Avtor Tema: Organic Vet  (Prebrano 8834 krat)

Nes

• *
Organic Vet
« : 18 Oktober 2013, 13:12:16 »
Pozdravljeni!

Zanima me če imate kakšne izkušnje s to hrano?
Ponujajo hrano za pse, mačke in konje. Njihova prednost naj bi bila da ne uporabljajo umetnih konzervansov, arom in barvil, da hrana ne vsebuje alergenih vrst žit in da ima najmanj 65% mesa po standardu IFS. Imajo pa tudi izdelke za nego.
Imajo stojnico na sejmu narava in zdravje, tam sem v bistvu tudi sama izvedela za njih.
http://organicvet.si/index.php/ (http://organicvet.si/index.php/)

Če ima kdo kakršne koli izkušnje z njimi bi prosila, če mi napiše svoje mnenje.

Hvala pa lep vikend ;D

Maruša_Star

• *
Organic Vet
« Odgovori #1 : 18 Oktober 2013, 13:23:57 »
Kolikor sem na hitro pogledala je čist predraga za to kar ponuja.
Cena je ista kot za vrhunske hrane, kakovost je pa bolj podobna nižjemu srednjemu razredu.

Nes

• *
Organic Vet
« Odgovori #2 : 18 Oktober 2013, 13:26:36 »
Aha hvala, no pol je to spet ena tistih organskih zadev ki svoje ime izkoriščajo za navijanje cen, v bistvu pa sploh niso kakovostne :-\

Papillonček

• *
  • Spol: Ženski
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Organic Vet
« Odgovori #3 : 18 Oktober 2013, 14:38:40 »
Sem naročila vzorčke, moj pes se je davil ko sem brikete vsula v posodo :D trenutno še ne razmišljam o nakupu, ga je pa bilo zanimivo gledat :D

D.A.J.M.U.

• *
Organic Vet
« Odgovori #4 : 18 November 2013, 10:14:58 »
Jaz imam izkušnje.
Imam 4 dolgodlake škotske ovčarje in s to hrano hranim že od konec Avgusta.
Moji psi jo obožujejo. Imam psičko, ki ni ravno ješča. Te brikete pa poje brez problema.... Brez dodajanja konzervic, paštet ali hranjenja iz roke, da bi sploh kaj pojedla.
Iz zanesljivih virov pa sem izvedla, da je v teh briketih kvalitetno meso in ne razni odpadki.
Je vredno poskusiti.
Moji psi niso imeli niti težav pri menjavi briket (nisem naredila pravega prehoda ampak sem samo začela hraniti s temi briketi) in čudežno se ni pojavila driska.
Dlaka je izredno lepa, iztrebek tudi tak kot mora biti.
Kar se pa kvalitete tiče pa vem, da je izredno kvalitetna hrana in vem tudi, da je bila testirana tudi v Sloveniji iz strani veterinarjev in so jo zelo pohvalili.

GAIA

• *
Organic Vet
« Odgovori #5 : 19 November 2013, 07:35:29 »
Pozdravljeni, tudi sama imam izkušnjo s to hrano in moram priznati, da je hrana vrhunska. Imam dva psa, ki sta zelo problematična glede prehrane.
S pomočjo te hrane smo pri eni psički odpravili diarejo - sedaj imamo čvrst kakec, pri drugi psički pa smo uspešno odpravili kožno alergijo - imela je hudo obliko kožne alergije, ki smo jo morali zdraviti z antibiotiki več kot mesec dni - vzrok: hrana. Z OrganicVet hrano ju hranim že več kot dva meseca in rezultati so več kot odlični. Ostajamo na tej hrani. Ko enkrat ugotoviš, da je hrana dejansko vrhunska, denar ni več problem.

Urška

• *
Organic Vet
« Odgovori #6 : 19 November 2013, 10:47:04 »
OrganicVet Sensitive raca in riž
Sestava: 21 % koruze, 21 % račjega mesa, 20 % riža, pesina pulpa, perutninska maščoba, rastlinsko olje, pivski kvas, minerali.

OrganicVet Sensitive + grain-free, raca in krompir
Sestava: 43 % krompirja, 25 % račjega mesa, hidrolizirana perutninska maščoba, pesina pulpa, 5 % krompirjevih beljakovin, rožičeva moka, 3 % račjih beljakovin, kvas, rastlinske beljakovine, cikorija, natrijev klorid.

OrganicVet Light perutnina in riž
Sestava: 20 % posušenega perutninskega mesa, 20 % riža, koruza, pesina pulpa, piščančja maščoba, pivski kvas, meso školjk, kalijev nitrat, minerali.

Žal ne uspem ugotoviti kaj je tu vrhunskega.  ::) 

GAIA

• *
Organic Vet
« Odgovori #7 : 19 November 2013, 14:40:01 »
Vsekakor je vrhunski rezultat, ki se je pokazal pri mojih dveh psičkah. Glede na to, da ima hrana IFS certifikat ji popolnoma zaupam. Trenutno ju hranim s Sensitive grain free - se pravi brez žit.

Vsekakor sem zadovoljna, ker ima hrana idealno razmerje hranljivih snovi in da ne vsebuje pretirano visoke vrednosti beljakovin, kar je dan danes žal modna muha, dolgoročno pa zelo problematično.

Poleg tega pa jo prodajajo le pri veterinarjih in na lekarnar.com. Veterinarju za enkrat še zmeraj popolnoma zaupam.

Nes

• *
Organic Vet
« Odgovori #8 : 19 November 2013, 15:07:40 »
Me veseli da je ta hrana pomagala vašim kužkom.  :)

zoe

• Moderator
    • Ginny
Organic Vet
« Odgovori #9 : 19 November 2013, 15:39:01 »
Meni se zdi skoraj 70€ za 10 kil hrane čisto preveč :o. Sploh, če se malo ozreš po trgovinah in vidiš da je kila krompirja, ki je glavna sestavina te hrane, približno 1€ (je tudi manj in je tudi več, ampak recimo da je 1€/kg)... Ok, račje meso je dražje, ampak v sestavi hrani je hidrolizirana perutninska maščoba, kar, če se ne motim, pomeni, da so notri tudi drugi viri perutnine... Poleg krompirja in mesa ni v hrani več nič kaj posebnega, česar ne bi mogla zagotoviti tudi sama.

Mislim, da bi bili že s kupovanjem vseh sestavin po običjanih cenah - ne da bi dobila meso po nižji ceni kje drugje - in pripravljanjem hrane doma, stroški prehrane mnogo cenejši v primerjavi s temi briketi.

lejca_

• *
  • Bucko in Cosmo
    • Bucko& Cosmo
Organic Vet
« Odgovori #10 : 19 November 2013, 16:02:34 »
Hrana ni vrhunska, ampak očitno nima sestavin na katere je pes od Gaie alergičen in je zato pri hranjenju dober rezultat. Če ugotoviš katera sestavina je delala probleme (žitarica ali vir beljakovin), lahko dobiš za to ceno hrano boljše kvalitete. Jaz dobim za cca 85€ 2x13,6 kg kvalitetne hrane.

GAIA

• *
Organic Vet
« Odgovori #11 : 19 November 2013, 17:02:56 »
Glede na certifikat bi lahko trdila, da gre za vrhunsko hrano. Hrana ne vsebuje umetnih konzervansov, barvil in arom. GAIA pa je prizkusila že mnogo različnih hran in žal se nobena ne mora približati tej hrani. Psička ima sijočo dlako, kožo brez prhljaja, polna dobre energije, izvrsten majhen kakec,...

Boo

• *
Organic Vet
« Odgovori #12 : 19 November 2013, 19:27:15 »
Lepo da tvoja psica na hrani dobro funkcionira. Vendar pa to se ne pomeni da je hrana vrhunska.  ???
Cena pa definitivno je vrhunska, sploh za vreco krompirja in malo race...  :o

metulj

• *
Organic Vet
« Odgovori #13 : 16 Februar 2014, 22:15:38 »
Razmišljam, kako bi našemu kužatu omogočila čim bolj kvalitetno hrano, da bi ga čimdlje imela zdravega in energičnega.
 Dobila sem vzorec briketov Organic Vet hrane in ko jih je dvakrat poizkusil kot priboljšek, mu je postala hrana všeč. Drugače kupujemo Royal Canin. Najbolj me skrbijo aditivi, konzervansi in ostala strupena navlaka, ki jo na žalost tudi ljudje pojemo čisto preveč. In veste kaj... ti briketi ki jih oglašujejo kot bio in brez umetnih konzervansov, aditivov in arom, vsebujejo nevarni E252 - kalijev nitrat, ki ob rednem uživanju živalim povzroča raka. Torej niso kaj dosti boljši kot ostala konzervirana hrana. :( Saj ostale sestavine so res več ali manj enake v vseh vrečkah srednje kakovostne hrane.

jazzy013

• *
Organic Vet
« Odgovori #14 : 17 Februar 2014, 01:39:51 »
Hrana niti ni tako slaba, ampak cena je pa huda. Moti me pa predvsem to, da je zgoraj na strani ekološki znak BIO, ampak nikjer ne vidim ekoloških sestavin.. Cena pa je čisto ekološka, saj vem, da so ekološke sestavine dosti dražje od konvencionalnih, no vsaj če so lokalnega izvora ne pa iz Kitajske :/

m_tejch

• *
Organic Vet
« Odgovori #15 : 17 Februar 2014, 15:59:44 »
metulj, kje pa ste zasledili, da vsebuje E252  ???, jaz tega nikjer ne najdem pa imam tudi vzorčke doma...
Glede bio linije pa piše zraven kmalu  ;)...me pa zanima kakšna bo cena, če je že cena konvencionalne tako visoka .