Dolgo se že nisem nič javila..

Hvala za lepe želje, zaenkrat ni nobenih problemov (trkam!) in upam da tako tudi ostane.

Kar veliko se je zgodilo v zadnjem času.. Najprej Portorož kjer bi se moral razstavljat Buxi a zaradi drugih višjih sil to ni bilo mogoče.. kljub vsemu sem jaz bila tam ter tekmovala v JH-ju. 2 dan sem imela Lano (hvala Slavica še enkrat da si mi jo posodila!

) s katero sva zasedli prvo mesto v starejši skupini pri zelo strogi finski sodnici.

Po dveh tednih premora pa je sledil daljši izlet.. odšli smo namreč v Brno!

Odhod smo imeli že v petek, tja pa je šel samo Buxi z vsem možnim spremstvom.

Kakorkoli, vožnja je bila za tja daljša kot za nazaj a bilo je vredno vseh kilometrov in vročine. Imeli smo namreč možnost videt Buxijeve prve mladičke, ki se nahajajo malo ven iz Brna. Prav v tem času so dopolnili 2 meseca. Mama je Ceria in Blue Black Petrs. Lastnica nas je lepo sprejela, dovolila da smo vse male bučke prečohali, poslikali ter sproščeno klepetali. V leglu je 8 mladičkov, 4 fanti 4 punce.. dva fanta sta čokoladna serca, ostali pa so taki kot starša

Buxi in Ceria

Buxi z mladički.. 2 sta se spretno izognila fotografiranju!

Po tem krasnem obisku smo se odpravili na večerjo ter v posteljo. Drugi dan je bil prav poseben.. imeli smo specialno razstavo za španjele!

Sodnik za samce je bil priznan anglež Andrew Jones - Shenmore (GB). V razredu odprtih samcev je bilo prijavljenih 6 psov, en na razstavo žal ni prišel. Tako nas je bilo 5. Sodnik je najprej vse pregledal ter ocenil, nato pa izbral 4 samce, ki so dobili odl. oceno, enega pa je poslal ven z pdb. Med njimi je zbiral za CAC. Buxi žal ni bil razpoložen za razstavljanje, kar se je videlo tudi v ringu, saj se ni pustil postavljat.. kljub vsemu je dobil odlično oceno ter 3 mesto v razredu s krasnim opisom!

Jaz sem bila malo jezna, ker je bil pol ure pred ringom še zelo dobre volje ter pripravljen za delo, v ringu pa nas je zafrkaval.. ampak ok nimaš kaj. Tudi opis nekaj šteje, ta pa je zelo dober, žal pa zapisnikar ni zapisal vseh sodnikovih besed.. jaz sem slišala veliko več kot je napisano, da ne govorim, da so se tudi zmotili pri pisanju ter je Alenka morala it vprašat kaj je mislil pri enem delu.

Vseeno je bilo lepo spet videt vse "kokeraše" ter spoznati nekaj novih!
Naslednji dan je bil Buxi razstavljen tudi v Klagenfurtu, žal pa nisem bila jaz tam. Pod rokami ga je imela Urška, ki mu je v razredu odprtih samcev (4 psi) priborila odl.1 CACA ter tako en korak bližje avstrijskemu šampijonatu!

Bravo Urška!

Sodila je Daila Rocchi iz Hrvaške.
Do Splita pa malo pavze