Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654650 krat)

nezzek

• *
  • Spol: Ženski
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #720 : 23 Februar 2011, 23:06:36 »
Sem z veseljem prebrala tvoje, oz. vajine spomine. Žal sama takih nimam zato nisem vedela kaj napisat. :)
Sicer pa že nestrpno čakam konec tedna, naša družinica se bo začasno povečala za enega člana, sicer bomo pa tako ali tako večinoma na razstavi! :)

Za Mistra pa držimo pesti in mu pošiljamo veliko pozitivne energije!

diva1

• *
« Odgovori #721 : 23 Februar 2011, 23:30:36 »
Nezzek, lepo, da si se oglasila...

Konec tedna...,ok., razstava v Grazu...

.....naša družinica se bo začasno povečala za enega člana??!!! - daj "prevedi" prosim...

Po "šivih " pokam od radovednosti...
Čisto zares!

Tatjana

P. s.
Pa dobro se odrežite v soboto...   Saj ti to znaš in zmoreš...

suzica

• *
« Odgovori #722 : 24 Februar 2011, 00:26:02 »
Diva tudi jaz sem  prebrala tvoje "spomine" oz pripetije ob kuhanju . Tudi pri nas smo kuhali alfo na drva in pakirali v skrinjo. Tudi danes moji bandi vsaj pozimi kuham meso vendar zasmrajam kuhinjo in ekonom lonec. Seveda požrejo z velikim veseljem, veliko raje kot brikete.
Držim pesti za Misterja in mislim na vas.
Nezzek veliko sreče v soboto in dober pogled sodniku da bo dobro izbral, v nedeljo na specialki se pa vidimo. Pripelješ tudi kakšnega mladička. Sem videla da si spraševala za kontakt od specialke, a so te že spet pozabili vpisat.

JennyK

• *
« Odgovori #723 : 24 Februar 2011, 08:26:52 »
Diva1, iskreno stiskam pesti za Mistra, da skupaj prebrodite težave!!!
Temo o kokrčkih kar redno spremljam, četudi sama nimam kokrčka, pač pa psičko  bologneserko. Vendar ste pišoči zeloooo simpatični in vas z  veseljem in zanimanjem spremljam!
Torej, Diva1, držite se!
Prav tako pa tudi Nezzek - srečno in veliko uspehov na razstavi!!!
LP, Katja

diva

• *
« Odgovori #724 : 24 Februar 2011, 10:23:28 »
Suzica, hvala!

Me pa veseli, da še nekdo skrbi za "tople" obroke svojih "pasjih otrok"...
Da pere mastne pasje rajngle, da so mu vonjave ob kuhanje "domače"...
Da to počne z ljubeznijo....

Verjela sem, da čudeži obstajajo..... Rekli so, samo verjeti je treba vanje.....
Zdaj pa nisem več prepričana....

In da so angeli "osebe" v dolgih belih oblačilih, da imajo zlate kodraste lase, prijazne velike očke in peruti iz pajčolana...
Nihče pa mi ni povedal, da so angeli tudi "kosmati", da imajo štiri noge, rep in občasno tudi kakšno bolho...
Zdaj to vem....

Hvala vsem  za dobre želje mojemu dečku na prečko.... Mi resnično veliko pomeni.
Strah me je...

Tatjana

suzica

• *
« Odgovori #725 : 24 Februar 2011, 10:58:07 »
Oh diva a je tako hudo :'( Upam da vam uspe biti še malo skupaj, vendar veš čudeži obstajajo že to je čudež da ste bili 17 let skupaj.

tprose4

• *
« Odgovori #726 : 24 Februar 2011, 13:12:16 »
Tudi mi držimo pesti in tačke za Mistra.

Mi je pa tako lepo tisto o angelčkih :) Mi mamo pa križanca med angelčkom in hudičkom :)
Drugače pa naše pupe dobijo vedno surovo meso (včasih sem bila tudi jaz za kuhanje-potem pa sem brala razne članke in ugotovila, da imajo mesojedi resnično tako močno kislino, da jim kakšne salmonele ne bi smele škoditi), pa kakšno skuto, jogurt, sadje, zelenjavo, smoothie... Kar pride in kar jim paše :) Sicer futramo bosh ker je najbolj priročno met brikete, ampak se trudim, da bi imela tudi čimveč naravne hrane. Ko bomo imeli skrinjo, bo pa po moje samo raw food in nič briketov.

diva1

• *
« Odgovori #727 : 24 Februar 2011, 20:23:07 »
...Naš Mister... Je moj dečko, dečko na prečko.... To ponavljam že vsaj 15 let... Kot pravi Butalec sem...
   Se bojim, da mi že gre malo na otročje...

Iskrena hvala za tolažbo in vzpodbudne besede ter dobre želje za našega psa...

In vendar ni "prijetno" gledati in čutiti, kako življenje nekoga, ki ga imaš neizmerno rad, počasi, a zagotovo ugaša...

Boli... In že danes me je strah dneva....
Naši doma pravijo, da mi je kot "drugi sin". Saj vem, da se sliši patetično...
Samo da s to razliko, da pravi in edini (biološki) sin "beži" od doma - predvsem med vikendi - je v 19.letu,  gimnazijski maturant -, ta "drugi", malo mlajši, pa je zadovoljen doma, pri mamici.... (malo heca..)

Zdaj, ko je naš Mister že tako star, sem dobesedno postala "hišni" mucek... Iz službe "gas" domov.. Vsako prosto minuto prebijem z njim..
Da se ga "naužijem"...
In ker se ne "uspem" (morda nočem) otresti pasjih babnic, smo potem vsi celo  pozno popoldne in večer lepo na toplem...
Hiša pa polna dlak...  OČITKI!!!   
... Pa kaj me briga.. Vseeno mi je!  Pač vsak dan "leti" sesalec, brisanje tal od mokrih pasjih tačk, luftanje hiše od pasjih vonjav...
(zima pač ni čas za kopanje)...
Pa zopet - preveč pokurimo za gretje... ti tako samo "luftaš".. Bla, bla,bla....
Ignoriram. Ne dotakne se me več...  Samo, da je Misterju udobno, dobro...

Počasi (sigurno in vedno bolj) postajam podobna našemu Milanu... Pranje mastnih pasjih rajngel, smrad po pasjem fojtru, dnevno pranje "pasje posteljnine...

Pa saj ni zastonj pregovor (govorim v prvi osebi): " Kar se mala Tatjanca nauči, to velika Tatjana zna....
Saj sem se  vendar leta (kar desetletja) in leta držala svojega očka za "rit... Z njim kuhala pasji fojtr, lajala, vadila malo pasjo šolo, žvižgala (tudi na prste), aportirala...., vlekla krvno sled..., občudovala jazbece in lisice...

Pravijo, kdor se enkrat zaljubi v pse, ostane zaljubljen celo življenje... In res je.

Očitam si... Vedno bolj prisotno...  Nisem opazila... Rekla sem sii:  ja, pač star je, ne teka več rad za puncami,  hitreje se utrudi, malce zasopiha, raje  počiva in poležava... Penzija - ZASLUŽENA!

Sem pa  srečna, da je danes še tukaj, z menoj,...da je miren... zadovoljen... že eno uro spi na moji nogi...

Pozdrav.

nezzek

• *
« Odgovori #728 : 24 Februar 2011, 20:24:43 »
Veš da tiho pa ne bom ;)
suzica ne smo bili lepo prijavljeni in vse samo potrdila sem rabila, ker je Alenka prijavljala pa ne gre... Se vidimo tam! :)

Hehehe kako vsi živite med mladički.. nič ne bo, mladički pa ne pri nas že ne. ;) Jutri pride sorodnik Buxi :) Bo preživel 3 dni z menoj, pa še strigla ga bom skupaj z Bello tako da bo pestro. Ampak bom naredila kakšno slikico in upam, da jih uspem objavit pred odhodom. :)

Za Mistra ma držimo pesti in mislimo na vas!

katajuska

• *
« Odgovori #729 : 24 Februar 2011, 22:47:50 »
Tole slikico pa moram sem prilepit. Tan in Fighti, ena izmed redkih slik, kjer oba sedita in gledata v fotoaparat :D

Diva1, tudi jaz drzim pesti za Maistra! Sama sem morala it letos poleti čez to. Žal smo se morali posloviti od našega Dina, star je bil 16 let. To je bil najhujši dan za mene, saj me je spremljal od mojega 8. leta  :'(

diva1

• *
« Odgovori #730 : 24 Februar 2011, 23:48:35 »

Meni pa se tvoj Tan zdi znan....
Si morda iz Maribora,  v bližini Pobrežja...
Namreč že nekajkrat sem opazila "istega" psa ... Na sprehodu...
Na žalost sem bila vedno v avtu... Drugače bi "nagovorila"  lastnike...

JennyK

• *
« Odgovori #731 : 25 Februar 2011, 07:42:41 »
Diva1, hudo mi je, ko berem tvoja pojasnila glede Mistra. Žal ne morem napisati nič  zelo vzpodbudnega. :'(
Pa vendar sta skupaj preživela 17 čudovitih let, polnih lepih spominov! In enkratno je, da  sedaj, na njegovo jesen življena prebijeta skupaj vsako prosto minuto! Menim da so ti spomini nepozabni. Iskreno stiskam pesti, da bo teh skupnih minut, ur, dnevov, še veliiiikooooo!  :-*
Veš kaj: umazani "piskri" in dlake po stanovanju so NEPOMEMBNI! Pomembni so trenutki, ki jih preživimo z ljubljeno osebo (ni važno ali dvo- ali štiri-nožno)....
Vse  dobro, Diva1 in prijeten konec tedna želim vsem!

diva1

• *
« Odgovori #732 : 25 Februar 2011, 09:42:07 »
JennyK, hvala!
Malo pomaga...

Še vedno sem v "bolniški!.
Že popedinala svoje "pesjanarje.

Naš Mister - tako, tako....
Navajeni so, da gredo vsako jutro na "sprehod".  Tudi Mister se je pridružil našim puncam.
Sicer počasi..., pa vendar je sam želel....

Apetit ga še na srečo slluži.... Vedno je rad jedel...

Sedaj pa že kakšno urco spi na moji nogi...
jaz pa "trpim", ne morem (ne želim) vstati, ga premakniti - ker se bo potem zbudil...
Pred kakšnim letom je oglušel in najbrž se počuti "varnega", ko me "čuti"....

Bom še kar najprej sedela.. Saj mi ni hudega... Sem že navajena...
Prečitam časopis.., tipkam po pesjanarju..., TV..... , pa saj se mi nikamor ne mudi...

Vse ostalo bo že počakalo.

suzica

• *
« Odgovori #733 : 25 Februar 2011, 09:53:11 »
No če pa še je potem pa še ne bo šel med angelčke, vesela za vas Diva 1:o Če je pa malo počasen pa nič ne de!

nezzek

• *
« Odgovori #734 : 25 Februar 2011, 22:53:06 »
Sem obljubila... ;)

Buxi in Bella po mučenju  ::)

suzica

• *
« Odgovori #735 : 27 Februar 2011, 20:32:08 »
No pa je Klubsiegerschau in prva razstava naše Line izpod Špika  za nami (sem prepričana da ni zadnja).  Opis sodnice iz Danske  je samo potrdil moje mnenje da Lini "nič ne manjka":     3,5 Monate, sehr süß, mit gutem Ausdruck, gute Hals - und Rückenlinie, gut gewinkelt vorne und hinten, sehr gute Knochen, bewegt sich mit gutem Raumgriff, ein Vielversprechender Welpe.

Tako da če se  najde kakšen bodoči lastnik ki bi jo peljal tudi na kakšno razstavo,  jo nebi steriliziral  in jo imel v prvi vrsti zelo rad in bi bila član družine me lahko kontaktira.

Drugače pa je bilo fino bit spet v koker družbi da smo malo debatirali in "opravljali".
Samo ena temna stran današnjega čvekanja z avstrijskimi kokeraši je spoznanje da imam doma že res stare pse in da  so njihovi bratci in sestrice  že v pasjih nebesih, ampak naši starci: (skoraj 15, dobrih 13, dobrih 10 let)  ;D se ne dajo in bodo še dolgo z mano. Kajne diva 1 da ne damo še naših penzionistov.

tprose4

• *
« Odgovori #736 : 27 Februar 2011, 20:46:59 »
Čestitke za Lino!!! Nama je tudi najina princeska tako všeč, da sva razmišljala, da bi jo mogoče peljala na kašno razstavo, da povedo, če je samo nama najlepši kokerček na svetu ali se tudi drugim zdi :)

diva1

• *
« Odgovori #737 : 27 Februar 2011, 21:22:26 »
Haj Suzica,
ti pa me res vedno razveseliš , vedno si polna optimizma.  Res si iz pravega testa....

Čestitke obema,  tebi in pa mali pasji  SLADKI PRINCESKI.

Bom malo povprašala in potipala "teren".  Samo Lina je še doma?  Vsi ostali že imajo novi dom? Res lepo...

To je pa res simpatično - glede našega "starega voznega parka". Res ,  ni najlepši, je pa NAJBOLJŠI!!!
Še vedno imava CHAMPIONE -  res ne na rdeči preprogi oz. na razstavnem parketu, ampak na SVOJEM DIAMANTNEM  DVORIŠČU.

To pa šteje-- več kot Cacibi, BOG-i , BOD-i ....

Naš Mister je dobil antibiotike in malo rymadila - res sem vesela, da se boljše počuti...   Ob popoldnevih je že malo "out", vendar se cartljamo, čohljamo, masiramo...
... V dvoje je vse lažje...

In srčno upam, da bomo naredili veliko zabavo za njegovo polnoletnost... (18).
Vabljeni vsi kokeraši!!!

Pa lep večer še naprej.

diva1

• *
« Odgovori #738 : 27 Februar 2011, 21:27:59 »
tprose4, saj poznaš tisto:

"Ogledalce, ogledalce, na steni povej, katera "najlepša" v deželi je tej?"

Se ve! Tudi Mali princ ve. Veš ti, ve Suzica, vem jaz....

Lepo, da gledamo s srcem.  Naj tako tudi ostane.

katajuska

• *
« Odgovori #739 : 28 Februar 2011, 15:09:09 »

Meni pa se tvoj Tan zdi znan....
Si morda iz Maribora,  v bližini Pobrežja...
Namreč že nekajkrat sem opazila "istega" psa ... Na sprehodu...
Na žalost sem bila vedno v avtu... Drugače bi "nagovorila"  lastnike...

Diva1, Tanček je res iz maribora, ampak iz centra, tak da se po pobrežju ne sprehaja :) Smo pa večkrat videni okoli kamniškega drevoreda in pohorja

No pa je Klubsiegerschau in prva razstava naše Line izpod Špika  za nami (sem prepričana da ni zadnja).  Opis sodnice iz Danske  je samo potrdil moje mnenje da Lini "nič ne manjka":     3,5 Monate, sehr süß, mit gutem Ausdruck, gute Hals - und Rückenlinie, gut gewinkelt vorne und hinten, sehr gute Knochen, bewegt sich mit gutem Raumgriff, ein Vielversprechender Welpe.

Tako da če se  najde kakšen bodoči lastnik ki bi jo peljal tudi na kakšno razstavo,  jo nebi steriliziral  in jo imel v prvi vrsti zelo rad in bi bila član družine me lahko kontaktira.

Čestitam za lep opis! Joj, kake lušte delaš  :-[ ;)

nezzek

• *
« Odgovori #740 : 28 Februar 2011, 20:01:33 »
Čestitke suzica mala je res prekrasna! Smo jo vsi "čohali" in ljubčkali tam! Opis pa si zasluži lep saj je res luštna.  :-*  :-*

Mi sicer ne bomo imeli razstave v najboljšem spominu kar se rezultatov tiče, bo pa ostala v spominu po druženju. Mislim da smo tokrat vsi bili istih misli, pa tudi če se nekateri med seboj ne marajo, tokrat smo bili praktično vsi poraženci.  ::)

Videli smo veliko psov, med drugim tudi Buxijeve prve potomce, ki zdaj že veselo paradirajo med mladimi. Bilo je nekaj zanimivih psov in pa seveda večinoma sami poznani obrazi. :)

Bella je bila prvi dan 3 v razredu 5 psic, drugi dan 2 z rCACA v enako veliki konkurenci. Buxi pa je bil v šampijonih oba dni 2 z rCACA.

diva1

• *
« Odgovori #741 : 28 Februar 2011, 20:20:45 »
Hej Nezzek,

... citiram tebe: "tokrat smo bili praktično vsi poraženci".

Ne!  Vedno boš imela šampiona: doma,  na dvorišču, na sprehodu, na postelji.... , v svojem srcu..
Saj veš, vsake oči imajo svojega malarja....   

Glavno je in to šteje, da so tvoji "varovanci" zdravi, zadovoljni, srečni,... ja, pa lepi so tudi.  Brez skrbi, saj veš:
"Psi še vedno lajajo, karavana pa gre naprej".

V mesto pride "nov cirkus".

P.s.

če se ti ljubi - me zanima kdo pa so bili najuspešnejši - domačini?

Pa lep pozdrav od vseh nas.

tprose4

• *
« Odgovori #742 : 28 Februar 2011, 20:26:42 »
Jaz se pa moram pohvaliti, da smo zgubili prva dva zobka  ;D Kar ne morem verjeti, da naša mala kepa počasi ampak vztrajno odrašča. Vsak dan je večja in bolj pridna.  :)

nezzek

• *
« Odgovori #743 : 28 Februar 2011, 22:13:13 »
Ah to sem napisala zato ker je praktično vsako klaso dobila Francini's. Francini's Pruno je bil BOB in BISS (Buxov konkurent), belina konkurentka pa druga najlepša psica. Sicer pa bodo rezultati tu objavljeni:
http://www.jagdspaniel.at/

Zame so itak najlepši, no Bella je najlepša - logično! ;) Je dobila dama roza pujska ki ne cvili ampak lepo kruli kot pravi pujsek! Ga je že posvojila in ga pridno čuva kot puppija :P

diva1

• *
« Odgovori #744 : 06 Marec 2011, 08:11:58 »
Včeraj zvečer, 05.03.2011, ob 20.37 je "odšel" moj Mister....

Moj dečko, dečko na prečko...    Kam?.... Kaaaaamm?

Kje naj te iščem?....  "Pregledala sem že vsa tvoja "skrivališča"?... Ne najdem te....  Kje si?....

Ne morem pisati.... Slabo mi je... Vedno bolj...

Prekleto boli....

suzica

• *
« Odgovori #745 : 06 Marec 2011, 10:48:37 »
Sožalje Tatjana!
Vem kako boli vendar je vaš Mister bil oče velikemu številu mladičev tako da je verjetno kakšna njegova kopija kje.
Imel je dolgo in lepo življenje kaj bi želel še več. Stali ste mu od strani do zadnje minute in to je čutil in se poslovil umirjen in zadovoljen.
Naj mu bo lepo nad mavrico, ne bo mu dolgčas gor je že veliko kokerskih angelov.

nezzek

• *
« Odgovori #746 : 06 Marec 2011, 17:19:39 »
Iskreno sožalje :'(
Prepričana sem da je imel krasno življenje in da mu je bilo ves čas pri vas kot v pravljici.

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #747 : 06 Marec 2011, 19:12:53 »
Iskreno sožalje, diva1.  :(

Tempera

• *
« Odgovori #748 : 06 Marec 2011, 19:32:12 »
Iskreno sožalje diva1, praznina je velika, vendar pa ostajajo lepi spomini in del njega v srcu za vedno.

diva1

• *
« Odgovori #749 : 06 Marec 2011, 20:28:30 »
Punce, pomagajte..., pomagajte  mi ga  poiskat...., prosim...

Celi dan, celo popoldne ga že iščem....

Nikjer ga ni....

Zunaj pa je že tema... joj, joj....

Moj dečko je gluh, ne morem ga priklicati.. Star je..., ni mu dobro...

Zvečer je vedno pri meni...

Kam naj še pogledam....  Kaaaammm?

Ne more ostati zunaj ... Mrzlo je.... Pomagajte  mi ga poiskat....

Ne zmorem.... "Seronja" sem....