26 »
in veš kaj je največja ironija ? kar nekaj časa nazaj smo imeli tle diskusijo ali je fizično kaznovanje otrok opravičjivo, pač ob prihodu tega neljubega DZ; in ugani kdo je tole ne zgolj zagovarjal ampak povedal da so tudi njeni muluti fasali, tko od nje kot od psa (tko vzgojno)
 :D

Weaver

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #294 : 06 Avgust 2013, 21:41:33 »
Vidim, da je ovčar...ampak ostalo je bolj impresivno kot kaže...se z veseljem udeležim 'izziva'

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #295 : 06 Avgust 2013, 21:50:20 »
Pipi, da ti naredim prav posebno veselje, bom med snemanjem in vašimi vajami dala laki na prostor nekam na sredo džumbusa (odlaganje je najslabši del njene poslušnosti) pa bo za dodatno motnjo in njeno verjetno sprehajanje bo vam v ekstatično veselje in meni v večno sramoto amen.

Popolnoma pravilno razmišljaš, samo dokazovat ni treba prav nič ;D ............. vsaj meni ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #296 : 06 Avgust 2013, 21:52:37 »

ženske, ve ste z tile vašimi definicijami popolnoma preobremenjene , v svetu razuma ni PM vs klasika , ljudje uporabijo kaj njihovem psu in njim najbolj odgovarja in kaj želijo doseči, samo kaj če ste ženske na kdjih iz tega vprašanja naredile religijo pa se še med sabo ne morte zmenit kaj je kaj

Ma kdo jih razume  ??? ;D ??? ....... mogoče interaktivni svet :o

Weaver

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #297 : 06 Avgust 2013, 21:56:00 »
pidog, Davor, ne vem če sta opazila, ampak vsi imamo -50 točk. Sicer ne vem, kaj to pomeni, ampak sklepalm, da nič dobrega. ;D

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #298 : 06 Avgust 2013, 22:00:15 »
To je nekaj takega kot Severinin sex :o ;D :o
...al pa pozitivna kazen ??? :o

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #299 : 06 Avgust 2013, 22:06:54 »
ne za mano, za vami. Jaz mojstrom priznam premoč in bom uživala ob ogledu in snemanju.

Pa na svoje ne pozabite, ker vaše dokazovanje ni potrebno ;) ........ mogoče pa nam bodo vaši kužki kaj povedali :o ;D :o