Da še sam povem svojo izkušnjo z Erlihijo. Torej imel sem psičko Pudljico, katera je sicer imela še epilepsijo .... in druge starostne težave. Redno sem jo vodil h kar 2 veterinarjem, občasno pa še k 3 drugim, psička pa je pri 11 letih začela decembra lani vidno nazadovati v gibanju, bila praktično precej brezvoljna ....
Ker sem tudi sam malo iz stroke (farmacija) sem po vseh možnih testih začel proučevati, kaj bi naši Aji še lahko bilo, in sem nekako po kar precej prebranih straneh na internetu začel sumiti na erlihijo. No psa smo zaradi zelo vidnega pešanja peljali k veterinarju in je na moje domneve izjavil, tega pa sigurno nima, pa saj ni lovski pes

Samo denar boste stran vrgli tega sigurno nima. Ker ni bilo več nobenega testa, pudlji pa živijo dlje, pa tudi epilepsija bi lahko bila povezana s tem sem vztrajal. Povedal mi je, da če že potem kri na Dunaj, kjer so precej boljši pri pregledih, cena je bila več, kot 100 EUR mislim, da 125 eur izvidi pa da bodo čez 14 dni.
In so bili, ves presenečen me je na GSM klical sam veterinar , ja pozitivno, pa borelija tudi pozitivno, bilo pa je sklepati, da je psička to že precej sama prebolela, verjetno se je okužila že kako leto ali dve prej ................ žal oćitno že precej škode ............
Ko povem za te izvide zaradi drugega mnenja še znancu Veterinarju, ki me je tudi servisiral mi pove, ja kar 75% je pozitivnih od vseh narejenih testov ? Ko sem ga vprašal, zakaj mi ni svetoval tega pregleda, saj je poznal vse težave naše Aje mi ni odgovoril, kar tiho je ostal. Ja žal moraš vse sam pogruntati, za to pa imamo veteri narje

No Clifog ali nekaj takega je odlično prenašala in že po tednu dni se je kompletna klinična slika psa tako izboljšala, da je ni bilo za prepoznati, spet je bila aktivna, skakala sama v avto.... tako je živela kak mesec, potem pa se je stanje spet rahlo poslabšalo, živela je kvalitetno, do zadnjega dne maja letos, ko je dobila nenadne težave z dihanjem (popuščanje srca) zalivanje pljuč in se je zelo na hitro poslovila ....

Žal je to bolezen, ki je počasna in če ne ukrepaš dovolj hitro pusti nepopravljive posledice

Vsekakor pa če ste bolezen odkrili v začetni fazi in primerno zdravili, ni bojazni, da ne bi vaš ljubljenček živel normalno dolgo življenje !