Avtor Tema: Moje ljubljenke  (Prebrano 44205 krat)

Barbe||*

• Gost
Moje ljubljenke
« : 21 April 2006, 14:47:31 »
Js mam doma vbistvu kr dost živali sam 1. bom predstavla mojo najljubšo...Cupy!
Vbistvu je čist navadna muca, čeprav ma daljšo dlako...stara je približno 1 leto...ponavadi je zunaj, čeprav jo mamo večkrat tut notri v stanovanju...je fulll nagajiva pa full se rada cartka...aja ma zlo nenavadno lastnost za mačko namreč Cupy se boji miši :-\...drugače pa kmal pričakuje naraščaj..upam da bodo mladički tut tko lepi k je mamica  :P
(kmal še pride opis od Hanchy, Aque,Toma pa May ;D)

Cupyka

andreja

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • vedno z mano
Re: Moje ljubljenke
« Odgovori #1 : 21 April 2006, 15:07:43 »
Lepa muca, vseeno pa upam, da jo boste po teh mladičkih sterilizirali ali pa jo vsaj pazili v bodoče, da ne boste meli celo farmo za potrebe kitajcev... ???

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #2 : 21 April 2006, 16:32:40 »
Zdei še jo zihr ne bom dala stelirizirat, ker jih velik hoče met njene mladičke :) Tko, da nam bo mogoče ostal eden, če sploh :-\

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #3 : 21 April 2006, 16:45:00 »
Barbe, interesente lahko napotiš v zavetišča ali pa na forume, kjer je ogromno oglasov za mucke  ;)
Kako daleč pa je Cupy z brejostjo?

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #4 : 21 April 2006, 18:41:44 »
Sicer pa, brez zamere, ampak od moje prejšnje psičke so tudi ljudje hoteli mladičke pa sem vsem rekla da naj grejo v zavetišče. To pa zato, ker je teh bogih živali toliko, da glava boli.

Tudi mačk je več kot preveč na svetu in to prav tako lepih kot je tvoja, če ne še lepših...

Ko bo svet krasen in ko ne bomo potrebovali več zavetišč in ne bo nobene zapuščene in mučene živali več, pol bom pa tudi jaz vesela z vami, ki boste pričakovali mladičke.
Upam, da me razumeš kaj sem hotela povedati.

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #5 : 21 April 2006, 21:46:11 »
Ja valda, da vem kai misliš, sei to je full dobr sam veš ljudje še vseen raje vzamejo eno mucko, ki vejo kdo je mama, od kod prihaja...pa to!
Mislim da bo kmal mela, k ma full napet trebušček ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #6 : 21 April 2006, 22:25:03 »
Ja valda, da vem kai misliš, sei to je full dobr sam veš ljudje še vseen raje vzamejo eno mucko, ki vejo kdo je mama, od kod prihaja...pa to!
Mislim da bo kmal mela, k ma full napet trebušček ;)

Samo kot opomba v slovenski abecedi obstaja tudi črka j, ki prav lepo paše na konec besed kot so saj, kaj... itd. ;)

Za muco pa upam, da jo boste po tem leglu peljali sterilizirat :-\  :-X

Lp nina

Sunshine_1

• *
« Odgovori #7 : 22 April 2006, 10:23:52 »
Cupy je lepa... Sam kaj moram, moram se vmešat  :-[ Pa upam, da ne bo zamere, samo svoje mnenje povem...

Jaz imam mojo mucko- najdenko in sem popolnoma zadovoljna z njo :) Ravno tako  kot psi se mi zdi, da so najdenčki ali pa 'zavetišarji' veliko bolj hvaležni kott pa domača muca. In tutdi za vse muce, kar jih bom še imela bom imela raje enega iz zavetiša ali pa najdenčka (mojo so najdli pri cca. 1 mescu v jarku ali nekaj podobnemu) kot pa domačo muco. Pa brez zamere!

Lp,

Suns.

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #8 : 22 April 2006, 11:11:07 »
Sei mi smo tut meli enkart eno najdenko in smo bli tut zadovlnji znjo ;) sei js se tut strinjam z vami k so mi full boge tiste mucke...se valda da bomo dali cupy stelirizirat...sam zdei verjetno še ne...pa a mi lahka kdo pove zakai se ene mucke full zredijo pol k jih daš stelirizirat oz. a lahk to kako preprečiš... ??? 

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #9 : 22 April 2006, 13:27:35 »
Ja lahko to preprečiš. Izbereš hrano light (sam spar, tuš hrane tega nimajo) .. tako da je najbolje prešaltat na bolj kvalitetno hrano light. Je pa lažje preprečit psu da se zredi, ker paziš da se dovolj giba a ne.
 :D ;D Pa saj se ne zredi vsaka mačka. Sploh pa če je mačko dovolj aktivna. .. lovi miši, se dovolj giba, da ne leži skos .

Šapa

• *
« Odgovori #10 : 22 April 2006, 13:44:49 »
a lahko prosim upoštevaš ninin nasvet in ne pišeš besed kot so: zdei, sei,... to ni MSN ampak je javni forum kjer se piše slovensko. težko te je brat...  ::)

Samo kot opomba v slovenski abecedi obstaja tudi črka j, ki prav lepo paše na konec besed kot so saj, kaj... itd. ;)

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #11 : 22 April 2006, 14:48:19 »
Hvala nasty ;) sam večinoma se vse zredijo ::) pa to je fulll grdo pol k so take k ene bombe :-\, tut če jih pravilno hraniš ???

Glede črk če vas res tko moti, lahka tut pravilno pišem, sam ne mi zamert če se bom kdaj zmotla k sem tko navajena (itaq pa nobeden tu ne piše pravilno slovensko ;) )

Sunshine_1

• *
« Odgovori #12 : 22 April 2006, 14:51:25 »
Moja se pa ni nič zredila je še kar suha ko preklja pa je normalno  ::) Sterilizirana je bila pred mesecom dni, mogoče še malo več, je pa zunaj in se velikooo giblje. A tudi zrejen mucek je še vedno lep pa čeprav ni suh!

Lp,

Suns.

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #13 : 22 April 2006, 14:56:52 »
No jaz poznam jih kr neki k so dali mucke stelirizirat in povečini so se zredile, ker jim neki hormoni začnejo nenormalno delovati ??? Cupy je pa že zdej bolj debela in ne bi rada da bi bila po stelirizacija taka kot bomba :-\

Šapa

• *
« Odgovori #14 : 22 April 2006, 15:08:31 »
Glede črk če vas res tko moti, lahka tut pravilno pišem, sam ne mi zamert če se bom kdaj zmotla k sem tko navajena (itaq pa nobeden tu ne piše pravilno slovensko ;) )
velika večina se nas trudi pisati v slovenščini, zato ne vem zakaj bi bil kdorkoli izjema. tudi besede kot so: tut, itaq, tko,... so napisane v slengu. še enkrat... to NI MSN. preberi si pravila pisanja na forumu (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=504.0). tole pravilo je zate:

3. Za pisanje uporabljajte slovenski jezik, tak ki ga razumejo vsi od prekmurja do primorske. Izogibajte se narečnemu pisanju, krajšavam in slengu!!!

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #15 : 22 April 2006, 15:11:28 »
ja dobro ;)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #16 : 22 April 2006, 15:47:34 »
veš koliko mačk sem že videla, ki so bile po sterilizaciji debele in veš koliko mačk sem že videla, ki so bile popolnoma normalne. torej nemorš ti na ostalih mačkah gledat kaj bo z tvojo. to, da jo boste zdaj pustili ne sterilizirano zunaj in bo imela vsakič mladiče se mi zdi totalno ne ogovorno priporočam ti obisk zavetišč ali pa si preberi zavetiščni boks in poglej koliko tega je. res pa je problem kupit light kvalitetno hrano, ker ni zastonj ampak je precej več!

lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #17 : 22 April 2006, 16:40:41 »
Mi imamo sicer mačka (moški spol  :) ) in smo ga dali kastrirati, pa je veliko bolj živahen kot prej, pa še vedno nam nosi miške, krte, ptičke... Tako da (mislim da ni ne vem kakšne razlike med spoloma) se vsaj po naših izkušnjah ni nič za bati. Vendar so mački zelo različni; sosedov se recimo ne premakne več kot dva metra izven parcele, pa od drugega soseda mucka tudi ne. Lepo sedi na ograji in opazuje okolico.  ::)

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #18 : 22 April 2006, 16:49:01 »
ja sej sem rekla da jo bomo dali stelirizirat...sam ne bom se zdaj nehala veseliti njenega naraščaja samo zato ker je v zavetiščih toliko ubogih živalic ;)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #19 : 22 April 2006, 17:28:41 »
ti samo poskrbi, da bo to zadnji naraščaj. mislim, da ti ni noben rekel da se nehaj veselit ti se kar veliko veseli te čaka še veliko veselja ;)

drugače je pa zelo zelo lepa

lp

Šapa

• *
« Odgovori #20 : 22 April 2006, 17:37:29 »
aja pa samo še opozorilo... tigraste in črne mačke se najtežje oddajajo. če bodo mladički tigrasti tako kot vaša se jih bo težje oddalo... upam da ste pripravljeni na to saj se lahko zgodi da ne boste mogli oddati vseh.  :-\

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #21 : 22 April 2006, 17:42:23 »
ah nič ne skrbi ker imam že 8 takih ki bi radi meli njenega mladička ;) mislim pa da jih ne bo več kot 8  ;D ! sicer pa nevem od kod ti ta podatek, ker meni pa še veliko ljudem so take mucke zelo lepe ;)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #22 : 22 April 2006, 18:02:53 »
Živalca se ne zredi, če dobiva primerno količino hrane.
Ne se sekirat, ti samo manj briketkov nasuješ v skledico in ne bo problemov  :D

Če se boste odločli za sterilizacijo jo pa pelji po prvem mesecu od kotitve, ker se lahko že kmalu po tem goni...

Na leto ima lahko muca, ki po vsaki gonitvi koti, tudi več kot 15 mačjih komadov...  :o

Šapa

• *
« Odgovori #23 : 22 April 2006, 18:05:41 »
sicer pa nevem od kod ti ta podatek, ker meni pa še veliko ljudem so take mucke zelo lepe ;)
od kje mi ta podatek? nekaj let nazaj smo aktivno pomagali društvu za zaščito živali in smo imeli včasih v začasnem domu tudi po 10 in več mačk in vem kako težko se oddajajo. tistih 8 ljudi ki želijo mladička bi ti lahko lepo napotila v kakšno zavetišče in bi tam dobili mačka. rešili bi torej 8 mačkov... ampak ne, ti moraš naštepati poleg vseh tistih zavrženčkov še več mladičkov.  ::) človeška neumnost ne pozna meja...  ::)

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #24 : 22 April 2006, 18:18:26 »
aha a torej nej tistih 8 ljudi napotim v azil moje mucke pa pobijem ??? človeška krutost res ne pozna meja... :'(

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #25 : 22 April 2006, 18:49:35 »
Niso mislili tega. Ravno to naj bi se s tem preprečlo, ker tiste mucke iz azila so bile ponavadi vse rešene iz kakih vrečk ali iz jarkov. Tudi jaz sem dve napol mrtvi našla zraven smetišča, za tretjo je bilo prepozno...

Za nazaj se je škoda jeziti, za naprej pa se lahko še veliko naredi.

Hoteli so povedat, da naj bi tem ljudem, ki so hoteli mladička, še preden je vaša postala breja, povedala da lahko mucko dobijo v zavetišču.
Zdaj je kar je in upam da bo z bodočo mamico in malimi mucki vse najboljše in najlepše in predvsem, da jih bo čim manj  ;) , da bomo lahko enkrat ugotovili, da ni več novih muckov v vrečki na dnu reke ali kje na smetišču.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #26 : 22 April 2006, 19:01:13 »
Barbara se ne more več odločiti za sterilizacijo, da bi preprečila skotitev muck, ker je njena mačka breja že vsaj mesec in pol. Najmanj mesec. Sicer pa če pravi, da je veliko zanimanja za "njene" mucke .. bo jih verjetno zlahka oddala in ne bo problemov. Ampak bi bilo res bolje da naslednjič napoti bodoče lastnike v zavetišče, kjer čaka na tisoče muck, prav tako luštnih in željnih novih lastnikov, ki bodo lepo skrbeli za njim, jim dali dovolj ljubezni.

Pa lepo bi bilo tudi, če mačko med brejostjo hraniš z bolkj kvalitetno hrano, pa ne samo med brejostjo .. tudi drugače. Pa čeprav ima mačka raje Tačko, Smrčka, Mašje sanje in ne vem kaj še. To ni dobro za mačko, ker vsebuje preveč soli in kvari jetra. Pa še kaj drugega tudi.  :)

Šapa

• *
« Odgovori #27 : 22 April 2006, 19:09:55 »
aha a torej nej tistih 8 ljudi napotim v azil moje mucke pa pobijem ??? človeška krutost res ne pozna meja... :'(
ja seveda... točno to sem mislila  ::) NE! lahko bi pa preprečila svoji mački da bi sploh imela mladiče! po temu leglu jo steriliziraj in ne štepaj mladičev ker s tem ne narediš popolnoma NIČ dobrega... če ti je toliko do maldičkov jih začasno vzami iz kakšnega zavetišča in jim poišči domove....

Barbe||*

• Gost
« Odgovori #28 : 22 April 2006, 19:15:30 »
veš kaj jaz sem si zelo dolgoi želela imeti mucko z mladički in to ni tako če ti iz zavetišča si jih neki vzameš k sebi...s tem ko bo Cupy rodila mladičke in jim bom poiskala topel domek nič narobe in jaz nisem kriva za tiste uboge živalce v azilih...po moji krivdi niso tam in priporočam ti da greš zmerjat tiste ljudi k to dopustijo ;)

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #29 : 22 April 2006, 20:09:55 »
Barbe, poskrbi tudi za to, da bodo novi lastniki svoje muce sterilizirali in mačkone kastrirali. Ker, če jih ne bojo, boš dejansko res ti kriva za kakšnega mačkona v zavetišču - saj veš kako hitro se množijo muce.

Če ti bo kak interesent ostal preveč jih pa le napoti v zavetišče ali pa tukaj poglej teme  ;)