Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654660 krat)

diva1

• *
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #1260 : 18 Oktober 2011, 17:59:26 »
Heeej,  moje drage »prijateljice«…

Hvala za lepe besede in čestitke, ki ste nam jih namenile….  Tončku, Milanu, meni….
Ja, res ste mi »pobožale« dušo… Polepšale dan, teden.. Čisto zares.

Vsaka od vas mi je posebej draga… O vsaki  izmed vas sem si ustvarila podobo. Najlepšo.. Vem, da ste krasne punce, gospodične, gospe….Da ste tudi ve »zaljubljene« v pse… In da prav tako kot jaz, tudi ve rade prihajate  na »obisk« na Pesjanarja.  Morda pa vas nekoč  spoznam tudi osebno.  Ja, to bi pa bilo lepo… 

Saj bi večkrat rada prišla. Morda vsak večer… Ob večerih se zalotim, da bi vam rada kaj povedala…. Takrat , ko se  moj dan  »umiri«… Rada bi delila  z vami  svoje občutke, zadovoljstvo, srečo,  veselje, žalost…  Tudi  prigode… Pa čeprav jih je veliko še iz prejšnjega  tisočletja…  In se »bojim«, da jih bom  zopet dobila po nosu… Zaradi  »starih,  meni lepih in dobrih časov«.Češ, zbudi se… Saj vendar živimo v  drugačnem ,»modernejšem« veku… Podprtem z moderno informacijsko tehnologijo, »virtualnimi« prijatelji…  Pusti »zgodovino«.

Prav tako bi rada  delila z vami svoje »poglede« na pse… Izkušnje, ki sem jih pridobila z leti…. Vendar se velikokrat zaradi "ljubega miru kresnem po prstih" in ne napišem, kar bi želela...  Ker se bojim (namernega ali nenamernega) cinizma…. V povratnih postih.   Zato pravzaprav  ne napišem  NIČ… Ker me nekatere ne (ali pa nočete)  razumeti...  Sprejeti.  Ne, nisem neka arogantna, sitna babnica… Ki vse ve, ki misli, da ima vedno prav… Ki vam »soli« pamet… Ki je konfliktna… Hudobna… Ki hvali samo svoje… Nasprotno..  Zadovoljna sem. V glavnem… Živim na »polno«.. Počnem to, kar imam rada.. To, kar  me osrečuje in navdihuje.  In  spoštujem tudi   »drugačnost«. 

My name is Happy….

Pa vendar moram povedati, da sem vesela, da sem  »našla in pripeljala « domov  Tončka.... Po tistem, ko je Mister prečkal mavrični most... Resnično sem bila pred  dilemo… Veliko…  Slabo spala.. Tudi »slaba« vest je bila prisotna… Dvom… Je prav?  Ni prav?  Bo Milan »sprejel« novega psa? Novega pubeca… Bo zadovoljen s »spremembo?  Nekateri  ne maramo prevelikih sprememb…

In nenazadnje,  ni zanemarljivo dejstvo, da je z Misterjem živel skoraj 17 let…  Skrbel za njega kot družinskega člana....Da sta  bila povezana z nevidno nitjo, da sta »dihala« kot ena duša.. Da ne bo pomote… Saj ima svoji dve pasji punci tudi rad, ampak njemu je vedno srce »bilo«  bolj za pubece. Sinonim za moč, energijo,  vztrajnost neustrašnost….  Kot pravi kavalir je svoje punce vedno »šparal«… Vedno je v vodo,   v trnje in robido najprej »povabil« pubeca….   Punce naj bodo raje lepo doma in čuvajo otroke…..  Mi, moški svet pa čimprej od doma…  Do teme….  Tako nekako je bilo….

Veste, kaj je rekel,  ko je pokopal  Misterja: » Zdaj sem pa jaz na vrsti«… Ja, tako je rekel. Ni bilo prijetno slišati…   Jaz sem samo »potegnila gas«… Se skrila.. In tulila od bolečine.  Svoje in njegove….

In hvala bogu,  je bila moja »odločitev«  pravilna… BINGO… Prvi teden sta se malo »tipala«… Potem pa  ga je Milan »posvojil«… Uh, veliko olajšanje. Zame.  Ker se je s Tončkovim prihodom tudi Milan "prebudil"... In sta začela…  Od začetka…  Z malo šolo….In prišla skupaj do« fakultete in diplome« Ponovno je Milan "mlad"...  Zopet  prehodi  kilometre in kilometre...  S svojim psom. 
Tako kot je počel že desetletja…. Uživata oba...  Skoraj vsak dan greta v lovišče na "kontrolo"...  Izgineta popoldne in se vrneta s temo…  Ja, navada  je pa res železna srajca…  Kaj počneta? Ne vem…
Sta pa skupaj…  In to je pomembno.

In da ju samo vidite…. Tonček obožuje Milana…  Pozorno spremlja vsak njegov gib… In ko se pojavijo  tisti zeleni škornji….   Niti slučajno mu ne more Milan »pobegniti«….  Drži se ga kot klop… Ko pa Milan odpre vrata  avta in ga povabi…  …. Tonček švigne kot raketa .  In že sedita…  In tudi Tončka prevaža tako, kot je prevažal njegove predhodnike…  Spredaj,  na podu,  pri sovoznikovem sedežu.  In oba imata nasmeh na »obrazu«….. Obljubim, da ju bom nekega dne ovekovečila in vam posredovala fotke. Tega se res ne da opisati…

Včeraj sta bila gosta. Povabljena v LD Voličino.  In v soboto popoldne sta se »pakirala«…  Privlekla še neke lovske  stvari iz »naftalina«…   In se vrnila okrog 17.00 ure popoldne… Utrujena, a zadovoljna…

Še malo, pa gremo na vzrejni pregled.  In Tonček  bo postal »polnoleten«… Sam  bo  odgovarjal za »svoja dejanja«.Tudi za »posteljne aktivnosti«….

Citat Damayanti : "Upam da bo Tonček od Dive  uspel najti kakšno "gospodično" ki ga bo smatrala vrednega njene postelje". Damayanti, to pa sem se nasmejala.. Do solz…  Bom  »odprla«  ženitno posredovalnico… Mu pomagala….
Ja,  kaj naj rečem… Argumentov, ki mu govorijo v prid, ima kar veliko… Rodovnik je  dober , (ga je pohvalila tudi Nezzek),  zdravstveni testi opravljeni (vse je clear, kolki so A),  čeden je tudi,  pa še veliko  zna…
No, moram pa povedati, da ima  Tony tudi lepo spalnico… Sicer je podobna bolj mladinski sobi…, postelja je pa velika…  In na sveže  postlana z zimsko posteljnino… Udobna.

Sicer pa v današnjih časih« izbirajo« punce, oz. njihove lastnice, vzrediteljice…  Si pa želim, da je  katero od naših vzrediteljic Tony »prepričal«…. Saj ga je veliko tudi pod kužuhom…. Da ima vse, kar imajo  veliki….    In da bosta prišli pogledati njegovo »spalnico«… Da bom lahko kdaj »počohala« njegove otroke….
Naši Divi pa bo sigurno všeč.  V kolikor se bomo odločili za »otroke«…  Kelly pa je že v 9. letu… Tako, da Tonček, »prste« proč….

Pravite, ja , razstavne linije se da vse »naučiti«... Živ dokaz TONČEK!!!!!!  .. Mhm, nisem prepričana. Se ne strinjam . Ker eno je "izpit", opravljen 1x samkrat v življenju nekega razstavnega psa. In možnost pridobitve naslova slovenski razstavni šampion…. In s tem izpitom pridobljena »doživljenjska pravica« prijavljanja na razstavah tudi  v razred delovnih. 

Pri nas in ostalih lovcih pa je to način življenja…  Vsakdanji ritual… In te preizkušnje (PNZ, UP) so  pravzaprav »vstopnica« v lovišče…  Tukaj se zgodba ne konča…, šele prav se začenja….

Tonček je pri mojem nadaljnjem razmišljanju popolnoma nepomemben…  Razmišljala bom »širše«..

Razmišljam  pa nekako takole:

To, da izoblikujemo in podamo neko trditev na podlagi enega ali  majhnega »vzorca« psov, mislim, da  to ni noben dokaz.  Je zgolj neka trditev, menje… V najboljšem primeru bi te trditve lahko označili za hipoteze, ki šele čakajo na dokaze… Dokaze,  ki bodo to hipotezo potrdili, ali pa ovrgli.
Da pa lahko  izoblikujemo in »soočimo« hipoteze,  moramo  razumeti  o čem teče debata…
V mislih imam naslednje: kaj je »delovni pes«, kaj so delovne zasnove, kaj je to vzrejna »selekcija«, kaj je delovna vzreja…  Genetika…Zakaj je pomembna, čemu služi..

Mogoče že danes zvečer... Ta teden pa se sigurno še "vrnem"... Malo moram" urediti " še svoje misli...

Imejte pa se lepo in naj vas božajo še zadnji topli sončni žarki... Ja, jaz jih bom pogrešala.. In mojo dnevno sobo na prostem tudi.... 

Tatjana

nezzek

• *
  • Spol: Ženski
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #1261 : 20 Oktober 2011, 17:56:29 »
Midve z Bello sva pa bili povabljeni na snemanje glede pasjih razstav, tako da je včeraj moja buba delala neumnosti v studiu oddaje in nič kaj primerno zastopala pridnega in vzgojenega kokra, ampak tistega z brenclji v riti, ki mora vse prečekirat..  :-[ :D :D
Sej ji ni za zamerit, ko ji pa nihče ni pustil, da bi kaj povedala iz prve roke..  ::)

Je pa to že tretjič, zanjo da je na TV-ju, tako da res ne vem.. mogoče bi morala razmišljat o resni igralski karieri.. :P

Sicer pa gledam ven v to sneženo odejo in enostavno uživam.  :-* Žal enako ne morem rečt za Bello, ki je v sekundi zbežala nazaj v hišo.. mislim, da še ni pripravljena na zimo..

diva1

• *
« Odgovori #1262 : 20 Oktober 2011, 18:58:31 »
Nezzek,

pa so me spet malo "zasrbeli" prsti...Že tipkam...   In  kaj sem ugotovila... Da imam jaz samo mojo (navadno) Divo, ti pa imaš  "filmsko divo".... Movie star...

Kalimero?  Kje si?... Zopet "krivica..." (he he)

Na našem "totem" koncu pa je zelo turobno... Hladno. Dežuje...  Ne maram dežja.. Mokre noge, mokra glava... Mokri "cucki"... Pa še teren je odpadel...

nezzek

• *
« Odgovori #1263 : 20 Oktober 2011, 22:04:38 »
Ah Bella.. njej je že v pasjem horoskopu pisalo, da bo idealna za filmske podvige, čeprav takrat temu nisem vrjela, zdaj ko pa se tega spominjam, jo vidim v večih takrat zapisanih stavkih. :P
V bistvu sem imela srečo, ter znance na pravih mestih, tako da smo včeraj bili v MB-ju na snemanju. ;)

Ah tudi pri nas se pravljica končuje z navalom dežja.. ampak je bilo vredno vsaj da sem spočila oči na tisti belini in padajočih snežinkah.. zame skoraj ni lepšega. To je bil samo uvod, uvertura v letošnjo zimo, in komaj čakam, da se resno začne. :D :D Belli pa še raste tisti zimski plašč, tako da še ni najbolj navdušena.. danes je "finoča" samo pomolila glavo ven in tekla nazaj noter :P Sicer ima rada sneg, samo rabi nekaj časa da se klimatizira..  ::) ::) :P

suzica

• *
« Odgovori #1264 : 20 Oktober 2011, 22:54:45 »
link do teh " filemskih podvigov"  :P

http://www.rts.si/video/3101

nezzek

• *
« Odgovori #1265 : 21 Oktober 2011, 16:15:11 »
Ja no zdaj pa reci, da je to vzgojen pes..  :P :P

diva1

• *
« Odgovori #1266 : 21 Oktober 2011, 16:51:06 »
Suzica, hvala za link.. Z zanimanjem sem pogledala... Od začetka do konca...

Nezzek, luštni sta.. Obe...

Nova barva las?

Vzgojen pes?  Meni je bilo prav simpatično... To, da se je Bella  sprehajala po studiu..  "Babja" radovednost...

nezzek

• *
« Odgovori #1267 : 21 Oktober 2011, 19:11:16 »
hvala diva1 :) Oddaja je namenjena laikom zato tudi bolj sproščeno vzdušje  ;)

Babja radovednost.. lahko bi tudi tako rekli..  :P

Lasje so prav taki kot so bili v Kopru.. je pa res da so na soncu bolj rdeči kot pa na umetni svetlobi... :)

diva1

• *
« Odgovori #1268 : 23 Oktober 2011, 22:50:51 »
Moja "parfumčica"  Chanel pa ima danes rojstni dan.... Pravzparav MINI rojstni dan.
Stara (mlada) si 4 mesece...   Na današnji dan, pred štirimi meseci , ob 15.15 uri  je naša edinka pokukala na ta naš svet....
Vse najboljše  moja" ljubica"... 

Ima pa Chanel  že prijateljico... Veliko...  Tudi črno... Je kratkodalka prinašalka, ime  ji je Ira.

Tukaj pa je nekaj njenih fotk..  Upam, da boste tudi vi dobili "sladkorno"..

Lep  večer še naprej.
Tatjana

(http://www.shrani.si/?2G/R9/JKXxJVI/019102011666.jpg)

(http://www.shrani.si/?3S/3r/AB0p4PS/0119102011717.jpg)

(http://www.shrani.si/?1y/G0/4Zjic1C1/0119102011683.jpg)

(http://www.shrani.si/?J/1T/1CQLlPvb/0119102011639.jpg)

(http://www.shrani.si/?1C/Ft/3GERLTbk/0119102011732.jpg)

(http://www.shrani.si/?29/fP/nSpafeh/0119102011722.jpg)

nezzek

• *
« Odgovori #1269 : 24 Oktober 2011, 14:57:10 »
Aaa diva1 pa ne da so točno mesec in 1 dan narazen? Tamalanci danes praznujejo 5 mesecov, tako da čestitke tvoji prfumčici in 7 modrim kravicam. :)

Mala je prav simpatična.. je zdaj ostala doma ali ne?

Pino

• *
« Odgovori #1270 : 25 Oktober 2011, 07:04:23 »
Mmmm Diva1, cortna dečva je tale Parfumčica  ::)

Pa vse najboljše malim knedlom ... mi pa bomo hmalu "upihnili" prvo svečko  :-*

nezzek

• *
« Odgovori #1271 : 30 Oktober 2011, 15:57:25 »
Še enkrat naprošam vse ki želijo da se premakne tale naše spletka, da mi pošljejo na mail vse ideje, predloge, članke,... Prosila bi da najkasneje do torka, še raje pa prej, ker potem ne bom imela toliko časa.

Pa še eno vprašanje. Kdaj je letos vzrejni pregled in kje?

katajuska

• *
« Odgovori #1272 : 31 Oktober 2011, 20:21:11 »
Tanček pa je danes pihnil svojo drugo svečko!

Dan si je zaželel preživeti na Pohorju

Zvečer se je dobil s kolegi

Dobil pa je tudi tortico  ;)

nezzek

• *
« Odgovori #1273 : 31 Oktober 2011, 22:54:14 »
Vse najboljše Tan!! :) :)

nezzek

• *
« Odgovori #1274 : 01 November 2011, 17:20:19 »
No mi pa se danes spominjamo tistega dne, ko so "c"-jevci prijokali na svet.
Vse najboljše za 1 rojstni dan vsem 8 - Kori, Pino, Noli, Kami, Karo, Meli, Kiko in Kasja
Želim vam da vas lastniki čim bolj razvajajo in seveda, da jim kravžljate živce še dolga leta.
 :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*

Pa še slikica, ko so bili čisto čisto majčkeni

katajuska

• *
« Odgovori #1275 : 02 November 2011, 18:50:52 »
Vse najboljse tudi malim tamalanncem :)

suzica

• *
« Odgovori #1276 : 02 November 2011, 22:56:37 »

Pa še eno vprašanje. Kdaj je letos vzrejni pregled in kje?

Vzrejni je v soboto 5.11. na istem mestu kot vsa leta.(počivališče Barje)

nezzek

• *
« Odgovori #1277 : 03 November 2011, 19:54:01 »
Hvala katajuska... včeraj smo naredili nove fotke Kasje.. ;)

In pa super novice iz Nizozemske!!! "Moja" Doli je na svoji 2 razstavi osvojila BOB baby ter BABY BEST IN SHOW vseh pasem!!!!

nezzek

• *
« Odgovori #1278 : 06 November 2011, 19:51:33 »
Včeraj je bila pri nas akcija. Bella počasi prihaja h koncu gonitve, a še vedno ni čisto "normalna" če lahko tako rečem. Še vedno namreč išče tipčka in na vsak način želi malo akcije. Ampak to je za njo prepovedano.
No in ker itak ni pri sebi, je včeraj gledala v steklena vrata, ki vodijo na vrt (kjer se je videl njen odsev), in začela divje lajat in cvilit. Jaz se začnem smejat ker sem mislila, da laja na odsev. A lajanje ni ponehalo. Vsi smo umaknili oči iz plazme in izredno zanimivega dela latino filma, ter opazovali dogajanje pred nami. Bella je bila že vsa na speedu, in res je bil čas, da pogledamo kaj se dogaja. Mogoče je pa prišel kakšen snubec na naš vrt?? Vsi smo se odpravili k Belli, razvili rolete, odprli luč ter oči uprli na naš vrt. Res smo nekaj zagledali. Majhno, rjavo, skrito v travi in očitno zelo zmedeno, po vrhu pa posuto z bodicami.. hehe bil je mali ježek.
Nekaj časa smo ga opazovali, nato pa smo odprli vrata ter mu ponudili malo hruške. Bella je seveda bila prva zunaj, a se ježa ni dotaknila. Samo smukala se je okoli njega in ga resno preučevala.
Ko smo jo le umaknili iz prizorišča, da bi jež imel mir, je ta še vedno strogo opazovala skozi steklo, da mali revež ne bi naredil napačnega koraka na njenem ozemlju. Sčasoma se je pobral iz vrta in takrat je Bella imela prosto pot, da razišče vse kotičke, kamor so stopile njegove male tačke, in pri delu je bila zelo natančna. Glava dol, ušesa naprej, rep v pogonu in dirka sem ter tja po travi, dokler ni našla "tirnice" ki jo je prehodil.

Res je smešna ta naša Bella, in prepričana sem, da bi bila najglasnejša pri preganjanju ježa, če bi obstajala ta lovska preizkušnja hahaha.  :D :D :D

Pa še foto dokaz...

PS upam, da bomo dočakali kakšne feed-backs iz vzrejnega pregleda. Na naslednjega se bom mogoče že lahko sama pripeljala ;) ;)

Pino

• *
« Odgovori #1279 : 08 November 2011, 08:06:53 »
Tole so pa redki trenutki, ko sta moja dva anglčka pri miru ... gledata DVD  :-*

Lp Tina

Pino

• *
« Odgovori #1280 : 08 November 2011, 08:19:15 »
Grrrrr  >:( ni mi uspelo slike priložiti ...

Bom kasneje poizkusila  ;D

Pino

• *
« Odgovori #1281 : 08 November 2011, 08:46:24 »
Upam, da bo tokrat uspelo  :-[

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #1282 : 08 November 2011, 08:54:07 »
Upam, da bo tokrat uspelo  :-[

Ni šlo. Spodaj ( pod tem oknom v katerega pišeš tekst) moraš kliknit "Dodatne možnosti" in sliko pripet k sporočilu, če nimaš naložene nekje na spletu.

Pino

• *
« Odgovori #1283 : 08 November 2011, 08:57:44 »
Še enkrat probam, potem pa grem na inštrukcije  :-[

Pino

• *
« Odgovori #1284 : 08 November 2011, 09:00:49 »
Hvala Ninci, ampak slika je prevelika, da bi jo prilimala z "dodatnimi možnostmi" ... pe sem probala i ikono "Vstavi sliko", pa mi očitno ne gre.

Da ne bom smetila teme tukaj, grem na "tehnične težave" - "vstavljanje slik".

Lp

Pino

• *
« Odgovori #1285 : 08 November 2011, 10:02:42 »
Sedaj pa bo  :-[ inštrukcije uspele, še enkrat hvala Ninci!

Pino

• *
« Odgovori #1286 : 08 November 2011, 10:06:37 »
Sedaj se že znam "igrati" ... malo večja  :D  :D  :D

diva1

• *
« Odgovori #1287 : 08 November 2011, 10:41:44 »
Bravo, Pino...

Pa ti je uspelo.  Tako, da se vljudno priporočam za inštrukcije... Čisto zares.

Ta tvoja "angelčka"... Luštna sta, luštna...

Pri nas se tudi vedno nekaj dogaja.  Včasih bolj prijetne, drugič "manj prijetne" reči..

Pri nas pa se je "naselila" ljubezen... V vsej svoji veličini...
Naša Diva se ženi. Malo nas je prehitela... Vsaj po naših "kalkulacijah"..
In naš Tonček... Cepec neumni... Zaljubil se je naš fant..  Zaljubil... Preveč..

Ne je, ne spi...  24 dan "parkira" pred Divino "spalnico"... Jo "kliče", ji "poje" podoknice"... Še malo, pa bo revež ostal brez glasu..
Meni se res že smili.. Pa pravi Milan, da bo trajalo še do konca tedna... Ojoj! Sreča, da so naši sosedje zelo uvidevni. Hvala vam.

Pa še prav imajo tisti, ki so rekli, da nam je ljubezen vsem samo v "pogubo".  Drži. Preverjeno....
Upam, da bo naš fant to "ljubezensko stanje" preživel...

Javim.

Lep pozdrav vsem.
Tatjana

Pino

• *
« Odgovori #1288 : 08 November 2011, 15:12:16 »
O potem je Tonček "dežurni pevec"  ;D  Saj bo minilo, pa bo potem nadoknadil s spanjem in s hrano ... vsaj pri maminem psu Bučku je tako ... ko začne sosedova psička "dišati" potem je noro - pogled je kar črn, nič ne je, nič ne spi, uboga tudi nič, "poje", ... NORO  ::)  ::)  ::)  ::)

Za inštrukcije pa dogovorjeno ... sedaj ko znam :-[, z veseljem pomagam!

Lp Tina

JennyK

• *
« Odgovori #1289 : 09 November 2011, 06:23:08 »
Uf, Diva1, kako so mi znane te "ljubezenske težave". Jenny je ravno pretekli teden zaključila (hvala bogu!!! ) gonitev. Tudi nas je prehitela.... za 1 mesec! Prav neverjetno.
No in pred našim blokcem je dežural nek mali, beli kuža. Se ga spomnim že iz prejšnje Jenny-jine gonitve. Ma, to je milorečeno grozno! Jenny tudi nisem mogla normalno peljati ven na potrebo.  :'( Tako da sem mogla biti precej iznajdljiva, da sem za tisti čas tega cucka zaprla v medprostor v bloku, da je Jennny popravila svoje. Na sprehode (oz. Šmarno goro) pa smo se itak zapeljali z avtom. En dan je ta mali nesrečnih laufal po prometni cesti za nami, za avtom!!  ??? Eh, res, kaj dela ljubezen oz. hormoni.... Sem pa jezna na lastnike, ker psiček nima značke s telefonsko številko na ovratnici!
Pa tudi Jenny vsako gonitev hormoni bolj zmešajo. Prav zoprna je.  :-\
Skratka jaz sem vesela, da je še ena gonitev za nami in bo odslej spet 6-7 mesecev mir pred ženini....