Poznam tudi kozmetiko namenjeno ljudem, sem v preteklosti porabila zelo veliko časa, da sem uspela najti kar mi ustreza. Nisem alergik, imam pa druge težave s kožo na obrazu (sem morala obiskovati tudi dermatologa in delati kure tablet) in se mu tudi sama izogibam. Glede človeške kozmetike, ki jih ne vsebujejo bi lahko kar nekaj naštela, ker se vedno več dela v tej smeri, ampak to ni forum za ljudi.

Zdi se mi nepotrebno in tudi izsušuje, iritira kožo.
Lahko sicer dodajo potem toliko več olj in drugih vlažilcev, da se izsuševalni učinek izniči, ampak za ta denar pač tega nisem pričakovala in iskreno to ne bi več dala na psa, če ne bi bilo druge možnosti.
Pes ni alergik, razen suhe kože, ki jo je dobil po cenejših šamponih(ravno te sestavine so me zmotile tudi v Beaphar šamponih). Mislim, da bom posegla po Biogroom, cenejših vsekakor ne mislim več kupovati. Je pa Pure paws tudi do dvakrat dražji, le zato me je ta podatek zelo začudil. Sem bila prepričana, da dražji kvalitetnejši pasji šamponi tega ne vsebujejo.
Aja glede friziranja verjetno ni letelo name? Namreč jaz imam v planu nekje 2x-3x letno samo skopati s šamponom psa. Popolnoma nič več od tega, ostalo pa krtačenje in pranje z vodo pod tušem.