Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654716 krat)

kalsang

• *
    • kalsang
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #750 : 06 Marec 2011, 23:31:53 »
Poglej vase ... tam je, na toplem, varnem ... ne more se izgubiti  ;)

JennyK

• *
« Odgovori #751 : 07 Marec 2011, 06:46:53 »
Diva1, iskreno sožalje ob izgubi Mistra!  :'(

tprose4

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #752 : 07 Marec 2011, 10:22:51 »
Diva1 iskreno sožalje  :(

Sem se pa spomnila na pesem, ki sem si jo prepisala lani ob izgubi dedka in mi je bila v tolažbo. Upam, da bo tudi vam

If tears could build a stairway
and thoughts a memory lane
I'd walk right up to heaven
and bring you home again
No Farewell words were spoken
No time to say good-bye
You were gone before I knew it
And only God knows why.

My heart's still active in sadness
And secret tears still flow
What it meant to lose you
No one can ever know.
But now I know you want us
To mourn for you no more
To remember all the happy times
Life still has much in store.

Since you'll never be forgotten
I pledge to you today
A hallowed place within my heart
Is where you'll always stay.

Agava

• *
« Odgovori #753 : 07 Marec 2011, 11:04:39 »
Prekrasna pesem...

Tudi jaz sem lani izgubila staro mamo, na katero sem bila zelo navezana, slab mesec kasneje me je pa zapustil še moj kokerček Aaron... ob obeh sem bila v zadnjih trenutkih, jih držala za roko, tačko, ko ju je zapuščala življenska moč.... o, kako prekleto boli. Ni ti jasno, da se boš ob spominu na izgubljene bližnje lahko še kdaj nasmehnil ... pa se, ko mine nekja časa, ko se ti misli v glavi malo pošlihtajo, ti ob spominu na lepe skupne trenutke ponovno zaigra srce in na obraz privabi nasmešek...

Diva1, s tabo smo!

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #754 : 07 Marec 2011, 17:01:16 »
Veš Diva1...Nekdo, ki ga imaš rad nikoli ne umre....le daleč, daleč je.... Iskreno sožalje ob boleči izgubi!!! :( :( :(

damayanti

• *
« Odgovori #755 : 07 Marec 2011, 17:18:44 »
Joj Diva iskreno sožalje :'(

Those we love don't go away.
They walk beside us every day.

V Mislih smo s tabo :(

diva1

• *
« Odgovori #756 : 07 Marec 2011, 18:27:29 »
Hvala vsem za lepe in prijazne besede... Iskreno!   Pomagajo...

Trenutno mi je tako hudo, da mi prosim ne zamerite..., sem nerazpoznavna, neznosna...

Tako zelo ga pogrešam...   Boli....

Vedno si bil in boš moj dečko, dečko na prečko...!!!

suzica

• *
« Odgovori #757 : 09 Marec 2011, 21:27:04 »
Danes otvorili kopalno sezono, drugače pa uživamo sto na uro v tem lepem vremenu, še vedno sta prosta dva samčka in samička.

Macika

• *
« Odgovori #758 : 09 Marec 2011, 21:32:27 »
Diva1, sožalje tudi od nas  :'(

tprose4

• *
« Odgovori #759 : 10 Marec 2011, 10:01:00 »
Danes otvorili kopalno sezono, drugače pa uživamo sto na uro v tem lepem vremenu, še vedno sta prosta dva samčka in samička.

Oooo potem pa imajo to že v genih :) Mi moramo Tajo vedno vleči iz potoka, raznih jarkov in tudi iz tuša :) Upam, da bo tudi na morju tako korajžna in bo z veseljem plavala in se vozila s čolnom.

nezzek

• *
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #760 : 11 Marec 2011, 22:45:52 »
Jaz pa sem obiskala Alenko.. ter spet uživala v krasni družbi! :)

Pa še slikici od Kasje :-*

Smo že prvič vadili za razstavo ;)

diva1

• *
« Odgovori #761 : 15 Marec 2011, 20:47:17 »
Danes je že 10 dni.... Pogrešam ga....   Boli.... 
Vsak dan ga"obiščem"... 2x...   Mu kaj povem...Vsako večer prižgem svečko .... Zunaj pustim luč.... Da bo videl....   
Nisem dobro.... .
Ne morem še govoriti o "tem".... Ljudje bi me spraševali....

Prejšnji teden, v torek je mlajša psička "zbolela". Nsem vedela, da psi tako globoko žalujejo...

Iskala ga je.. in iskala...   3 dni... Nato pa v torek  zjutraj - čisto pobita.... Dopoldne 3x bruhala,... popolnoma spremenjena karakterno... Nič več živahna, premikala se je po "polžje", zavračala hrano....

V sredo se je nadaljevalo....

V  četrtek je prvič vzela hrano ...  Iz roke...
Starejša psička je "lažje" prenesla... . 
Še kar ga "čakata"... Tudi jaz... Tolažimo ena drugo...

Včeraj  smo prvič šle na daljši sprehod... Po "starih" poteh...  Pa je bilo drugače....
Vsaj to mi je uspelo... Premagati "strah"...

Njegovih stvari še nisem čisto pospravila..... samo delno..., nekaj sem jih pustila....

Ej, moj dečko..., dečko na prečko...

diva1

• *
« Odgovori #762 : 15 Marec 2011, 22:15:31 »
Punce, vljudno prosim za pomoč.

Kupujemo  nov strojček za "šišanje".
Odločitev glede strojčka je padla: Oster golden A5.

Ni nam pa čisto "jasno" glede rezil:
Obstajajo različna, od 1mm do 9,5 mm
npr. oznaka 10  = 1mm
       oznaka 8,5 = 2mm
       oznaka  7   = 3mm
       oznaka  5   = 6mm
       oznaka 4    = 9,5 mm

Obstajajo tudi "distančniki"...
Razmišljali smo, da kupimo eno (UNIVERZALNO?) rezilo in kakšen distančnik .Prosila bi za pomoč in vaše mnenje ter  glede na izkušnje, ki jih imate, kaj mi svetujete?  Morda pa je bolje kupiti 2  različna rezila  (morda eno - krajše-   za "blazinice", glavo....)
in drugo -  daljše za ostale dele telesa...

Nismo čisto prepričani... Kaj uporabljate ve? Ima morda katera tudi izkušnje s "pasjo kozmetiko" 1ALL SYSTEM (šampon  in proteinski balzam).

Hvala za nasvete in pomoč.

Tempera

• *
« Odgovori #763 : 15 Marec 2011, 22:26:05 »
Diva1 jaz uporabljam Oster A5, kupila sem rezilo 10 in 7F, mogoče ne bi bilo slabo imeti še 5. Vzemi dvojno hitrost, ker se zelo pozna, razlika v ceni je pa samo 10€. Ko sem jo jaz kupovala, je bila najcenejša na zooplus.de, prišla v treh dneh. Cena je še vedno ista.
Z 1ALL SISTEM pa nimam izkušenj, od njih uporabljam sprej za zaščito dlake in tekočino za čiščenje ušes.

LP

diva1

• *
« Odgovori #764 : 15 Marec 2011, 22:58:15 »
Tempera, hvala za "namig".

Sem že pogledala to spletno stran. 
Definitivno najcenejši strojček.   Za 50Eur cenejši, kot pa najcenejša ponudba iz Slovenije.

Hvala.

P.s.  Saj veš, da sem radovedna.
od kod pa "izhaja" tvoj "black beauty"?

Tempera

• *
« Odgovori #765 : 15 Marec 2011, 23:14:31 »
iz Ankarana je, star bo leto in pol.

nezzek

• *
« Odgovori #766 : 15 Marec 2011, 23:16:30 »
Najboljše so škarje! :P

All 1 sistem je izredno kvalitetna (baje) ampak sama nikoli nisem sprobala. Imela sem Bio groom zdaj pa sem na Plush Puppy-ju, se mi zdi super, vsaj našim sede :) Odvisno od psa in njegove dlake, vsem vse ne sede. ;)

Tempera

• *
« Odgovori #767 : 15 Marec 2011, 23:21:16 »
Neža ti imaš res izkušnje, za razstavnega so res samo škarje pa ročno trimanje. Če ni razstavni pa lahko tudi brivnik menda. Sicer ga jaz uporabljam samo za ušesa in vrat, saj ne delam preveč narobe? Pa tko ne vem, če se bo še razstavljal. Nimam tolk volje kot ti, tebe pa prav občudujem:) vedno pogledam na FB ju tvoje uspehe :)

suzica

• *
« Odgovori #768 : 16 Marec 2011, 12:06:20 »
Jaz imam tudi Oster A5 sicer z dvama brzinama vendar hitrejšo nikoli ne uporabljam, glave imam pa 5 in 7.  Diva lahko vzemeš tudi distančnik vendar ne vem za kaj bi ga rabila. Kar se cen tiče je pa najbolje kupovati na razstavah (jaz sem si letos v Grazu  za dobro ceno kupila kar nekaj novih stvari)

Neža ko dobiš na mizo psa ki je en sam vozel od glave do repa ti ne preostane nič drugega kot mašinca, pa še zanikerni lastniki so zadovoljni ker bo zdaj en čas mir.

suzica

• *
« Odgovori #769 : 17 Marec 2011, 14:36:46 »
Naši tamali so prvič prišli v stik z divjadjo (v skrinji sem odkrila še eno račko za trening ) in smo probali. Glede na to da so prvič videli to čudo so bili zelo pridni. Samo še to moramo vzet da mi morejo prinest in ne odnest. (zaenkrat so še odnašalci) :o

Te slikce bom dodala samo za to ker je mnenje v slo da se "razstavnega" kokra ne more naučit  in da niso dobri za  to delo. V genih imajo in če se dela z njimi ni problema. Sicer je moje mnenje že od nekdaj da lepega psa lahko narediš lovca, grdega pa ne razstavnega.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
« Odgovori #770 : 17 Marec 2011, 14:49:38 »
Naši tamali so prvič prišli v stik z divjadjo (v skrinji sem odkrila še eno račko za trening ) in smo probali. Glede na to da so prvič videli to čudo so bili zelo pridni. Samo še to moramo vzet da mi morejo prinest in ne odnest. (zaenkrat so še odnašalci) :o

Mene so ucili, da dokler pes 100% (karkoli je ze to za koga) prinese cesarkoli umetnega (dummy, igracka, lesek...), se ne gre na divjad. OK, ce je to le za spoznavanje oz. testiranje mladica, ce sploh prime, ga zanima... potem se pa naj bi s tem prenehalo in pocakalo, da je na umetnih zadevah OK (ker ce tega ne mara prinesti, potem divjadi, ki je se toliko bolj fin plen, niti pod razno ne bo... jo bo imel za svojo)... no, tako sem bila jaz naucena...

suzica

• *
« Odgovori #771 : 17 Marec 2011, 15:31:21 »
barbara10 to je bilo zgolj spoznavanje oz testiranje kaj bodo storili ko bodo videli nekaj pernatega.  Kako trenirate prinašalce, oz tisti  navdušenci ki vam je učenje prinašanja zabava niti ne vem .

Mogoče še ena novica iz delnega zbora sodnikov za šarivce, potrjen je bil naziv SH CH torej nam,  če ne bomo imeti volje ne bo več treba delati PNZ in delovni izpit za CH naziv.

nezzek

• *
« Odgovori #772 : 03 April 2011, 19:04:34 »
Nihče se kaj prav dosti ne javlja, zato bom jaz malo napisala...
Zadnji čas je bilo pri meni kar nekaj kokrov na striženju, danes ena od tvojih suzica. Izgleda da se prebujajo iz zimskega spanja in prihajajo po nov "look". ;)
Bella pa resno dela na kondiciji, in je prav nič ne muči tista "spomladanska utrujenost".. seveda tudi meni ne da niti najmanj časa, da bi mislila nanjo. Na veliko namreč izkoriščava te lepe sončne dneve. Enega smo preživeli v Tivoliju, skupaj z "frendico" Berto in njeno "šefico" Urško.

Nekaj malega pa smo delali tudi za prihajajoče razstave ;)

Uživajte v teh krasnih dneh! :)

diva1

• *
« Odgovori #773 : 13 April 2011, 19:27:07 »
Dragi kokeraši!

Kar nekaj časa me ni bilo... Nimam opravičila... Še vedno se spopadam z žalostjo in depresijo... Bolj ali manj "neuspešno".. Mojega Misterja ni več.. Jaz pa  še v sanjah nisem pričakovala, da me bo tako "ruknilo" (beri zvilo)...

Prihajam pa še vedno na obisk na "pesjanarja", rada...

Imamo novega družinskega člana. Upam, da za najmanj novih 15 let.  Črni koker.. Nismo ravno "inovativni"..
Rodovniško ime: Anthony Schonez.

Tony..., Tonček balonček .... Mu pristoji...

Je pa naš Tonček mladenič, star je 11 mesecev...   Jaz sem bila z to vzrediteljico, gospo Zojo  na "vezi" že nekaj časa.
In ko mi je omenila to leglo, iz katerega izhaja Tonček balonček, sem jo prosila, če mi ga lahko "zadrži" za nedoločen čas.   Razložila sem ji, kako in kaj je pri nas... In da dokler je moj Mister z nami  (in bog daj, da bi bil čim dlje), tako dolgo ga ne bomo pripeljali domovi...
 In je rekla , da ni problema... Ona ima doma 4 psice in da ji noben problem poskrbeti še za ena "usta"... In sva se dogovorili....
Vmes sem ga šla 2x  obiskat.... Tony je izpolnil moja pričakovanja...Tonyeva"mama" je evropska prvakinja   lanskega leta, oče pa je tudi krasen gospod...  In oba  izhajata iz "DELOVNE LINIJE", kar je prevesilo tehtnico...
Kar pa je bilo meni še pomembnejše, je to, da je ta gospa vzrediteljica že mnoga leta in meni osebno so njeni psi zelo všeč.  Razen tega, da so lepi, so "poštimani " tudi v glavi...

Je pa Tonček "drugačen" od naših kokerjev.
Mali "šminker". Jaz sem bila navajena svojega Misterja - big boy...   Velik, močan, robusten,  velika glava....
18-20 kg.  Z lahkoto je nesel dva zajca...  Za tega pa ravno nisem prepričana...

In ker smo doma imeli vedno "moškega" predstavnika, smo si ga zopet zaželeli... Nekaj nam je manjkalo!
In dokler si ga lahko privoščimo (na srečo), smo se pač odločili tako...Ker drugače bi se morala žal zadovoljiti s plišastim... Pa saj vsak hobi nekaj stane... To je pač moj hobi....Dediščina, ki sem jo podedovala od mojega očeta... In tega mi nihče ne more vzeti...
Psički sta ga "lepo sprejeli".  Ena skrb manj....

Imam pa še vedno krizo.  Strašno mi manjka moj dečko..., dečko na prečko...  Še kar ga iščem....  Pa ga ne najdem
Pokopan je doma... Vsak dan "visim" na njegovem grobu...Se pogovarjam z njim, mu kaj povem...  Se "sprehajava" po starih poteh... Zunaj je čudovita pomlad, moj Mister pa je ni dočakal....  Sprašujem se, zakaj v življenju ne morem obdržati tega, kar imam rada..

Saj tako malo želim... Ni pošteno... 

Moj Mister in jaz sva bila "ena duša".  Telepatija...  Vedel je, kdaj prihajam...
Pa ni poznal ure.  Sosedje so mi povedali, da vedno vedo, kdaj bom prišla...  Kakšnih 10 do 15 minut prej je odšel k dvoriščnim vratom, se vlegel... In čakal... In res. ... Ko sem z avtom vozila na dovozno pot, je že lajal od veselja... , nato pa velik objem in moker poljub....   In sosedje so rekli:  Pa je le prišla tvoja "mama".
Zdaj pa... Nič...V mojem srcu pa grozna žalost in bolečina... Peče..., včasih ne morem dihati... Diham na škrge...

Še vedno imam nekaj njegovih stvari... Ne morem in ne morem se "posloviti"..Kaj bi dala, da bi bil zdaj tukaj, z mano... Pa vsaj malo... Da bi ga lahko povohala, se ga dotaknila... Da me umiri..., da mi pove, da mu "tam" ni hudega... da me čaka....Vsako večer zunaj puščam luč... Še vedno....Za vsak slučaj...  Spim  še vedno spodaj, v dnevni sobi, ker ne more po stopnicah...Če bo morda prišel..., pa me ne bi bilo...
Vedno bolj se mi dozdeva, da mi je bil "osebni terapevt"...  Praznina...

Pa saj upam, da bo bolečina popustila... Pravijo, da s časom.... Da bom uživala s Tonyem... Je zelo prijazen in ustrežljiv...  Veliko že delava, trenirava... Nama kar dobro gre...  Vsak dan osvoji kaj novega... Pa tudi očeta smo "zaposlili".  Tudi njemu je težko padlo... Mister je bil "njegov ponos, njegova" šola"...Tony se je že "zaljubil" v njega... Jaz  pa se zamotim... Hvala bogu...

Večeri pa niso ravno prijetno... Še kar "nekaj" čakam.   Se ne umirim...

Pa saj bo.. Jutri je nov dan, si rečem... Pa pod tuš in probam zaspati...Da bi manj bolelo...
Pa še "slaba" vest je prisotna.
Včasih pomislim, da Misterju moja nova odločitev in pridobitev  ne bi bila po godu,  pa mu "povem", da je on edini, "unique"- nenadomestljiv...
Morda bo jutri boljše....

Glede razstav- nisem se še odločila... Nisem ravno prepričana, da si želim zopet "plesati na  "razstavnem parketu".
Da bi tekla "nov krog? "...  Ne vem. Ta leta so za mano... Veselja, jeze, razočaranj....  Saj sami veste... Tisti, ki razstavljate...Morda pa sem sebična in želim "svoje mercedese " zase...  Meni so večji "izziv" delovne tekme...
Pa tudi  "vzdrževanje" dlake za razstave... Ne znam..  Dlaka?  Takšna, kot se za delovnega psa" spodobi"... Vedno pa  čista...

Naši so  "svobodni" in posledica tega je "slabša" dlaka. Ker rinejo povsod... , in v vsakem vremenu... Mokri, blatni....nič lepi... Meni pa najlepši...
Pri nas pač niso doma "mični gospodiči in in mične gospodične v "večerni toaleti"... Politi in naliti z raznimi "šajni"...

Pa bo verjetno treba "oddelati" eno ali dve... Bom videla..

V soboto, 16.4.2011  je Radgona  - CAC razstava izključno LOVSKIH PSOV vseh pasem.
O, tu pa bomo "plesali".  Med svojim...Med lovci...Med našimi prijatelji... Z največjim veseljem.. In se družili...
Kako lepo je videti lovca v svečani lovski opravi, ob njegovi nogi pa lovskega psa, njegovega "najboljšega " prijatelja.. Meni. Saj veste; isti ptiči letijo skupaj...
In njih ne skrbi, če ima njihov kuža razstavno frizuro, če zna "pozirati" v razstavnem ringu... Oni se "hvalijo" in ponašajo z delovnimi uspehi... In o  teh se vedno radi pogovarjamo, obujamo spomine...

V maju je CACIB razstava v  Mariboru, dvodnevna... Pred nosom imam... Pa oklevam...Mogoče  pa me je strah "neuspeha"...  Da me bodo "premagale" mične gospodične in mični gospodiči....  Z lepo" frizuro in obleko"...  Ki fazana ali zajca vidiijo  samo na Animal Planetu.... In njhov gospodar (sem prepričana),  doma nima gumi škornjev in zelenih hlač...

Morda pa samo telesna ocena in PNZ za začetek..

Imam slabo vest... Zaradi Tony-ja .  Saj ne, da Tončka nimam rada, ampak  srce mi  še ne "zaigra" prav...  Morda pa bo jutri... Vem pa, da bo!  Samo malo časa še rabim...

Lepo bodite.  Obljubim, da bom večkrat prišla na "obisk".  Da ne bo Nezzek "osamljena"...   Da bom lahko "klepetala" s Suzico...  Se veselim...

Tatjana

P.s
Fotografije naše nove "pridobitve" -

(http://www.shrani.si/?3U/o0/32YFrSX6/tony1.jpg)
(http://www.shrani.si/?3t/8E/4SdA4BwM/tony2.jpg)
(http://www.shrani.si/?p/W4/1HaFIVJ3/tony3.jpg)
(http://www.shrani.si/?1j/gG/4qZhFPjG/toniy4.jpg)

katajuska

• *
« Odgovori #774 : 13 April 2011, 21:39:39 »
Čestitke za novega člana! Upam da bo zapolnil praznino ki je ostala za Mistrom.
Tony je čudovit pobič, predvsem mi je všeč njegova velika 'šnofla' :) Takšne smrčke res pogrešam pri sodobnih kokrih...

Tempera

• *
« Odgovori #775 : 13 April 2011, 23:06:02 »
Čestitke za novega družinskega člana. Diva1, uživaj z njim, naj ti pomaga preboleti tvojega Misterja, dovoli, da se ti usede v srce.

tprose4

• *
« Odgovori #776 : 14 April 2011, 11:46:33 »
Diva1 čestitke za takšnega lepotca! Upam, da bo s svojo mladostno razigranostjo in energijo odgnal žalost in pomagal obujati lepe spomine.

JennyK

• *
« Odgovori #777 : 14 April 2011, 12:05:36 »
Diva1, tudi od mene iskrene čestitke za prelepega mladeniča!  :-* Se pridružujem željam zgoraj pišočih, da ti Tonček pomaga omiliti bolečino ob izgubi Mistra....
Lp in veliiiikooo veselja s tem lepim mladcem!

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #778 : 14 April 2011, 12:45:14 »
Diva1, mladenič zgleda čist dovolj polikan za razstave. Glede tega nič kompleksov. Sicer pa se strinjam z vsemi, ki menijo, da so novodobne razstave ena velika bedarija. Nič ne zamudiš, če jih zamudiš.
Jaz podpihujem usmeritev pretežno v delovne tekme. Vseh vrst, samo da se dogaja in da se ne frizira. S prinašalci ipd hodijo ene punce tudi na neke vrste "working triale", to zna bit zanimivo tudi za kokre.
Upam, da čim prej najdeš stik z novincem. Najtežje je ne primerjat novega s starim. Osebno zato po zelo ljubem psu zamenjam vsaj spol ali/in, kjer obstaja več barvnih razičic barvo , če že pasme ne. Poskušaj tako, da s Tonyem začneš tudi kaj čisto novega šolat, delat , poleg standardnega programa. 

diva1

• *
« Odgovori #779 : 14 April 2011, 17:34:54 »
Punce, hvala  vsem za prijetno dobrodošlico našemu Tonyu... Meni  osebno pa za  lepo" popotnico" za v bodoče...

Ste videle... že uporabljam besedo NAŠ... To je  dober znak... Pa saj mi Tonček  vsak dan malce bolj "zleze" pod kožo...

Deteljica, se strinjam s tabo... Ne bom primerjala... "starega in novega"... Obljubim!

Glede zamenjave spola oz. barvnih različic pa naslednje: očitno smo "tradicionalisti".  Že 30 let so doma pri nas le črni kokerji... In dve pasji babnici že imamo...
(črno in black&tan). Gena za "zlato" barvo pa (še)  ne "spustimo" v našo psarno.

In pravkar sem dobila asociacijo; naša psarna bi se lahko imenovala HIŠA ČRNIH KOKERJEV (House of black cockers...) Kajne, da se lepo sliši...

Zdaj pa gremo malo na "teren". "Pacienti"  me že čakajo...  Jaz pa tudi...

Se še slišimo....

Lepo se imejte.

Tatjana