koker hvala za odgovor.

Paša, pa da oddgovorim na tvoje vprašanje, zakaj sem kupila angleškega koker španjela (upam, da se ti bo dalo brati do konca

):
Ko sem prepričala starše, da bi imeli psa, sem se odločala med srednje velikimi do manjhnimi psi, ker naše stanovanje ni ravno med največjimi

. Sicer sem si neizmerno želela huskyja ali pa malamuta (zaradi "volčje podobe"-ne razumet narobe) a sem se zavedala, da nimam primernega znanja in prostora za omenjeni pasmi. Zato sem iskala nekaj kar bi ustrezalo pogojem:
- pes, ki je v stanovanju
- ima karakter, ki paše v našo družino (torej ima rad sprehode po gozdu, saj sami radi gobarimo in smo bolj kot ne kar aktivni kar se izletov tiče)
- je prijazen do otrok (imam mlajšega brata, ki se na pse niti ne spozna najbolje..

).
- ima dolgo dlako (to je pa moj pogoj.. ne maram namreč kratkodlakih hihi)
- ter je primerne velikosti za v stanovanje
Torej sem začela pri velikosti.. "damskih" kužkov ne maram preveč, ker sem že od nekdaj živela med lovskimi psi, in mi je lovska kinologija bolj pisana na srce.. torej srednje veliki so skoraj da vsi terierji.. hm.. nee karakter je preveč "zaj#!" za prvega psa. Španjeli pa so mi bili vedno všeč, vizualno, nato ko sem vedno več brala pa tudi karakterno. Nekateri se odločajo le na podlagi karakterja, samo zame tudi videz veliko šteje..

Tako je padla odločitev o španjelu, in pisala sem različnim vzrediteljem..
Prva mi je odgovorila prav koker s katero smo se srečali na Ljubljanski razstavi 2007..

Ker pa sem želela imeti serca (kaj čmo.. trma pač

) sem skoraj da kupila psa pri Dopelrajterci (sorry ne znam napisat..

). Hvala bogu, sem kasneje našla leglo v sloveniji, ravno pri Alenki in tam dobila svojo Bello.
Sprva je bila mišljena za družinskega in agility psa.. potem smo pa slučajno prišli na razstave. Se mi pa zdi bedno, da ne bi končali šampijonata, če pa mi samo še 1 CAC iz CACIB razstave manjka..
Upam, da sem ti odgovorila..

Sicer sem pa vesela, da priznaš, da si izpit delala poleg drugih dejavnikov tudi za razstave (torej za Ch)

Se vidimo naslednji teden!