Avtor Tema: Mali angleški hrt [Whippet]  (Prebrano 493981 krat)

teycha

• *
  • Dalton
Mali angleški hrt [Whippet]
« Odgovori #810 : 05 Februar 2010, 08:04:27 »
PRODAM: točno tole ovratnico: http://www.mojalbum.com/wippetalf/ovratnice/ovratnica/15317908#14398325 , primerno za hrte oz. vse ki so radi malo fensi, polzatezno. Širina 3 cm za obseg vratu 20-40 cm (približno - če je kdo blizu tej dolžini grem lahko natančno zmerit, da vidimo točno), prodam ker moj preveč vleče na takem patentu. Uporabljena je bila enkrat in zaradi vleke se je poškodovala notranja stran (rjave barve), tako da je potrebno pač malo 'popravit' (došiti še eno podlogo vzame 2 minuti na šivalnem stroju) ni pa ogrožena varnost če se tega ne naredi. Če koga zanima - lahko še poslikam. Nova pride 18eur, dam za 12eur (sem pripravljena tudi barantati  Tongue)

isla

• *
  • ash
« Odgovori #811 : 05 April 2010, 21:59:48 »
Živjo imam eno vprašanje za razstavljalce...
Zanima me če sodniki preferirajo kakšne barve in obarvanost ali je obarvanost in barva whippeta na razstavah nepomembna?

WIPI

• *
  • Whippet fan
« Odgovori #812 : 27 April 2010, 17:30:59 »
Tudi midva z možem sva končno srečna lastnika male whippetke. Najina Mia ima 3 mesece in je za naju najbolj ljubek, igriv, živahen in sijoč žarek dneva. Whippete že dalj časa obožujeva in naju vedno znova osupnejo s svojo hitrostjo in eleganco v gibanju.   

WIPI

• *
  • Whippet fan
« Odgovori #813 : 27 April 2010, 17:36:26 »
Glede na to, da je na tem forumu kar nekaj lastnikov whippetov in se nekateri že dobivate na srečanjih, me zanima, če ste že imeli kakšno srečanje forumcev in kje so dobra mesta za zlaufat te naše dirkače. Lepi, sončni dnevi so že tukaj (naših "paličnjakov" ne zebe več) in mogoče ne bi bilo slabo organizirati srečanja hrtov v bližnji prihodnosti. Mogoče imajo Nina, Geri in SG, ki so že bolj izkušeni, kakšno dobro idejo?  ::)

lottika

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #814 : 15 September 2010, 09:59:13 »
Hej neki me zanima!
Je res, da so whippeti zmeri večji. No sj tudi sama opažam, da ne vidim več tako majhnih hrtov. So tm vmes med malim in velikim. Vprašam ljudi ali je to veliangleški hrt pa vsi ne whippet. Kako je prišlo do tega?

HoviBono

• *
  • Spol: Ženski
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #815 : 16 September 2010, 14:31:25 »
Našla oglas, prodaja se whippet Aaron... :-\

http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/whippet-z-rodovnikom-iz-slovenske-psarne-oglas1272449307

Lp

marpris

• *
    • Whippet Tokaj Filisart
« Odgovori #816 : 26 Oktober 2010, 09:40:54 »
Lottika: res je, whippeti so pri nas vedno večji. Do tega pa prihaja zaradi različnih standardov... V Ameriki standard predpisuje, da so lahko samci whippetov visoki do celih 56cm, medtem, ko pri nas standard dovoljuje višino 51cm, to pa je kar precejšnja razlika. Križanje dveh tako različnih linij pa privede do višjih whippetov tudi pri nas.

Lp.

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #817 : 04 November 2010, 18:08:18 »
živijo! mene pa zanima kako se vaši psi kaj odzovejo na manjše pse? me zanima če mislite da je možno psa (whippeta in papillona) navadit na skupno življenje? sicer sem že kar nekaj stvari prebrala, vem da imajo ljudje tud hrte in manjše pse pa še vedno me zanima čimveč mnenj...

hvala,

lp,

t

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #818 : 04 November 2010, 18:34:30 »
Mai*The*Little  - mislim, da bi whippet in papillon čisto v redu živela v sožitju. No, jaz sem imela isto vprašanje (kar nekaj postov nazaj) kako bi se razumela hovawart pa whippet. Zdaj nimam whippetka, ampak imam pudlo in hovawarta - in kako se razumeta - čist super. Edino kar je, da Bona (hovawart) ne pustim, da se igra z našo pudlo Tiso, ker je prevelik in bi jo lahko poškodoval. Sicer pa ni krize, ker se moram itak jaz igrati z njim... ;)
V glavnem mislim, da bi bila čist super družba in bi se OK zastopila.
Ti pa lahko povem, da se je naša Tisa, ko je bila stara tri mesece, že igrala in divjala z whippetkom. No igrala... Whippet je itak kuža, ki rad šiba, to je zanj igra in to, da za njim nekdo leti - njegov užitek.
Ima pa ena od punc prav to kombinacijo - whippetka - papillona. Povezava http://www.gerilum.net/nasi_psi.php
Upam, da sem malce pripomogla k tvoji odločitvi....  ;D

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #819 : 04 November 2010, 18:57:17 »
saj odločila sem se že :) samo me vseeno malo skrbi, vem da bo na začetku verjetno kriza sam rada bi pa vseen sprehode na katerih bi lahko skupaj užival, ne da bi mi whippetk kuža zamenjal za plen... no saj bomo videli s prakso, na začetku bo itak eden vedno na povodcu oz. bodo aktivni sprehodi ločeni...  hvala vseen za odgovor! :)

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #820 : 10 November 2010, 22:18:03 »
živijo! mene pa zanima, če je kateri od forumašov tud iz šk.loke... bi lahko kdaj skupaj šli s hrtki na divjanje... :) jutri pride k nam domov naš tay  :) vsi se veselimo, pa vam kakšno slikco pokažem kako se imamo...

lep pozdrav!

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #821 : 11 November 2010, 07:57:48 »
MaiTheLittle - jaz sem iz Škofje Loke. Sicer nimam whippetka, imam pa srednjo pudlico, tako da, če si za, se kakšen vikend lahko zmenimo za kakšen skupen sprehod in dirkanje. Vem, da so whippetki hitri in brzinski - naša Tisa je tud brzinska, sploh ko se ji strena.

Slikice bomo pa seveda vsi veseli, če boš katero prilimala gor.

LP, Nika

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #822 : 11 November 2010, 11:40:12 »
HoviBono, lahko se zmenmo :) sj Mai ga tud nau dohiteval, ampak ma tud brzino ob norenju.. :) slikce bodo... itak
zdj grem pa na pot  :P

lp

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #823 : 11 November 2010, 11:44:23 »
Super!!!  ;D Lahko mi pišeš na zasebni mail, da se dogovoriva...  ;)

Lp, Nika

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #824 : 11 November 2010, 17:57:51 »
naš Tay  :-*

lp

*Lanchy*

• *
« Odgovori #825 : 11 November 2010, 18:31:16 »
oooo, krasen je!! :o

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #826 : 11 November 2010, 18:44:15 »
Že skupaj na kavču :o A vidiš da ni problema :P

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #827 : 11 November 2010, 19:31:23 »
 ;D sj masta še varnostno razdaljo  8) drugače pa ja, ni problemov (zaenkat)! bomo vidl kako bo ko se akumulira in bomo tud zunaj ga že upal spustit...

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #828 : 11 November 2010, 20:52:20 »
MaiTheLittle - kje si pa dobila tega lepotca oziroma iz katere psarne prihaja? Kako je cortkan....  ;D

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #829 : 11 November 2010, 22:30:58 »
 :) Tay (my camelot tayron) prihaja iz kranjske gore, iz psarne My camelot  8) :)

lp

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #830 : 13 November 2010, 09:42:15 »
Se mi je zdelo, da je on, samo nisem bila čisto prepričana. Kolk je zrasel, v pravega frajarja. Lepotec!!!  ;D Mislim, da je še ena punca na Pesjanarju, ki ima pa njegovo sestrico.
Kar nekaj postov nazaj lahko najdeš leglo v katerem se je izlegel (slikice)....

Lepo se imej, uživej ob dveh lepotcih.... boš videla, kmalu bosta skupaj ležala in se grela.... in seveda upam, da se kaj dobimo na kakšnem dirkanju....  ;)

Lp, Nika

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #831 : 14 November 2010, 14:29:22 »
Živijo, mene pa zanima, če so mere  L 71 x Š 52 x 55 cm H vredu za transportni boks whippeta?  ::)

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #832 : 15 November 2010, 11:58:49 »
Po mojem so mere OK, glede na to, da je whippetk manšji...  ;D
LP

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
« Odgovori #833 : 28 November 2010, 10:33:24 »
sneg! ;D

kathy

• *
    • izi-ela
« Odgovori #834 : 28 November 2010, 11:41:04 »
Joj kok je dobr :o pa lepe slikce!

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #835 : 28 November 2010, 13:25:51 »
joj ALG, si me prehitela, sem se ravno hotela pohvalit kako je super, če imaš na sprehodu poleg tudi fotografa... :P no uglavnem da malo updatam, naš tay se je super akumuliral na nas in naš ritem življenja, če je le posreči smo vsaj 1,5h vsak dan na dolgem sprehodu in takrat se seveda na nori etc... drugače pa me zanima, če so tudi vaši whippeti nori na vodo in sneg? Ker Tay je nor na oboje, poleg tega pa sem končno odkrila s čim se rad igra in mu mai tega ne more odvzet, :) nogometna žoga! to ga pa zmaga, naložim filmček in boste vidl.

Me pa na splošno zanima kakšne igrače maste kaj zanje, ker cufe še ne palijo, žoge vedno bolj, če pa piska pa toliko bolj.

lp

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #836 : 06 December 2010, 11:23:51 »
No da se malo slikovno javimo... :) Sem pa te dni kupila Tay-u tudi plašček, ga je vidno zeblo in se mi je še na najkrajšem sprehodu tresel  ::) tako da sedaj ga lepo oblečemo in je super, ima spet veselje do tekanja etc.

me pa zanima, če imate za njihove tačke kašne posebne tretmaje  :) :-[ v teh zimskih časih? jaz imam sicer neko mazilo, ki naj bi ustvarilo nek zaščitni sloj na blazincah ampak nvem ali je to dovolj, da se zaščiti pred soljo...

v novem plaščku :)

no ker majhno kost Tay Maiu takoj poje, sedaj dobita oba večjo kost, in je recimo da malo miru  :P

nasploh pa je Tay kar precej ljubosumen, če nekdo najprej Maia poboža je Tay takoj na nogah in skače, se vzpenja, se muni k tisti osebi...  8)

lp

HoviBono

• *
  • Bono - Tisa
    • Bono
« Odgovori #837 : 06 December 2010, 13:23:58 »
MaiTheLittle - super slikice in pa seveda, plašček Tayu zelo pristoji.
Glede tačk in pa soli bi rekla, da je tačke fino in priporočljivo, sploh po mestu, kjer natresejo na tone soli, predhodno namazati z vazelinom za tačke, potem pa doba obvezno, po vsakem sprehodu, tačke sprat z mlačno vodo.

lp

AndrejaŽ

• *
« Odgovori #838 : 09 December 2010, 00:29:15 »
Malo pozno, pa vseeno... čestitke za whippetka! :) Prav veselje je pogledat njegove snežene fotke.
Mislim, da ne bi smelo biti težav z whippetom in papilonom... bolj bi me skrbelo, če bi si želela greyhounda. Se pa stvari lahko zasučejo narobe, če je več whippetov na kupu, ker če eden med njimi začne lovit (npr. majhnega psa ali mačko) se mu drugi pridružijo in potem ne znajo nehat.

Mojemu whippetku pozimi poka koža na tačkah, tako da jih mažem z zaščitno kremo za pse (Winterpad), da ni težav. Drugače pa pazim, da se ne sprehajam po cestah in soljenih poteh, tako da mu ni treba nositi čeveljčkov (ki itak ne bi ostali na tačkah).

Takole se igrava pozimi: http://www.youtube.com/watch?v=9tltfnKAUBU

Nor je na frizbije, žogice (če jih dovolj daleč vržeš) in vse kar lahko lovi. Poskusi s prazno plastenko na vrvici - bomba! Cufe običajno niso tako zanimive za whippete, ampak če se igraš vsak dan po malem in vključiš zraven tudi nekaj teka, ga lahko navadiš, da se bo cufal.

Mai*The*Little

• *
    • Little Mai
« Odgovori #839 : 04 Januar 2011, 17:57:50 »
mene pa zanima če ima kdo takole oprsnico za svoje whippetke ? http://www.pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_20&products_id=118 (http://www.pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_20&products_id=118)  jst bom vrjetno začela kar šparat, sem na tujih straneh opazila da jo imajo tud na whippetkih, ker se pes ne more snet, ker ma dobr in prijeten oprijem (da ne mlaha) pa še praktična je za rokovat (psa se lahko tud privzdigne etc)... zanima me če ima kdo od vas izkušnje?

lp

t