Pozdravljeni!
Na vas se obračam s prošnjo za kašen nasvet, ki mi bo v pomoč. Naj pojasnim situacijo..
Pred tednom dni sem bila na sprehodu s svojim psom na običajni lokaciji kamor večkrat zaideva. Tam sva srečala starejšo gospo z nekim malim ''ščenetom'', ki kakor je sama povedala, ne mara velikih psov. Srečale sva se že večkrat in kakor ponavadi se je mali zaganjal, lajal in norel proti nama. Gospa ga težko obvlada, zato ga je prijela kar v naročje. Ko sva se sprehodila mimo, se je mali zagnal v naju in moj je nepričakovano odreagiral in skočil nazaj. Psa sem imela na povodcu, zato sem ga potegnila nazaj, mu odločno ukazala NE in ga umirila. Gospe sem se opravičila za reakcijo svojega psa, ona mi je zatrdila, da je vse vredu in nadaljevali sva vsaka svojo pot. Nakar popoldan dobim obisk policajev, češ da naj bi jo moj pes ugriznil v roko. Svojega psa sem ob situaciji obvladala in lahko zatrdim 110% da ugriznil NI! Policaj mi zatrjuje, da je videl modrico, a mi slike noče pokazati. Napiše zapisnik (ki ga jaz neumna podpišem) in dobim kazen, da nisem zagotovila varnostne razdalje. Ok, vse lepo in prav. Sprejmem kazen, ker je res, da bi se lahko obrnila in izognila srečanju pa ne bi bilo težav, čeprav tega nisem niti najmanj pričakovala.
Danes pa dobim klic iz veterinarske klinike, da moram psa pripeljati na opazovanje, ker sedaj spada med nevarne pse. Zavrnem obisk in pojasnim, da moj pes ni nikogar nikoli ugriznil. Kasneje me pokliče še enkrat, da je obiskal gospo in da ima gospa potrdilo zdravnika o pasjem ugrizu.
110% sem prepričana, da moj pes ni ugriznil, vendar nimam pri tem nikakršne podpore. Gospa naj bi bla ugriznjena, ima modrico in potrdilo zdravnika. Ko omenim policistu, da lahko, da jo je ugriznil njen pes, saj ga je mela v naročju se mi le ta začne smejati in pripomne A TA MALI CUCEK?
Ker imam velikega psa je krivda avtomatsko njegova, kar me jezi. Moj pes ni nikogar nikoli ugriznil, je prijazen in šolan. Sedaj pa me zanima, če ima kdo kakršen koli nasvet kako rešiti situacijo? Imam sploh kakšno možnost, dokazati resnico? Jezna sem, ker me nihče ne posluša in moja izjava nima čisto nobene teže. Sploh pa se mi ne zdi fer, da bo šel moj pes v register nevarnih psov pa čeprav ni ugriznil nikogar.