Imam 8 let starega angleškega buldoga in že celotno življenje se borimo z alergijami... Bili na ciklosporinu, medrolu, ni da ni...
Striktni pri prehrani, kopali itd... se presekirali, ker je bil pes par mesecev ok, potem pa spet v totalnem razsulu (nonstop praskanje, rane do krvi...).
Medrol ga je uničil. Pa je bil na minimalnem odmerku... Izgubljal dlako, rep kot podgana (smo mislili vmes, da je ščitnica, pa ni bila), shujšal ...
Potem pa smo odkrili Apoquel... Seveda se še vedno držimo striktno pri prehrani in ostalih stvareh, ampak kuža končno živi življenje, ki si ga zasluži.
Vesel je, razigran, dlaka mu je zrastla na mestih, kjer je ni imel že več let, sploh se več ne praska, vidi se mu, da je končno pomirjen in zadovoljen in da ga nič več ne boli/srbi...
Jaz sem se odločila, da ne bom brala ne slabih in ne dobrih komentatjev po internetu (sem pa slišala, da enim psom pomaga, drugim pa čisto nič), ker sem se odločila stestirati in sedaj, ko vidim, da moj zlati fantek končno živi normalno pasje življenje, definitivno izberem kvaliteto njegovega življenja... Ker dobim kar solzne oči, ko si očitam, zakaj nismo tega odkrili že prej in mu že prej omogočili takšno življenje, kot si ga zasluži.
Se pa je treba zavedati, da je to drago zdravilo... Ampak jaz bi plačala tudi dvakrat več, ker je pri nas naredilo čudež.