Ne, je rekel, da ni dedno, ker prav nič ne kaže na to in tudi drugi komolec je popoln.
Dan pred šepanjem so divjali z drugimi psi in bi lahko prišlo do poškodbe. Sicer sem prekinjala, ampak možno je marsikaj. Med drugim se je zapletel v povodec (ravno s to nogo) in nekam čudno padel, lahko bi bilo točno takrat.
Da ne omenjam, da je tudi na splošno precej štorasto bitje.
Sasha, pri psičkinih prejšnjih leglih ni bilo nobenih takih težav. Z nekaterimi sem bila celo v stiku že pred nakupom psa
Kolikor pa je bilo tudi preslikanih od njih, sem videla rezultate in imajo vsi ED 0-0.
Vzrediteljica je poštena...je tudi povedala, da so se pri eni njeni drugi psici (ki ni nič v sorodu z Waiem) pojavili mladiči z displazijo (čeprav je ona nima) in jo je takoj dala sterilizirat. Je sedaj izključno delovna psica.
Waievo družino pa mamini strani sem pa tudi spoznala...3 generacije psic, do 13. leta starosti in prav vse so bile videti povsem zdrave, brez gibalnih problemov. In tudi eno sestro ter 2 njeni hčerki

In kar sem tudi vzela za + : veliko njenih psov doživi 15 let in več.
Po očetovi strani so pa tudi nekaj generacij nazaj pregledani psi in so vsi ED 0-0, prav tako njegovi bratje in sestre. Podatki so splošno dostopni, ker imajo Finci objavljeno bazo, prav tako tudi vzrediteljica. Mladičev še ni imel veliko, oz. je le nekaj že odraslih in slikanih...za te mi je njegova vzrediteljica sproti poročala rezultate in so vsi brezhibni. Eno psičko ima še v solastništvu.