Avtor Tema: Metuljček - Papillon [Epagneul nain Continental, Continental Toy Spaniel]  (Prebrano 838527 krat)

Klopicha

• *
  • Spol: Ženski
Lep pozdrav

Hvala za vsa vaša mnenja čeprav mislim, da ne bi bilo potrebno tako ostro odreagirat. Ko sem kupila psičko je nisem imela niti namena dati parit kasneje pa smo se odločili, da bi imeli se enega kužeka. Da bo pa toliko komblikacij in skrbi ker je prička brez rodovnika se mi pa niti sanjalo ni. Še enkrat hvala vsem skupaj.

Tara

• *
  • Moja Metuljčica
Problem je, ker na žalost taki ljudje, ki pse prodajajo brez rodovnika, v večini primerov, na krut način služijo na psih in jih imajo zato da proizvajajo mladiče, pri tem pa psice dobesedno izčrpajo tudi do smrti. Posebno dvomljive države so Madžarska in Slovaška, kjer obstajajo tudi dobri vzreditelji, da ne bo kdo narobe razumel, ampak veliko ljudi pozna gospoda iz Slovenije ki šverca take pse iz teh držav, po možnosti še bolane (nas je tudi hotel tako okol prinest, sam mu ni uspelo).
 Svetujem pa ti, da menjaš tudi veterinarja, ker če ti je svetoval, da mora imet vsaj enkrat mladiče, je zaskrbljujoče :-\.  Moja Papillonka je stara 14 let pa ni nikoli imela mladičev. Sterilizirali smo jo pri 7 letih, ker je imela hude namišljene brejosti in ker se ji je tudi mleko nabiralo, je bila toliko večja nevarnost rakavih obolenj.

Lp, Eneja

esta

• *
Super, da ne boste parili :)
Mislim, da je bil tak odziv, zato, ker je tu veliko lastnikov nerodovniških psičkov, ki tu vprašajo za nasvet, potem ga pa ne upoštevajo. Ti si nažalost pomotoma padla v to kategorijo zato, ker so našli oglas na bolhi, kjer si iskala samca :) Kot Tara pa predlagam, da zamenjate veterinarja, ker to, da mora imeti psičke vsaj enkrat mladiče je podobno kot tisto, da samo omejeno število psov v leglu dobi rodovnik. Včasih je to veljalo, sedaj pa že dolgo ne več, ampak ljudje še vedno mislijo nasprotno :) Ker pa je psička brez rodovnika, in upam, da z njo ne nameravate imeti mladičev, jo lahko pa tudi sterelizirate :) Mislim, da ste se pravilno odločili, in upam, da bo novi pes z rodovnikom, pri preverjenih vzrediteljih :)

lp, Ester

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
Mi smo bili pa v arburetumu... evo moji rožici:

pa še 2 zajčja mladička... (ki sicer ne pašeta v to temo, ampak sta bila superluštna :))

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
joj en link sem kopirala narobe - tole bo prava slikca :)

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
Jenny - super slikice. Prekrasni sta tvoji punci...  ;D

esta

• *
Zala....prelepi sta tvoji rožici  :-*  Pa super lepe slike..  :-*

papillon

• *
  • Spol: Moški
Super lepe !!

Mene pa zanima kdo vse od tuki pride na CAC Barje ?

Lp

esta

• *
Jaz :)

esta

• *
Jaz :)

D_L

• *
Mi tudi.

papillon

• *
O, bomo upam tokrat videli pa malo vec papijev :D ... mi tudi pridemo :P

papillon

• *
O, bomo upam tokrat videli pa malo vec papijev :D ... mi tudi pridemo :P

Spreminjam ...sem gledal statistiko in so samo 4 papilloni ... 2 samca in 2 samice (torej za obe samice vem in enega samca... a kdo ve kdo je 2. samec ?)

Hudobelli

• *
Pozdravljeni vsi skupaj

Sem nova na tem forumu in upam, da se bom znašla. Prebiram ga že kar nekaj časa in spremljam dogajanje papillončkov, za katerega smo se tudi mi odločili.
Z veseljem vam sporočam, da v našem domu kraljuje rodovniški samček rojen 17.02.2010  z imenom Bello Hudourniški.
;D

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
Živjo!

Tudi jaz pridem v Braje, komaj čakam da spet vidim Mintka! Se mi pa sanja ne, katera psa se razstavljata.

Hudobelli - Dobrodošla na forumu! Tvoejga kužka pa ne poznam, s kot pa je? pa še kakšno slikco bi bilo ful fletno pogledat :) Koliko časa ga pa že imate? pa s kot ste? :)
Je pa tvoj kužek točno 1 leto mlajši od moje Lie :)

Pa še z enonevno zamudo - Vse najboljše Sookie in Blue! kar ne morem vrjeti, da sta stara že celo leto :) :-*

lp

Pinky

• *
    • Dominike's
Tale Bello pa bi lahko bil Sidney-jin malček, če se ne motim?

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
Kolikor sem jaz gruntala je od tiste punce iz Orehove vasi, a nekaj takšnega? :)

papillon

• *
Tale Bello pa bi lahko bil Sidney-jin malček, če se ne motim?

Kakor vidim po profilni sliki 100% ni od Sidney ker fantek ima glavo vecinoma belo ... puncka ima pa tudi  vec Belline kot Bello ;)

Sem pa gledal na bolhi je en oglas mogoce je iz tam ?

Hudobelli

• *
Hvala za dobrodošlico

se opravičujem, da tako dolgo traja da odgovarjam
me nekaj povezava in pc jezi. >:(

ja jenny3, Bello prihaja iz Orehove vasi in sicer iz psarne Hudourniška. V naš dom smo ga pripeljali 23.04.2010 in z njim preživeli "uvajalne" počitnice   ;D in bo jutri dopolnil 11 tednov.
 Slikice bom kmalu priložila.

Lp. B

PS: ma celo uro me ta kišta zeza >:(

Hudobelli

• *
Ja Papillon, na bolhi je oglas, ker je še en kužek  (Buffy) na razpolago (mislim, da še ni oddan).  Mi pa našega nagajivca spremljamo že od rojstva naprej.

Lp. B

Pinky

• *
    • Dominike's
aha točno, ta oglas sem jaz tudi na bolhi videla in nisem vedela kateri psi so to. Super, čestitke.

Hudobelli

• *
To so potomčki vašega prijatelja Toffe-ja

Hudobelli

• *
Pozdravljeni
No pa da se vam predstavimo še v slikicah kako rastemo :

Tukaj smo stari celih 11 dni  :)

... 25 dni ...

...39 dni....

Hudobelli

• *
In še utrinki iz novega doma.... star 9 tednov in pol ......
... pri počitku....

.... pa zunaj.....

... in ena fotka še od včeraj....star 11 tednov....

Uf.... zdaj pa dovolj ;D, ampak ponosni smo, da ga imamo in da vam ga lahko pokažemo ....

Lp, B.

esta

• *
Oooo, Bello je pa pa luštkan... :-*
lp, Ester

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
ful je fletkan mali. na zadnji fotki me spominja na malega toffee-ja :)

lp

papillon

• *
Lusen mali Bello!!
Zgleda kot en mali nagajivcek :D

Lp

Podi

• *
    • Spletna stran Robespiere de Pompadour
Naš Podi pa išče svojo papillonko za parjenje!
Vsi zainteresirani pa si še kaj več preberite na njegovi spletni strani ;)

Podi

• *
    • Spletna stran Robespiere de Pompadour
P.S. Za tiste, ki je še ne poznate - http://podi.bubi.si  ;)

Friese

• *
    • Papillio Rex
Se mogoče komu sanja kater papillon je v tej reklami (če je sploh slovenski :-[) http://www.youtube.com/watch?v=2xs10mpP638&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=2xs10mpP638&feature=related)
Ugotavljam pa nč ne ugotovim :D

P.S. od 44 sekunde naprej  ;)