Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654470 krat)

Paša

• *
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #360 : 25 Maj 2009, 13:38:51 »
Kilči, glede na to da da vašo lepotico osebno poznam ji pošiljam koš  :-* :-* :-*
Sem slišala da se ima res zelo zelo lepo!!!! Sem zelo vesela zanjo!!! Vaša belba je bila ostrižena po kokersko ko ste jo dobili, tako da imate lahko to za vzorec.

Naj povem da sem mojo Pašo včeraj strigla kar dobri dve uri da sem jo pripravila za razstavo. Vsaj meni se zdi da je odlično pripravljena, kaj več bodo povedali pa še drugi poznavalci v nedeljo na razstavi. Izgleda pa nekako takole, slika je že stara:

Paša

• *
« Odgovori #361 : 25 Maj 2009, 13:40:07 »
Pa še slika njenega sinčka, ko je izgledal najboljše:

andreychika

• *
« Odgovori #362 : 25 Maj 2009, 14:04:56 »
Pozdravljeni vsi novi še z moje strani. :P

Jaz imam tudi cel kup vprašanj glede striženja kokrov. Sem se odločila, da bom svojo žabo kar sama strigla, ker nisem z nobenim frizerjem preveč zadovoljna. Pa me najprej zanima, kaj vse sploh potrebujem, in ali se da opremo kupiti kje pri nas ali je bolje naročiti prek spleta?

Potem pa me zanima še nekaj. Kaj se naredi z dlako na stegnih in na sprednji strani sprednjih tačk? Moja Vala je res ful kosmata. Sprednje tace so ena sama gmota dlake. ;) Pa ne vem, kaj naj storim s to dlako. Se to postriže, potrima, al kaj? Se mi zdi, da bi bilo preveč boleče, če bi se to trimalo.

Arabela, od kod pa je tvoja kužika? Ful je lepa. :)

-Arabela-

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #363 : 25 Maj 2009, 14:56:07 »
Arabela je iz psarne Boltvinski...vendar sem se kar malo prestrašila, ko sm brala, da grdo delajo s psi. Ne vem Bella je zdrava in vse...samo zdi se mi da je malo majhna...

Oče: Zonn izpod Špika

Mama: Dazy Boltvinska

Paša, kako pa je vaša psička ostrižena po glavi..je pobrita ? Pa po hrbtu?

nezzek

• *
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #364 : 25 Maj 2009, 15:03:44 »
Vidim, da vas veliko sprašuje po striženju. Pa si lahko tukaj vsaj okvirno pogledate in preberete kar sem napisala (da nisem ravno zastonj ;) ).
http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,8141.0.html

Jaz najraje strižem sama, ker sem jo od frizerja vedno dobila čisto drugačno, kot si bi želela.. :P  Malo vaje pa je.
Opremo za striženje sem si jaz kupila na razstavi imajo jo pa tudi v Mr.Petu,.. tako, da ni panike. Ti pa priporočam da si vzameš navadne škarje (2 ravni rezili), škarje za redčenje (dve rezili za redčenje) ter pol-pol škarje (navadno rezilo in rezilo za redčenje). Meni vse tri pridejo zelo prav. Na zgornjem linku, ti pa piše kako se katere uporablja (noge, glava..).

Bella je že postrižena, glavno pride pa v soboto, ko se bo videlo po kopanju, kje ni ok.
Sem pa bila včeraj pri Alenki in smo vadili s Buxijem, Nono in Bello!  :-* :-*

Kako pa gre vašim psom glede dlake? Ker Bella nima tako zelo dolge..

andreychika

• *
« Odgovori #365 : 25 Maj 2009, 20:14:19 »
Nezzek, tisto na linku sem že prebrala, takoj ko si napisala. :) Zato sem se tudi odločila, da jo bom strigla sama. Sem pa videla, da sem brala malo površno, ker sem zdaj našla vse odgovore tam. :P Hvala.

Zdaj pa še mene mika, da bi prišla na razstavo malo pogledat. Pri nas redko vidiš toliko kokrov na kupu.

nezzek

• *
« Odgovori #366 : 25 Maj 2009, 20:43:31 »
No samo, da ti bo pomagalo ;)

Ti kar pridi, .. jaz že komaj čakam!!  :o :o

kilči

• Gost
« Odgovori #367 : 25 Maj 2009, 22:03:03 »
Nezzek,lepo si opisala striženje,ampak ,kljub temu,da sem frizerka ne vem ,čer bi si upala :-[
Saj verjetno,ko prideš not,pol je hec,isto je pri ljudeh.
Kako se ročno trima?

nezzek

• *
« Odgovori #368 : 25 Maj 2009, 22:20:51 »
Jaz trimam (z marsom) samo hrbet, plačka (ker ima tam preveč dlake) ter stegna. Ročno pulim pa po bokih in glavi.

Mah malo je treba sprobat. Počasi že gre. Saj Belle se prvič sploh upala nisem strižt, potem pa počasi malo bolj.. sem si rekla:"Saj je ne bom več razstavljala, pa lahko malo probavam!". Hehe no zdaj sem jo pa za razstavo sama strigla.
Meni sta najtežja vrat (ker ima "vrtince") in pa tačke, ker mi ne uspe naredit mačje oblike.. :P

andreychika

• *
« Odgovori #369 : 25 Maj 2009, 23:53:58 »
Jaz trimam (z marsom) samo hrbet, plačka (ker ima tam preveč dlake) ter stegna. Ročno pulim pa po bokih in glavi.

S trimerjem ali s coat kingom?

Zdaj sem ravno našla eno našo spletno stran, kjer prodajajo tudi Marsove izdelke. Pa vidim, da je ful različnih coat kingov in trimerjev. Je pomembno, katerega kupiš? Ali razlika v številu zob (pri coat kingu) in ostrini (pri trimerju) vpliva samo na čas, ki ga porabiš za urejanje?

Paša

• *
« Odgovori #370 : 26 Maj 2009, 07:45:03 »
Paša, kako pa je vaša psička ostrižena po glavi..je pobrita ? Pa po hrbtu?

Moja Paša je po glavi postrižena s felirki in malo strimana, po hrbtu pa samo strimana.

Pri koker španjelih je način striženja tudi zelo odvisen od dlake, saj če bi jaz hotela moje črne kokre ročno strimat po glavi ne vem kam bi prišla. Nezzek, lahko pa ti probaš na razstavi  ;) Bom zelo vesela in bo zelo dobrodošlo. Pa še potem bi imeli napol golo glavo, saj se njihova dlaka zelo razlikuje od recimo rdečih, katere je najlažje ročno strimat, pa od večbarvnih, katerej je po mojih izkušnjah nekako tudi težko ročno strimat. V zadnjem tednu sem ostrigla že dva rdeča (nista za na razstavo) in dva črna kokra, trije me še čakajo do nedelje. Lahko pa si različne pse res ogledate na razstavi. Kar oglasite se!

Opremo boste res najbolj kvalitetno dobili na kaki mednarodni razstavi, kjer imajo stojnico z All Systems, King Coat,... Na državne ta gospod ponavadi ne pride.

S trimerjem ali s coat kingom?

Zdaj sem ravno našla eno našo spletno stran, kjer prodajajo tudi Marsove izdelke. Pa vidim, da je ful različnih coat kingov in trimerjev. Je pomembno, katerega kupiš? Ali razlika v številu zob (pri coat kingu) in ostrini (pri trimerju) vpliva samo na čas, ki ga porabiš za urejanje?

Zelo pomembno je koliko so zobki na King Coatu razmaknjeni. Če napamet govorim, mislim da mora biti številka 16. Kvaliteten trimer dela čudeže pri koker španjelih  ;).

Lp

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #371 : 26 Maj 2009, 11:54:44 »
Kilči, najbolje, da kar poiskuite, mogoče prvič ne bo najbolje, vendar vaja dela mojstra. Jaz sem prvič namreč naredila pravo katastrofo je pa Tequilla bila ponavadi, kar potrpežljiva pri striženju. Hvala bogu, bo pa sedaj Beauty strigla Nina, ki v tem že prava mojstrica ;D Njeni psički so mi vedno full všeč, kako tudi ne saj ti kokrčki zlezejo pod kožo ;D

No, Kilči sedaj bom prilepila pa še slikco, ki je meni osebno najbolj všeč od Tequille v novem domu :-* :-* :-*

kilči

• Gost
« Odgovori #372 : 26 Maj 2009, 13:43:15 »
Ja,lušna slikica,Staša in Tequilla se imata ful radi.
Rečte mi,kaj pa ta furminator bi bil za španjele,mi imamo sedaj stanovanje posuto z dlakami,pa čeprav jo vsak dan ful češem :'(

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #373 : 26 Maj 2009, 15:47:24 »
Kilči poglej pod temo furminatortam so mnejna o njem, jaz osebno s tem nimam izkušen :-[

nezzek

• *
« Odgovori #374 : 26 Maj 2009, 15:51:53 »
Jaz furminatorja nisem sprobavala, in nekako nimam namena, kljub vsej dlaki ki jo imamo v stanovanju.
Mars (moj) ima pa 19 zob. Jaz sem ga kupila na prvi razstavi v trbovljah (moji prvi razstavi, da ne bo pomote ;) ). Samo se mars uporablja samo pred razstavo, ker drugače imajo psi ostro dlako (vem iz izkušenj, ker sem Bello vsak dan s tem trimala vsaj 3 mesece..  :-X :-X ).

Hehe bomo sprobali Paša! Ker Belli ne gre ven zato, ker je bila pobrita po glavi. In ko je dlaka enkrat pobrita ne gre ven, samo raste taka puhasta (vsaj pri Belli)..  :-\ :-\ ::)

koker

• *
« Odgovori #375 : 26 Maj 2009, 21:31:49 »
Tudi jaz mislim, da furminator ni za razstavne kokre.

nezzek

• *
« Odgovori #376 : 26 Maj 2009, 22:34:55 »
Danes me je pa Bella spet malo .. khm.  ::) ::)
Z mami sva šli tečt proti gmajnicam. Bella je bila zelo pridna, celo psov ni kaj dosti "šmerglala". No ko se vračava proti mami z Bello, pa se slučajno ustavimo ravno pred neko gnojnico (no važn, da je bla smrdeča voda.. :P ). Jaz še opazila nisem, ko se je mami začela dret:"Bella, NEEE!!". Ko sem zagledala sem se še bol drla, a Bella me je imela dovolj, treba se je bilo vržt v tisto vodo ter zaplavat. Mene je skoraj kap. Tako, da sva se doma skopali... in zdaj bo 2x v tedno skopana, kar sploh ni fajn za dlako..  ::) ::)

Ah te naše šnofle.. :D :D

Love_kokerspaniel

• Gost
« Odgovori #377 : 27 Maj 2009, 13:07:23 »
Hmm ... Ni samo Bella ušla v vodo ...
Naš gre zdaj ko je tako toplo usak dan v vodo .  ::) Sploh ga enostavno ne morš priklicat nazaj .
Na agilityu sploh ni skoncentriran .  :-\ Kar uide sred vaje.In mi je trener ukazal , da ga moram pelati v vodo , usakič preden sva na vrsti. :D
Ressss.... Sploh se ga ne da odvadit.  ;)

jaz.sem.lara

• *
« Odgovori #378 : 02 Junij 2009, 20:00:49 »
 Neezek.. :)
..vse čestitke in pohvale glede Hrušice!

Res bravo!!
 :) ;D :)

nezzek

• *
« Odgovori #379 : 02 Junij 2009, 21:11:41 »
hehe se nisem tukaj nič pohvalila..  :-[ :-[
Vse slikice so tukaj:  http://www.facebook.com/photo.php?pid=30288481&l=e81c1584d2&id=1084196265

Torej bil je krasen razstavni vikend in Tamalannci smo skupaj odnesli kar 7 pokalov!!  8) 8)
Najprej damica Bella:
- Odli. CAC
- BISS (Najlepši španjelski par skupaj z Buxijem ;) )

Buxi:
- PRM (to je bil njegov zadnji PRM, ki ga je potreboval za J.Ch. SLO, tako da je zdaj mladinski prvak slo ;) )
- JBOB (najlepši mladi predstavnik pasme)
- BOS (najlepši v spolu)
- JBISS (najlepši mladi pes specialke)
- JBIS (najlepši mladi pes celotne razstave)
- BISS par z Bello ;)

Presegli smo vsa možna pričakovanja!  :o

Najbolj me je presenetil v BIS-u ko je bil prvi, saj sem se izredno mučila, da sem ga še sploh lahko krotila. A ko je sodnik gledal sva bila popolna!  :-* Najprej ožji izbor (katerega sem na nek način pričakovala), potem pa sem rekla kar bo bo. Slišala sem kako so punce zavzeto navijale zame izven ringa, ker me je spodbudilo in je 100% pomagalo, k taki uvrstitvi. Res zlate ste vse :-* Ko je prišlo do razglasitve, sem Buxa popustila, češ kar je je. In Barbka začne.. 3.mesto novofudlandec.. ok, potem pa nič. :P 2. mesto.. rotvajler.. OK potem pa naju še opazil ni, če tako velike pse izbira.. :P 1. mesto.. koker španjel. Najprej pomislim.. potem pa.. KOKER ŠPANJEL!!! To sva midva!!!  :o :D :D Sploh nisem dojela prvo stotinko, potem pa tako veselje izven inga kot tudi v njem!  8) Česa takega še nisem nikoli doživela, in res je bilo super imeti navijače izven ringa, ki so se veselili skupaj z mano.
Bilo je nekaj solz seveda v dobrem smislu, bili smo najbolj ponosni lastniki (jaz pa handler) tisti trenutek.

Kasneje smo navijali še za Lano, ter Nino Bešter, ki je s Klarkom osvojila BIS!!  8) 8)

pa še slikice, za tiste, ki se vam ne da brati mojih spisov ;)
Bella in Nona

Bella

Bella&Buxi

Buxi BOS

Buxi JBISS

Buxi s pokali iz specialke (tukaj namreč nihče - razen mene - ni pričakoval še enega..)

V BIS-u

Stopničkeee!!  :o

Najlepši pes na svetuu ;)

nezzek

• *
« Odgovori #380 : 02 Junij 2009, 21:15:25 »
Hehe z Lano mislim Psičko od koker (Slavice), in ne Lano Premk (ki je ta čas razturala na evropski specialki za španjele ;) ).

Love_kokerspaniel

• Gost
« Odgovori #381 : 02 Junij 2009, 23:11:44 »
Bravo !  :o

nezzek

• *
« Odgovori #382 : 03 Junij 2009, 08:50:09 »
Hvala :-*

-Arabela-

• *
« Odgovori #383 : 03 Junij 2009, 21:30:55 »
Oila!

Men se je pa porodilo vrsto vprašanj  :-[

1.) Tole s trimanjem ne razumem...:D Trimanje= ročno puljenje dlak al kako?..Sem danes gledala trimer, pa mi je zgledal kakor glavnik...
2.) Z Belo uporabljava Fruminator..al kako se že tej zadevi reče, predvsem za ušesa, pa za resice pod trebuhom. Meni se to zdi odlična zadeva in imam polovico manj dlak po stanovanju.
3.) Se stelirizirane psičke lahko razstavlja?( Me je hrušica čisto navdušila, ker je bilo toliko španjelčkov  :o)
4.) Zaradi poletja sem pobrila Bello, pa me zanima, če jo sedaj ne bi smela razstaviti, ko ji dlaka zopet zraste čez 1 leto recimo..se ji bo poznalo?

Lp

nezzek

• *
« Odgovori #384 : 03 Junij 2009, 22:00:32 »
1.) Trimanje je lahko ročno puljenje dlake, ali trimanje s trimerjem. Lahko so kot nožki ali pa kot "grabljice"
2.) Furminator se nikakor ne sme uporabljati na trebuhu ter povsod drugot kjer ima pes zavesice, saj se te tako uničijo.
3.) Sterilizirane psičke se lahko po novem razstavlja. :)
4.) Lahko jo razstavljaš, a se bo videlo na kvaliteti dlake, da je bila pobrita, saj bo ta zelo trda in ne mehka kot bi morala biti "v originalu".
Za britje vem, ker so Bellino sestrico pobrili in ima sedaj, ko je bila na razstavi v nedeljo trdo dlako. Ko jo božaš je nekaj čisto drugega. Zato pe ves čas poudarjam, da se španjele NIKOLI NE BRIJE. Ko je enkrat pobrit, se dlaka ne mora povrniti v prvotno stanje.  ;)

-Arabela-

• *
« Odgovori #385 : 04 Junij 2009, 08:38:32 »
Oila!

Ja saj bela je že bila pobrita, pa se ji je samo malo zadaj poznalo k je mela tak puh

nezzek

• *
« Odgovori #386 : 04 Junij 2009, 09:23:16 »
La lahko tudi puh zraste, namesto trde dlake, kar pa tudi ni prav. Bella ima "puhasto glavo" ker je bila tam pobrita.

Boš videla koliko ji bo sploh zrastlo nazaj in kako bo izgledala. ;)

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #387 : 10 Junij 2009, 20:24:21 »
Pozdravljeni!
Prijatelj išče mladička kokra (zaželjena rjava barva), ker pa se jaz ne spoznam ravno na to področje, bi vas prosila za malo pomoči. Mogoče veste, kje je (bo) kakšno leglo?

Hvala za pomoč
Sara

nezzek

• *
« Odgovori #388 : 10 Junij 2009, 20:54:47 »
izpod špika ima trenutno črne mladičke. In pa planirano leglo v septembru (najbrž zlati psi).
Of english lady ima planirane barvaste pse. Alenka pa bo parila konec leta, če bo vse po sreči (tudi barvasti psi).

Prosim lepo, samo psa z rodovnikom naj kupi, ker mešancev "kuker španjelov" je dovolj.

koker

• *
« Odgovori #389 : 10 Junij 2009, 22:13:36 »
Jaz planiram pariti Lano avgusta. Zlatorjava z črnim ali zlatorjavim.