Avtor Tema: Moje ljubljenke  (Prebrano 44204 krat)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
  • Spol: Ženski
Re: Moje ljubljenke
« Odgovori #120 : 29 Maj 2006, 15:07:40 »
ja pa vem .. ampak tej mački se nič ne čutijoo rebra, pa hrbtenica. Kar se more, a ne.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #121 : 29 Maj 2006, 15:23:25 »
400g konzerve ni lih nevem kaj...naš max naj bi po kilaži pojedel 2,5 400g konzerv dnevno (5kg) ampak so bile seveda nizkokakovostne konzerve... Jih je nehal jest...pameten mucko zdaj smo samo na briketih. Ne poje veliko, je bolj eleganten maček in ne več debeluh.

Drgač pa obstaja Light hrana kakovostnih proizvajalcev...sam to je spet keš ane  >:(

Šapa

• *
« Odgovori #122 : 29 Maj 2006, 15:46:44 »
meni 3je mački skupaj ne pojedo toliko na dan. 400g konzerve je ogromno. to je skoraj pol kile in en maček ne poje toliko na dan. nikakor. pa saj to je 12kg na mesec  :o  če bi bilo tako bi jaz morala na mesec samo za mačke nabaviti več kot 30kg hrane... pojejo pa glih ene 5kg briketov vsi skupaj.  ::)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #123 : 29 Maj 2006, 19:06:25 »
400g je tamala konzervica. Resno na teh ko smo jih mi meli piše da naj bi maček 6-7kg pojedel 2,5 konzerve na dan...munjeno ampak verjetno se pravih hranilnih snovi itak še pri taki količini skupaj nabere...in ja moj mač je sposoben toliko pojest, ker količinsko vsega skupaj niti ni toliko kot se sliši. Briketi in konzerve so pa velka razlika...Moj 70kg pes poje 16-17kg briketov na mesec. Prej je pojedel eno konzervo 1200g + makarone na dan. In tu dobiš skoraj 40kg samo konzerv mesečno  :-X Primi enkrat v roke eno manj kvalitetno konzervo za mačke pa boš vidla da prov velik drgač ne more pisat. čeprov se res sliši ogromno. In ja tut moj mac poje zdej 2-3kg briketov na mesec.

Šapa

• *
« Odgovori #124 : 29 Maj 2006, 19:16:16 »
heh... za manj kvalitetne konzerve ne vem.. moji so na AG briketih in imam dva žaklja po 2,5kg na mesec dovolj za vse tri. pa noben ni suh in pojedo veliko. če pa hraniš izključno s konzervo (kar sploh ni dobro) se pa verjetno nabere... vseeno je pa pol kile na dan ogromno za mačka... hranilnih snovi je pa v manj kvalitetnih konzervah bolj malo, ker so pri vseh glavna sestavina mesni stranski proizvodi, kar so pa dobesedno odpadki. a kaj ko so vsi prepričani, da je Whiskas najbolj kvalitetna mačja hrana na trgu  ::)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #125 : 29 Maj 2006, 19:23:47 »
da bi 3kg mačka na dan pojedla več kot moja dva psa skupaj... ja seveda  ::) meni se 3kg za mačka ne zdi veliko. moj ima 6kg pa ni debel  ::)
Poje kot 4 Kane skupaj  :D

katie

• *
  • eternal flame
    • Aydeen Collies
« Odgovori #126 : 29 Maj 2006, 19:28:46 »
Oj!
mi smo našo muco tudi sterilizirali pa glede debelosti nimamo problema.....
Normalno je in ni nič narobe...
Tukaj še ena fotka:

Budno opazuje okolico
se mi ne zdi da bi bila debela...
lp

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #127 : 29 Maj 2006, 20:08:41 »
- nasTjaa & iNdii - Damn, It's real nice being me pravi:
A SE ZAVEDAŠ KAKA KOLIČINA SOLI JE V KONZERVAH A LA TUŠ/INTERŠPAR ...
- Barbell* pravi:
BOM pogledala na embalažo
vse piše
- nasTjaa & iNdii - Damn, It's real nice being me pravi:
jah
sevede
na konzervo bodo napisali da dajo notr čreve pa piščančje derivate??
- Barbell* pravi:
soli sploh ni

A je to normalno .. SOLI V KONZERVI SPLOH NI  :-\ hahahaha

Šapa

• *
« Odgovori #128 : 29 Maj 2006, 20:16:45 »
no ja... če ne prej bo pa potem dojela, ko bo imela njena mačka težave z ledvicami. žalostno, da ljudje ne poskrbijo za svoje živali tako kot je treba...

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #129 : 29 Maj 2006, 20:23:48 »
heh... za manj kvalitetne konzerve ne vem.. moji so na AG briketih in imam dva žaklja po 2,5kg na mesec dovolj za vse tri. pa noben ni suh in pojedo veliko. če pa hraniš izključno s konzervo (kar sploh ni dobro) se pa verjetno nabere... vseeno je pa pol kile na dan ogromno za mačka... hranilnih snovi je pa v manj kvalitetnih konzervah bolj malo, ker so pri vseh glavna sestavina mesni stranski proizvodi, kar so pa dobesedno odpadki. a kaj ko so vsi prepričani, da je Whiskas najbolj kvalitetna mačja hrana na trgu  ::)

Če hraniš z kvalitetno konzervo, zakaj pa ne? Ne pozabimo, da so mački še vedno izključno carnivori in jim briketi, ki vsebujejo full žitaric, koruze, zelenjave in kaj jaz vem česa še... niti slučajno ne ustrezajo.

Sicer pa ste zdaj malo iz teme ;)

Lp nina

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #130 : 29 Maj 2006, 20:29:21 »
nismo iz teme ker se gre za njeno mačko  ;)

Šapa

• *
« Odgovori #131 : 29 Maj 2006, 20:39:58 »
Če hraniš z kvalitetno konzervo, zakaj pa ne? Ne pozabimo, da so mački še vedno izključno carnivori in jim briketi, ki vsebujejo full žitaric, koruze, zelenjave in kaj jaz vem česa še... niti slučajno ne ustrezajo.
zakaj bi pa sploh hranil mačka briketi s fuuul žitaric in ne vem česa še? mu boš pa ja poiskal kvalitetne brikete ane  ::) jaz svojim ne dajem izključno konzerv. pač maček je maček in mora tudi kaj grizt. to je tako, kot da bi ti celo življenje jedla kašice, čokolino, skutke... mehke stvari pač. jaz jim dam brikete in občasno kakšno konzervo in nimam nikakršnih problemov z nobenim...

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #132 : 29 Maj 2006, 21:16:32 »
zakaj bi pa sploh hranil mačka briketi s fuuul žitaric in ne vem česa še? mu boš pa ja poiskal kvalitetne brikete ane  ::) jaz svojim ne dajem izključno konzerv. pač maček je maček in mora tudi kaj grizt. to je tako, kot da bi ti celo življenje jedla kašice, čokolino, skutke... mehke stvari pač. jaz jim dam brikete in občasno kakšno konzervo in nimam nikakršnih problemov z nobenim...

Si kdaj prebrala etiketo na vreči briketov?? Vsebuje žitarice? Ja? Torej... Ponavljam maček je IZKLJUČNO carnivor, torej bi ga morali hraniti izključno z mesom. Ne glede na to koliko briketi z katerimi hranimo mačka vsebujejo žitaric jih je preveč. Tudi jaz hranim z briketi, in me je zmotil samo tvoj stavek da konzerve pa niso ok.. zakaj pa ne. Imamo konzerve z visoko vsebnostjo mesa, ki so boljše kot briketi če gledamo na % sestavo mesa in žitaric in ostalih nepotrebnih stvari. Je pa vedno vprašanje z kakšnimi konzervami folk hrani svoje mačke... ja whiskas, molly in podoben drek je definitivno veliko slabši kto katerikoli kvalitetni briketi. Pa brez zamere....

Lp nina

Šapa

• *
« Odgovori #133 : 29 Maj 2006, 21:33:55 »
še enkrat preberi kar sem napisala. napisano je bilo da mačka ni dobro hraniti izključno s konzervami. kje piše da konzerve niso dobre?? seveda so dobre, ampak ne kot edina hrana za vsak dan.  ::) in ja berem etikete in hranim mačke in pse izključno s kvalitetno hrano. pač vsak naj dela kar mu paše  ::) zarad mene pa če mu daš surovo meso vsak dan in nič drugega. saj je tvoj maček...  ::)

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #134 : 29 Maj 2006, 22:49:15 »
Konzerve vsak dan niso dobre samo zaradi večjega nabiranja zobnega kamna ;)

Šapa

• *
« Odgovori #135 : 29 Maj 2006, 22:58:06 »
Konzerve vsak dan niso dobre samo zaradi večjega nabiranja zobnega kamna ;)
ja saj zaradi zob sem vse tisto tudi napisala  ::)

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #136 : 29 Maj 2006, 23:24:16 »
Mhm, saj je bilo namenjeno ninci ;)

Šapa

• *
« Odgovori #137 : 29 Maj 2006, 23:47:44 »
Mhm, saj je bilo namenjeno ninci ;)
ok... danes ni moj najboljši dan in napi**im vse kar leze in gre  :-[

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #138 : 30 Maj 2006, 00:10:51 »
:D samo da so ljudje in ne živali pa bo kul ;)

Šapa

• *
« Odgovori #139 : 30 Maj 2006, 00:16:52 »
:D samo da so ljudje in ne živali pa bo kul ;)
hehe to pa vedno... z ljudmi se je bolj zabavno kregat, ker nazaj odgovarjajo  :P (hec)

ok dovolj offtopica... a potem bo tale Barbe dala mačke sterilizirati ali ne? zdaj sta to že dve mački in če bo vsaka imela cel kup mladih vsako leto...  :-\ ::)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #140 : 30 Maj 2006, 06:39:34 »
Barbara pravi, da bo imela Cupy še eno leglo, ker vidi da ima rada mladiče in ji bo pustila da bo melaq še enkrat mladiče. May bo pa sterilizirala, ker nima rada mladičev in jo dala k svoji babici. Cupy bo pa potem sterilizirala ko bo imela še eno leglo.
No v glavnem je pravla da če se bo zredila da jo bo s tableti futrala .. zdej sem jo malo spametovala in bo kupla Royal Canin briketke pupy za mamico in za mladičke potem ko bodo že lahko ledli.  :D s tem da moram jaz plačat za briketke  ;D

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #141 : 30 Maj 2006, 10:05:16 »
Ja , jeb**u, vidi , da ima rada mladičke, katera jih pa nima ???
To me spominja na tisto, si je želela imeti otroka in smo jo sparili s sosedovim mešancem...
Pa halo kje ti je logika !?
Okej, po naslednjem leglu jo bo sterilizirala, pa takrat ji bo spet kapnilo, da ima njena mačka rada svoje bejbije pa bo še eno pa eno leglo, v redu, jaz vem, da sem delala isto napakko, dokler nisem prebrala pametnih stvari na forumih, ampak , da ti ob takili obilici pamtnih nasvetov ne kapne , da bi bilo mogoče u redu, mačko sterilizirati, jaaaaaaaaa, naša mačka je v vseh svojih leglih vestno skrbela za svoje male , kot bi le malokatera, pa sem se odločila, da jo damo sterilizizrati ... Zakaj ? Ker grem po cesti , vidim zraven 3 mrtve mačke, grem naprej tam se 10000 samcev ravsa za eno samico ipd.
Aja ker so pa to Cupyni mladički, se pa ne bodo naprej razmnoževali, ne , ne kje pa...
Samo tole, kot "šteparji" nečistokrvnih konec koncev pocestniških mačk nimate najmanjše pravice, da bodočim lastnikom gvorimo kaj naj delajo z njo... čisto zares. Ja malo na grobo sem napisala, ampak na nek način tudi jaz sebe vidim kot nekakšnega šteparja, imam samo srečo , da je večina Frfrinih mladičev odšla v dobre domove in se večina ni razmnoževala naprej. Imam srečo, ne vem če jo bom imela sedaj , ko moram oddat 6 malih barbaic ki so stare že 5 tednov jaz pa imam le enega odgovornega skrbnika. Evo to je problem mačk, usi imamo na veliko legla , ljudje pa mačk nočejo ker so že prenapolnjeni z njimi . Ker grejo na WC pa vidijo 500 mačk, ker so mačke povsod!!!
In večine sploh ne zanima problematika mačk...
Žalostno ja, da moraš ti Nastja plačat briketke za njeno mačko, če jo lahko hrani s tistim šrotom, bi ji lahko kupila tudi bolšo hrano zagotovo.
Ja, jaz sem sterilizirala Kiky, naslednji teden gre na kastracijo Maco in ko bo končno tudi naša Frfra oddojila gre na sterilizacijo tudi ona...

No Lep Pozdrav...Kana&Co

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #142 : 30 Maj 2006, 11:36:49 »
Nastja, pa daj ne moreš ti plačevati za njene brikete! Sama naj jih plača, ali pa njeni starši. S tem, ko ima doma muce, je prevzela odgovornost za njih (glede na to, da je še otrok, so odgovornost prevzeli tudi starši) in to pomeni, da mora za njih skrbeti tako kot se spodobi, ne pa da ti plačuješ za njene mačke!!!

Pa naj sterilizira že te mačke, joj  >:( Drugo leto naj vzame leglo dudarjev in njih futra, ne pa da po nepotrebnem štepa mladiče  >:( Daj ji za pogledat temo o dudarjih iz Horjula...

Kok me je razjezilo tole  >:(

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #143 : 30 Maj 2006, 12:25:07 »
May bo dala sterilizirat takoj ko bo nehala dojit. Cupy pa še ne vem.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #144 : 30 Maj 2006, 13:31:20 »
Raje daj ta denar v zavetišče za hrano.
Vsak ki ima mačje ali pasje mladičke je dolžan poskrbeti zanje, in ne pozabi tadva mladička še nista tvoja.
Povej mi če si plačevala hrano za Indija še preden je bil tvoj, ali pa boš plačevala hrano za naslednjega psa od rojstva dalje ...  ???
To je glupo pa kakorkoli obrneš, ona je dolžna poskrbeti , da so mamica in mladiči na kvalitetni hrani , ne ti .
Če ti pa ni všeč na kakšni hrani so je pa bolje da se obrneš na kakšnegadrugega, najbolje na zavetišče, tudi tam je dosti mačk.
Pa še nekaj boš ti dajala njej denar , ali boš hrano dala njej?
V vsakem primeru ne veš , da sta tvojedva mucka hranjena s to hrano.
Pazi...
Poleg tega Nastja ti svetujem , da si prej prebereš kakšen pravilnik o zaščiti živali, ter še enkrat dobro premisliš, ali ne bi šla raje pogledat v zavetišče(+ tam dobiš po navadi že sterilizirane žiali) ...
No pa to je čisto tvoja odločitev, strinjam se pa z njo ne.

Sunshine_1

• *
« Odgovori #145 : 30 Maj 2006, 13:39:57 »
O joj, moja mačka se ni zredila niti za pikico, odkar je sterilizirana! Reci ji, da naj da Cupy takoj sterilizirat če jo ima res tako rada kot pravi! Sicer bo imela še enkrat mladiče, spet bo 'tako rada mamica' in jih bo imela kar skoz!!!  >:(

Lp

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #146 : 30 Maj 2006, 13:42:43 »
O joj, moja mačka se ni zredila niti za pikico, odkar je sterilizirana! Reci ji, da naj da Cupy takoj sterilizirat če jo ima res tako rada kot pravi! Sicer bo imela še enkrat mladiče, spet bo 'tako rada mamica' in jih bo imela kar skoz!!!  >:(

Lp
Moja je shujšala  :o

Šapa

• *
« Odgovori #147 : 30 Maj 2006, 14:31:30 »
saj sem vedela kaj bo... tako je vedno. evo samo tole bom še povedala:

tukaj imate temo o mačjih mladičkih, ki trenutno iščejo dom: http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=10389

zakaj bi potem po nepotrebnem štepali nove? že tako je mačk veliko preveč in se jih ljudje znebijo na raznorazne načine... ampak seveda, ker si mucke želijo imeti mlade imamo potem kar naenkrat več mladičev, kot jih lahko oddamo. vsem je težko dati tistih 15.000sit za sterilizacijo  ::)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #148 : 30 Maj 2006, 14:32:45 »
Pa plačaš manj, kot pa za mladiče... Pomoje, kajti s tem nimam največ izskušenj...

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #149 : 30 Maj 2006, 15:36:43 »
Wau...pa ne ga srat.Lejte teli http://www.moj-album.com/slike/1601452/Nik_ZvpQaSvljtSv.jpg mucki majo pa malce dalšo dlako,pa take barvo so kot Cupy.Pa je rekla,da skorajda ni take mačke kot je nena Cupy.