Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654674 krat)

Love_kokerspaniel

• Gost
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #420 : 28 Julij 2009, 13:56:49 »
Ena naša slika z igračko Pluto .  :P

nezzek

• *
  • Spol: Ženski
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #421 : 28 Julij 2009, 14:45:32 »
No saj bomo videli kako bo potem ko se skotijo.. ;) :o
Love_kokerspaiel luštna slikica :D

suzica

• *
« Odgovori #422 : 29 Julij 2009, 14:12:42 »
Pa vseeno jo ni čez zlatorjavo klasiko.  :oTotalno zaljubljena suzica. Ena od teh bučk bo v kratkem moja.

koker

• *
« Odgovori #423 : 29 Julij 2009, 20:08:36 »
Počasi prihajam k sebi. Bilo je the best. Prijetna vožnja po prazni magistrali, do 19. ure, dan pred odhodom nismo vedeli kje bomo spali (dobila še nekaj sivih las več). Potem pa dobimo spanje sredi Splita, 10 min peš od razstavišča, zelo , zelo prijazni ljudje, ki so vzrejali westiče. Čez dan kopanje, popoldan urejevanje psov. Če jih nismo vzeli s seboj so jih lastniki pazili - njihov 3 letni sin je bil čisto nor nanje. Zvečer pa kot turisti čez center na razstavišče, vzeli stvari iz avta, ki je bil na parkirišču poleg razstavišča. In potem razstava do 2 zjutraj. Šla sem dol, da bom vsaj na eni ali dveh razstavah kaj dobila, potem pa sem pobrala vse kar sem lahko in seveda še več. Ko sem pogledala katalog, sem rekla, ok razred bi lahko dobili vsaj 2x, ostalo pa ne. Potem pa tole: Lana-Gallinagos Obssesion vse štiri dni CAC, na 2 cacibih 1x r.cacib in 1x cacib, na cacibu pa še BOB in BOG 3.
Denny Ankaranski 4x PRM, 3x BOB Junior, na CACIB razstavi BOB in v BIS ožji izbor med številnimi mladimi psi, Demi Ankaranska: 2 x PRM, 1 x BOB Junior,1 x 5, 1x 4, ker je imela vse rdeče oči od morja. Prijavljenih je bilo malo psov, vendar so bili ti kvaliteni 3 samci izredno kvalitetni (evropski šampion claramand diamond high, amulet flower kokrus,
bastien z vejminky - 2xbob,1xbog ), in 2 samici (anuschka princess kokrus in phoebe detta india-francinis - 1 x cacib).
Uf koliko sem se razpisala, upam da je kaj jasno.

nezzek

• *
« Odgovori #424 : 29 Julij 2009, 21:20:21 »
Koker še enkrat čestitke! :)
Suzica super za novo pridobitev.. kdaj jo pripelješ?

Jaz sem pa danes uživala pri Alenki.. 6 "šekastih" španjelov je dirkalo gor in dol. :D Najbolj pa me je navdušila Pika. Pa ne zato ker je najbolj luštna ker je puppy ampak me je njen karakter spravil v dobro voljo vsakič, ko je kaj ušpičila. Seveda smo vadili in bila sem izredno presenečena, da je Pika tako pridno hodila na povodcu (za razstavljanje) in stala izredno lepo klub temu, da sva se vidli prvič in je stara dobre 3 mesece!  :o :o Pika bo pravi show pes, ima karakter za razstave in krasno kasa..  8) Na mizi in na tleh stoji čisto sama! Sicer je pa izredno brihtna in pogumna psička, ki se rada crklja, tala lupčke in grize nosove :D
Ena slika njenega svetovnega teka..ok dve ;)  :

Seveda smo matrali tudi Buxija, ki se malo upira pri teku.. se vidi, da že dolgo ni nič delal..  >:D

Seveda se je Bella fino naigrala in zdaj spi.. so pa tudi izredno fehtali in nastale so super slikice.. ;)

Uživajte ;)

nezzek

• *
« Odgovori #425 : 08 Avgust 2009, 15:26:27 »
Z Bello smo včeraj prišli iz morja ;)
Tamala je uživala 100 na uro in se ni pustila motit med plavanjem. Tudi v vodo je skakala iz padelina in skal zato, da je lovila nas ali kamenčke! :D
Jaz sem uživala ob pogledu na njo vso veselo in razrigrano, kljub temu, da smo imeli probleme z bruhanjem in drisko..  :-\

Par slikic:

Love_kokerspaniel

• Gost
« Odgovori #426 : 12 Avgust 2009, 18:09:04 »
Mene pa zanima kakšen je pobrit koker španjel ?
Na netu na žalost ne dobim nobene slike.
Seem enkrat videla enega , pa me zanima vaše mnenje glede tega. Razmišljam namreč , da bi obrila Chappija :P

Lp  :)

andreychika

• *
« Odgovori #427 : 12 Avgust 2009, 19:22:24 »
Ne ga brit. Zakaj bi ga brila? Pelji ga k pasjemu frizerju in ga naj vsaj potrima. Meni so pobriti španjeli sila smešni, poleg tega pa britje uniči dlako. Mislim, da imam eno slikico. Bom pobrskala in če najdem, jo prilepim.

Edit: Našla slike. Zanemarite izredno slabo kvaliteto, ker sta šibala sto na uro in ju je bilo nemogoče uloviti.

nezzek

• *
« Odgovori #428 : 12 Avgust 2009, 19:29:52 »
Jaz ti britje odsvetujem, saj bo imel po britju uničeno dlako (ta bo trša in žimasta ali pa volnata, puppy dlaka). Meni se zdijo grozni, sicer pa zakaj bi imel dolgodlako pasmo če jo briješ?  :P
Nekaj drugega je če ga malo postrižeš, ker je dlaka predolga.. ;)

nezzek

• *
« Odgovori #429 : 08 September 2009, 17:16:36 »
Hm.. že dolgo se nihče ni nič pohvalil,.. :P

Najprej bi čestitala koker za BOB z Lano v Samoborju, ter JBIS#3 z Demi!! :)

Če nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno v Samoborju, je bilo toliko bolj vroče v Trbovljah.. tudi zaradi rezultatov ;)
Podelili so 3 BOB-je..:
BOB rdečih psov je osvojila Demi Ankaranska
BOB črnih psov je osvojil krasen samec iz Italije: Francini's King Of My Heart
BOB barvastih psov (kjer je bilo presenetljivih 6 kokrov!!) pa je osvojil Buxi!!!  :o :o
Prvič se je razstavljala tudi Pika (Pocket Money vom Schloss Hellenstein), ki je osvojila ZP1 ter je bila 4-6 v izboru BIS Mladiči!  :o

V grupo so šli vsi trije kokri sodil pa je tako kot že v ringu B. Baič. Ker že tako ne bi smeli bit tam 3-je kokri, so mu zabičali, da samo 1 lahko pride na stopničke, če se tako odloči.. in tako sva z Buxom osvojila rBOG!!!!  8)

pa še slikice ;)
Pika:

foto: Nina Bešter

Buxi:

In pa ena od vseh kokrov v BOG ;)

koker

• *
« Odgovori #430 : 10 September 2009, 08:15:09 »
Nimam se kaj pritoževat. Letos je leto psarne Ankaranske na razstavah  :P Sodelovali smo na 9 razstavah in na vseh smo pobrali vse in še več.
Kvaliteta in tudi kvantiteta angl.koker španjelov v Sloveniji se počasi popravlja. Uvoženih je nekaj izredno kvalitetnih mladičkov,
prav tako bo nekaj kvalitetnih legel. Končno lahko rečemo, da imamo lepe, prijazne, rodovniške in zdrave koker španjele.
Zato kupijte pri priznanih vzrediteljih, ki skrbijo za karakter, zdravje in lepoto naših kokrčkov. Še zmeraj je veliko lastnikov psičk, ki pari nekontrolirano, z najbližjim kokrom, samo zato, ker naj bi imela psička vsaj 1 x mladičke, pri tem so mladički najverjetneje  nerodovniški, lahko agresivni in nezdravi kokrčki. Nihče ne opravlja dragih testov oči, kolkov, ..., saj za vzrejo niso obvezni. 

nezzek

• *
« Odgovori #431 : 10 September 2009, 22:19:18 »
Mislim, da se stanje vedno bolj izboljšuje.. ne mislim vem!  :-* In prav vesela sem, da gre vse v tej smeri! :)
Za vsakga se kaj najde. Eni smo pristaši šekastih, drugi rdečih, vsi pa so taki cukri, da bi jih lahko cel dan samo čohal in lupčkal,..  :D :D
Suzica tvoja nova mala kepica ja za pojest luštna.. Pika pa druge je.. :P Karakter ima čisto tapravi.. taka je bila tudi Bella  :-* :-*

Komaj čakam, da se vidimo v Celju.. Pikina druga razstava, ter Buxov prvi nastop za CAC na CACIB razstavi.. :) Sem imela namen peljati Bello (oz. je prijavljena) pa se mi je mula spet tako grdo pojdla, da mislim, da bom čakala do naslednjega leta..  :-\ :-\ >:( >:(  Pa ker ni tako slaba (nikakor pa je ne morem primirjati z Buxom).. zdaj pa že imam nek svoj standard, samo dlaka ji manjka..  :-X :-X

Zdaj bomo imeli par zanimivih legel.. :)

koker

• *
« Odgovori #432 : 28 September 2009, 08:54:27 »
Zopet smo bili uspešni na CACIB razstavah v Celju. Čestitke vsem, še posebej seveda Neži in Alenki.
Tudi mi smo zelo zadovoljni z rezultati.
Zamenjali so nam oba dneva sodnike. Opozorili so nas, da naj bomo pripravljeni na štirke.
Pa smo pobrali v soboto 3x PRM, Denny Ankaranski  BOB PRM, v BIS pa so bili naši koker španjeli tretji v grupii. V nedeljo 2x PRM, Denny Ankaranski BOB PRM in ožji izbor v mladih BIS.

Spoznala pa sem še novo slovensko pridobitev : zelo lepo rjavo psičko Vivo, ki živi na Gorenjskem v psarni Izpod Špika.

nezzek

• *
« Odgovori #433 : 28 September 2009, 21:10:23 »
Jap v Celju smo se prvi dan (no jaz predvsem  ::) ::) ) jezili čez sojenje.. :P
Sobota:
Bella: 4 (s komentarjem, da meče komolce ven)
Pika: ZP1, ožji izbor BIS Baby
Buxi: 5, CAC, rCACIB
Sodnik, ki vzreja molose (natančneje angleške buldoge) je pač iskal angleškega buldoga med španjeli.. in ga je najdel v najdebelejšem španjelu, ki je imel zadnje noge na X ter ni mogej tečti tako kot to določa standard.. bi dala roko v ogenj, da je imel več kot 15kg

V nedeljo:
Bella: 5, CAC, rCACIB
Buxi: 5, CAC, CACIB, BOB
Sodnica je odlično poznala standard, ni gledala handlarja, niti trikov handlanja ni upoštevala. Pisala je korektne ocene, ter povedala zakaj je izbrala Buxa za BOB in kaj bi si pri njemu želela. Tudi, ko sem ga slabo držala, je prišla do mene in me popravila, ter tega v oceni ni upoštevala. Pa ne pišem tega zato, ker je dala nam BOB, ker nam v grupi ni dala totalno nič in nas je skenslala na veliko, ampak ker je res odsodila pravilno in dala slabe ocene tistim, ki so si jih zaslužili.

Tako, zdaj Bella in Buxi potrebujeta samo še 1 CAC (Bella iz CACIB razstave, Buxi iz navadne) in sta šampijona ;)

suzica

• *
« Odgovori #434 : 28 September 2009, 21:52:49 »
Čestitke punce za lepe rezultate.
Upam da na KZS čim prej sprejmejo Sh. Ch da bo " garanje" poplačano.

Se vidimo v Bratislavi,  Vrtojbi in vzrejnem pregledu.
Če je kakšna slika uspela v Celju jo pošljem na mail.

nezzek

• *
« Odgovori #435 : 29 September 2009, 19:05:26 »
A še niso sprejeli??  :-\

Vsekakor komaj čakam, da se vidimo naslednji teden v Bratislavi! :)

suzica

• *
« Odgovori #436 : 29 September 2009, 19:53:29 »
V  FCI  so sprejeli tole:  Nov naziv: C. I. E.

Na sestanku Upravnega odbora FCI, ki je bil 3. in 4. septembra 2008, je bila sprejeta naslednja odločitev:

Za pasme, ki morajo opravljati delovni izpit, je od 1. januarja 2009 na voljo nov naziv.

Za pridobitev naziva mednarodni razstavni prvak (C.I.E) mora pes izpolnjevati naslednje pogoje:

v treh različnih državah in pri treh različnih sodnikih mora dobiti naziv CACIB (Certificat d'Aptitude au Championnat International de Beauté), ne glede na število sodelujočih psov;
med prvim in zadnjim nazivom CACIB mora preteči najmanjeno leto in en dan. To obdobje ponazarja primer: od 1. januarja 2009 do 1. januarja 2010.

Kdaj bodo pa sprejeli za  državnega razstavnega  prvaka pa ne vem, objavljeno ni bilo še nikjer.

Avrora

• *
  • Totally Toller
« Odgovori #437 : 29 September 2009, 20:27:09 »
Škoda :(. S tem samo še bolj podpirajo ozko specializiranost vzrejanja, nekoč delovnih pasem, le za razstavne dosežke, ne da bi pri tem pes moral pokazati vsaj nekaj prvotnih delovnih značilnosti pasme.

nezzek

• *
« Odgovori #438 : 29 September 2009, 20:58:03 »
suzica CACIB ali CAC? za C.I.E. pa sem vedela ja.. no saj bomo videli :)

Avrora se ne strinjam s tvojo izjavo. Meni se zdi bolj pravilno, da se pasmo deli na "show" pse in "delovne" pse. Jaz osebno z delovnim španjelom nimam kaj delat, ker ne bi bil tako primeren za družino (pa smo aktivna družina in sem že z mojo Bello imela problem z odpoklicem zaradi nagona). Vedno jim ostane nek nagon, samo omili se, spremeni se dlaka (torej je daljša) in so karakterno bolj prijazni in privrženi lastnikom.
Lovci pa naj imajo svojo linijo psov, katere pač ne razstavljajo ampak jo uporabljajo za lov (pa še to vedno manj..). Da pa bi nekdo moral delat lovski izpit zato, da bi imel pes narejen LEPOTNI šampijonat pa mi je čisto mimo. Ker to pomeni spodbujanje psa v lovski nagon in to pomeni da na travniku to vajo samo še ponavlja.. kako naj potem s takim psom grem v gozd z mirno vestjo, da ne bo nič začel "gonit"? Nikakor vrjemi..
Pa že tako ne smemo nikjer spustiti psov, ker plašijo divjad..  ::)

Avrora

• *
  • Totally Toller
« Odgovori #439 : 29 September 2009, 22:02:51 »
Torej naj bi po tvoje vse pasme, za katere je potrebno opravljati poleg razstav še delovni izpit razdelili na dva dela? Eni za tiste, ki želijo s psom delat, eni pa za druge, ki jih imajo samo zaradi izgleda? Karakter pravega kokra naj bi bil tudi tak, da bi se dalo z njim delati in opraviti vsaj osnovni lovski preizkus, če pač nimaš nekih blaznih lovskih ambicij.
Kaj pa tisti, ki bi si želeli imeti kokra kot vsestranskega psa, tako za razstave kot za delo? Takšen naj bi bil koker pač v osnovi. Vse ostalo, kar se sedaj dogaja s pasmami, ki se jih spreminja za družinsko življenje ni več pravi koker.
Še sreča, da je bilo potrebno do sedaj imeti delovni izpit.
In prepričana sem, da pes lahko prav lepo loči, kdaj se gre zares in se dela, kdaj pa greč pač samo na sprehod. Sploh če ima izkušnjo kdaj se dela in kdaj se sprehaja. Če te izkušnje nima, pač težko ve.

Avrora

• *
  • Totally Toller
« Odgovori #440 : 29 September 2009, 22:06:16 »
In še to, da so "show" psi bolj privrženi lastnikom in bolj prijazni težko verjamem. Koker je bil vedno lovski pes, ki je moral sodelovati s človekom in s tem bil pripravljen ugajati njegovim željam in navezan na njega. V nasprotnem primeru bi bila oba z lastnikom precej neučinkovit team.

nezzek

• *
« Odgovori #441 : 29 September 2009, 23:03:16 »
Prav ti misliš tako, ampak jaz ne odstopam od svojega mnenja. Nevem koliko poznaš koker sceno, niti me ne zanima.

Ja tudi jaz bi z mojo lahko naredila izpit, kaj pa je it na hrvaško (kar itak vsi delajo) in rečt psu naj ti prinese žogo iz vode. Zakaj se je potrebno vozit na hrvaško, če pa bi lahko izpit naredili tudi tukaj? Hm.. mogoče je pa pri nas previsok kriterij?
Pa vrjemi, nihče več ne želi imeti lovskega psa kot domačega ljubljenčka. To ni isto. In lovski španjeli se razlikujejo po nagonu od razstavnih. Zato pa je en pes razstavni drugi pa lovski. In razstavni v lovišču nima kaj počet. Ker vrjemi nihče ni tako nor, da bi se matral vsak dan pucati in oskrbovati dolgo dlako po tem ko je pes 2 uri gnal v gozdu. Zato pa jih tisti ki jih uporabljajo za lov (torej lovci) brijejo in pobriti španjeli so kot ovce, ko dlaka ponovno začne rast.. to pa standard ne določa. Torej oboje definitivno ne more bit, razen če si pripravljen dat 100e za oceno dobro ali pa pravdobro. Potem pa kar, a te hitro mine..
Sicer pa ne vem kaj imajo vsi proti temu, kot da bo pasma zdaj izrojena ker ima malo daljšo dlako in nima več tako močnega lovskega nagona. Španjeli so mogoče res lovski psi a v angliji (domovini te pasme) se jih deli na lovske in razstavne že dolgo časa.. razlika pa je očitna:

Sh Ch Claramand Rock N Roll with Molkara JW

Našla na strani, kjer so opisane lovkse pasme..

Sicer pa ima vsak svoje mnenje.. predvsem mora imet pravi španjel zame vsel karakter (torej neprestano mahanje z repom) ter mora bit privržen družini. Intiligenten in še vedno z nekaj lovskega nagona (kar pomeni da mora bit lastnik bolj trmast kot pes) definitivno pa lovksega nagona ne spodbujam v smeri.. " Bella išči kje je zdaj tisti ptič in mi ga zgoni, da ga ustrelim". Sva sprobali krvno sled in je po njej delala tako kot normalni šarivec (torej je tekala sem pa tja, da je dobila pravo sled, potem pa črta skozi gozd do konca "vlečke") a se teh stvari ne grem, ker jaz tega za moje življenje s psom ne potrebujem. Razstave pa so zame aktivnost prav tako kot agility pri katerem uživava obe Bella in jaz. Bella je zame kar se karakterja tiče tipična predstavnica (rahlo "nora", izredno intiligentna, vesela, pa seveda trmasta.. zunaj pa nos na tla in gremo.. a hvalabogu se zdaj odziva na odpoklic in pride, ne da bi jo odneslo po sledi-v kar sem vložila ogromno truda, pa priznam, da je bila moja napaka.. a iz njih se učimo ne?..). Močnejšega nagona pa si jaz za psa, ki je kot prvo domači ljubljenček ne bi želela.

suzica

• *
« Odgovori #442 : 30 September 2009, 09:01:41 »
Samo tole pa res ni lepo da se širijo take neresnice:

"Ja tudi jaz bi z mojo lahko naredila izpit, kaj pa je it na hrvaško (kar itak vsi delajo) in rečt psu naj ti prinese žogo iz vode. Zakaj se je potrebno vozit na hrvaško, če pa bi lahko izpit naredili tudi tukaj? Hm.. mogoče je pa pri nas previsok kriterij?"

Na delovno preizkušnjo na Hrvaško hodimo iz enega preprostega razloga, pri nas je psov, ki bi to delalo premalo in se  zato ne organizira. Pnz vsi ki smo šli do sedaj na hrvaško delamo pri nas. 
V to da smo slovenske vodnice oz vzrediteljice naredili delovni izpit smo vložile kar nekaj truda, denarja in časa. (treningi, nakup divjadi, km )
Na izpitu se prinaša iz vode raca in ne žogica, dela vlečka z zajcem in fazanom in še kar nekaj stvari. Torej nezzek o kriteriju nebi razpravljala, ker te nikoli ni bilo zraven in ne veš kakšen je.

Sicer pa naj dela vsak po svoje, jaz osebno bom še vedno delala PNZ in delovni izpit, ker mi je pač tako všeč. Večina mojih psov ima narejeno oboje in zaradi tega ker smo v mladosti trenirali in nosili divjad nihče ni manj ubogljiv ali kaj podobnega. Vsakič sproti pa me razveseli kako stari psi oživijo in se jim zaiskrijo oči  ko vidijo raco ali kožo od zajca in jim dovolim da še oni naredijo eno vlečko ali prinesejo raco. Tako se tudi mladinci hitreje naučijo.

koker

• *
« Odgovori #443 : 30 September 2009, 12:59:05 »
Suzica si me prehitela. Se podpišem pod vse napisano. Ni bilo kar tako opraviti izpit. Psi so morali iti v debel led oz. so ga malo organizatorji razbili. Prinesti divjad iz vode in terena. Tudi na hrvaškem so poostrili tekme, ker jih je FCI okarala.
In navsezadnje kaj manjka moji Lani . Je razstavni pes, z močnim lovskim nagonom, prinaša brez problema, pa tudi
v naravi goni zajca, ko ji dovolim oz. je dovoljeno. Ne grem vsak dan v naravo kjer so ježki, ker je res zoprno česanje, vendar grem, ker vem da zelo uživajo. Se pa poleg tega sprošča še na agilitiju. Saj sama veš, da so kokri zelo telo aktivni iz zahtevajo vedno akcijo in nove dogodivščine.
Nezzek : slikice Claramand ne odpre

nezzek

• *
« Odgovori #444 : 30 September 2009, 14:12:15 »
Meni slikico odpre  ???

Tisto z izpitom je bilo vprašanje.. ne retorično vprašanje.. najbrž nisem najbolje postavila v kontekst. Hvala za obrazložitev.

Ja vsak se sam odloči, če bo imel oboje, eno ali pa drugo. Res je da nisem bila na nobeni tekmi, sem pa bila velikokrat zraven, ko je dedi učil svojo psico za PNZ izpit. Prav tako sem si prebrala celo knjigo lovska kinologija in vem, da imajo šarivci kar nekaj stvari, ki jih morajo tam znat..

koker ne bom komentirala kako je s tvojimi psi (torej Lano), ki je oboje. Mislim, da se vseeno razlikuje od Buxija. Sicer pa saj ste tudi vi delali izpit z nekim namenom ne? Kakšen je bil ta namen (a zato, da imate lovske pse in ker v tem uživajo, ali pa zaradi naziva Ch) je pa drugo...
Jaz izpita zaradi enega bednega Ch ne bi delala ker mi ni v intereseu in sem že povedala, da nimam namena imet psa, ki mi bo prinašal mrtve živali, ki jih bo našel v gozdu v stanovanje. Še vedno ogromno preteče po gozdu in gozdnih jasah in vedno ima nos na tleh, ter "preverja stanje" ampak se drži v moji okolici in ne prinaša mrtvih ptičev ampak se jim izogne (sem videla kako je ko je prišla k mrtvi šoji). Ni pes ki bi jo zgrabil in ponosno prinesel k meni ampak jo oblaja ali pa se ji izogne.
Ne bo pa me nihče prepričal, da nekdo ki redno(!) lovi (ne samo da ima narejen izpit) uporablja psa hkrati tudi za razstave, vsaj dolgodlakega kot je angleški koker španjel ne.

Dedijeva Murka (bavarski barvar) je "oboje" ampak to je pri njej lažje, ker ima kratko dlako in ni treba pazit kje vse bi bi jo lahko scufala,..

koker vprašanje.. ima Black Lord's Smaching Lad narejen lovski izpit (glede na to, da si z njim parila)..? Sprašujem bolj iz radovednosti in ne zato, da bi se skregali zdaj tukaj gor (čeprav se mi je kar zdelo, da bom prilila olje na ogenj..  :-\ )..

Jaz osebno menim, da Belli čisto nič ne manjka, če se namesto za divjadjo podi za žogicami, če pa vidi ptiča je pa definitivno to bolj zanimivo.. :P :P

koker

• *
« Odgovori #445 : 01 Oktober 2009, 08:07:12 »
"koker vprašanje.. ima Black Lord's Smaching Lad narejen lovski izpit (glede na to, da si z njim parila)"
Ima narejen lovski izpit.

Paša

• *
« Odgovori #446 : 01 Oktober 2009, 13:35:39 »
Suzica in Koker, seveda se strinjam z vama glede delovnega izpita na Hrvaškem, saj smo ga šle delati skupaj.
Ker je bila to zame prva Delovna preizkušnja in ker sem mojo Pašo učila sama lahko povem, da je bilo vanj vloženega nemalo truda in brez nasvetov Suzice ne vem ali bi mi uspelo. Glede dela in poslušnosti pa lahko povem le tole: Paša mi je do sedaj utekla v gozd za divjadjo samo enkrat, sicer je pa zelo poslušna in če se ji nekaj prepove, tega tudi nagon ne premaga. Jo je pa užitek gledati kaj dela njen repek ko v gozdu išče sled.

Seveda je enako ko ji vržem žogico ali palico, ampak kaj hočemo, na koncu so to vendarle lovski psi.

Nezzek, nekaj bi te vprašala le v razmislek: Zakaj pa ti razstavljaš svojo Bello in zakaj si se odločila za nakup koker španjela?Ne reci da le zaradi karakterja, saj so tudi druge pasme z enakim ali precej podobnim karakterjem, le malo je treba raziskat, pa bi se sigurno našel, in sveda ne lovska pasma.

Glede delovnega izpita pa takole, to ni nekaj kar bi si jaz za svoje pse želela, je pa bila zelo prijetna izkušnja iz katere sem se precej naučila. In seveda bom svoje novo pridobljeno znanje prenesla tudi na ostale svoje pse, malo zato ker rada delam z njimi, malo pa zato ker je to potrebno za naslov šampiona, povedano po resnici!  ;)

Ja kdaj bom pa jaz spoznala Vivo in Piko? To ni pošteno!!!

Čestitke vsem za uspehe v Celju!!!!

nezzek

• *
« Odgovori #447 : 01 Oktober 2009, 16:13:12 »
koker hvala za odgovor. :)
Paša, pa da oddgovorim na tvoje vprašanje, zakaj sem kupila angleškega koker španjela (upam, da se ti bo dalo brati do konca :P ):
Ko sem prepričala starše, da bi imeli psa, sem se odločala med srednje velikimi do manjhnimi psi, ker naše stanovanje ni ravno med največjimi ;). Sicer sem si neizmerno želela huskyja ali pa malamuta (zaradi "volčje podobe"-ne razumet narobe) a sem se zavedala, da nimam primernega znanja in prostora za omenjeni pasmi. Zato sem iskala nekaj kar bi ustrezalo pogojem:
- pes, ki je v stanovanju
- ima karakter, ki paše v našo družino (torej ima rad sprehode po gozdu, saj sami radi gobarimo in smo bolj kot ne kar aktivni kar se izletov tiče)
- je prijazen do otrok (imam mlajšega brata, ki se na pse niti ne spozna najbolje.. ;) ).
- ima dolgo dlako (to je pa moj pogoj.. ne maram namreč kratkodlakih hihi)
- ter je primerne velikosti za v stanovanje
Torej sem začela pri velikosti.. "damskih" kužkov ne maram preveč, ker sem že od nekdaj živela med lovskimi psi, in mi je lovska kinologija bolj pisana na srce.. torej srednje veliki so skoraj da vsi terierji.. hm.. nee karakter je preveč "zaj#!" za prvega psa. Španjeli pa so mi bili vedno všeč, vizualno, nato ko sem vedno več brala pa tudi karakterno. Nekateri se odločajo le na podlagi karakterja, samo zame tudi videz veliko šteje.. ;) Tako je padla odločitev o španjelu, in pisala sem različnim vzrediteljem..
Prva mi je odgovorila prav koker s katero smo se srečali na Ljubljanski razstavi 2007.. :) Ker pa sem želela imeti serca (kaj čmo.. trma pač :D ) sem skoraj da kupila psa pri Dopelrajterci (sorry ne znam napisat.. :-[ ). Hvala bogu, sem kasneje našla leglo v sloveniji, ravno pri Alenki in tam dobila svojo Bello.
Sprva je bila mišljena za družinskega in agility psa.. potem smo pa slučajno prišli na razstave. Se mi pa zdi bedno, da ne bi končali šampijonata, če pa mi samo še 1 CAC iz CACIB razstave manjka.. ;)

Upam, da sem ti odgovorila.. :)

Sicer sem pa vesela, da priznaš, da si izpit delala poleg drugih dejavnikov tudi za razstave (torej za Ch) :)

Se vidimo naslednji teden! :D :D

suzica

• *
« Odgovori #448 : 17 Oktober 2009, 17:09:31 »
Nekaj slik iz specialke v Bratislavi.

http://www.cockeringles.org/frames/avance_wdc09.htm

nezzek

• *
« Odgovori #449 : 17 Oktober 2009, 17:28:18 »
Ooo slikice! :D :D

Ima kdo kakšne komentarje na BOB samca..? Moji starši so rekli, da je psička! :D :D (sama se popolnoma strinjam.. :P ) Meni sploh ni všeč.

Ima kdo kakšne sovje, ali nobene niso uspele?  :-\